![]() |
Ma enerveaza terbil toate organizatiile studentesti si toate formele astea de organizare din facultati.Este destul de ciudat, dar in ultima vreme au devenit din ce in ce mai dubioasa.Lumea se duce acolo cu un scop precis.Sa parvina.Nu se duc sa imbunatateasca invatamantul, nu se duc sa faca lumea mai buna, nu se duc sa ajute pe cineva.Nu!Se duc sau sa ajunga politicieni sau sa ia note mai bune sau pentru a beneficia de cine stie ce mici avantaje.Rar este cazul cand vreun student mai idealist se duce acolo sa incerce sa schimbe ceva....
|
Originally Posted by MikkaelWolfganger:
Chestia asta nu se intampla in ultima vreme, ci de multi ani... |
Originally Posted by bremen1980:
ca de obicei, Bremen este foarte distractiv. iti multumesc! ai readus buna dispozitie unei truditoare de rand in slujba binelui public si al raului "de sus". aproape ca mi-a trecut supararea pe cifrele 2 si 3 (mai). p.s. mai infometate decat vaduvele negre sunt amantele parasite. |
Originally Posted by MariaMona:
Probabil ca se intampla de foarte mult timp.Habar n-am.Eu acum am intrat in contact cu fenomenul la nivel universitar(am mai dat de chestii asemanatoare si la liceu).Ceea ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ipocrizia lor.Imi bombardeaza grupurile de la facultate/camin/specializare/universitate cu tot felul de mesaje de tipizate: un invatamant curat sau ce vrei sa se schimbe.Pun acolo un chestionar, 2 fraze si imi dau dupa aia lectii de moralitate si sacrificiu :((.La mine la facultate organizatia de studenti se ocupa doar cu organizarea de petreceri si...atat.Eu nu i-am vazut facand altceva.Plus ca aia care fac toata munca de jos astea sunt niste amarati, fara conexiuni suficiente, aserviti unor baieti/fete mai rasariti/e. Vai de mama lui de invatamant.De as fi ministru al educatiei as interzice tampeniile astea...8-> |
Ma amuza , cum se enerveaza cel care intra in vorba cu mine , ma obliga sa vorbesc cu el pentru ca apoi ,dupa ce nu au priceput nimic , sa se retraga ca un las sub fusta mamichii (probabil), dar asa su o aparenta demnitate , gen ti-am tras-o eu , ca si cand ei are ultimul cuvant ., sau vreun cuvant :)).Ceva de genul eu ii zic hai la revedere pa ca destul mi-am pierdut timpul cu tine , oricum nu intelegi nimic , si el raspunde , hai la ravedere pa te-am blocat ,, crezand poate ca m-a dat gata , ca ma tavalesc de durere:)) Ca la grupa mica. Prea multa invidie , frustrare si ... prostie pe acest site.Cum tin la silueta ,nu vreau sa mai rad de mesajele care sigur vor veni cat de curand de la ipochimen , vorba Rodicai Ojog Brasoveanu pentru ca el nu poate sta linistit , el trebuie sa se agite , sa scociorasca , sa scoata mizeria , sa o improaste.Eu nu stiu sa blochez dar stiu sa sterg .:))
|
|
Originally Posted by Twinsen:
Nu e vorba de obisnuinta.De obicei lucrurile astea trec pe langa mine si ma afecteaza extrem de putin.Simtul meu moral poate nu este infailibil, dar cu siguranta exista cateva norme general valabile care determina in oarecare masura ce e aia moralitate. Am cam exagerat cu desfiintare si tu ai generalizat grupa mare :)).Nu prea ma intereseaza ce faca tipii aia acolo la organizatii, dar per total ma enerveaza laudarosenia si ipocrizia lor.De simtit moral, hmm, e destul de greu.Daca e sa ma intrebi pe mine nimeni nu este moral.Fiecare dintre noi a calcat pe bec, fie cu un deget, fie cu toata talpa. |
ma enerveaza ingrozitor persoanele care palavragesc si spun, la randul lor, ca-i enerveaza lucruri sau fapte care nu le afecteaza integritatea propriei persoane. de ce fac asta? probabil,din lipsa de altceva cu care sa-si umple timpul disponibil sau din emfaza.
