![]() |
Originally Posted by ogto:
:o :o :o :o :o (*) (*) (*) (*) (*) n`am mai ras de mult ku atata pofta |
Ma bucur ca fac lumea sa rada, :D.
|
mai marcule, ideea mea e in mainile tale, ti-o las in grija! te salut!
iar ambitiile mele sunt prea mici.. ca sa incerc sa ma afirm prea mult, notorious! pace! |
Spre seara avetzi topicul. Shi la treaba - exigentza, bun gust, expresivitate, corectitudine fatza de cei cu care polemizatzi. Shi curajul formularilor, shi cat mai multa informatzie! Ne vedem in topicul elitei Cinemagia. Nu cred ca ofensam pe cineva.
|
ouch..
Quote:
(.. si eu m-am lecuit de idei pt o vreme!) |
Originally Posted by ddoro:
ddoro, daca ai fi formulat mai limpede de la inceput, cand te-a vizitat ideea???... Ce propui tu e simplu de realizat, numai sa vrea shi sa poata sa faca lucrul acesta baietzii de la Cinemagia. Sa deschida o sectziune Cronici shi comentarii la filme, unde sa plaseze aceste cronici shi comentarii sau sa indice adresele web unde pot fi gasite, pentru ca mai exista pe lumea aceasta shi drepturile de autor. E nevoie de cineva priceput care sa selecteze shi sa propuna spre lectura acest imens material critic (nu trebuie neglijata, evident, presa straina). Nu prea multzi critici se vor repezi sa scrie la Cinemagia, ca ei mai trebuie sa se hraneasca cumva. Nu vezi cum alearga bietul ALS! Ca sa se intample lucrul acesta, baietzii de la Cinemagia ar trebui sa fie impatimitzi cu adevarat de film, lucru de care ma indoiesc, "rasfoind" eu de vreo doua luni revista asta. Prea multa halaciuga pe aici. Ceilaltzi, amatorii shi cinefilii adevaratzi (cum o fi aratand oare aceshtia?) ishi pot crea shi ei o sectziune, unde sa scrie despre filme, unde sa deprinda sa formuleze cateva idei, ganduri coerente despre filmele pe care "le consuma". Nu e putzin lucru shi aceasta. Asha ca, ideea unui topic, pentru un inceput, mi se pare plauzibila. Poate intre timp se trezeshte shi cineva (vreun moderator) de la Cinemagia. |
Fara vreo legatura cu topicul dar apropo de 'disparitii'....wulfila mai traieste?
|
Am citit si eu articolul lui Gorzo despre Kill Bill. In afara faptului ca s-a repezit el cu surubelnita sa demonteze un mit, s-a si grabit ca fata mare la maritat. Pentru o parere exacta a filmului, normal ar fi fost ca lumea sa astepte si partea a doua a filmului, pentru ca la Kill Bill lucrurile nu stau ca la Lord of the Rings. Pe linga aceeasi exprimare pretioasa si stufoasa, Gorzo ne baga si o inadvertenta, pentru care copiii astia mici care se uita la desene ar trebui sa il amendeze: ce baga Tarantino in film nu e manga, ci anime. Baieti, invatati-l diferenta.
Si, tot aici, nu pot sa nu imi exprim nedumerirea cum un pustan ca Gorzo a ajuns sa fieconsiderat mai "hip" ca Alex Leo Serban. Pustiul imbirliga frazele ca si cum, vezi tu, frate, s-ar lua la intrecere cu filmul caruia ii face cronica sa vada care e mai spectaculos. Frate, pai daca face Froissart asa, ii taia aia destele! Am citit cronica ALSului la 'TLOTR' si, s aimi bag pula, desi sint si eu baiat citit, nu pot sa nu o consider didactica. E buna, da-o in sloboz. |
Ambra Blu tie ti-a placut Kill Bill ?
|
Aha , e chiar enervanta cronica aia la Kill Bill . Iar la Gorzo gasesc iritant atat stilul lui de a vorbi de undeva de deasupra filmelor , da’ mai mult, felul in care le digera. Enfin cred ca e o chestie de gust da’ tot nu ma abtin sa nu zic ca ,la superbia aia de generic, tot ce si-a gasit cronicarul lu’ peste sa comenteze a fost ceva de genu’: ‘filmul incepe cu o piesa prost inregistrata’
:evil: :evil: Bang –Bang Gorzo! |
e drept ca gusturile lui gorzo sunt extrem de puritaniste uneori. e drept ca 'omuletul', pe care il numeste cu atata dispret si autoritate superioara mala portugal, de multe ori isi scoate involuntar in evidenta studiile de spacialitate, lasand impresia ca tanjeste incontinuu dupa acel film cu 'F' care s-a realizat pana prin anii '70 inclusiv. dar arogant, doamne pazeste, nu mi se pare niciodata.
