Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ce te Enerveaza Ingrozitor? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96010)

omudindulap 23 Sep 2013 12:53

Am trecut si eu printr-o poveste de genul asta prin clasa a 12-a, cand era sa fiu matrasit de vreo 15 insi (daca nu mai multi), unul dintre ei, capetenia slehtei, Napoleon pe numele sau, avand ceva antecedente, taindu-i gatul unuia, baiat la locul sau, si scapand basma-curata, cu ceva in timp in urma. Intamplarea o avut loc pe terenul de fotbal (un mediu propice, nu-i asa?), unde, in timpul unui meci, imi pune unul piedica in timp ce alergam, de era sa-mi rup gatul, moment in care-l injur urat pe individ. Nu obisnuiesc, dar e scuzabil, zic. N-o reactionat in niciun fel atunci tipul, am continuat sa jucam. Dupa meci, pleaca asta si se intoarce dupa vreo 10 minute cu trupa, in frunte cu francezu. Incerc sa le explic ce s-o intamplat, ca reactia mea o fost pe undeva fireasca, dar tipii erau deja in the mood for blood. Imaginati-va, eu, un pispirel de 1.70 si 60 de kile, inconjurat de spartanii aia :))
Dupa ceva discutii inutile, Imparatul scoate cutitul, moment in care, chestie de fractiune de secunda, realizez ca nu-i a buna si o iau frumos la fuga :D Usain ar fi fost invidios. Nu mai spun ca am alergat pe o strada in panta, derbedeii oprindu-se epuizati pe la jumatatea ei. Ah, si inca o chestie, am fost atat de rapid, incat, in momentul demararii, mi-am luat si hainele (o pereche de pantaloni si o bluza de trening) ce erau aruncate undeva pe-o banca, la vreo 2 metri de mine. Era trening Adidas, nu-l puteam lasa acolo :P Am alergat cu ele-n brate. Amintiri..

MikkaelWolfganger 23 Sep 2013 13:35

Ca tot suntem la sectiunea amintiri din copilarie provocate de bullies.

Quote:

inconjurat de spartanii aia

Eh, eu cu cei 300 de eroi am avut probleme.Adica cu astia.

http://www.antena3.ro/romania/sparta...oto-55913.html

Numai un skill magnific in ale diplomatiei m-a salvat de la o mama bataie sora cu moartea.Si asta nu numai odata :)).Mai e o gasca in zona asta de Costesti Arges pe unde habitez eu.Se numesc Gladiatorii din Buzoiesti.

Tyson_Kyd 23 Sep 2013 20:01

Fight Club

Ma bucur ca cei mai multi dintre voi sunteti interesati si dispusi sa aduceti argumente noi in subiectul "Fight Club", ca sa-i dam si o denumire :)) .

bremen1980 24 Sep 2013 19:04

Radio Guerrilla emite doar online :((

MariaMona 25 Sep 2013 02:04

t0nka 25 Sep 2013 09:58

ghita ciobanul. la inceput a fost simpatic, dar acum deja mi se pare prea mult.

reivan 25 Sep 2013 19:16

pentru baiatu cu fight club : baga sala. stii cum se cumintesc baietii cand te vad esti malac? Mai ales daca esti si inalt. daca nu dai in ala care-l consideri tu cel mai "jmecher" cat sa cada. Restul raman prosti si tu fugi. Sau iti cumperi pistol. Sau umblii cu arma alba. Cine crezi tu ca te da la garda ca umbli cu cutterul dupa tine ?:)

Tyson_Kyd 25 Sep 2013 20:40

Originally Posted by reivan:

pentru baiatu cu fight club : baga sala. stii cum se cumintesc baietii cand te vad esti malac? Mai ales daca esti si inalt. daca nu dai in ala care-l consideri tu cel mai "jmecher" cat sa cada. Restul raman prosti si tu fugi. Sau iti cumperi pistol. Sau umblii cu arma alba. Cine crezi tu ca te da la garda ca umbli cu cutterul dupa tine ?:)

Stiu ca sala ar fi o solutie, dar daca te gandesti logic, iti dai seama ca nu faci nimic cu sala ! Mai bine te antrenezi singur in lupte stradale sau te duci la scoli speciale pentru asa ceva . Arme albe cred ca poarta oricine, dar trebuie sa fi foarte rapid cand le folosesti, altfel le folosesti de geaba . Ar fi o solutie armele de foc, dar si pe acestea trebuie sa stii cand le folosesti . Totusi cea mai buna solutie este sa nu dai importanta acestor situatii, sa te bucuri de viata si de tot ce-ti ofera aceasta . Cel mai bine cand ai probleme de felul acesta iti protejezi singur spatele !

MikkaelWolfganger 26 Sep 2013 09:44

For the lol.Baga-te la sala.Fa masa si mers.Sa vezi cum se uita baietii din fata blocului dupa tine =)).Sa vezi ce se cumintesc dupa,intrebandu-se cine e smecherul ala de se misca ca pe podium.I-ati cutter, poate reusesti sa ii intepi, dar tare ma tem ca iti trebuie sange in vene pentru a-l manui, mai ales cand esti la stramtoare.Dar gandeste-te ca mai sunt 5-10 pe langa el,care te vor maltrata doar din principiu.Pistol nu primesti ca nu ai varsta si nu se dau la orisicine(sau se dau,dar nu ai bani sa fii orisicine).

reivan 26 Sep 2013 22:19

@MikkaelWolfganger
Realizezi ca traiesti in Romania , nu? Nu cred ca ai experienta mea...
In plus daca emani sictir prin comportament si ii iei de la un nivel apropiat de al lor o sa vada ca stii ce si cum si probabil ai "spate" chiar daca nu e asa. Asta e teama , teama altora nu o castigi stand ca o balega - actionezi. Am luat si eu bataie , dar am si dat. daca dai in omul potrivit nu mai ai treaba toata viata. tre' sa arati ca ai coaie.

