Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Alaturi de Basarabia! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95351)

Dragomara 02 Apr 2010 12:50

Dacă tu uiţi atât de uşor ce scrii, şi nu citeşti/ reţii ce se scrie pe topicele moderate de tine eu una renunţ la orice pretenţie de la tine.

Scuză-mi te rog intervenţia. Varianta "pas" e mult mai puţin cronofagă. ;)

Vreau doar să mai adaug, off-topic, bineînţeles: încă o alegere proastă pentru CineMagia. Şi acum îmi aduc aminte de vorba aia "când n-ai de unde, nici Dumnezeu nu cere!".

Încă odată mii de scuze! :">

Judex 02 Apr 2010 13:02

Originally Posted by Windom:

Originally Posted by Judex:

Ce? O mana de tinerei penibili zbiara lozinci anacronice, fiind batjocoriti in corpore de maghiarii din Ungaria. >:)

Poate de departe atit se vede, lucrurile insa sint mult mai grave. Dupa cum spunea Marko, "vom obtine ceea ce ne intereseaza treptat si fara scandal". Asta si fac. Precedentul e creeat.

@Drago, care exprimare, cea legata de tamîie, mUiE sau integrare? Moderatorii n-au dezlegare decît la limbaj academic? Ce a zis PK de mine?:-?

Nu sunt chiar atat de departe, vezi 'rangul'. :D
Oricum, n-o sa obtina nimic, trust me! Maghiarimea din Romania isi detesta liderii etnici, care n-au facut nimic concret pentru ei, le vand doar gogosi despre sovinism.

RomaniaMare 03 Apr 2010 22:30

Originally Posted by bremen1980:

Windom nu te mai agita tata atata cu nenorocitii astia.Nationalismul asta dus la extrem strica la fiere.Poate peste 20 -30 ani cand U.E. o sa includa si Turcia ,Ucraina si Moldova toate sentimentalismele astea ne vor parea ridicole.Lasa-i in plata Domnului pe ''fratii de peste Prut'' pentru ca pe aia ii doare la basca de noi.Acolo se salveaza tineretul emigrand pentru ca nimeni nu mai crede in cioace din astea cu unirea .Forta vitalaa Basarabiei se afla acum in Spania ,Italia ,Portugalia .Au mai ramas acolo doar cei peste 50 de ani care asteapta pensia sau moartea.

Ma Bremen,tu macar stii ce se intimpla in Republica Moldova??? Esti ori un ignorant,ori un prost! Mai bine ai pune mina pe o carte de economie politica,iar seara,in loc sa te uiti la telenovele ar fi bine sa schimbi pe un canal de stiri.....de preferabil TVR sau strain....poate asa o sa intelegi si tu un pic din lumea in care traiesti!
Eu sunt din Basarabia,si pe noi nu "ne doare in basca" de romani,noi credem in Idealul Romanesc, si nu pentru beneficii econoimice,liber la calatorie in UE sau altele,ci pentru ca noi gindim si simtim Romaneste,NOI SUNTEM ROMANI !!!!
Forta vitala a Basarabiei-generatia 89'-90' se dezvolta acum acasa,nu in Italia sau Spania.
Fara ofense,dar nu stii ce scrii.Punct.

Judex 04 Apr 2010 00:49

@Marius
Hai ca m-am luat cu Windom cu ungurii si te-am sarit. :">
Crede-ma, stiu destule despre situatia din Basarabia la toate nivelurile, astfel incat numai naiv nu pot fi. Poate un pic idealist, raportat la situatia actuala, dar in nici un caz naiv. ;)

SoX 04 Apr 2010 11:08

Originally Posted by RomaniaMare:

[Eu sunt din Basarabia,si pe noi nu "ne doare in basca" de romani,noi credem in Idealul Romanesct...

Cunosc multi frati de peste Prut veniti in Romania pentru a studia si care detin acest principiu. Insa nu cunosc conceptia celor din Moldova ca sa formez o generalizare corecta.

Pitbull 04 Apr 2010 12:34

Eu sunt din Basarabia,si pe noi nu "ne doare in basca" de romani,noi credem in Idealul Romanesc, si nu pentru beneficii econoimice,liber la calatorie in UE sau altele,ci pentru ca noi gindim si simtim Romaneste,NOI SUNTEM ROMANI !!!!
Forta vitala a Basarabiei-generatia 89'-90' se dezvolta acum acasa,nu in Italia sau Spania.