|
21 de senzatii si situatii pe care toata lumea le uraste
1. Sa vezi o musca in camera, sa o pierzi din vedere si sa devii un prizonier paranoic in propria ta casa.
2. Sa auzi izbituri si trantituri, in timp ce esti in dus si sa-ti imaginezi ca este un hot cu care va trebuie sa te lupti ud si-n fundul gol. 3. Cand te gandesti ca ai gasit un loc de parcare, dar in timp ce te intorci descoperi ca o motocicleta, un Matiz sau alta piticanie, a ocupat deja spatial tau. 4. Cand stranutul refuza sa iasa si tu arati ca un ratat cu fata schimonosita. 5. Sa astepti sa auzi de o persoana in special si sa fii bombardat cu telefoane si mesaje de la toata lumea, in afara de acea persoana. 6. Cum se simte saptamana: Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuni, Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarti, Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiercuuuuuuriii, Joiiiiiiiiiiiiiiii, ViSaDu. 7. Te uiti in jurul tau. Nu e nimeni prin preajma. Te besesti. In maximum 3 secunde, cineva vine fix in perimetrul tau de gaze. 8. Sa-ti verifici contul in banca dupa o noapte de betie. 9. Cand iti incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde si frige pe toate marginile, dar nu si in mijloc. 10. Cand colegul de banca stie raspunsul, in timpul examenului, dar se preface ca nu poate sa te ajute. 11. Cand colegii spun ca nu au invatat nimic si iau note mari, iar tu iei 4. 12. Cand cineva imprastie minciuni despre tine si daca te aperi, nu faci decat sa pari si mai vinovat, dar sa nu te aperi pare de asemenea dubios. 13. Sa fii platit si sa stii de dinainte ca banii se vor duce pe facturi. 14. Sa intri intr-o masina parcata in toiul verii. 15. Cand pretul litrului de benzina este mai mare decat nota de la restanta. 16. Cand cineva (de la o distanta mai mare de 10 metri) iti tine usa, obligandu-te sa te grabesti. 17. Momentul umilitor cand realizezi ca ai gresit, in mijlocul unei certi. 18. Sa te trezesti inaintea alarmei cu cateva minute. 19. Acea zi in care te imbraci superb si nu e nimeni prin preajma. 20. Cand trebuie sa te comporti ca un idiot si sa te asiguri ca cei de la McDonald (sau alt fast food) ti-au luat comanda buna. 21. Senzatia de arsura la inima, respect de sine inexistent care apare la 5- 10 minute dupa ce ai mancat mancarea fast food comandata. sursa |
Originally Posted by copila_satanista:
1.Sa-l lasi pe tantar sa te suga dar nemernicul doar sa te bazaie ca nebunul . 4 . Sa stranuti cu muci si sa ai si spectatori 6,10 ,11. Raman asa cum sunt 18 . Sa te trezeasca vezica cu o ora inainte de alarma si sa nu mai poti adormi 19 . Iubeam sa le fac asta colegelor .Ma faceam ca nu e nimic neobisnuit la ele chiar daca se vopseau albastru , se radeau in cap sau tocmai slabisera 20 kg . Efectul era garantat : fierbeau >:) |
Dupa luni bune si dupa ce se uitau toti chioras la mine , am scapat de lana argonautilor. M-am tuns :">
Eram vineri pe scaunul frizeritei si tanti incepuse sa ma epileze . In frizerie era o plasma la care rula cu sonorul la maxim o emisiune de pe Kanal D sau Antena 1. Cand au inceput aia in emisinue sa inceapa obisnuitele barfe despre vedetele noatre ( A. Marin , Gabriela Cristea si alte exemplare ) toata lumea din frizerie era ochi si urechi . Chiar si frizerita mea mai mult era cu ochii pe televizor ,insa cu un briciul intro mana . Ma uitam si eu dar nu la tebelizor ci la mainile frizeritei care ma prelucra . Nu am totusi decat doua urechi si inca mai am nevoie de ele. Totul s-a terminat insa cu bine si am iesit din frizerie mai informat , mai frumos ( :P ) si cu chef de viata . Dupa ce am scapat intreg si ca sa sarbatoresc ''salvarea mea'' , am inceput sa sparg niste bani si mi-am cumparat o inghetata . De 2 lei . B-) |
aia de pe facebook care :
-poze cu sticle de cola, care au pe eticheta diverse mesaje de impartit cola. -cand ploua... hop status cum ca ploua -persoanele care ma invita la jocuri ( am zeci de joculete blocate si am bifat sa nu mai primesc de la anumiti useri , dar parca se inmultesc ) -aia de distribuie poze de pe 9gag, mesajul tradus in romana. -aia de intra rar si cand intra distribuie toate vechiturile de acum 2-3 saptamani -nu mai suport poza aia cu duffy duck, cu mesaju ala : " la dracu e luni " -te taguiesc in calendaru lor , sau care iau diverse poze animate si taguiesc persoanele acolo. -adauga persoane necunoscute ( am cam 25 de useri care au dat friend request si nu stiu cine sunt ) |
Zi ca te enerveaza facebook-ul in general :)).Pe mine ma enerveaza campania de la coca-cola.Nu stiu de ce, dar toata chestia asta cu numele pe mine ma dispera in ultimul hal.E penibil sa stai o jumate de ora la Mega Image sa cauti o sticla care sa aiba pe eticheta numele Costel.Plus ca se ajunge la conflict de interese cand sunt 2 Costei si doar o cola personalizata.