Tyson_Kyd 26 Sep 2013 22:24

Originally Posted by MikkaelWolfganger:

For the lol.Baga-te la sala.Fa masa si mers.Sa vezi cum se uita baietii din fata blocului dupa tine =)).Sa vezi ce se cumintesc dupa,intrebandu-se cine e smecherul ala de se misca ca pe podium.I-ati cutter, poate reusesti sa ii intepi, dar tare ma tem ca iti trebuie sange in vene pentru a-l manui, mai ales cand esti la stramtoare.Dar gandeste-te ca mai sunt 5-10 pe langa el,care te vor maltrata doar din principiu.Pistol nu primesti ca nu ai varsta si nu se dau la orisicine(sau se dau,dar nu ai bani sa fii orisicine).

Cand am adus asa zisul subiect "Fight Club" in discutie, nu m-am referit doar la mine, m-am referit in general la toate persoanele ce ar putea patii asa ceva ! Urasc foarte mult acest lucru deoarece am vazut si am auzit multe intamplari de genu, si nu sunt de acord cu o asemenea abordare ! Sa se inteleaga ca nu am patit asa ceva :)), dar totusi sunt precaut pentru ca stiu unde traiesc si alaturi de cine traiesc ! Cand eram mai mic s-a intamplat sa ma cert cu cineva si ca de nicaieri au aparut inca 3 persoane si ne-am batut . Binenteles c-am incasat-o :)), dar nu la modul referitor din mesajul aleator ! Da, ai nevoi de vana ca sa folosesti arme albe, dar ca sa detii o arma de foc nu ai neaparata nevoie de varsta necesara sau bani . Poti fi orisicine, fara bani, dar cel mai bine este sa fi tu insuti ! Atunci am observat, pe pielea mea, faptul ca aveam capul plin de ura si nu mai rationam cum trebuie . Am avut multe dispute neplacute, inca m-ai am... si cu toate astea nu le m-ai dau importanta, incerc sa fiu calm si sa gandesc logic . Nu trebuie sa ne temem orice ar fi, mai ales de asa ceva, fiindca teama este ca o boala ! In asemenea situatii, totul se rezolva de la sine daca ramai calm si cu capul pe umeri sau daca te astepti la ce urmeaza si dai fara frica . Asta insesmns sa fi pe pumnul tau .

MikkaelWolfganger 27 Sep 2013 08:36

Originally Posted by reivan:

@MikkaelWolfganger
Realizezi ca traiesti in Romania , nu? Nu cred ca ai experienta mea...
In plus daca emani sictir prin comportament si ii iei de la un nivel apropiat de al lor o sa vada ca stii ce si cum si probabil ai "spate" chiar daca nu e asa. Asta e teama , teama altora nu o castigi stand ca o balega - actionezi. Am luat si eu bataie , dar am si dat. daca dai in omul potrivit nu mai ai treaba toata viata. tre' sa arati ca ai coaie.

Neah, eu credeam ca traiesc in Neverland.Sunt convins ca ai o vasta experienta in domeniu.Nu contest asta, dar cred ca tu traiesti in zone foarte..cum sa le zic...pasnice.Cel putin mai pasnice fata de zona unde habitez eu.La mine in town sunt 3 sali de forta....60% din tinerimea orasului face sala si si-o ia pe coaja in acelasi timp: de la tipii aia din link-ul de mai sus, de la tigani(mai ales, you dont wanna mess with them) sau de la baietii veniti din zonele rurale adiacente.Daca vrei neaparat sa bagi teama in oameni atunci cu siguranta ca la un moment dat ti-o si iei,pentru ca mai sunt cativa care vor acelasi lucru sa il faca cu tine.

Balega poti sa stai si pe patul de spital, in coma, mutilat sau poate mort.

Ma rog, cam dubioasa discutia, banuiesc ca Twinsen da loluri peste loluri. :))

Twinsen 27 Sep 2013 09:50

Acum ceva timp, m-am certat pe net cu un tip, folosind identitatile noastre reale. Evident mi-o trimis mesaj ca imi rupe capul cand ma prinde, etc etc. O luna mai tarziu ne-am intalnit in real life, avand amandoi acelasi hobby. Avea cam 1.60 m si probabil vreo 55 de kg. N-a zis nici pas, chit ca nici eu nu sunt prea impresionant.

Pe net toti sunt zmei... Si cu cat se da unul mai smecher, cu atat e mai slab de fapt. Dar nu ma lasati sa va intrerup discutia cu arme albe si omoruri... ;)

MikkaelWolfganger 27 Sep 2013 10:16

Aici nu e vorba de cat de smecher e unu' sau altu'.Si nici de rupere de oase intre noi.Aici vorbim de niste realitati (ma rog , cel putin eu vorbesc sigur de niste realitati) care se intampla zilnic in orasul meu minunat numit Costesti.Si nu o spun ca unul care a participat la omoruri sau care s-a batut, ci ca unul care(nici eu nu stiu cum) a reusit sa evite conflictele majore,desi a asistat la destule,intr-o zona, unde ele sunt la ordinea zilei.Si incerc sa ii explic lui Tyson(in zadar, cred) ca sala si sisul nu-i o alternativa,

Apropos, Tyson...ai ascultat prea multa Mafia, mai incearca si ceva pacifist.

iiii 27 Sep 2013 10:20

twinsen : in spatele unui monitor toti sunt zbiri. duri. etc.
am mai cunoscut eu pe un alt forum de rockeri sa zicem asa.. un zbir de asta care facea ce vroia el mai ales ca era si moderator. se baga in toate discutiile si cine nu era de acord cu el,era jignit si commenturile sterse.
si era ciumeg..dar in realitate cand am fost la un forum meeting am zis ca nu e adevarat : un rocker de cam 40-45 de ani, frustrat pe orice era nou. la forum meeting a tacut mai tot timpul, nu intervenea in nici o discutie, ba ca era de o trupa, ba de un concert, ba de bilete la concerte.
apoi pe forum... zilele urmatoare jale mare! mai orice se posta se modera. si aici nu vb de injurii sau etc.

asta e ideea cu zbirii din spatele unui monitor.

sa nu mai zic pe siteurile de fotbal.. unde posteaza toti injurii, ultraserii, ca tin cu steaua dar niciodata nu au fost la un meci...