Sä dea Bunul Dumnezeu sä fie asa! O:-):x

Ipu 04 Apr 2010 21:38

Să nu mă înjurați sau să mă acuzați că propun prefacerea vinului în apă. Îmi exprim numai o părere. Eu cred că, în contextul extinderii continue a Uniunii Europene, a Zonei Schengen și a Zonei Euro către est până la includerea completă a României și a Republicii Moldova și (NUMAI!) în condițiile în care dreptul la deplasarea liberă a mărfurilor și a forței de muncă și în general păstrarea tuturor celorlalte condiții din prezent în spațiul lingvistic românesc rămân garantate, putem chiar diviza România pe Milcov și pe Carpați, la fel cum sunt separați nemții în prezent în Germania și Austria (deși nu au graniță între ele și au și monedă comună), prin ploclamarea unei republici muntenești și prin alipirea voluntară a Moldovei cis-prutene la Republica Moldova. Reamintim că, deși unirea politică a Principatelor Române a avut loc în ianuarie 1859, vămile dintre Țara Românească și Moldova fuseseră deja eliminate cu mai mult de 10 ani înainte, cele două principate fiind așadar unite economic și comercial din ianuarie 1848, dacă nu greșesc. Ar fi de preferat ca, într-o eventuală împărțire în trei a României (Oltenia-Muntenia-Dobrogea; Transilvania-Banat-Crișana-Maramureș; Moldova de Sus-Basarabia-Bucovina românească din prezent), nici o astfel de entitate să nu își aroge numele de România, pentru a evita pericolul ca unii dintre români să se considere mai puțin români decât ceilalți. Odată cu dispariția numelui de Iugoslavia în spațiul balcano-dinaric, practic Iugoslavia a renăscut, pentru că oricare republică ex-iugoslavă se poate revendica de la vechiul stat, care se va reconstitui ca o comunitate lingvistică odata cu integrarea europeană a ziselor republici.
Avantajele unei astfel de împărțiri:
1. În primul rând, stimularea respectului reciproc față de ceilalți români. În prezent, mai ales moldovenii sunt discriminați în mod aproape rasist de către locuitorii celorlalte provincii istorice. Pe de altă parte, locuitorii unor zone bogate (puternic industrializate sau bogate în resurse de subsol) pretind că primesc de la bugetul de stat mai puțin decât contribuția plătită.
2. În al doilea rând, izolarea ungro-secuilor în parlamentul intra-carpatic și responsabilizarea transilvănenilor în legătură cu discriminarea românilor din zonele cu majoritate ungro-secuiască, care în prezent sunt terorizați pentru că sunt obligați să vorbească ungurește până și pentru obținerea unui loc de muncă iar cei care nu vorbesc ungurește sunt obligați să se mute pentru a supraviețui. Mărindu-se procentul ugro-secuilor, transilvănenii vor simți o presiune crescândă și vor fi obligați să se radicalizeze.
3. România este în prezent, așa cum s-a văzut și la alegerile din iarnă, foarte divizată în privința opțiunilor electorale. Mulți dintre români însă nu-l merită pe președintele Băsescu și au dreptul să aibă conducătorii pe care i-au votat. Nu au decât să-l aleagă cei care îl merită.
4. Dezvoltarea economică și instituțională paralelă a celor trei entități statale românești ar produce o emulație care ar favoriza progresul lor accelerat in comparatie cu ritmul lent de dezvoltare din prezent. Orice succes al uneia ar fi repede copiat de celelalte, in folosul lor.
Lista poate continua...

Pitbull 05 Apr 2010 08:48

Da' cu ţianură de ţe să nu-nţercăm?

Pitbull 05 Apr 2010 11:01

No problem.
Unii nici în Dumnezeu nu cred. It's sorta trendy, nowadays. Punct... si virgulä.

Ipu 05 Apr 2010 13:49

Lumea evoluează mai repede decât își imaginează unii. În urmă cu 10 ani, multe persoane „avizate” se
îndoiau că România va intra vreodată în Uniunea Europeană sau că va ieși din zona gri și va deveni aliat militar cu drepturi depline (cel puțin pe hârtie) al puterilor nord-atlantice, tocmai pentru că domnea convingerea că „rușii n-or să îngăduie”. Mâine-poimâine, și giganticul tampon ucrainean, cu care probabil americanii ne vor lăsa (și chiar ne vor ajuta) să împărțim puternic industrializata Transnistrie, așadar uriașa Ucraină va intra în UE și poate chiar în Schengen și în Zona Euro, cum va intra într-o zi și țara aia care le tot stă în gât celor care l-au adoptat pe „muzicantul din Brema”, și pe care aceștia din urmă o tot bombardează și o schingiuiesc. Naționalismul, care a apărut în Europa după Războiul de 30 de ani, va dispărea cândva complet, ca să nu mai zic că în curând vor exista și softuri de traducere pe loc și deci și problemele ligvistice vor dispărea. Până la Primul Război Mondial, nu conta atât de mult etnia, ci mai mult religia (și eventual confesiunea) și nici nu se auzise de vize, că doar atunci când, în urmă cu mai bine de 100 de ani, Brâncuși s-a deplasat cu căruțo-stopul timp de mai multe luni, cu escale de câteva luni pe la Viena și prin alte locuri, între București și Paris, n-o fi avut nevoie de vize de intrare sau de tranzit. Unde mai pui că, prin extinderea continuă a sistemelor de supraveghere, și infracțiunea va fi stopată aproape în totalitate.

marius_em 05 Apr 2010 17:47

Originally Posted by Pitbull:

No problem.
Unii nici în Dumnezeu nu cred. It's sorta trendy, nowadays. Punct... si virgulä.