e drept ca de foarte multe ori nu sunt de acord cu el. si e drept chiar ca in cele ce urmeaza ii voi lua apararea pt ca pur si simplu nici mie nu mi-a placut 'kill bill' (dar nici chiar asa, totusi!). cronica lui la 'kill bill' este insa cel putin la fel de pertinenta si cel putin la fel de usturatoare ca a lui ALS la 'stapanul inelelor'. gorzo scrie cu pasiune pt film, da dovada de un umor cald si cordial, iar motivul pt care 'pustanul' asta este considerat la fel de influent ca ALS este pt ca s-a impus prin talentul cronicaresc (de altfel, dc nu ma insel, a primit si un premiu pt cronicile lui din 'dilema'). si, ambra, nu-ti fie cu supararea dar n-ai sa scrii in veci ca el! (desi nu spun deloc ca scrii mai putin decat 'bine'...). |
Originally Posted by notorious:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
Mai bine Gang Bang Gonzo! |
Consider previziunea ta de bun augur, augurule. Din nefericire - si pentru tine si pentru mine - cronica pe care am facut-o la "21 grams" si pe care o s-o citesti - hopefully - in nr. 3 din 'Cinemagia' zici ca e facuta de Gorzo. Nu e nimic onorant in asta, in a face o cronica care pare a fi copilul din flori al lui Gonzo. Dar, asta e, mi-a placut si mie sa invelesc cuvinte in staniol si sa le zic bombuane. Ca sfat, sa nu va uitati niciodata la film cu prietena voastra, mai ales daca e catifelata ca noaptea, si la fel de proasta. Mi-a placut 'Kill Bill' si, cind ii vaveni vremea, o sa vedeti si ce inseamna aia cronica entuzaiasta. Pina atunci, din toate filmele vazute lately, 21 Grams m-a dat pe spate. Si, desi m-a dat pe spate, n-as fi vrut sa ramin asa, cu poalele in cap si picioarele desfacute, ca la ginecoloc, cam cum face Gorzo de fiecare data cind scrie despre Film (asta ca sa scriu si eu ca voi, cu F mare, ca fetele de la filologie). de cind au ajuns filmele cu karate/ de actiune de ris? Si pulistii (sau era puristii?) care vor ca 'Kill Bill' sa fie o carte scrisa de Tolstoievski, ar trebui sa inteleaga ca mai exista si filme in genul 'exploitation'. In fond, tot un film de gen a fost si 'Cintecul Nibelungilor', non? ps: Ca scriu 'bine' e insulta, so you know. Ai primit revista? |
Daca e vorba de notorious, lui trebuie sa-i trimit eu revista. Probabil ca i-o trimit azi... sa vad daca am cand s-ajung :roll:
|
Quote:
1. voiam sa zic 'superioara mala portugal', adica te crezi superioara lui gorzo, buricul lumii; desi cred ca ar trebui s-o lasi mai moale cu aroganta, cu chitibusareala asta despre greselile gramaticale ale fiecariua si mai ales cu obsesiile astea nimfomane ('imparatul e gol pusca'??? + ca odata l-ai numit 'gnom' daca nu ma insala memoria - adica il critici pt fizic, nu pt idei, ce matur! 2. n-are nici o legatura cu LOTR, mala, are cu 'kill bill', care nu se potriveste catusi de putin cu gusturile puritane ale lui gorzo. despre 'kill bill' cred ca discutam. |
Quote:
nu prea am prins ideea aia cu noaptea, prietena noastra, catifelata sau proasta. si departe de mine gandul de a eticheta genul de actiune/karate drept penibil/inferior. iar la gusturi nu ma potrivesc cu gorzo decat rareori, iar atunci e petrecere mare. :))) tot ce pot spune este ca imi place cum scrie omul asta... nu inteleg de ce o iei ca insulta ca scrii 'bine' - in mp-urile pe care le-am schimbat zilele trecute te tot plangeai ca articolul despre tarantino 'nu-i cine stie ce', iar despre 'femme fatale' si '25th hour' ca sunt foarte slabe. si oricum, eram doar putin suparat ca il terfeleai pe gorzo, ambra, atata tot. ce sa spun - scrii senzational, sublim. asa e bine? imi place la tine spiritul critic foarte mult, dar cronicile alea la 'femme fatale' si '25th hour' sunt cam asa si-asa. imi lasi impresia ca ai o cultura cinematografica foarte solida si ca pur si simplu stii sa faci critica unei opere vizuale. nu-i nevoie sa fii chiar arogant de la atata lucru. eu, oricum, scriu jalnic comparativ cu tine. ceea ce ar trebui sa te linisteasca. |
Bei...nu e vina mea...m-au lasat ai mei sa-l citesc pe decadentul de Andersen in copilarie. Blame society!
|
ba, ai dreptate, da' eu ieri nu ma certam cu tine. chiar ziceam ca prietean mea are pielea catifelata -> noaptea e de catifea -> ea e proasta ca noaptea (prietena mea). cronicile alea la 25 hour, femme, etc sint proaste, perfect de acord. sorry pentru aroganta, e lucrul pe care il urasc cel mai mult, aroganta asta. |
TUTUROR ne place cum scrie gorzo (ma rog, mai putin ambrei), nu ASTA e problema. problema (asa cum o vad eu) e ca se pune prea mult accent pe 'scrisu bine'... i mean, it's just a fachin film review man! nu trebuie bibilita kiar ca 'in cautarea timpului pierdut', este doar un produs derivat iar ideea era sa transmiti, intr/un limbaj cit de cit entertaining si clar, un verdict asupra valorii acelui film. atit.
sau cel putin asa vad eu lucrurile. ma tem ca gorzo sa nu devina cronicarul preferat al celor care NU se duc la cinema: ii citesc review/urile si li se pare c/au vazut filmul... ar fi a terrible waste of time and talent! |
All times are GMT +2. The time now is 16:37. |