manelesux |
24 Jun 2006 11:52 |
Originally Posted by coquelicot:
si mie mi s-a parut 'sherlock junior' de departe cel mai bun film vazut anul asta la tiff.ar mai fi de mentionat 'a fost sau n-a fost?' si 'container'.
si ca preferinte pur subiective....'drawing restraint 9', 'tideland' si 'screaming masterpiece'. astea asa, ca un fel de top 3.
la worst ar intra in primul rand 'transilvania'[mare pacat de actori, totusi...], 'obaba'[desi tipa arata bine, dar filmul era cam varza] si o luuunga serie de scurtmetraje:adica 6/8 din primele 2 selectii romanesti,17/20 din paris, je t'aime,6/7 din all the invisible children si 2/5 din selectia a doua de scurte europene. era chiar aiurea sa mergi la atatea scurte si din 20 abia 2 sa-ti placa. totusi, worst of the worst ar fi 'la nic'[mai rau ca 'love close-up'!ala macar putea parea funny],scurtul lui john woo din all the invisible children si scurt-metrajul din paris je t'aime cu elijah wood devenit vampir, la care nu stiai daca sa plangi sau sa razi de cat de cretinoid putea fi!
asteptam tifful viitor, speram ca fara reclame [deja mi-e greata de vodafone] si cu o selectie un pic mai buna
|
1.containerul a fost gol de continut, daca mudison il tinea inchis n-am fi banuit ca pastra hartie igienica folosita in el.
2.sherlock junior a capatat aprecieri acontextuale. e aceeasi lege dupa care in notele de pe IMDB se adauga 2 puncte daca filmul e mai vechi de 1950 si 1 punct daca e mai vechi de 1970.
3.screaming masterpiece nu are cum sa se incadreze in nici un top tiff, asa cum o echipa de hockey nu are ce cauta in clasamentul diviziei A la fotbal. Privit strict in scanteierea inghetzata a hockeyului a fost un documentar submediocru cu un subiect inedit pentru generatzia indie-teen, care a aflat, cu aceasta ocazie, de unde se trage parul vopsit roz, verde sau vernil, shosetele in carouri si prefixul "post" aplicat la orice stil muzical cu necesitati separatiste.
4.drawing restraint n-am vazut, cremaster mi-a ajuns multumesc, ma indoiesc ca ar fi avut motive sa fie diferit.
5.Tideland ok in contextul fratii Grimm. In rest, cartoonish Terry Gilliam.
Selectia de anul asta a vrut sa ne arate ca daca se elimina felatziile nesimulate si filmele horror, cinematografia devine automat mai naspa. In lumina unui marketing intelept, anul viitor vor reveni, alaturi, sper, de niste filme bune. Oricum, nu a fost o selectzie dezastruoasa, mi-a umplut doua weekenduri cu brio. Filmele bune au fost mai putzine, dar mai bune decat alta data.
|