Au contraire, unii cred in D-zeu pentru ca da bine pe sticla.

Pitbull 05 Apr 2010 17:53

Nu e «au contrarire», e au complementaire.
Tot un trend, la fel de snob. Bigotismul crestin vis-a-vis de bigotismul ateu.

marius_em 05 Apr 2010 18:12

Pai acum sa fac si eu cum ai facut tu la Agora. De ce n-ai prezentat ambele fete ale problemei, si ai ales sa prezinti doar parte negativa care ti-a convenit? Faci propaganda crestina!

Pitbull 05 Apr 2010 18:59

Nu e nevoie nici de propagandä crestinä, nici de prezentarea ambelor fete ale problemei - mai ales de vreme ce pozitia mea e medianä; prezenta ambelor fete devine subînteleasä.
Neuronii, cultura si bunul-simt sunt arhi-suficienti.
(Dar sä nu parazitäm topicul patriotic cu sub-ploturi proprii topicului teologic "Credeti în Dumnezeu?"

vave 05 Apr 2010 19:04

(Dar sä nu parazitäm topicul patriotic cu sub-ploturi proprii topicului teologic "Credeti în Dumnezeu?")

You read my mind. ;)

Pitbull 05 Apr 2010 19:05

ALWAYS! >:D<:-*:x
Back to Basarabia!

RomaniaMare 05 Apr 2010 20:32

Windom nu te mai agita tata atata cu nenorocitii astia.Nationalismul asta dus la extrem strica la fiere.Poate peste 20 -30 ani cand U.E. o sa includa si Turcia ,Ucraina si Moldova toate sentimentalismele astea ne vor parea ridicole.Lasa-i in plata Domnului pe ''fratii de peste Prut'' pentru ca pe aia ii doare la basca de noi.Acolo se salveaza tineretul emigrand pentru ca nimeni nu mai crede in cioace din astea cu unirea .Forta vitalaa Basarabiei se afla acum in Spania ,Italia ,Portugalia .Au mai ramas acolo doar cei peste 50 de ani care asteapta pensia sau moartea.

Ma Bremen,tu macar stii ce se intimpla in Republica Moldova??? Esti ori un ignorant,ori un prost! Mai bine ai pune mina pe o carte de economie politica,iar seara,in loc sa te uiti la telenovele ar fi bine sa schimbi pe un canal de stiri.....de preferabil TVR sau strain....poate asa o sa intelegi si tu un pic din lumea in care traiesti!
Fara ofense,dar nu stii ce scrii.Punct.

Mai bine sa fiu prost decat sa-mi fac aiurea iluzii.N-o sa vedem noi in timpul vietii noastre nici macar o particica de unire.Nu stiu cat de reprezentativ esti tu sa vorbesti in numele atator oameni din Basarabia.Poate nu sunteti chiar atat de multi cei cu ''simtire romaneasca''.Poate ca minirevolutia voastra a contat mult mai PUTIN decat vreti voi sa credeti .Cu o floare nu se face primavara.Si sa nu-l uitam pe fratele mai mare de la rasarit care vegheaza. Pai daca nu s-a facut unirea atunci cand Rusia era slabita cum credeti voi c-o sa se faca acum cand ea incepe sa devina tot mai agresiva.Stiu ca o sa aud placa aia cu nasterea unei generatii care crede ,care vrea altceva dar sunt pesimist pentru ca stiu ca si idealurile celor din Piata Universitatii au ramas neimplinite. Pe de alta parte sunt satul si de studentii basarabeni care iubeau atat de mult limba nostra incat toata ziulica vorbeau intre ei numai in ruseste pe holurile facultatilor sau in caminele studentesti.O adunatura de bisnitari si de mafioti.

Nu cred in unire.Punct.