|
|
nu ma enerveaza facebookul. ma enerveaza anumiti utilizatori.
|
un nene destept a spus despre facebook ca " este un mare gay parade in care toata lumea cerseste , intr-un mod mai mult sau mai putin strident , atentie.
|
Ca ne place sau nu, facebook-ul este principalul mod de comunicare pe internet si este foarte util atat pentru partea de entertainment, cat si pentru partea de munca, scoala etc.Mie la facultate,spre exemplu, profesorii imi transmit prin facebook majoritatea informatiilor,notelor,plus ca printr-o singura apasare de add mi se inlesneste foarte mult comunicarea cu ei.Oricum grupurile si chat-ul facebook au luat de mult timp locul yahoo groups si yahoo mess.
|
ce ti-e si cu profesorimea moderna,dom'le! in curand se vor desfasura si cursurile tot pe vestitul site de socializare. dar de ce sa se mai deplaseze oamenii in salile de cursuri? pot lucra de acasa, stand in sezlongul din balcon. |
si cand te gandesti ca aveam specimene turbate la facultate, care nu te primeau la examen fara blestematul de carnetel.
|
Originally Posted by rvn:
Ai fi surprinsa sa vezi ca nu numai cei mai tineri dintre profesori procedeaza asa :).Oricum este destul in regula.Te scuteste de o caruta de alergatura, mai ales in zilele cand ai programate examenele unele dupa altele.Plus ca daca exista vreo problema in ceea ce priveste nota sau orice altceva nu trebuie sa stai sa alergi dupa profesor(cum am facut eu azi, dar asta e alta poveste), ci poti pur si simplu sa ii dai un amarat de mesaj, sa ii zici care e problema si totul se poate rezolva rapid si fara stres inutil. Later edit:
Tehnologia a evoluat, specimenele au ramas aceleasi! |
Si daca io nu am feisbuc, nu imi mai aflu nota sa inteleg.Sau incep sa sun colegi sau profesori in fiecare zi sa vad daca am trecut sau nu.Mie imi place ca treburile sa se faca old school, cu note afisate la catedra si cu carnetul de student la tine la orice examen. |
sincer sa fiu, faza cu notele si examenele pe facebook nu am mai auzit-o.
pe vremea mea, aveam un grup pe yahoo. dar deh... netu a evoluat se pare |
Originally Posted by iiii:
|
Evident ca lucrurile se desfasoara si old school.Notele se afiseaza si la facultate,dar e bine ca te scutesc pe tine de alergatura suplimentara.
|
Inteligenta manipulare , fa-l pe om sa stea `reacu acas` sa nu se mai deplaseze sa faca rost de mancare , note , bani. Lumea evolueaza pe dos.
|
Aia era!Ma manipuleaza sa nu ma duc sa imi iau notele :)).In curand o sa ma manipuleze sa nu ma mai duc nici pe la seminarii (la cursuri deja au reusit).Sunt un produs al sistemului! :((.