MikkaelWolfganger 27 Sep 2013 10:31

Steaua!Mi-ai adus aminte..

Ma enerveaza ingrozitor suporterii de duzina al Stelei.Nu cred ca e echipa in Romania mai plina de suporteri falsi.Suporteri de victorie, femeiusti care habar n-au cu ce se mananca fotbalul, pustani care au vazut si ei odata Steaua la tv.Toti se dau suporteri pe viata.Mor cand vine vreunu si intreaba cu cine tii?Si din 30 de insi 29 tipa Steaua.

Nu te supara iiii, stiu ca esti stelist si nu ma refer la tine.De altfel, cred ca ai si tu ceva probleme cu astia :))

iiii 27 Sep 2013 10:50

man,
ca sa te fac sa intelegi ca eu am studiat problema grav , ia sa fi atent :

sunt suporterii care merg la meci.
sunt suporterii care au vazut steaua numai la tv. mai ales cei din alte orase.
sunt suporterii care tin cu cine bate
sunt suporterii de peste noapte . cand echipa lor mai misca ceva... hop se umple stadionu (vezi cazu petrolul. cand erau in B , gol. nimeni , si cand au revenit isterie )
sunt sustinatorii : care le zici : "e meci azi" si intreaba : "cu cine jucam? " le raspunzi . cu x echipa... si raspunsul classic : " ii batem"
sunt suporterii halitori de cancanisme fotbalistice : care citesc tot ce scrie pe prosport / gsp . si care cred tot ce se zice acolo : gen... iese mitica si zice ca x jucator a jucat prost si ca nu are ce cauta in lotul unei echipe... hop si ei cand vb la bere fix aia zic.
sunt suporterii echipei liverpool din romania care au acaparat half time.. un pub dragutel , care era dragutel.
sunt femeile... care sa te oftice, se bucura cand echipa ta pierde , de parca ar avea ceva de castigat.

MikkaelWolfganger 27 Sep 2013 11:05

Mai sunt si femei care nu o fac sa te enerveze, ci pentru ca undeva in adancul lor simt ca a sustine o echipa are ceva legatura cu feminismul.Strange...
Cu Petrolul nu stiu ce sa cred.Am un unchi in Ploiesti si mi-a zis ca si cand erau in Liga a 2-a, suporterii veneau.Poate nu ca acum cu zecile de mii, dar mii se faceau.

bremen1980 27 Sep 2013 18:22

Ieri pe la munca ma suna unul care-mi baga un text ademenitor in urechi :''il cheama xxx si e de la Cosmote , de la departamentul premieri , situat pe Calea Mosilor , nr......; tocmai am castigat nu stiu ce premiu si are nevoie de datele mele '' Incerc sa-l intreb niste lucruri mai concrete si tipu-mi inchide telefonul in nas.
Ii povestesc unui coleg intamplarea si asta il suna pe'' tipul de la Cosmote '' si ii spune ca a fost sunat mai devreme in legatura cu un premiu . Escrocul de la celalalt capat o intoarce si dand vina pe o greseala inchide telefonul.
Colegul nu se lasa si suna la Cosmote ,vorbeste cu o operatoare si o intreaba care e treaba cu premiile. Aia ii explica ce stiam /banuiam deja - o escocherie care nu are legatura cu Cosmote .
Numarul de pe care am fost sunat este 0769.952.578

Tyson_Kyd 27 Sep 2013 19:55

Aici nu e vorba de cat de smecher e unu' sau altu'.Si nici de rupere de oase intre noi.Aici vorbim de niste realitati (ma rog , cel putin eu vorbesc sigur de niste realitati) care se intampla zilnic in orasul meu minunat numit Costesti.Si nu o spun ca unul care a participat la omoruri sau care s-a batut, ci ca unul care(nici eu nu stiu cum) a reusit sa evite conflictele majore,desi a asistat la destule,intr-o zona, unde ele sunt la ordinea zilei.Si incerc sa ii explic lui Tyson(in zadar, cred) ca sala si sisul nu-i o alternativa,

Apropos, Tyson...ai ascultat prea multa Mafia, mai incearca si ceva pacifist.

Chiar nu stiu de unde sa incep :| !! Eu am adus acest subiect in discutie deoarece sunt tot mai multe intamplari de genu si am vrut sa aflu strict sugestiile voastre !! Cred ca nu mi-ai inteles bine mesajele Wolf, sau nici nu le-ai citit ca sa vezi ce fel de om sunt . Nu-i genul meu sa ma bat ca sa arat ca sunt un nimic . Daca o fac, o faca pentru autoaparare, dar vad ca n-ai cum sa intelegi . Ascult muzica agresiva, dar asta nu inseamna ca sunt agresiv :)) , iar B.U.G. nu se afla in playlistul meu :)) . Cand ascult muzica agresiva, o ascult fiindca sunt drepimat si asta ma calmeaza :) . N-am nevoie de sala, de arme sau de alte ramaturi, am nevoie de linisite sa-mi traiesc viata (:| !
Mi s-a spus ca am tupeu si ca nu-s nici un zmeu.
Nu contest. Ma rog la Dumnezeu fara frica.
Vreau capul de pisica, nu poftesc la coada de leu.

Twinsen 28 Sep 2013 00:47

Originally Posted by bremen1980:

Nu ma enerveaza ingrozitor , dar un pic tot ma enerveaza reclamele astea de pe youtube de care nu poti scapa . Daca ai un playlist ti-l strica reclamele lor repetitive .

