![]() |
Originally Posted by illotempore2002:
Been there, saw that :). To each his own...eu inca nu ma pot pronunta, pentru ca am asteptat ca fraiera 3 ore pe un coridor pana sa ma cheme pentru o prezentare si am ratat filmul.Mai era de la 17 si ceva,dar daca mergeam atunci,ratam trenul de la 19. O fi candva si Avatarul. |
Acum m-am intors de la vizionare...
Sa incep cu minusurile care NU sunt pentru film: 1. Imax = poate in alte tari aceasta tehnologie este pusa in valoare altfel... la noi, dezamagire maxima; am stat pe ultimul rand si cu toate astea am iesit cu privirea incetosata din sala aia in care m-am simtit inghesuita ca o sardina in conserva ! Nu stiu cum au rezistat cei din primul rand :-O ??? 2. S-a terminat cu vizionarile la Imax... Alice o sa il vad 3D la Multiplex unde datorita tehnologiei RealD 3D, chiar merita ! Acum sa incepem cu filmul: Mi-a placut foarte muuult :D ! S-a intors James Cameron cu o poveste interesanta ! O fi plina de clisee si poate ca majoritatea nu sunt impresionati... Eu una am fost ! Pentru mine a insemnat o cascada vizuala ametitoare... flora, fauna, limbaj, un popor aparte, efecte vizuale fantastice, o adevarata bijuterie. Mi-au placut in special secventele in care Jake zbura... Sunt sigura ca James a gandit fiecare scena in parte pentru ca am vazut multe aluzii ce mi-au adus aminte de razboiele reale in care multi au incercat sa invinga tirania cu si mai multa tiranie. James Horner a invaluit tabloul vizual cu o coloana sonora care a intregit munca depusa de Cameron. Nota mea: 9/10 Oare la cate premii Oscar sa ne asteptam ? :) |
Lili, cred ca am gasit locul ideal la IMAX-ul bucurestean (eu am stat pe randul 9, locul 15), care ar fi rand 7(hai 6) centru. Nu mi s-a parut chiar asa blurry..... dar imi vajaia capul pe hol. Recunosc.
Oscaruri: la efecte si cel mai bun regizor va lua sigur. Sa vedem restul. :) P.S. 8,9/IMDB !!! :) Si e primul film pe care l-am vazut crescand - de la 8,4 la 8,9. De obicei, era invers. Cu siguranta un semn! |
Originally Posted by pipes:
Inca o dovada ca fanboys rule the IMDb rating system. Pulsez totusi in continuare pe ideea ca avand asteptari cat mai reduse de la el, o sa il savurez mai mult cand voi apuca sa il vad. |
Avatar - In memory of the men and women who died on Pandora for our survival
Am incheiat acest an cinematografic mai mult decat onorabil cu ajutorul lumii create de Cameron.
Avatar e un film ce trezeste spiritul explorator in tine. O intreaga lume creata din nimic ti se dezvaluie marele ecran. Si nu ma refer aici la acea lume schematica si caricaturistica din Star Wars, ci o lume "adevarata" creata de dumnezeul Cameron, ce cu migala a avut grija de fiecare detaliu, pentru a-ti asigura o experienta unica pana acum in cinema. Si mai mult decat atat, mai totul pare sa fie facut cu sens, totul pare sa aiba logica in aceasta lume, exista o explicatie pseudo-stiintifica mai pentru tot ce vezi pe ecran. Un singur lucru nu este explicat (sau poate nu am prins eu), si eram foarte curios sa stiu cum ar fi posibil asa ceva. Este vorba de acei munti plutitori. Mie mi-au cam stricat putin impresia, mi s-au parut bagati asa, doar la impresie, fara nici o justificare. Corectati-ma daca gresesc. Povestea este, intr-adevar, cursiva si previzibila. Nimic nu te surpinde, totul ti se pare familiar. Insa tot ramai captivat, tocmai datorita exploratorului din tine ce vrea sa stie mai multe despre Na'vi si despre Pandora, efectiv o utopie in coliziune cu consumerismul rasei umane. Insa in rest, totul este la vedere, nu ai nevoie de prea mult IQ sa intelegi ce se intampla. Un plus al scenariului este personajul negativ jucat de Stephen Lang, colonelul cu spirit razboinic, si cu o tarie de caracter impresionanta. Sunt unele mici momente ce