Chiar nu inteleg ce atata soc si jale.Parca ar fi apocalipsa educatiei in Romania.Sa fim seriosi, nu dam online examenele(nu ca ar fi o idee rea).Aflam doar niste amarate de note in timpi mai rapizi.Pana la urma tot trebuie sa te duci la facultate, poate nu la cursuri, dar seminariile cu siguranta nu trebuie sa le ratezi, daca mai vrei sa stai si la anu' pe acolo. |
Eu nu ma refeream neaparat la note , spuneam si eu asa. Tot progresul tehnologic il aduce pe om la regres. Poate o sa ajungem sa nu mai gandim , gasim noi un aparat cu "i" in fata care sa faca asta pt noi.
|
reivan, o veche zicală spune că cererea creează oferta, deşi e jumătate de adevăr acolo. cererea e rareori spontană, e creată ea însăşi pentru o ofertă deja existentă sau în curs de producţie. dar pînă să ajungem în vremurile post-apocaliptice ale i-thinker-ului, poţi exersa, ca să consolidezi anumite nevoi bune :D
![]() |
Originally Posted by Malombra:
Glumesc (dar e adevarat; chiar am citit recent ceva cvasi-identic iesit de sub penitza tipului acum juma de secol) |
Uite, despre asta era vorba, mai exact: Industria culturii se deosebește în mod radical de așa ceva. În toate sectoarele sale sînt fabricate, mai mult sau mai puțin programatic, produse croite pentru consumul de masă, care determină, în mare măsură, acest consum.
De aici: http://idea.ro/revista/?q=ro/node/40&articol=310 Mersi, Charles. Mi-am adus aminte de el recent si l-am printat afara si l-am "studiat" temeinic, ca anul trecut nu intelesesem nimic din el, si mi se pare de-a dreptul chilly cum si-a conservat actualitatea. |
Am susţinut azi proba orală la română. Pe cât de fericit eram azi dimineaţă, pe atât de nervos sunt acum. Încep:
1) Suntem păziţi ca nişte deţinuţi: 3 poliţişti pe hol, aparent fără simţul umorului. 2) Era să fiu dat afară pentru că n-am purtat uniforma şcolii. Ce plm e asta? Eram relaxat, m-am apucat de schiţat idei, vine directoarea şi se apucă să ţipe la mine că n-am uniformă. În momentul ăla m-am pierdut şi n-am mai ştiut nimic. Noroc că mi-a mai venit câte o idee la prezentare şi am reuşit s-o expun liber. Sper să iau avansat. Acum trebuie să port iar cămaşă la competenţele digitale:)) ... directoare proastă, sistem de caca. |
pai luasi macar nota mare?
cat despre faza cu uniforma... asta e comunism. sa ii zici ceva de bine cand scapi de exeamene da? |
asta încă nu ştiu, vă zic când se afişează. sincer nu prea mă interesează cât am luat pentru că competenţele astea-s degeaba. adică, la engleză trebuie să iau b2, sau cât e maximul pentru că s-ar putea să-mi fie de ajutor.
|
eu cand am dat bacu la oral mi s-a zis nota pe loc.
sincer sa fiu nu am habar cum e acum, competente... atestate...etc... b2? :-? |
Competentele astea se dau cu profesorii tai si sansa sa nu iti dea calificativ de avansat sunt aproape nule.Eu cel putin cand am dat anul trecut chestiile astea, n-am stiut o iota din textul ala pe care trebuia sa il comentez si am luat experimentat.