Hmm, vad ca nu mai face fata nici Adblock la noau avalansa de reclame. :( Dar probabil e o chestiune de timp pana gasesc astia o metoda sa le blocheze.

ghost90 28 Sep 2013 11:31

Ma enerveaza ingrozitor suporterii de duzina al Stelei.Nu cred ca e echipa in Romania mai plina de suporteri falsi.

Say what? /:)

http://www.youtube.com/watch?v=TGxC24yY2IQ

iiii 30 Sep 2013 09:14

bremen... ai habar cati sarantoci din varfu dealului s-au ars cu aceasta marsavie? au crezut ca au castigar si ca sa intre in posesia premilui trebuiau sa cumpere 5-10 euro prepay si sa trimita mesaj cu acel cod de reincarcare... :D

bremen1980 30 Sep 2013 11:15

Originally Posted by iiii:

bremen... ai habar cati sarantoci din varfu dealului s-au ars cu aceasta marsavie? au crezut ca au castigar si ca sa intre in posesia premilui trebuiau sa cumpere 5-10 euro prepay si sa trimita mesaj cu acel cod de reincarcare... :D

Cateodata e mai bine sa-ti iei o teapa mica pentru a scapa de una mare . Mai bine sa ramai fara cateva milioane decat sa ramai fara casa /masina sau bani in banca . Astia cu tepele lor sunt ca niste tantari care te calesc fata de viitorii aligatori .

iiii 30 Sep 2013 11:32

daca esti credul ramai fara. tin minte ca aveam in liceu un coleg care a primit mail de la nu stiu ce loterie din UK, cum ca e aleatoriu castigator... si sa trimita 3000 euro sa poata intra in posesia premiului.
si credulul se apucase sa stranga bani, ajunsese pana 1000 de euro stransi cand si-a dat seama ca e teapa! :D

Malombra 01 Oct 2013 11:54

Dacă sincer, mă enervează un anumit tip de curvăsăraie românească: acela de a te vinde foarte foarte ieftin, la preţ de legătură de pătrunjel, dacă nu chiar mai puţin. „ E cu un italian bătrîn şi nu-l suportă, dar are gipan fata, n-a fost proastă”. Adica loviţi-mă în cap, ca să mă trezesc dacă e nevoie, dar asta se numeşte inteligenţă şi performanţă?? The path of least resistance: printre picioarele cuiva... În aşa hal am ajuns, să spunem că dacă cineva „s-a ajuns” să aibă o casă, o maşină, o cină regulată, să-l lingem automat în cur şi să ne fie frică să-i spunem „dute-n morţii m..ii”, cînd te calcă pe trecerea de pietoni? Pentru că oricum nimeni nu-ţi sare în apărare nici măcar cu gura... Şi bine, înţeleg să fie frică de faţă cu ăla, dar chiar şi în discuţie cu alţii, cînd nimic nu te mai împiedică să-ţi verşi oful şi amarul, tu tot una şi bună s-o ţii: „vai ce băiat deştept a fost că a ştiut de unde să fure!”, de parcă ăla tot mai stă la pîndă, să-ţi dea în cap, dacă-l vorbeşti de rău... Asta-i atitudine de fomişti. Şi surprinzător e că cei care sunt atît de indulgenţi cu canaliile sunt tocmai cei care nu neapărat crapă de foame. Cum s-o iesplica?

O altă chestie e că se rîde mult de cei care termină o facultate, dar lucrează în alt domeniu, pe un salar ca vai de el. Oke, a făcut omul o facultate şi s-a dovedit inutilă, dar de ce să rîzi? Omul nu dă în cap, nu fură, şi în plus sunt greşeli mai mari în viaţă decît aceea de a fi irosit cîţiva ani pe nişte teorie: a-ţi rupe părul din cap că te-ai măritat cu un bogătan care s-a dovedit beţiv, a sta pe droguri urîte, etc., etc. Faptul că o grămadă din foştii studenţi, ampulea amplasaţi profesional, sunt ţinta atacurilor, ori arată că încă suferim de candidoza anti-elitismului comunist (a, ai vrut şcoală şi tot la sapă ai ajuns, hohoho), deşi faculta la noi numai ultra-elitistă nu e, ori la mijloc e o ipocrizie, care ne face ca deşi oficial clamăm: „la muncă, nu la întins mîna!”, să le dăm în cap celor care iau mesajul în serios..

Twinsen 01 Oct 2013 17:29

Originally Posted by Malombra:

O altă chestie e că se rîde mult de cei care termină o facultate, dar lucrează în alt domeniu, pe un salar ca vai de el. Oke, a făcut omul o facultate şi s-a dovedit inutilă, dar de ce să rîzi?

Se rade si de cei fara servici. Si de cei cu servici bine platit, dar fara "prestigiu" (gunoier, capsunar etc). Viata e si competitie, iar faptul de a rade de unul pe care il vezi inferior, ajuta sa creasca stima de sine, in special a celor care o au deja scazuta. Sunt si cazuri efectiv amuzante, de prosti fuduli ca au terminat o facultate, iar in cazul asta rasul are beneficiul de a-i mai aduce la realitate, pe cat posibil.

ghost90 02 Oct 2013 07:30

Originally Posted by Malombra:

ori arată că încă suferim de candidoza anti-elitismului comunist

Ooo, apoi doar acum ti-ai dat seama?Am un prieten cu un nivel de inteligenta ridicat, as adauga, care a terminat ingineria la Cluj (nu mai stiu exact care ramura) si abia si-a gasit de lucru intr-un depozit de flori.In schimb, o gramada de nonvalori agramate, copiii lui lupa mea stie cine, ajung in functii de conducere, subjugand minti stralucite carora li se refuza ascendenta ierarhica.Asta-i "capitalismul" romanesc, in care un doctor rezident are un salar de 800 ron si un sofer la electrica 8000.Cazuri mai izolate la cel din urma desigur.

