Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

crin3l 28 Sep 2006 12:59

Ondskan - 8/10 - Un film foarte bun , dar are totushi destule chestii care nu mi-au placut .Este vb despre un elev dur , dar deshtept . Dupa o partida buna de bataie pe care io aplica unuia este exmatriculat shi astfele se muta la un internat unde are multe probleme , in speciala cu 2 studenti din ultimul an.Cel mai mult nu mi-a placut faptul ca este prea idealist.

mizerie 28 Sep 2006 13:06

Carne Tremula-Mi-a placut toate filmele lui Almodovar. Jucat foarte bine si cu o poveste captivanta. :)

raptor 28 Sep 2006 13:12

nota 7
.in care se povesteste despre Walker, film care il tintuieste pe alex cox in topul regizorilor mei favoriti, unde ajunsese propulsat de "straight to hell"

...cam atit.

West 28 Sep 2006 19:59

off-topic: Ma bucur ca a rezistat topic-ul si a ajuns cel mai accesat de cinemagisti. ;)

RinTinTin 29 Sep 2006 11:12

Originally Posted by Leonard:

Originally Posted by Cinemania:

Non ti muovere (2004)

Wow!
Cel mai tare rol al Penelopei...parca nici n-ar fi ea in film...de fapt numai ea mi-a placut :D

pe mine m-a impresionat filmul, mai puþin Penelope. E urîtã ca naiba în orice ar juca. Dar e o actriþã bunã. Da, poate cã e cel mai tare rol al ei, dar personal aº fi preferat una mai drãguþã în rolul ãsta de amantã secretã.

Bai pula, Penelope e the sexiest woman alive:)

KORBEN 29 Sep 2006 15:17

a fost sau n-a fost 5/5
revazut, replacut.

return of the living dead 3 3/5
oh, la la
cat gore!!!!
minunat pt ca e gore si pt ca viziteaza locurile comune ale genului: eviscerari, amputari, maini care se zbat printe usi baricadate cu scanduri, etc
faza cu povestea de amor m-a lasat rece dar e oki
si finalul.. bun dar se putea si un pic mai apocaliptic?

forrest gump 2/5
deci handicapatul de tom hanks il joaca pe handicapatu de forrest gump intr-un film care imi placuse mai demult. adica e dragutzel fara s-o dea in voma si are asa o oarecare poezie (handicapata) a lui.
dar, revazut ....
chestia e ca toate fazelem in care e implicat handicapatul sunt geniale.
doar ca sunt prea multe. muklt prea mule
si in momentul inc are o ia la laergat...
cam acolo trebuia sa se termine filmu.

GhitzaCartitza 01 Oct 2006 19:34

Typhoon. Incepe ceva gen "Misiune Imposibila". Se fura niste deseuri nucleare si agentul patriot bine antrenat raspunde la chemarea patriei. Pana aici vrajeala, DAR... Aaaaaa... Am uitat sa spun. E un film corean. Pe parcurs o ia pe alte carari care ne duc la istoria dictaturii din Corea de Sud si cum cei care nu mai rezistau isi cautau libertatea peste granita. O poveste pana la urma impresionanta intre doi oameni pe viata ii aduce in parti diferite ale legii, care daca ar fi trait in alte timpuri ar fi putut fi prieteni. Un 3/5.

raptor 01 Oct 2006 22:29

.selectie anim'est:

- The Dentist – SUA, 2005; regia Signe Baumane; 10’
.foarte dator batranului plympton(dupa cum se poate observa si pe generic), dar mai putin vesel prin sadism, mai putin fermecator prin brutalitate, mai putin impresionant prin tehnica...o clona nu foarte reusita-dar cu toate acestea, de vizionat. 7 cu indulgenta.
- Une Histoire vertébrale – Franþa, 2004; regia Jérémy Clapin ; 9’
.animatie draguta, din fericire sunt imun la orice forma de romantism. 6,5
- The Curse of the Voodoo Child – Canada, 2005; regia Steven Woloshen; 3’30”
.experimental/abstract. :sick: :sick: :sick: 4,5-pt ca nu e chiar atit de cacat pe cit las eu sa se inteleaga.
- Flatlife – Belgia, 2004; regia Jonas Geirnart; 10’33’
.surpriza f. placuta, animatie relativ simplista-iar asta nu ar fi deloc un punct in minus, ba chair din contra-problema e k e cam slabuta- compensata prin verva si umor. 8.
- Au Bout du monde – Franþa, 2000; regia Konstantin Bronzit; 8’
.favoritul meu. cu de toate-fantezie, ingeniozitate, umor, talent, inchegate intr-o chestie f. narativa, asa cum imi palce mie....A MUST HAVE...seen...at least. 9,4.
- Maestro – Ungaria, 2005; regia Tóth Géza; 4’35”
.unul dintre acele scurte care mizeaza pe poanta de final-dca o prinzi inainte de vreme se cacacioiu' totul-din fericire nu e cazul-asa ca hands up pentru ungur. 7-pt. ca nu imi place 3d-ul, d-aia:P
- God on Our Side – Olanda, 2005; regia Michal Pfeffer ºi Uri Kranot; 7’
. :huh: total neimpresionat de mesaj/subiect, atins pe alocuri de tehnica. ar fi putut iesi ceva chiar misto, daca nu era atit de..."de actualitate' 5,5
- Father and Daughter – Olanda, 2000; Michael Dudok de Wit; 8’30”
.revazut. si inteleg de ce a luat cartoon d'or. cel mai bun din compilatie(si, incercand din rasputeri sa fiu obiectiv, ii dau nota mai mare chiar decat scurtei lui Bronzit) 9,6
- The Bed – Belgia, 2005; regia Luc Degryse; 10’
.asta m-a pierdut pe drum. incercam din rasputeri sa imi amintesc cu ce era si nu reuseam.
de ce? pt ca e o DUDA. 3,5.