pun acest personaj in THE FUCKING HALL OF FAME, BADASS AND AWESOME. Aceste momente te scot din acea utopie, din acea stare aproape poetica, si te lovesc in moalele capului cu o tona de badasserie. In ultima instanta, finalul nu mi s-a parut realist in logica stabilita pana atunci a filmului. [urmeaza spoilere] In acea ultima secventa, ni se spune ca oamenii se intorc inapoi pe planeta lor muritoare. Problema e ca asta nu rezolva nimic, ca oamenii raman la fel de puternici si nimic nu-i poate impiedica sa se intoarca si sa rada tot de pe suprafata planetei, daca acea resursa e atat de importanta si valoroasa. Se pot intoarce si arde toata planeta bombe nucleare, si apoi sa aterizeze si sa reinceapa activitate miniera fara nici un inconvenient. Mai logic mi s-ar fi parut poate un final de Matrix, un armistitiu, un pact ceva, nu alungarea si incetarea exploatarii. Ma rog, poate vom avea un sequel, desi nu cred ca filmul asta merita asa ceva. Concluzie. Spielberg a spus ca filmul asta e cel mai bun SF de la Star Wars incoace. Mie Star Wars mi se pare si supraestimat, si altceva decat SF. Parerea mea e ca Avatar e un SF bun, mai bun decat Star Wars, ceva ce trebuie vazut, dar in nici un caz nu e cel mai bun SF. Insa, repet, e un mod placut sa-ti inchei anul din punct de vedere cinematografic. |
Ha, ce ma bucur ca i-a placut lui Marius Avatar.
Mie mi-a placut maxim si abia astept sa-l revad luni. |
Apropo de Stephen Lang, he looks so buff! Imi place de el,e un fel de J.K. Simmons, lasandu-i pe altii in the spotlight,dar iesind in evidenta cand se afla in fata camerelor. In Public Enemies a avut o aparitie scurta, dar de efect. Avatar, Public Enemies si The Men Who Stare at Goats - as zice ca a avut un an bun :), la fel ca Sam Worthington de altfel,care desi nu pare capabil sa faca un accent american nici ca sa isi salveze viata, e credibil in rolul de erou.
|
Originally Posted by illotempore2002:
|
Originally Posted by pipes:
Eu ma duc sa-l vad din nou 3D simplu... Abia astept ! Am prieteni care l-au vazut aseara la Multiplex si au fost foarte multumiti :) ! La Imax nu stiu daca o sa mai pun picioru' :)) ! Nu crezi ca si-au batut joc de tehnologie ? Sala aia e un fiasco total.... Mare, mare pacat ca n-au alocat un spatiu adecvat. Cred ca ai vazut ca sfera e doar de decor... n-are nici o legatura cu interiorul de la Imax care e patratos ! Btw... boxele sunt in spate situate in colturile salii... pacat ca nu au bagat ceva potrivit cu o asemenea tehnologie ! Stiu si cine e patronul si deja nu ma mira ca sistemul lor de rezervari plus ce au facut acolo, a iesit o varza totala :)) ! Scaune ingramadite... care n-au suport pentru pahare... special sa intre cat mai multe... Halal organizare ! |
sigur nu pulsezi....
sigur asteapta sa vezi filmul....... sigur nu a zis nimeni ca IMDB este "the thing" (eu il prefer in locul lui RT).... si as putea continua.... vizionare placuta! p.s. nu toate filmele sau actorii sau regizorii sau producatorii au fani/sustinatori/admiratori? mai multi sau mai putini? ce ti se pare paradoxal? chiar nu ti mai poate placea un film (care chiar incanta ochiul)? nu va place - nu votati, nu platiti biletul pentru cinema, nu inchiriati dvd-ul, nu platiti traficul de internet pentru descarcarea lui (legala sau ilegala) samd. sigur veti fi mai fericiti decat sa va scaldati in hidosenia asta.....
Originally Posted by Lili1982:
Si eu ma duc. Am rezervarile facute pentru miercuri de acum 2-3 saptmani. Sunt de acord cu cele spuse de tine, dar ma voi pronunta miercuri seara. Mi se pare cel mai corect. Nu mai fi suparata! Nu a fost chiar asa de rau... :) |
Stie cineva ce tip de format 3D foloseste lantul Cinema City (ma intereseaza atat cinematografele normale cat si IMAX-ul)? RealD sau Dolby 3D?
