![]() |
Presupun ca aici se arunca borcanele cu zacusca virtuala in continuare, daca Emi n-a 'reincarcat' si topicul asta. Cum de nu scrie nimeni?
|
pt nume, dspr 'collateral' ;)
'... mise en scene somptueuse qui fascine par sa simple puissance plastique... eblouissante mise en images et en sons... 'collateral' serait comme une sorte de fusion impossible et pourtant mille fois reussie... 'collateral' delivre tout ce que l'on attend d'un polar high tech a gros budget et grosses star (gunfights ebouriffants, gros calibres, grosses repliques...) et tout ce que l'on n'en attend plus: un regard, une sensibilite artiste, une attention au temps et aux details. A la fois objet de grande consommation et objet d'art, 'collateral' fait figure de rarete de plus en plus precieuse dans le ciel contemporain de hollywood.' (subl. m.; serge kaganski, red.-sef la 'les inrockuptibles', in cronica la aparitia pe dvd a filmului lui michael mann, in rev. citata, nr. din 30.03-05.04. a.c.) sa mai traduc?... :huh: |
ai putea sa incepi sa traduci... :D
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
sinteti o generatie pierduta... pt limba franceza :D fie! "mizanscena somptuoasa care fascineaza prin simpla ei forta plastica... uluitoare punere in imagini si-n sunete... 'collateral' este ca o fuziune imposibila si cu toate acestea de mii de ori reusita... ofera tot ce se asteapta de la un film politist high tech cu buget mare si mari staruri (gunfights adrelinizate, calibre si replici mari...) si tot ce nu se mai astepta: o privire, o sensibilitate artista, o atentie acordata timpului si detaliilor... in acelasi timp obiect de mare consum si obiect de arta, 'c' face figura de raritate din ce in ce mai pretioasa pe cerul contemporan al hollywoodului.' PS scuzati traducerea grabita & la prima mina... |
nu e ca n-as fi inteles, la urma urmei e relativ usor de descifrat textul chiar si pentru un nevorbitor de franceza ca mine, ci am considerat intrebarea un 'mai vreti?', in conditiile in care nici nu-ncepusesi..
Cat despre generatie, imi place sa cred ca ce a pierdut limba franceza, a castigat limba romana. Din pacate nu pot vorbi decat in numele meu. Iar textul cu pricina (multumim pentru traducere) nu pare decat o boscorodeala admirativa menita sa vanda dvd-ul (inrockuptibles e revista frantuzeasca, n'est pas?). A bientot :P |
chiar ieri am revazut Collateralul si subscriu la ce crede serge kaganski dsp el.
un film excelent. cu acest thriller Mann este MAN. |
n-are sens sa-mi redeclin admiratia pentru mann sau ultimul lui film, le-am tot facut in diverse alte locuri, "recenzia" insa, dac-o pot numi asa, imi pare infoiata de un avant vizibil comercial..
|
ai mai zis asta, dar nu cred ca sta in picioare obiectia ta: in fond, nu kaganski primeste dividende din vinzarea dvd-ului, ci producatorul!... ce-are sula cu prefectura??
adica eu, daca scriu dspr un film american care iese in dvd in romania & care mi-a placut - pe bune -, am ceva la 'afacerea' asta? :shock: ar fi super 8) , dar din pacate nu-i asa... |
daca scrii intr-o revista considerata 'referinta' in cultura pop si de divertisment, fireste ca iti voi suspecta fiecare articol de intentie de vanzare a articolelor din acea industrie.
apoi, serios acum: cate recenzii de film din playboy, ioana, elle :P, class ori tv magazin (ca sa nu vorbesc de admirabila noastra gazda, cinemagia :) ) stii tu ca sunt luate in serios de critici ? am recitit pasajul tradus de tine si sunt de acord cu intentia pe care o transmite. E probabil excesul :) de limba franceza care plasticizeaza si bombasticizeaza(?) tot ce prinde, facandu-l prea (oh, well) fondant - prea ditirambic de fapt- pentru gustul meu... |
Collateral = rahat. Tot rahat e si in franceza. Argumentele pe subiect.
|
Hm... Haideti sa vedem pronosticuri. Cine credeti ca va fi selectat?
|
Originally Posted by BeNnY:
|
Daca ar fi asa ar fi de un mare rahat. Pentru ca am intrebat inainte sa incep sa scriu ca nebunu', daca pot sau nu.
|
Bai, tu vrei, da tre' sa si poti. Acu' nu stiu daca un srl si-ar asuma un asemenea risc. Firma ar trebui sa devina turorele tau pe perioada festivalului.
|
Nu inteleg? De ce as fi in grija tiff-ului, cand ei doar sponsorizeaza sederea? Daca-mi dau bani, intru-n grija lor?
|
Originally Posted by BeNnY:
|
sau or sa-i dea si o guvernanta bengoasa......
numa taztze si craci |
a revenit gionloc :lol:
la tiff ar trebui sa jurizeze minrep, bellhop si obvious. |
oricum ne vedem pe acolo..
8) pana la urma cine jurizeaza?s-a decis? |
All times are GMT +2. The time now is 16:37. |