Twinsen 02 Oct 2013 10:09

Originally Posted by ghost90:

Am un prieten cu un nivel de inteligenta ridicat, as adauga, care a terminat ingineria la Cluj (nu mai stiu exact care ramura) si abia si-a gasit de lucru intr-un depozit de flori.

Nu stiu ce intelegi tu prin nivel de inteligenta ridicat. Mie mi se pare ca asta ineamna sa vezi si cu doua mutari inainte. Ma duc la facultatea X si dup-aia ce fac? Cine ma angajeaza? Dar sigur de vina nu e prietenul, ci sistemul!

Asta-i "capitalismul" romanesc, in care un doctor rezident are un salar de 800 ron si un sofer la electrica 8000.

Asta-i sistemul comunist in care sanatatea e practic gratuita. Majoritatea contribuie cu sume infime la asigurarile de sanatate, dar se astepta sa beneficieze de doctori competenti, aparatura, medicamente etc. Cand s-a incercat introducerea unei legi a sanatatii care sa puna lucrurile pe un fagas mai normal, prostimea a iesit in strada si pana la urma a cazut guvernul Boc. Rezultatele se vad: doctorii buni pleaca, in spitale e saracie si conditii total deprimante si o sa fie din cei in ce mai rau.

Vrei capitalism? Serviciile de urgenta asigurate pe gratis, pentru restul asigurari de sanatate in trepte pornind de la sa zicem o suta de lei pe luna (servicii de baza) pana la mii de euro (tratament la clinici moderne in strainatate). Pentru copii/studenti facilitati suplimentare. In rest, daca n-ai bani, nu esti tratat.

rvn 02 Oct 2013 14:41

Originally Posted by Twinsen:

Asta-i sistemul comunist in care sanatatea e practic gratuita. Majoritatea contribuie cu sume infime la asigurarile de sanatate, dar se astepta sa beneficieze de doctori competenti, aparatura, medicamente etc.

majoritatea, pe hartie,castiga 800 de lei. daca luam in calcul si coasiguratii care nu platesc nimic, copiii,studentii si pensionarii, de fapt, ajungem la concluzia ca suntem o tara de asigurati la niste servicii medicale preistorice. saracii n-au pretentii. ei doar stau si asteapta cuminti la usile cabinetelor, ca cineva sa le arate putina compasiune.

ghost90 02 Oct 2013 17:47

Originally Posted by Twinsen:

Nu stiu ce intelegi tu prin nivel de inteligenta ridicat. Mie mi se pare ca asta ineamna sa vezi si cu doua mutari inainte. Ma duc la facultatea X si dup-aia ce fac? Cine ma angajeaza? Dar sigur de vina nu e prietenul, ci sistemul!

Nu mi-am dat seama daca ai fost ironic in ultima propozitie sau nu.Acuma daca stam sa ne gandim nu poti sa prevezi viitorul, chiar daca ar fi relativ apropiat daca e sa ne luam dupa 4 ani.Totusi nu a ales o facultate pentru a avea diploma, gen Spiru sau FSEGA daca ii sa raman pe plan local.Si-a ales ceea ce-i place lui si acum plateste pentru asta.Uite, ai mei au terminat agronomia cu putin inainte de revolutie, care era una dintre putinele lucruri care mergeau pe vremea lui Ceasca, si nu stiu cati prevesteau dezastrul adus de mosul kgb-ist impreuna cu acolitii lui.Iti dai seama ca au trebuit sa se reorienteze dupa cativa ani.Si acum sa revin putin la ceea ce ma deranjeaza in chestiunea cu studentii.Astia dupa ce termina sa mor io daca nu-s cei mai rupti in cur oameni din tara asta.Cativa au noroc sa-si gaseasca loc de munca, dar ceea ce este mai enervant este ca pe oriunde mergi (ba, pana mea chiar si intr-un magazin alimentar de colt am vazut) scrie "cautam oameni cu experienta".Deci din start iti poti lua gandul de la orice sansa de angajare.Facultatile nu te ajuta cu absolut nimic in a-ti gasi un loc de munca dupa ce ai primit diploma, asta dupa ce bagi zeci de milioane in taxe si alte cacaturi.

Referitor la sistemul de sanatate, s-ar parea ca cel bazat pe asigurari ar fi cel mai bun.Da' are si ala hibe mari.Mari de tot.

rvn 02 Oct 2013 20:15

sistemul de sanatate

cred ca trebuie sa facem distinctia intre sistemul de sanatate public si cel privat. Twinsen a spus un lucru foarte important si anume ca, multi contribuie cu sume infime(adica 5.5 din salariul minim pe economie doar pe 6 luni) la finantarea acestui sistem si beneficiaza de aceleasi servicii cu cei care, obtin venituri reale mult mai mari si, contribuie,evident, cu sume mult mai mari (cum este si cazul meu).
sistemul comunist la care el se referea, functioneaza inca si chiar foarte bine. unii platesc, ca TOATA LUMEA, inclusiv aceia care nu pot dovedi nicicum ca obtin legal, vreun venit, sa beneficieze de gratuitate. oricum, gratuitatea este la....aproape nimic.
problema este grava si complexa. nu putem desfiinta total sistemul public de sanatate. capitalismul nu inseamna bogatie pentru toti. si cei care, dintr-un motiv sau altul, nu-si permit sa plateasca servicii medicale scumpe, au DREPTUL ca, statul sa le asigure posibilitatea minima sa se trateze. evident, vorbim de un stat care isi permite financiar sa faca asta. aici este buba. toti suntem obligati sa fim clientii acestui sistem,indiferent daca optam pentru si ne permitem o asigurare privata.