Inca o intrebare: ruleaza si versiunea 2D la noi? Initial auzisem ca vor sa renunte la 2d screenings definitiv. N'au renuntat, asa ca ruleaza si in 2D, dar sunt curios daca e si in cinemaurile romanesti in 2D? |
@Shuyin...Dolby 3d.
Vazut si eu azi de la 12:40...si am gasit aceleasi bube ca voi. Povestea si scenariul standard previzibil...dar la fel ca multi dintre voi, am lasat creierul la intrare si m-am dus sa ma distrez. Si nu am fost dezamagit. E un film revolutionar si asta a vrut sa ne arate Cameron. Merita vazut in 3d...impresia ca 3d-ul lipseste mai pe sfarsit e falsa...te obisnuiesti cu ea. Asta e motivul. Dar de fiecare data cand realizam asta tot mai gaseam ceva de care sa ma leg, sa imi trezesc ochii (obisnuiti de 3D) sa vada iar magia data de aceasta tehnologie. Mi-a placut si jocul cu subtitrarea...nu a fost intotdeauna cum e standardul. S-au jucat cu fontul cand vorbeau cei din Na'vi in limba lor, isi schimba perceptia de adancime, trecand intre personaje, dupa obiecte din prim plan, etc. Foarte inpsirata chestia asta...la randul ei amplificand constant senzatia de 3D. Filmul e un spectacol vizual-audio (dupa importanta) si de asta am mers sa-l vad. Nu am fost dezamagit. |
mdea, ocheiutz avatar. m-a prins, mi-a placut, michelle rodriguez e buna'n draci, alea alea. acuma sa vad daca o sa am chef sa-l revad. ca asa si king kong mi-a placut, dar dupa o saptamana am uitat de el.
dar, dincolo de astea, mi se pare mie sau imaxu' de la afi a fost complet de cacat? prefer o sala normala oricand. |
Mono:Mi se pare exagerat sa spui ca ti-ai lasat creierul la intrare ca aici se integreaza "2012" care e catchy si idiot.
Dar "Avatar" te provoaca sa te gandesti la el si nu e deloc catchy. Vine si cronica,stati flexati!:)) |
Poate te provoaca sa te gandesti la el, dar nu sa gandesti despre el sau pe baza a ceea ce vezi in el. Cu siguranta iti va ramane intiparit in minte pentru cateva zile sau poate chiar mai mult, dar nu e nimic de gandit cu adevarat. Sunt de acord cu M0n0 aici...
|
Atunci depinde de persoana.
Eu ma gandesc la conexiunea aceea dintre lumi,la trimiterile catre cucerirea imperiilor aztec,maias,inca sau la poveste cu pieiile rosii. Unii parca refuza sa gaseasca sensuri si il vada doar ca pe un blockbuster comercial si atat. Eu cred ca e mult mai mult.:D |
Unde anume este cronica lui Pitbull la Avatar?
|
Probabil nu a scris-o inca.
|
Corect.
L-am reväzut (complet) asearä. Azi am avut cursuri toatä ziua. O scriu mâine, odihnit, lucid. Deocamdatä, un preview: Ultima parte e într-adevär spectacularä si foarte bine filmatä. Chiar dacä nu derege busuiocul la nivel de continut, satisface în plan vizual. M-a îmblânzit, cât de cât. Nu voi mai intitula cronica "Duda albasträ", ci probabil ceva pe ideea "formelor färä fond". Nu voi fi räu cu filmul, ci doar sever. Totodatä, le multumesc (sincer, nu ironic!) apologetilor de mai sus, care au avansat justificäri de tip: "nu conteazä povestea, poate fi oricum, important e spectacolul!" Reflectând la aceste tentative de legitimare, mi-am putut pregäti o pledoarie mai riguroasä împotriva rabatului de la substantä în favoarea formalismului superficial. Mai multe, mai clare, mai organizate - mâine. |
Poate te dai si tu pe brazda macar un pic. Formal desigur. :D
|
All times are GMT +2. The time now is 06:52. |