Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

anaemona 10 May 2012 16:56

copila, felicitari, dar sa mai pui si aici poze, eventual retete.

MariaMona, cum ai facut sparanghelul? Abia il astept si eu pe asta adevarat, nu cel de Mexico. Mie imi place atit de mult ca il maninc crud. Oricum, tu nu trebuie sa-ti faci probleme cu poftele si costurile.

MariaMona 11 May 2012 16:16

anaemona, nu-mi fac griji... Oricum n-am prea mari pofte. Sparanghelul l-am fiert in apa cu sare vreo 20 de minute, l-am strecurat, l-am taiat (data viitoare il fierb direct taiat) si l-am servit cu un sos olandez: 2 galbenusuri se bat pe aburi cu 2 linguri de apa rece, se adauga usor 100g de unt topit, 1 lingura de zeama de lamaie si sare si piper (de cayenne e in reteta dar eu n-am avut). Se mai bate usor pe aburi pana se ingroasa putin si se toarna peste sparanghel. E foarte bun si cu oua benedict - am mancat azi la micul dejun :)

anaemona 11 May 2012 16:24

MariaMona, suna bine reteta. Am facut si eu o singura data sosul asta, dintr-un singur ou si nici macar pe ala nu l-am consumat. Mie imi place sa maninc vegetalele crunchy, eu am facut sparanghelul la abur doar 5 minute cind l-am gatit. Isi pastreaza si mai multe minerale si vitamine.

rvn 11 May 2012 21:18

5 Attachment(s)
copila mi-a facut pofta de fasole asa ca...m-am jucat putin cu imaginatia mea creatoare si cu boabele dintr-o conserva, ca mi-a fost lene sa fierb, dar, va promit ca o voi face cu prima ocazie cand voi gati o supa de fasole asa cum stiu eu.
Attachment 1909
Attachment 1910
Attachment 1913
Attachment 1911
Attachment 1912

rvn 11 May 2012 21:22

2 Attachment(s)
si fiindca nu sunt o experta in "dulcegarii", am trantit rapidescu o placinta cu branza dulce si afine dintr-un borcan de dulceata.poate n-o sa credeti, dar a iesit surprinzator de buna! altfel, nu va abuream cu pozele....
Attachment 1914
Attachment 1915

robertaradeanul 11 May 2012 21:48

ce bunatati face rvn.ma ispiteste si pe mine sa incerc.

rvn 12 May 2012 20:37

5 Attachment(s)
in aceasta seara,m-am delectat,incercand sa gatesc, dar, respectand cu strictete una dintre retetele din arhiva mea cu decupaje din reviste. ideea a fost sa experimentez pe propria tigaie daca cei care au inventat aceste retete, au ajuns la minunatele rezultate pozate de-ti lasa gura apa, dupa cum au descris chiar ei insisi, procesul de fabricatie.

intai "poza sablon", ca sa vedeti de la ce am plecat:
Attachment 1920
acum opera mea:
Attachment 1916
Attachment 1917
Attachment 1918
Attachment 1919
si concluziile dupa aceasta aventura:
-niciodata sa nu credeti tot ce scriu astia in revistele cu papa...
-ce usor este sa reinventezi un pic "pomana porcului" clasica , s-o redenumesti simplu "metoda casei" si sa nu atentionezi, macar in treacat, pe fraierii care "pun botu' ", ca porcul, devine opinca in ulei incins, mai ales daca e preistoric. asadar, daca aveti in dotare canini zdraveni si va place "crocantul", puteti incerca fara sa sovaiti aceasta varianta, daca nu, apelati ca mine, la tovarasul patruped credincios din curte. saracul, dupa atitia papuci de plastic rosi, felul acesta a fost pentru el, delicatesa delicateselor!

klaudya_e 12 May 2012 23:00

Porc impanat cu usturoi si kaiser . Orezul e inchis la culoare pt. ca e facut cu sos de soia

iiii 13 May 2012 10:12

finnaly porc!!!!!!!!

MariaMona 14 May 2012 09:39

Vai, Klaudya, ai acoperit semnatura de pe farfurie!! :D Arata super apetisant pork-ul tau! Imi lasa gura apa! =P~

reivan 16 May 2012 21:51

rvn masterCHEF scrie pe tine :)

rvn 17 May 2012 21:31

4 Attachment(s)
Originally Posted by reivan:

rvn masterCHEF scrie pe tine :)

as fi vrut eu! din pacate, doar experimentez.
in seara asta am gatit, ca de obicei, ceva ultrarapid, cu legumele gasite prin frigider,jambonul care incepea sa dea semne de ofilire prematura si un sos de branza facut cu smantana gasita intr-o cutie desfacuta acum vreo saptamana. traiasca marea gaselnita a conservantilor! ei ajuta ca tenul nostru sa ramana mereu proaspat si fara riduri. cred ca formulele chimice ale lor, s-au gasit in piramidele egiptene si au valorat mai mult decat mumia lui Tutankamon!
Attachment 1930
Attachment 1931
Attachment 1932
Attachment 1934
ah, dupa introducerea asta prea lunga, am uitat sa va spun ce se parpaleste in tigaie, dar cred ca este evident:
-una vanata mica-cca 100g
-unu dovlecel minuscul (as face o comparatie cu ceva, dar ma rusinez de partea masculina care intra pe-aici)
-2-3 tomate
-unu fir de ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-4-5 sampinioane.
-verdeata- la misto.

rvn 18 May 2012 21:29

3 Attachment(s)
cartofi noi in doua variante. ambele, sunt garnisite din belsug cu verdeata, deliciul suprem de sezon. puteti incerca si voi sa faceti chiftelutele in felul acesta. le puteti praji separat, ca apoi, sa le adaugati langa cartofii prefierti,care se rumenesc in putin ulei, sau daca aveti de gand sa preparati chiftele cat mancati la o masa, puteti adauga carfofii spre final, in aceeasi tigaie cu ele, la jumatatea timpului de prajire.
atentie! folositi un capac dupa ce adaugati cartofii si obligatoriu, reduceti focul ochiului de aragaz la mic.
Attachment 1937
Attachment 1938
Attachment 1939

iiii 19 May 2012 10:40

pf pf pf.
deci ...
deci....
bravo revene! ce pofta am acum... nota 10

Presedintele 20 May 2012 08:44

A mea Großmutter a uitat in florile lu' Hector reteta de Wienerschnitzel si mi-a dat in dimineata asta o saramura de beau si-acum vreo trei litri de apa!!!
Sa fi trecut asta la nefericiri sau enervari? Neah... Fac eu rost de reteta si o sa v-arat cum se gateste in vechiul imperiu. :P

rvn 24 May 2012 10:31

1 Attachment(s)
m-am gandit ca n-ar fi bine ca inaltarea sa se faca cu burta goala...
oare am gresit?
Attachment 1944

bremen1980 24 May 2012 12:37

Hedonistelor

rvn 24 May 2012 19:37

pofticiosule!

vave 24 May 2012 20:52

Te rog eu mai micește din mărimea pozelor.

zeno.marin 26 May 2012 22:10

Spicy Chinese Fried Chicken Noodles (or something)

Nu inteleg de ce se spune ca mancarea chinezeasca se prepara rapid... Da de unde!

All times are GMT +2. The time now is 05:41.