Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   SONDAJ: Top 10 Filme 2009 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96421)

Chambord 11 Dec 2009 12:01

Pentru inspiratie si comparatie:

topurile criticilor pt sondajul indiewire:

http://www.indiewire.com/survey/annu...s_survey_2009/

Windom 11 Dec 2009 12:17

Mindria de a fii roman - Politist, adj. inainte de Inglourious Basterds...:)

Two Lovers ar fii putut sa fie un film bun daca nu era finalul ala de toata jena...

marius_em 11 Dec 2009 12:52

Originally Posted by Chambord:

Nu pot sa cred ca au bagat The Hurt Locker atat de sus, chiar primele 3. Un film dezamagitor, propaganda americana, cu look de Generation Kill. E aproape o blasfemie.

Chambord 11 Dec 2009 13:34

@windom: ai vrut sa spui probabil "finalul ala inteligent, natural, emotionant, ne-siropos".

@marius: nu e un film rau dar subscriu ca e overrated si propagandistic.

StefanDo 11 Dec 2009 13:34

trebuie sa vad si eu two lovers, poate-mi schimb topul (inca nefacut :D)

Windom 11 Dec 2009 13:42

Uita-te Stefane, dar apasa STOP cu vreo 10 min inainte de final ca sa ramii cu sentimentul ca ai vazut un film bun...:P

Chambord 11 Dec 2009 13:45

Originally Posted by Windom:

Uita-te Stefane, dar apasa STOP cu vreo 10 min inainte de final ca sa ramii cu sentimentul ca ai vazut un film bun...:P

daca insa vrei sa ramai cu sentimentul ca ai vazut un film FOARTE BUN atunci lasa sa mearga si ultimele 10 min :D

StefanDo 11 Dec 2009 13:47

bine, atunci o sa sar PRIMELE zece minute :) Aşa cum o să mi se pară?

Chambord 11 Dec 2009 13:49

Originally Posted by StefanDo:

O sa para fara cap.

Windom 11 Dec 2009 13:55

O sa para fara cap.

Fara cap dar bun (daca te opresti unde trebuie>:) ) Desigur, daca esti amator de happy-end-uri irationale aruncate acolo parca din alt film (vezi cu ocazia asta si The Last Word - ala cu Winona) atunci fa un efort si rezista pina la creditele finale...:P

Chambord 11 Dec 2009 13:58

O sa para fara cap.

Fara cap dar bun (daca te opresti unde trebuie>:) ) Desigur, daca esti amator de happy-end-uri irationale aruncate acolo parca din alt film (vezi cu ocazia asta si The Last Word - ala cu Winona) atunci fa un efort si rezista pina la creditele finale...:P

=)) maestre tu ai vazut HAPPY-END ????!!!! Happy fucking end ?!?!?! #-o Nooo

Windom 11 Dec 2009 14:10

Atita timp cit personajul lui Phoenix nu a avut atita singe-n putza incit sa termine totul asa cum ar fii trebuit, pentru mine e happy-end...;) Dar cum sa faca el asta si sa dezamagim noi publicul cu un final realist? Mai bine trintim acolo un final care sa impace cumva si capra si varza...

StefanDo 11 Dec 2009 14:12

oh, da
stiind sinopsisul tocmai am aflat si cum se termina filmul :))

Windom 11 Dec 2009 14:20

Scuze pentru spoiler, banuiam ca o sa se ajunga aici.:">

Im.Kino 11 Dec 2009 17:23

Originally Posted by marius_em:

Nu pot sa cred ca au bagat The Hurt Locker atat de sus, chiar primele 3. Un film dezamagitor, propaganda americana, cu look de Generation Kill. E aproape o blasfemie.

Glumesti, nu? THL e orice, numai propagandistic nu. Daca ti s-a parut asa, inseamna ca nu prea esti familiarizat cu Kathryn Bigelow si ca nu-i percepi asa cum trebuie ironia. Pacat.

