Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cronica unei morţi (ne)anunţate (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89178)

Mala Portugal 10 Dec 2007 21:28

regret ca s-a dus, mai cu seama fiindca mi-a fost o revelatie mult prea recenta pe care speram sa o mai pot savura

herbert 10 Dec 2007 22:52

imi pare rau. mi-a placut cum a jucat in MDL...

silver_boy 23 Dec 2007 17:24

haideti domnilor c-am glumit: n-a (mai) murit nimeni. Nu voiam decat sa va urez, usor neconventional, adica folosindu-ma de (off) topicul asta trist - -caci nu e viata o impletire de morti si nasteri, de bucurii si tristeti ?(voua: cinemagicienilor, cartitorilor, estetilor, istetilor, rafinatilor, hermeneutilor) un Craciun Fericit si un An Nou plin de filme. Sa ne citim cu bine si in 2008.
Pupici

Supastar 23 Dec 2007 17:28

hehe.... a functionat!

Merci de urari! Sarbatori fericite si tie!

Proletar 27 Dec 2007 21:35

Fostul premier pakistanez, Benazir Bhutto, a murit in urma unui atentat sinucigas produs in urma cu cateva ore, la Islamabad.

Pitbull 27 Dec 2007 22:49

I-auzi brâu'! :shock: :huh: :?

Uite mai pe larg:
http://news.yahoo.com/s/time/makingamartyrofbhutto

Pitbull 27 Dec 2007 22:49

(...)
Din gresealä, repetasem mesajul anterior.

EgoN 28 Dec 2007 15:38

clody bertola :(

Pitbull 28 Dec 2007 16:41

Dumnezeu s-o ierte.

O mare Doamnä a teatrului românesc, si o actritä de neuitat...
Rämâne în memoria mea ultimul ei rol, din "Gin Rummy" (anii '80), cu Petre Gheorghiu, în regia lui Ciulei (îmi amintea de o bätrânä mätusä a mea pe care o iubeam mult)... Dar înainte de asta, exploziva, efervescenta "actritä care interpreteazä rolul reginei" din "Elizabeth I", de Paul Foster (tot Ciulei). Si cea mai incitantä Blanche Dubois (iar Ciulei!), cu multi ani înainte s-o descopär pe Vivien Leigh, în "Tramvaiul..." lui Kazan. Sau "Sfânta Ioana" a lui Bernard Shaw... Ca si Rosalind, în celebrul "Cum vä place" (evident - CIULEI!) care a revolutionat arta spectacolului de teatru românesc...
Si înainte de toate, când aveam trei ani si mergeam vara la Breaza... In casa din vecini îsi fäceau vacantele Clody Bertola si Pintilie... O tin minte si acum pe acea doamnä blondä, cu ochelari de soare, care trecea pe lângä gardul curtii noastre.
Despre sotii ei, Clody spunea:
"Stefan mi-a fost ca un adevärat tatä... :hmm:
Pe Liviu l-am iubit ca pe un frate! :sleep:
Lucian mi-e ca un copil... :happy:
...N-am avut noroc si eu de un BARBAT la viata mea!" :w00t:

* * *

Nascuta la Bucuresti pe 12 august 1913, Clody Bertola a absolvit cursurile Conservatorului de Arta Dramatica si a avut o exceptionala cariera teatrala la Teatrul Bulandra, scena care a consacrat-o si unde a obtinut cele mai mari succese. Emil Botta, marele coleg si poet, o numea "o regina a contrastelor". Cine a vazut-o in "Ioana d'Arc" sau in "Elizabeta, regina Angliei", alaturi de alt genial interpret - Toma Caragiu, nu o va uita niciodata. Lucian Pintilie spunea despre Clody Bertola: "Fecioara exemplara, intruchipare scolaresc exemplara de cumintenie, spiritualitate si puritate - iat-o peste ani, scandalizand Bucurestiul burghez si mitocanesc prin libertinajul ei". In cinematografie actrita nu a prea avut noroc. Doar cinci filme in 20 de ani. Primul film a fost, in 1957, co-productia romano-franceza "Ciulinii Baraganului", in regia lui Louis Daquin. Au urmat "Facerea lumii" de Gheorghe Vitanidis, "Felix si Otilia" de Iulian Mihu, in 1971, apoi "Ciprian Porumbescu" de acelasi Vitanidis, in 1972, si "Profetul, aurul si ardelenii" de Dan Pita in 1977. Cariera actritei a fost amplu evocata in volumul "La vie en rose" de Ludmila Patlanjoglu. Modelul vietii si al unei cariere teatrale stralucite reprezentat de marea actrita ramane mereu viu.
Sursa: http://membres.lycos.fr/mariateslaru...=2&art_ind=188

crissis 18 Jan 2008 13:38

Bobby Fischer, rip

hellsteed 09 Feb 2008 02:00

A murit bunicu... Nu ma asteptam.. Eu la facultate el acolo.
Cred ca ar fi dorit sa ma mai fi vazut odata.

Pitbull 09 Feb 2008 02:20

Dumnezeu sä-l ierte.

Gloria 09 Feb 2008 16:10

Imi pare rau.
Bunicul meu a murit cand eram eu in anul 2 de facultate; venea la Bucuresti sa-mi aduca un pachet.

Proletar 09 Feb 2008 20:29

Bunica mea a murit cand eu eram in oras, cumparandu-i Fortral.

Pitbull 09 Feb 2008 20:53

Iar a mea a fäcut un stop-cardiac în somn, pe canapea, în timp ce eu, în camera de aläturi, înregistram un scenariu radiofonic pe casetä audio. Era în 8 noiembrie, 1974 - iar pe bandä s-a înregistrat deschiderea usii si glasul tatei, agitat: "Inchide, te rog! Inchide, cä cicä Dadi a murit! ...Inchide, mä..."
(El avea sä moarä peste patru ani si o zi.)

silver_boy 11 Feb 2008 15:35

...Roy Scheider. RIP

Pitbull 11 Feb 2008 21:59

Dumnezeu sä-l ierte.

Bye-bye... life...
Bye-bye... happiness...
Hello... loneliness...
I think I'm gonna die...
I think I'm gonna... die...

Proletar 12 Feb 2008 10:35

mi se pare mie sau actorii mari mor ori foarte tineri (25-30 de ani), ori foarte batrani (80-90)?

Supastar 12 Feb 2008 10:52

Originally Posted by silver_boy:

...Roy Scheider. RIP

guess he finally got away from all that jazz :(

victor 12 Feb 2008 17:33

"“Jaws” star Roy Scheider is sadly no more. But the “Jaws” legend lives on."

Si pe IMDb daca dai search "Roy Scheider" gasesti : "Roy Scheider (Actor, Jaws (1975))"

RIP Roy Scheider, pentru mine aka Joe Gideon.

All times are GMT +2. The time now is 08:33.