notorious 02 Oct 2006 10:00

uh... ultimul film... am vazut mon oncle, primul rendez-vous cu jacques tati. prima jumatate de ora m-a fascinat, gagurile sale (genericul de inceput, masinile care merg bara la bara, in sir indian, din care coboara copiii la scoala - "ecole" spune, pur si simpul, semnul de deasupra intrarii ! :lol:) sunt de o precizie fara cusur si au o coerenta perfecta. filmul in sine, de fapt, functioneaza ca un ceas elvetian, fiecare poanta isi are locul si rostul sau: de exemplu, (dupa cum ma asteptam, de altfel) filmul ataca si pretiozitatea si snobismul familiei de tip neoburghez, asfixiant de 'normala' iar pentru asta, gagul cu cele doua vecine alergand cu pasi mici una spre cealalta pe cararea in spirala din curte - e chiar memorabil ! :)

pe de alta parte, mi s-a parut ca filmul e usor monoton si cadenta cu care se succed aceleasi gaguri devine sacaitoare. pe urma, insa, mi-am dat seama ca aceasta mecanica a umorului denota, pe undeva, monotonia si rutina in care trec zilele intr-un asemenea cadru.

fermecator.

TheBogdan 04 Oct 2006 19:37

Brother Bear 2 - 4/5
Un film de animatie, bun din punct de vedere structural, cu un sound foarte reusit (din punctul meu de vedere), cu o actiune integrala, bine structurata, un subiect simplu si o interpretare foarte buna. Un punct slab ar fi ca finalul este foarte usor de ghicit, dar asta nu ne impiedica sa savuram actiunea de pe parcursul filmului. Daca v-a placut "Brother Bear" e foarte pozibil sa apreciati si continuarea lui.

Cinemania 04 Oct 2006 19:47

One Hour Photo

Nimic nou. R. Williams acelasi ca in orice film cu iz psihologic. 6/10

ulrich 04 Oct 2006 20:39

"the proposition" 7/10.vazut de-abia acum,dupa "the three burials of melquiades estrada".la fel ca filmul lui t.l.jones,tras din vana groasa a batranului peckinpah.barbati nerasi,disperati si dezabuzati,care se omoara pe la spate si comit toate atrocitatile din vechiul testament dar,poate tocmai de asta,incearca in fata mortii gesturi care sa le justifice viata de rahat.gesturi,nu vorbe,in sanatoasa traditie a lui peckinpah.
o faza suprarealista:guy pearce calarind noaptea in desert printre niste copaci albi si descarnati,pe fundalul unui cer de un albastru neverosimil si stropit cu stele mari si laptoase.trebe vazuta,ca eu o povestesc prost.te sperie mai tare ca o panza de max ernst.

MinRep 05 Oct 2006 06:40

A fost sau n-a fost? - 4/5: Ma temeam ca nu o sa-mi placa... Dar a fost mai mult decay ok, desi nu stiu cat au inteles strainii care i-au dat premii pe la tot felu' de festivaluri. Problemele cu "A fost sau n-a fost?" sunt cam aceleasi pe care le au majoritatea filmelor romanesti: prea putina muzica, la final lãlãie, apoi e termina brusc, tocmai cand actorii joaca mai bine, apare cate un diletant intr-un rol pasager (de data asta a fost chinezu' ala) - chestii peste care se poate trece, insa, usor cu vederea. Pentru ca primele 45 de minute pregatesc extraordinar de bine - nu prea lent, dar calculat - scena intrarii in emisie, moment din care filmul este teribil de amuzant.