Twinsen 03 Oct 2013 00:36

Ultimul contact cu sistemul de sanatate romanesc l-am avut acum vreo 3 ani, cand mi-a fost extirpata o tumoare benigna la brat.

La insistentele familiei, m-am dus la Spitalul Judetean, unde aveam o "pila", asistenta pe acolo. Femeia m-a asteptat si m-a dus pe niste coridoare care pareau din al doilea razboi mondial - pereti scorojiti, lazi puse pe coridoare. Pe un coridor fara nici un geam, asteptau la coada oamenii. Pila m-a impins in fata si vrand-nevrand am intrat direct in cabinet, unde am beneficiat de 2 minute de atentie din partea lui dom' doctor, care mi-a zis sa vin maine pentru operatie, nu se stie la ce ora, sa-l sun. Am iesit hotarat sa nu ma mai duc niciodata intr-un astfel de mediu. Pila n-a mai vorbit niciodata cu mine, suparata ca "am facut-o de ras" pentru ca nu l-am mai cautat pe dom' doctor.

Asa ca am ajuns la o clinica privata, unde am dat de o noua coada. Aici doctorul m-a consultat mai atent, insa mi-a dat destul de clar de inteles ca n-are chef sa ma opereze acolo, sa vin la sectia lui de la Spitalul Militar. Asa am ajuns la al doilea spital public, care arata mult mai curat ce-i drept, simtindu-se rigoarea cazona, dar in care nici nu stiam unde sa mai impart plicuri ca sa fiu sigur ca "facem sa fie bine".

In conditiile asta, de ce platesc lunar statului sute de lei pentru asigurarea mea de sanatate? Ca sa-i sustin pe toti nesimtitii care sar in sus cand se propune sa plateasca 5 (cinci) lei pe zi la internarea in spital? Sau pe cei care se complac pe termen nelimitat in mizerie fizica si morala, ca sa-si prelungeasca cat mai mult o viata chinuitoare si deseori impovaratoare pentru cei din jur?

Pensionari care argumenteaza ca au platit in timpul serviciului si deci au drept deplin la asistenta medicala. Dar CAT au platit de fapt? Leul romanesc a avut valoare reala foarte mica. O gramada lucrau in fabricile unde se fura cat se putea si se produceau bunuri care majoritatea nu erau acceptate la export, pur si simplu pentru ca erau proaste. Sau dascali ca invatatoarea mea de la scoala, care dadea note dupa cine erau parintii noastrii. Profesori care predau propaganda si intelectuali care fraternizau cu partidul pentru un ciolan in genereal mizerabil. Cata valoare reala produceau toti astia? La un curs de schimb de 14,56 lei in 1987, vedem ca un salar mediu in Romania de atunci era vreo 100$. Iar acum, pentru cativa $ pe luna platiti ca asigurare pe vremuri, ar trebui sa ai acces la echipamente de sute de mii de dolari, la medicamente obtinute din cercetari de miliarde de $, la doctori care sa accepte salariul ala de rusine din generozitatea inimii lor. Ca doar ei au platit pe vremuri, nu? Si cei cu povesti lacrimogene ca astia sunt parintii/bunicii nostrii, sa se abtina. Nu e obligat nimeni sa se sacrifice pentru parintii si bunicii nostri. Daca au o problema, ajuta-i tu, nu cersi sau obliga pe niste straini sa-i sprijine.

iiii 03 Oct 2013 10:02

twinsen. asta e romania man si cred ca fff multa din aceasta tarisoara sigur are o poveste de genul. sti cum e faza aia... nu construim spitale/policlinici la sate dar construim biserici .
si eu platesc taxele catre sanatate si daca am o problema sigur stau la coada. sigur astept dupa ambulanta 30-35 de minute minim.
daca as putea , nu as mai plati taxa respectiva.

Twinsen 03 Oct 2013 22:36

Vag in legatura cu ce ziceam inainte, ma enerveaza cei care spun ca Arsinel a procedat normal. Ca ar fi facut la fel in locul lui. Si sunt multi, prea multi. :(

La 75 de ani, sa primesti imediat un rinichi, in timp ce mii de oameni, multi tineri, asteapta pe liste de ani de zile. Cand el ar fi putut sa traiasca in continuare, pe dializa. E un gest de un egoism feroce, care in cel mai bun caz ii cumpara mai putin disconfort pentru niste ani in care oricum starea sa fizica nu are cum sa fie buna. Acelasi rinichi ar fi insemnat o viata noua pentru un tanar. E aproape o crima transplantul asta si sper ca vinovatii sa fie trasi la raspundere.

sigalia 03 Oct 2013 22:38

Originally Posted by iiii:

twinsen. asta e romania man si cred ca fff multa din aceasta tarisoara sigur are o poveste de genul. sti cum e faza aia... nu construim spitale/policlinici la sate dar construim biserici .
si eu platesc taxele catre sanatate si daca am o problema sigur stau la coada. sigur astept dupa ambulanta 30-35 de minute minim.
daca as putea , nu as mai plati taxa respectiva.

Ce-ati spus voi aici e perfect adevarat.Numai ca eu as prefera sa platesc de 3 ori mai mult decat platesc acum CAS, numai sa stiu ca nu voi ajunge niciodata in spitalele descrise de twinsen.

sigalia 03 Oct 2013 23:05

In alta ordine de idei ma nemultumeste politica orara a postului public de televiziune.
De ceva vreme la 10.00 dimineata se difuzeaza niste mini-serii foarte misto din emisiunea ''Apostrof'',avandu-l ca producator pe Bernard Pivot.Interviuri document cu scriitori care au facut epoca.Marguerite Yourcenar (interviu realizat in 1979)m-a tintuit nemiscata in fata ecranului,dupa primele 10 secunde. Emisiunea nu are redifuzare decat pe la 5 dimineata,ceea ce mi se pare o gluma reusita.:((