Oricum valoreaza nimic toate competentele astea.Sunt puse doar sa mai incurce din timpul elevilor.Nu te intreaba nimeni de ele, nici macar de cele lingvistice sau cele informatice.Trebuie doar sa faci act de prezenta.Ai grija ce faci la scris, ca acolo e scandalul mare! Nu prea e comunism.Pana la urma nu poti sa te duci la scoala in izmene ca totusi e o institutie care cere o anumita conduita, nu?Nici cu uniformele nu-s de acord ,dar o decenta in alegerea unor haine nu e deloc rea.Si asta cu decenta ar trebui inceputa de la profesori sau, mai precis, de la profesoare. :D On topic:Ma enerveza Lana del Rey si armata ei de fane.Poate ca la inceput parea ceva deosebit, dar acum se pierde in vulgaritati si siroposenii retardate.Plus ca am dat si de niste live-uri de-ale ei si mi-am mai schimbat parerea despre minunatele ei calitati vocale. |
E simplu.B si A-urile sunt pentru limba straina.A1-varza, A2-aproape varza, B1-binisor, B2-esti un adevarat maestru al limbii engleze La romana si informatica e pe modelul:experimentat, avansat, mediu si insuficient(cred?).Practic chestiile aste nu se pot pica. Pe vremea ta era durere cu bacul.Pe atunci se dadeau tomuri de invatat si parca rigorile erau altele.Acum orice nataflet ar trebui sa fie in stare sa ia BAC-ul si uite ca totusi nu prea se intampla asta. :( |
Da, dar n-am fost în izmene. Am avut blugi negri şi un tricou negru cu Led Zeppelin. Nimic indecent, nu? Nu "era" draci pe el, erau versurile de la Stairway to Heaven. |
=)) Am ras de calificarile astea, in loc sa incurajezi omul ca a capatat un calificativ de incepator, il faci varza. Mai sunt si C1, C2, astia scriu carti.
Originally Posted by chuckyfan:
Dar chestiile astea se vor regla de la sine, parcursul firesc (am exemple cu colege de liceu) e sa fii rocker si punker intre 17-20 de ani si corporatist de la 27 la 30 si ceva de ani, cu imbracamintea de rigoare in ambele cazuri. |
Apropos de tinuta la facultate.La examenele orale trebuie in general sa ai o tinuta impecabila.Camasa alba este imperios necesara.Nici nu ai habar cat poate sa conteaza aspectul tau exterior la o examinare cu un profesor.In rest subscriu la ce a spus varu, poti sa fii rocker sau ce vrei tu in timpul liber, insa cand te duci sa dai un examen de anvergura BAC-ului trebuie sa ai o oarecare prestanta, prestanta care vine si din felul in care te imbraci.:)
Stiu ca si eu am avut ceva probleme de felul asta, dar m-a rezolvat mama rapid cu cateva palme dupa ceafa :)) |
Asta cu tinuta eu nu o s-o inteleg. Atat timp cat nu e strident e ok , daca pe un avocat nu-l strange cravata de gat nu poate sa-si faca treaba bine? tre` sa doarma oamenii in pantofi de lac ?
|
Originally Posted by varu:
L.E. la mine tinuta este obligatorie. n-o respect fiindca ar fi monotonia prea mare. |
In general programatorii sunt platiti peste media celorlalte meserii de pe piata, dar nu asta am vrut sa spun cu fraza aia. Da, exista programatori care pot veni la serviciu in pantaloni scurti pentru ca stau ascunsi in camere blindate. Sau daca nu blindate, oricum securizate. Eu am avut experienta din asta in care m-am dus la un interviu tehnic imbracat in pantaloni de stofa si camasa si aia care imi luau interviu erau in bermude si tricou. Si mediul civilizat, securizat, aseptic, de multinationala. Asa a fost mediul, jobul ala. Daca esti programator si lucrezi intr-o banca ti se cam impune (tacit) sa fii imbracat gigel ca ceilalti angajati ai bancii. Depinde de loc, la programatori e mai flexibil, se poate accepta mai usor ca in alte meserii unul care vine la interviu in echipament de rocker, daca se stie ca jobul lui va fi unul de sobolan antisocial in fata unui calculator in camere ce n-au interactiune cu restul lumii venite pe la vreun ghiseu. :)) Dar avocatul cred ca trebuie sa aiba abilitati de business-man, pe langa serviciile oferite el ofera si imagine, prestanta. Avocatii imbracati ca pizza-delivery-boys poate ca sunt stridenti. Zic si eu fara sa ma pricep prea mult la avocati. |
varu, tu ca programator, iei contact des cu oameni din afara fiermei tale? mergi la intruniri de business? si daca ai merge presupun ca ai lua niste haine adecvate. dar daca nu ai nevoie. stai all day long in fata unui monitor, sau 2 monitoare.. consider ca nu ai nevoie.