Cat despre Two Lovers, taman finalul m-a facut sa-l pretuiesc - de mult n-am mai vazut un personaj atat de tragic (Joaquin), incapabil sa ia, macar odata, o decizie care sa-i apartina si sa nu-i fie indusa de ceilalti.

Windom 11 Dec 2009 17:46

Wtf is wrong with you people? Nu va dati seama ca au trintit finalul ala numai ca sa faca pe plac celor care apreciaza sentimentalismul ieftin?:-q De ce nu a avut curaj regizorul sa mearga pina la capat si sa spuna lucrurilor pe nume? De ce nu s-a putut sa avem un final realist, demn de un film pe masura? Un film european nu s-ar fii sfirsit in veci astfel si o sa le reprosez mereu asta americanilor - SENTIMENTALISMUL DE 2 BANI...
Apreciez si eu un anumit tip de happy-end - exemplu Blue Velvet, dar acolo e vorba de ironie crunta si nu doar un happy-end facut doar de dragul de a avea happy-end, doar ca sa plece acasa multumiti John & Jane Doe, mina in mina reflectind la cit de frumoasa e viata. Grow up you Hollywood basterds... Ca nu mai inghitim asa ceva(:| (nu mai sintem pe vremea lui Douglas Sirk>:) )

Federico 11 Dec 2009 20:13

Mie mi s-ar fi parut mai romantic si mai hollyoodian daca ar fi plecat cu blonda.Varianta aleasa de scenarist mi se pare mult mai realista;mai trista si mai dura.

Scuze pentru off.,n-am putut sa m-abtin.

Im.Kino 13 Dec 2009 12:54

Wtf is wrong with you people? Nu va dati seama ca au trintit finalul ala numai ca sa faca pe plac celor care apreciaza sentimentalismul ieftin?:-q De ce nu a avut curaj regizorul sa mearga pina la capat si sa spuna lucrurilor pe nume? De ce nu s-a putut sa avem un final realist, demn de un film pe masura? Un film european nu s-ar fii sfirsit in veci astfel si o sa le reprosez mereu asta americanilor - SENTIMENTALISMUL DE 2 BANI...
Apreciez si eu un anumit tip de happy-end - exemplu Blue Velvet, dar acolo e vorba de ironie crunta si nu doar un happy-end facut doar de dragul de a avea happy-end, doar ca sa plece acasa multumiti John & Jane Doe, mina in mina reflectind la cit de frumoasa e viata. Grow up you Hollywood basterds... Ca nu mai inghitim asa ceva(:| (nu mai sintem pe vremea lui Douglas Sirk>:) )

Nu pricep la care sentimentalism te referi si, mai ales, la care happy end? Two Lovers are un final sumbru, to say the least. O viata alaturi de o femeie pe care n-o iubesti n-are nimic happy.

Windom 13 Dec 2009 13:38

Nu vreau acum sa discut finalul in amanunt pentru a nu creea spoilere (desi e cam tirziu pentru asta). Au trecut citeva luni bune de cind am vazut eu filmul insa, din cite imi amintesc, personajul lui Phoenix, dupa ce a pierdut pe una dintre tipe a luat o anumita hotarire pe care nu o duce pina la capat. Se intoarce, ramine cu cealalta, imbratisind ideea "whatever works" (ca tot am vorbit si despre filmul respectiv zilele astea). Nu e un happy end in adevaratul inteles al cuvintului dar este, cu toate acestea, un happy end daca ne gindim la cealalta alternativa pe care personajul o avea si la care a renuntat. Consider ca regizorul a ales un asemenea final pentru a face pe plac publicului si ca cealalta varianta era mult mai realista...

Chambord 13 Dec 2009 21:04

Nu cred ca a-ti trage un glontz in cap inseamna "sa ai sange in puta" however. It trebuie o scula mare si sangele aferent ca sa alegi sa traiesti, chiar daca asta inseamna sa te minti pe tine insuti.

All times are GMT +2. The time now is 05:25.