Am o singura mare dezamagire in legatura cu "A fost sau n-a fost?": titlul te duce cu gandul la intrebari mai profunde despre ce s-a intamplat cu 16 ani in urma in Romania, despre Revolutie si evenimentele care au urmat. Dar si asa e bine... cu trei moldoveni care incearca sa aduca glorie revolutionara micului lor oras. (heh heh heh)

((Replica-totala: Am facut revolutie cum am putut!))

drudu 05 Oct 2006 08:25

prea putina muzica? e exact cat trebuie, o melodie, da' buna.

notorious 06 Oct 2006 17:05

Originally Posted by MinRep:

Am o singura mare dezamagire in legatura cu "A fost sau n-a fost?": titlul te duce cu gandul la intrebari mai profunde despre ce s-a intamplat cu 16 ani in urma in Romania, despre Revolutie si evenimentele care au urmat. Dar si asa e bine... cu trei moldoveni care incearca sa aduca glorie revolutionara micului lor oras. (heh heh heh)

nu stiu, cred ca esti putin dur in prima parte a mesajului tau - despre chinezul 'diletant' s.a.m.d. porumboiu aduce pe ecran (ma risc sa spun) unele din cele mai pitoresti portrete din filmul romanesc: batranul popular printre locuitori pentru ca se imbraca in mos craciun (fata, mimica actorului, totul, sunt de antologie), profesorul betiv, care, dintr-o minciuna spusa fara rea intentie se trezeste cu tot orasul in cap, chinezul (acuma, gimme a break ! :lol: unde gasesti actori chinezi in romania; banuiala mea e ca oricum tipul NU era actor).

nu stiu de ce, dar umorul lui m-a dus cu gandul la comediile lui caragiale, la aceeasi comedie de caracter nemiloasa... filmul nu este despre revolutie*; este o satira a vietii din orasul romanesc din provincie (vorba ceea: 'traiesc in romania si asta imi ocupa tot timpul'). si mi s-a parut ca, in anumite momente, frizeaza geniul.

*la fel cum, de altfel, nici 'cum mi-am petrecut...' nu este un film despre revolutie (care ramane o kestie de fundal), ci o rememorare nostalgica a unei epoci si a unei varste (:) oau !). este, however, mai contextual decat filmul lui porumboiu.

notorious 06 Oct 2006 17:07

a fost sau n-a fost? - deci, 9/10 :)

RinTinTin 06 Oct 2006 18:42

Originally Posted by Cinemania:

One Hour Photo

Nimic nou. R. Williams acelasi ca in orice film cu iz psihologic. 6/10

good atmosphere, profesionist facut (sentimentul de insingurare e redat foarte misto), dar miza se pierde la final. se rasoleste rau de tot filmul la final.

bellhop 07 Oct 2006 05:18

13 Tzameti (2005)
thought it might be something, turned out just some piece of European crap; filmat alb-negru si mai este si vorbit in franceza.. :hmm:
1/5

MinRep 07 Oct 2006 08:58

Muthafuckin' Snakes on a Muthafuckin' Plane - 3/5: previzibil, fara respect pentru legile fizicii (sau ale logicii), cu destule clisee si personaje tipice, "Snakes on a Plane" pare un film e serie B care nu e destul de campy. Acum, eu m-am distrat la filmul asta... Atacurile initiale, imaginile cu pasagerii imbulziti pe culoar si pe scaune cu serpi prinsi de ei, SLJ fugind prin avion, sarpele urias (boa?) si secventa depresurizarii... astea sunt delicioase si realizatorilor le-a trebuit un pic de curaj ca sa le faca, astfel incat nu mai conteaza cat de ilogice sunt intamplarile de pe ecran. Daca ar fi fost mai multe chestii dintr-astea (si daca pretextul pentru o intriga ar fi lipsit), filmul ar fi fost cu mult mai bun, iar fanii lui mult mai numerosi. Fata de ce-am vazut vara asta, ramane unul dintre cele mai bune filme ale sezonului. Cu mentiunea speciala ca, in lumea post-9/11, de nimic nu le e mai teama americanilor decat de un zbor cu avionul care nu se desfasoara 'dupa plan'.

qwerty 07 Oct 2006 11:55

Worlt Trade Center (2006)Nota 5/10.
Povestea a doi oameni prinsi sub daramaturi care stau la taclale in timp ce asteapta sa fie salvati.Mult mai slab ca Zborul 93.

All times are GMT +2. The time now is 17:10.