In comercial in schimb ....alte distractii.In ultima vreme am dat peste tot de Mihaela Tatu.Ea se pronunta cu verva-i binecunoscuta pe absolut orice problema fierbinte :moartea lui Ionut/cauzele cutremurelor din zona Galatiului/ tehnologiile de exploatare a zacamintelor aurifere/domnul Ponta /cure de slabire /recuperari post-operatorii.... El Camino ,pe care l-a facut,o legitimeaza probabil drept un guru national.Nu ma eneveaza ea.Ma amuza mai degraba producatorii lenesi si chiulangii care in loc sa-si conceapa programe proprii, fac posta acelesi subiecte si aceiasi invitati zile la rand fara nici un discernamant. :))

ghost90 03 Oct 2013 23:54

Originally Posted by sigalia:

In comercial in schimb ....alte distractii.In ultima vreme am dat peste tot de Mihaela Tatu.Ea se pronunta cu verva-i binecunoscuta pe absolut orice problema fierbinte

Ai auzit de Monica Tatoiu? :))

bremen1980 04 Oct 2013 10:48

Originally Posted by sigalia:

In alta ordine de idei ma nemultumeste politica orara a postului public de televiziune.
De ceva vreme la 10.00 dimineata se difuzeaza niste mini-serii foarte misto din emisiunea ''Apostrof'',avandu-l ca producator pe Bernard Pivot.Interviuri document cu scriitori care au facut epoca.Marguerite Yourcenar (interviu realizat in 1979)m-a tintuit nemiscata in fata ecranului,dupa primele 10 secunde. Emisiunea nu are redifuzare decat pe la 5 dimineata,ceea ce mi se pare o gluma reusita.:((

Am mai prins si eu cateva minute din eminiunea in care Pivot il intervieva pe un mosulica laudaros . Era Georges Simenon si se lauda ca a avut mii de femei la viata lui . Personajul chiar a avut o viata fabuloasa si am urmarit restul emisiunii ciulind bine urechile . Povestea Simenon ca singura comunicare pe care-o putea avea cu femeiele era doar una sexuala si el s-a bucurat de-a lungul vietii de multa comunicare :)) . Il prinsese prima lui nevasta in pat cu o tipa si mai mai s-o paruiasca pe aia . Simenon a calmat-o : ''Nu te razbuna pe biata fata , ca nu e ea de vina . Eu timp de 20 de ani te-am inselat in fiecare zi '' . O lichea , dar o lichea simpatica . Un scriitor care a scris peste 100 de carti , un om permanent in miscare ( peste 30 de domicilii) . O viata marcata de prietenii cu celebritati , dar plin si de drame (fata lui de 25 de ani s-a sinucis cu un pistol exact ca un personaj dintr-o cartea de-a lui ) .
La asemenea oameni viata bate de multe ori opera . Probabil ca daca ar fi avut asemenea vietii unii scriitori de la noi ar fi dat o opera mai mare . O avea Cartarescu talent , dar daca n-a avut si o viata tumultoasa nu prea are combustibil . Poti sa scrii din alte carti , dar alta e sa-ti inghete fundul prin Siberia , sa fii bucatar de bordel prin Singapore , sa faci reumatism prin transeele nu stiu carui razboi , sa te apuce vreo malarie prin Zair , s.a. Poti avea talent cat carul , dar experienta de viata brutala cred ca bate orice orice curs de creative writing sau orice experienta pe care o ai cand fumezi marijuana pe balcon ( scriitorii poliromisti , post 2000)

varu 04 Oct 2013 11:35

Era Georges Simenon si se lauda ca a avut mii de femei la viata lui .
...
Probabil ca daca ar fi avut asemenea vieti unii scriitori de la noi ar fi dat o opera mai mare . O avea Cartarescu talent , dar daca n-a avut si o viata tumultoasa nu prea are combustibil . Poti sa scrii din alte carti , dar alta e sa-ti inghete fundul prin Siberia , sa fii bucatar de bordel prin Singapore , sa faci reumatism prin transeele nu stiu carui razboi , sa te apuce vreo malarie prin Zair , s.a. Poti avea talent cat carul , dar experienta de viata brutala cred ca bate orice orice curs de creative writing sau orice experienta pe care o ai cand fumezi marijuana pe balcon ( scriitorii poliromisti , post 2000)

Cică Borges a murit virgin. Si nici Kafka n-a avut cine stie ce succes la muieri.
Pessoa a fost toata viata lui un obscur functionaras.
Amos Oz a trait cea mai mare parte a vietii lui de adult intr-un kibbutz (un fel de CAP la evrei) & acum traieste intr-un orasel anost de provincie.

rvn 04 Oct 2013 13:46

daca nu traiesti diverse experiente de viata, nu inseamna ca nu-ti poti imagina ceea ce li se intampla altora sau ti-ai dori sa ti se intample tie.

sigalia 04 Oct 2013 14:12

Ai auzit de Monica Tatoiu? :))

Oh,daaaa....Buna nominalizare la categoria experte universale.:)
Cele doua chiar bat intr-o complementaritate ideala: la dna Tatoiu rigoarea de matematician si pragmatismul omului de business razbat si in prestatiile publice/femeia pare a detine (inca) un minim de autocontrol,astepata ca moderatorul sa lanseze o intrebare,dupa care isi enunta analizele si sentintele cu mare aplomb.
Dna Tatu e haosul in manifestare: n-are virgula si n-are punct,nu conteaza ce vrea moderatorul ,ea raspunde cum vrea ea si da cu el de pereti daca incearca s-o intrerupa,mixeaza totul intr-un logoree patologica si daca insisti s-o urmaresti mai mult de 15 minute nu mai esti bun de nimic nici a doua zi.:-O

sigalia 04 Oct 2013 14:38

La asemenea oameni viata bate de multe ori opera . Probabil ca daca ar fi avut asemenea vietii unii scriitori de la noi ar fi dat o opera mai mare . O avea Cartarescu talent , dar daca n-a avut si o viata tumultoasa nu prea are combustibil . Poti sa scrii din alte carti , dar alta e sa-ti inghete fundul prin Siberia , sa fii bucatar de bordel prin Singapore , sa faci reumatism prin transeele nu stiu carui razboi , sa te apuce vreo malarie prin Zair , s.a. Poti avea talent cat carul , dar experienta de viata brutala cred ca bate orice orice curs de creative writing sau orice experienta pe care o ai cand fumezi marijuana pe balcon ( scriitorii poliromisti , post 2000)