eu de cand lucrez la locul de munca actual... am incetat sa mai port negru. tin minte ca in trecut avea numai tricouri cu trupe, nu concepeam sa ies pe strada fara tricou cu diversa trupa.... dar in 4 ani de zile am inceput sa am numai tinute casual. :D cred ca am 2 ani de cand nu am mai purtat bocanci. |
Originally Posted by Federico:
mai rău. un job de juma de an în marketing. don't ask :| . jobul acela m-a îndepărtat definitiv de supermarket, de tendinţele pieţei şi de "spune-mi cum te îmbraci, ca să-ţi spun cine eşti". şi m-a făcut să relizez că războiul acela cu tancuri şi bombe e doar climaxul a ceea ce se întîmplă zi de zi după pereţii lumii paşnice. |
Am fost in ambele situatii de-a lungul vietii. Si all day long in fata monitorului (imbracat cum am eu chef, cu tricou cu ce logo vreau eu) si in deplasari de serviciu pe la diversi clienti (pantaloni de stofa si camasa ca asa se imbraca lumea pe acolo). Cum spuneam, ca programator asta nu e o chestie esentiala. Dar cand te duci la interviu e bine sa adopti o tinuta neutra pentru ca nu stii ce se afla de partea cealalta a fileului. Si in definitiv cred ca problema se reduce la ”cine de cine are nevoie si ce valori promoveaza”. Daca tu ai nevoie de ei si ei impun un set de valori in ceea ce priveste codul vestimentar la care tin mult, trebuie sa te conformezi. Daca ei au nevoie de tine si sunt interesati de cat de genial programator esti si nu ii intereseaza cum te imbraci ca tu o sa lucrezi la calculator si n-o sa dai ochii cu vreun client scrobit, e posibil sa treaca peste aspectul asta la interviu. Dar de obicei in viata prima varianta (ca tu sa vrei la ei) e mult mai des intalnita. |
Eu la cinci (pana acum) joburi de programator n-am mers niciodata atlfel decat in blugi si tricou (iarna cu ceva peste :)) ). Cred ca prima si singura data cand am purtat un costum in scopuri profesionale a fost la primul interviu. It all went downhill from there. :P
Si da, stiu firme care obliga programatorii sa aibe diverse coduri vestimentare. Le evit. |
[QUOTE.Si asta cu decenta ar trebui inceputa de la profesori sau, mai precis, de la profesoare. :D
.[/quote] Poate tu ai fost mai norocos si ai avut (si) profesoare "indecente". Mie mi se pare ca mediul didactic e unul din cele mai deprimante si sub acest aspect :( Decenta da,dar la noi mult prea multi profi sunt o tristete din toate punctele de vedere.Un profesor tre' sa aiba nu doar "medota", ci si suflet,carisma,empatie pentru elevi si ...un look prietenos . Eu ,de pilda,pentru ca-mi admiram peste poate proafa de mate(care era o mare doamna,toti o sorbeam la ore) ma straduiam sa fac fata integralelor. |
suntem la topicul de nervi, nu? nu contează, eu iubesc integralele. poate şi din cauză că-s M2:->
|
Originally Posted by Twinsen:
Aici iti dau dreptate.Un anume grad de independenta fata de norme indica un raport confortabil cu propria persoana. Daca as fi la HR/selectie de personal as cerceta asta la candidati. Selectiile astea dupa "sablon" ne pricopsesc pe multi cu specialisti "doxati" dar care ( uneori ) in plan uman sunt adevarate dezastre. Si cum nu suntem masini lucratoare,distractia e pe masura. |
Quote:
:"> Se poate sa fi avut eu bafta de profesoare hot.Tin minte vreo 2-3 mai tinerele, care nu numai ca veneau cu niste decolteuri(suflet mult, se intelege) de eram toti...=P~ , dar mai si tineau la glumele dubioase venite din parte unor colegi mai tupeisti.Se pare,insa ca eu nu am prins apogeul.Seriile ce au venit dupa mine au prins niste profesoare...\m/ .
Quote:
Evident ca trebuie sa aiba toate aceste calitati, dar look-ul trebuie sa fie doar prietenos.Nu stiu cat respect poate impune o tipa care aterizeaza pe tocuri de o palma,cu decolteu generos si fuste cat mai scurte.Acum, doar stiti limbajul sugubat al elevului roman... |
All times are GMT +2. The time now is 02:18. |