Hai sa iti analizez raspunsul tau:
1.Utilizarea repetata a cuvintului "poate" demontreaza inca o data ca nu prea esti la curent cu ce se petrece in R.Moldova si spui si tu ce auzi de la altii sau crezi ca asa e drept(ca 90% dintre romani,care stiu mai multe despre Burkina-Faso decit despre Moldova).
2.Sunt reprezentativ sa vorbesc in numele romanilor din Basarabia,pt ca cunosc ce se intimpla pe aici...Odata cu schimbul de generatii,creste ponderea unionistilor si scade ponderea rusofililor.Toti prietenii mei sunt unionisti,si se considera ROMANI,multi au venit la studii in Romania,nu pentru ca educatia romanesca e mai buna ,ci pentru ca pt multi baasarabeni este o ONOARE de a invata in PATRIA-MAMA.
3.Despre "microrevolutie".Mai intii nu a fost o revolutie,nici o incercare de revolutie,a fost o revolta a tinerilor....ceea ce a urmat- arderea Parlamentului si Presidentiei a fost o provocare comunista,ca si arderea Reichstagului de catre nazisti si invinuirea comunistilor in 1933.
Mai apoi,rezultate au fost:s-au organizat alegeri repetate,pe care comunistii le-au pirdut.Acum la guvernare se afla o coalitie formata din 4 partide democratice de dreapta,2 din ele fiind adepte a curentului romanismului.
4.Despre Rusia.Daca guvernantii nostri au sa aiba "oua"(scuze de expresie),putem invinge.Kosovo s-a separat de Serbia(aliatul strategic a Rusiei din Balcani),cu toate ca moscovitii au protestat si au amenintat.Deci se poate.Rusia nu mai e ce-a fost odata.
5.Iar despre studentii basarabeni-"mafioti si bisnitari"-aici chiar ma insulti...da,sunt si din categoria asta.dar majoritatea sunt oameni de treaba.
6.Daca nu crezi in Unire,inseamna ca nu esti ROMAN,inseamna ca nu meriti sa traiesti in Romania.
Inca o data,nimic personal.Sunt pt un dialog civilizat,dus pe orice teme!

RomaniaMare 05 Apr 2010 20:35

Originally Posted by vave:

(Dar sä nu parazitäm topicul patriotic cu sub-ploturi proprii topicului teologic "Credeti în Dumnezeu?")

You read my mind. ;)

Corect.Daca cineva vrea sa discute despre religie si dumnezeu,sa faca un topic separat.Continuam acolo.Dar aici sa discutam despre Patriotism si Romanism.

RomaniaMare 05 Apr 2010 20:45

Originally Posted by Ipu:

Lumea evoluează mai repede decât își imaginează unii. În urmă cu 10 ani, multe persoane „avizate” se
îndoiau că România va intra vreodată în Uniunea Europeană sau că va ieși din zona gri și va deveni aliat militar cu drepturi depline (cel puțin pe hârtie) al puterilor nord-atlantice, tocmai pentru că domnea convingerea că „rușii n-or să îngăduie”. Mâine-poimâine, și giganticul tampon ucrainean, cu care probabil americanii ne vor lăsa (și chiar ne vor ajuta) să împărțim puternic industrializata Transnistrie, așadar uriașa Ucraină va intra în UE și poate chiar în Schengen și în Zona Euro, cum va intra într-o zi și țara aia care le tot stă în gât celor care l-au adoptat pe „muzicantul din Brema”, și pe care aceștia din urmă o tot bombardează și o schingiuiesc. Naționalismul, care a apărut în Europa după Războiul de 30 de ani, va dispărea cândva complet, ca să nu mai zic că în curând vor exista și softuri de traducere pe loc și deci și problemele ligvistice vor dispărea. Până la Primul Război Mondial, nu conta atât de mult etnia, ci mai mult religia (și eventual confesiunea) și nici nu se auzise de vize, că doar atunci când, în urmă cu mai bine de 100 de ani, Brâncuși s-a deplasat cu căruțo-stopul timp de mai multe luni, cu escale de câteva luni pe la Viena și prin alte locuri, între București și Paris, n-o fi avut nevoie de vize de intrare sau de tranzit. Unde mai pui că, prin extinderea continuă a sistemelor de supraveghere, și infracțiunea va fi stopată aproape în totalitate.

Hmm...ai dreptate,dar nu in totalitate.Gesesti referitor la Primul Razboi Mondial si la importanta etniei.
Anume atunci nationalismul a cunoscut perioada sa de apogeu.
Altfel cum se mai unea Germania in 1873(tara care sin punct de vedere confesional era divizata intre catolici si luterani),daca elita germana nu era nationalista.
In perioada de care vorbim,oamenii(si aici ma refer la persoanele culte-oameni de arta,de stiinta,functionari,militari,aristocrati) traiau si respirau NATIONALISMUL.
Chiar si in Romania,Dragostea Pentru Patrie si Poporul tau se afla la loc de cinste-Al.I.Cuza,Kogalniceanu,Eminescu,Eliade,Pan Halipa,Nae Ionescu,Iorga practic au trait toata viata luptind pt cauza nationala.

nume 05 Apr 2010 21:48

Astia sunt centuristi de cand lumea, cand le-a fost bine au stat cu rusii, acum sunt cu romanii, ca sa fuga ca potarnichile in Europa. HUO !

All times are GMT +2. The time now is 11:01.