In principiu e in natura umana sa aspire la cat mai multa experienta,dar nu toti putem plati si pretul aferent ei.
Experienta catalizeaza creatia,dar sunt si exceptii notorii,nu ? Proust nu si-a redus viata la perimetrul propriei camere ,mai mult sau mai putin voit ? Nici Jung n-a avut o existenta cu prea mari evenimente exterioare si totusi capacitatea lui de revelatie nu a fost amputata de acest lucru,el insusi spunand chiar ca a fost potentata de inertia exterioara.
Pe de alta parte doar experientele de viata in sine ,oricat de teribile ar fi ele,nu sunt suficiente pentru a declansa sublimarea lor intr-o forma de arta.Pana la urma,creatia ramane un mister,ceva la fel de incontrolabil ca iubirea sau moartea - si in asta sta pana la urma parte din maretia ei.

bremen1980 04 Oct 2013 18:36

Aveti dreptate , dar eu tot cred ca exista experiente care pot sa-ti schimbe radical viata . Nu vad cum ar fi aratat Dostoievski fara sentinta de condamnare la moarte si fara inchisoarea siberiana, Tolstoi fara razboiul din Crimeea , Kierkegaard insurat cu Regina , Celine fara experienta razboiului si fara peregrinarile lui ,s.a.m.d.
Sigur ca exista creatori care pot stoarce capodopere si dintr-o existenta (aparent) banala . Ei sunt totusi mai putini deact restul si daca insa ii luam la bani marunti vedem ca si ei au avut parte de un context interesant sau de de intalniri decisive .Amos Oz a trait intro tara care a avut parte de cateva razboaie (1948 , 1956 , 1967-Oz a fost soldat , 1973 , Intifada , invadarea Libanului , atacuri teroriste ) . In plus am citit acum pe wikipedia ca mama lui s-a sinucis cand el avea 12 ani .
Experientele traumatizante /exceptionale stimuleaza mintile inzestrate / maleabile si le transforma decisiv . Pui nitica drojdie intrun aluat bun si coca da pe afara .

rvn 04 Oct 2013 20:52

Experientele traumatizante /exceptionale stimuleaza mintile inzestrate / maleabile si le transforma decisiv . Pui nitica drojdie intrun aluat bun si coca da pe afara .

traumele nu sunt suficiente. trebuie si mult, mult talent.degeaba ai parte de experiente senzationale, incredibile, care depasesc cu mult sfera banalului, a lucrurilor marunte care ti se intampla in fiecare zi, daca nu detii mestesugul de a povesti si altora cum ai trait aceste evenimente. valabilitatea unor asemenea trairi este de multe ori anulata sau pusa sub semnul intrebarii, dar, ce conteaza mai mult si mai mult, sa fim rigurosi in ceea ce priveste veridicitatea, sau sa o transformam intr-o poveste minunata, uluitoare, pentru care, multi ne vor invidia ulterior? eu cred ca cea mai interesanta parte de conceptie literara vine din ceea ce ne inchipuim.

bremen1980 04 Oct 2013 20:57

:P

chuckyfan 13 Oct 2013 21:49

Astăzi am fost "full of hate".

Mă enervează hip hopul creştin. Ăsta.
După, mă enervează Cedry2k. Şi ăsta cântă ceva asemănător, dar mult mai neamuzant. Ce mă enervează la ăştia e că se comportă ca şi cum ei ar deţine adevărul absolut. Fuck Off.

Mă enervează că a dispărut din reflectoare lala band. Acum nu mai am pe cine da vina când văd ce generaţii incompetente vin după mine. Trebuie să dau vina pe tehnologia care ne învaţă să nu mai gândim. Cred că am mai spus asta cândva.

MikkaelWolfganger 13 Oct 2013 22:36

looool=)) .Pe astia nu ii stiam.De unde au aparut?!?Cine le-a facut aprope 500.000 de view-uri?!?

Ce m-a enervat azi.Am venit in Bucuresti cu sageata si am dat de un rockalau care a reusit sa irite juma de vagon.Tricou cu LP, coada,curea tintuita kitchos, hanorac hipsteresc, 2 telefoane,sonerii suparate pe viata.Nu a incetat sa vorbeasca la tel nici macar o secunda.Si nu vorbea incet.Plus ca minuntatele conversatii erau ticsite de englezisme strigate cu accent strident si calcatori pe creier plus injuraturi strigate si cu mai mult patos,dar pe romana.A stat tot timpul langa o dama respectabil la 40 si de ani.Banuiesc ca ea stia mai multe ca el.Sau cel putin asa gandea bibicul.

rvn 13 Oct 2013 23:46

preturile nesimtit de mari ale hainelor de sezon.

Twinsen 13 Oct 2013 23:59

Pretul ca pretul, dar nici macar nu gasesc ceva care sa-mi placa. Voiam un pulovar normal de bumbac, dintr-o singura culoare, cu fermoar ca sa-l pot da jos usor. Nu am gasit.

Acum vreo cinci ani eram in Franta si am avut nevoie de o haina de toamna. In cateva minute dupa ce am intrat in magazin, am gasit-o. Dupa atata timp, tot pe aia o port cel mai mult toamna pentru ca pur si simplu nu gasesc ceva ca lumea in magazinele din orasul meu. (:|

All times are GMT +2. The time now is 11:35.