![]() |
Dupa transimisia LA TELEVIZIUNE IN DIRECT a "incoltirii" cainesti a sefului statului in vederea executiei neintarziate in zilele de mari transformari MORALE, SI PLOITICE SI SOCIAL; ECONOMICE SI CULTURALE, MULTILATERAL ... CAPITALISTE SI DEMOCRATE SI PENITENSTATE ... pardon POTENTATE ... cu aerul ca nu s-a intamplat nimic romanii au purces cu mic cu mare sa faca buf ... pardon ... sa faca film.
Astazi numaram a serie lunga de realizari ale culturii universale (adica de la Punklin la Las Neggas) ... si dintre ele m-as opri la ideea stralucita singura ce putea urma unei exceutii televizate: eu cand V reau ... sa fluier, fluier .... dar nu va lasati inselati ca nu e rasul lor (lol) |
|
Au fost omise Asfalt Tango si Boogie.
Am votat 432 .. respect si pentru Restul E Tacere |
"4 luni, 3 saptamani si doua zile".
|
Filantropica, dar cum nu este trecut votez "E pericoloso sporgersi"
|
A fost sau n-a fost, Corneliu Porumboiu.
Memorabila va ramane scena talk-show-ului:)) |
Dupa mine e Filantropica , Crucea de Piatra si Craii de curtea veche
|
Dupa mine, sunt.
|
dupa mine e , pentru ca vreau eu sa fie asa. problem?
|
Pas de probleme! :)
Intr-adevar, Filantropica este cel mai bun film de public din ultimii multi ani si unul dintre cele (putine) care mi-au placut mult, ar fi meritat un loc acolo, dar am inteles motivul pentru care nu se regaseste alaturi de celelalte titluri. Daca ar fi sa aleg din lista, as zice 4, 3, 2, urmat de Balanta, la mica distanta. E.P.S nu am vazut, inca. Mi-au mai placut Furia (Radu Muntean), Marfa si banii (Cristi Puiu), Occident (Mungiu) etc. Nu ca ar interesa pe cineva, dar am vrut sa evit off-topicul. Nu suntem la scoala aici, iar eu nu sunt profesor. Decat atat am vrut sa spun. |
California Dreamin'
|
Intotdeauna m-a enervat sunetul de studio suprapus cu pelicula, acest lucru impiedicandu-ma intr-o oarecare masura sa apreciez filmele romanesti la adevarata lor valoare. Cand a fost indepartata aceasta "problema" a aparut alta....faptul ca unele erau deprimante, altele foarte deprimante... La ora actuala am extrem de putine filme romanesti vizionate la activ, dar daca le-am vazut si pe astea inseamna ca mi-au trezit cu adevarat interesul. Filmele care m-au impresionat cel mai mult si indeplinesc criteriul acestui topic sunt fix in aceasta ordine: Restul e tacere, Nunta muta, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, hai si Terminus Paradis. dar vai! era sa uit de Lacrimi de crocodil, pardon de iubire =))))) forget the last part...
|
Parerea mea
Parerea mea este ca cel mai bun film romanesc de dupa revolutie incoace este 4 luni, 3 saptamani si 2 zile pentru ca a primit cele mai multe premii la mai multe festivaluri de film.
|
Greu de decis intre Moartea domnului Lazarescu , A fost sau n-a fost si California dreamin'
|
|
Cam greu de ales un singur film. De exemplu, mie mi-au placut la fel de mult vreo 3 filme : Moartea Domnului Lazarescu, 4,3,2, si Legaturi Bolnavicioase.
|
a văzut cineva Thomas Ciulei? eu am prins ceva de el acum câțiva ani, la mnac, dar am ratat începutul și nu am mai stat. un film despre delta dunării parcă.
|
ăla nu e film artistic, e documentar.
|
Ce D-zeului e ala 'film-artistic', daca nu culmea pleonasmului?!
Documentarul lui Ciulei, 'despre delta', se numeste 'Asta e'. |
nu ştiu nene, că nu am inventat eu genurile. nici pe cel al filmului documentar, nici pe cel al filmului de lung metraj, nici pe ăla de-i zice film de scurt-metraj.
iar asta e nu e despre deltă... |
Originally Posted by georgecristian1987:
cine se oferă să-l radă pe dobitoc? |
putem propune?
La bani la cap la oase....nu eeste in lista.
|
California
e singurul pe care l-am vazut |
lalalaa
ia pune mataluta mana, si look la : E pericoloso sporgersi. si dupa ce te uiti... te poftesc aici sa ne relatezi si noua ce ai inteles. |
Fiecare dintre filmele astea e diferit cu ceva.Unele sunt mai bune decat altele,unele nu le-am vazut ( :)) ),unele sunt proaste,iar unele sunt filme care mi-au placut in mod egal.Dar daca ar fi short-list-uiesc unele ar fi
California Dreamin' Moartea Domnului Lazarescu A Fost Sau N-a Fost Restul E Tacere/Filantropica (desi nu sunt pe lista) |
Moartea Domnului Lazarescu
|
"A fost sau n-a fost", Corneliu Porumboiu - din cate stiu filmul acesta a obtinut si foarte multe premii , cred ca e cel mai bun
__________________________ Alcachofa |
am votat California Dreamin' (nesfârºit)", Cristian Nemescu
|
Eu am votat "4 luni, 3 saptamâni si 2 zile"... :)
|
"4 luni, 3 saptamâni si 2 zile".
|
Moartea domnului Lazarescu
|
Filantropica.
|
Poll-ul asta e aproape ireal, cum sa incluzi in el "Legaturi bolnavicioase" si sa lipseasca Filantropica sau Cel mai iubit dintre pamanteni?
Pe scuza ca "sa aiba si alti regizori o sansa" n-a fost inclus Filantropica, nu numai un film bun ci si de departe cel mai vizionat film romanesc al ultimilor ani. Probabil ca asta a fost insa chiar motivul... |
Am vazut majoritatea din cele de pe lista si sincer, cel mai mult m-a impresionat Moartea domnului Lazarescu. Mi se pare greu sa fii obiectiv cand e vorba de votat filme, daca nu suntem critici de specialitate. In orice caz, inca nu am vazut California Dreamin' , dar am auzit ca e interesant. Pareri?
-------------------- mfirma.ro - pagina de internet in 5 minute |
filme romanesti..
"Moartea domnului Lãzãrescu", "Nea Marin miliardarul","Comisarul Moldovan","Morometii"
|
mie mi s-a parut o porcarie filmu' ala ..sincer...ala cu 4 luni,3 sap..
|
Dintre astea care sunt supuse la vot merg cu "Patru luni, trei sãptãmâni si douã zile" al lui Cristian Mungiu !
Ar mai fi fost si altele mai bune, dar astea au fost optiunile :) |
As incerca trei titluri: "Hotel de lux", "Balanta" si "Marele singuratic".
|
All times are GMT +2. The time now is 00:19. |