Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Casa Creatorilor" - cronica unui vis posibil (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86687)

Pitbull 27 Aug 2005 16:04

Schimbare de plan:
ACEEASI ORA, LA "TERASA CREATORILOR"
Pregätiti-vä pentru scandal.

GhitzaCartitza 27 Aug 2005 18:34

Eu n-am apucat sa vad mesaju'. Am fost la garsoniera :x .

Pitbull 27 Aug 2005 19:57

M-am temut de asta. Modificarea s-a fäcut prea târziu (abia la cinci mi-a räspuns Jay la telefon). Am dat telefoane, SMS-uri, mesaje pe yahoo, pe unde-am putut - dar... :((

In fine. Update:

Azi, prezenti:
Silver_Boy
Nightwane
Leonard
Cinemania
Cornel
Pitbull

Am discutat planul de lucru pe zilele urmätoare, pe puncte.

Program actualizat:
Duminicä, 28 august:
- Repetitie cu actori, "Scenaristul" si "Luptätorul"
Luni, 29 august:
- Prospectie. Orele 16:30, întâlnire la Gara de Nord, iesirea de la metrou din coltul gärii cu Calea Grivitei. Mergem la Buftea sä vedem spatiul de filmare (vila lui Nume). Sedintä de lucru la fata locului.
Marti, 30 august - sâmbätä, 3 septembrie
- Intâlniri zilnice la GARSONIERA, orele 18:00. Repetitii cu actorii, pregätiri pentru filmare.
Duminicä, 4 septembrie
- Pregätire la locul de filmare.
Luni, 5 septembrie
- PRIMA ZI DE FILMARE.

Cinemania 27 Aug 2005 19:58

Ghitza, am vrut sa te sunam, dar, din pacate, n-a avut nici unul dintre noi numarul tau de telefon...SORRY!

GhitzaCartitza 27 Aug 2005 23:11

Nu face nimic. Mi-era ca si azi s-a intamplat ca ieri cand n-am fost decat 4. Cand am vazut mesajul m-am linistit. Data viitoare iau agenda cu mine si nu pleaca nimeni pana nu-mi da nr. de telefon :happy:.

Cartman 28 Aug 2005 19:54

Am ajuns si eu in Bucuresti. Vin maine la Gara de Nord.
Pana atunci sper sa ma puna Silver_boy la curent.

Jay 28 Aug 2005 20:19

Oki am luat la cunostinta... O sa fie probleme cu garsoniera... nu stiu daca o sa mai putem sa mergem acolo si e nasol. Imi cer scuze dar a intervenit ceva... unii prieteni ai tipei vor sa ramana la Bucuresti si nu prea am ce face... anyway... sper sa caut si sa gasesc un loc ... incerc... poate ma ajutati si voi... Nu stiu maine cum pot sa ajung la Buftea, deci ne vedem la repetitii....

Pitbull 28 Aug 2005 20:45

O.K., temä suplimentarä urgentä pentru toatä lumea:

De gäsit unul sau mai multe spatii în care sä putem lucra de marti pânä sâmbätä:
- repetitii cu actorii
- pregätiri

Pitbull 30 Aug 2005 09:32

Asadar, am fost la Buftea:

Silver_Boy
Leonard
Cartman
Cinemania
Nightwane
Nume
(gazdä)
Pitbull

Casa e mai mult decât OK ca spatiu, o vom folosi. Singura problemä e cä unele încäperi sunt nefinisate, si trebuie s-o mobiläm pentru filmare.
In rest, s-au pus la punct diverse detalii de productie.

Cartman si Leonard: vä rog sä-mi trimiteti URGENT fotografiile din prospectie, ca sä i le forwardez lui Obvious, care are mare nevoie de ele pentru scenografie.

Toatä lumea: dacä pânä azi dupä-amiazä, în timp util pentru convocäri, nu gäsim un spatiu unde sä repetäm disearä, suntem într-un plop si mai înalt decât äla din weekendul trecut. HAI, MOBILIZATI-VA!!!

Cartman 30 Aug 2005 19:54

Am terminat revizia finala la scenariu. Deocamdata l-am trimis doar lui Silver_boy si lui Pittbull. Nu am adresele celorlalti, dar am vorbit cu silver sa vi le trimita.

Pitbull 31 Aug 2005 00:13

Azi, miercuri, 31 august 2005
Orele 17:45, întâlnire la statia de metrou POLITEHNICA, iesirea din FATA (la coltul sträzii).
Mergem la SILVER_BOY, pentru repetitii si sedintä de lucru
Se repetä:
Scenaristul / Luptätorul
Profetul / Blonda
Se discutä:
Toate problemele urgente, începând cu SCENOGRAFIA.

Ora se mai poate decala (eventual 18:45, desi n-ar fi de dorit, cä avem mult de lucru), în functie de programul lui Silver. Voi posta în timp util schimbarea, dacä intervine (sper cä pânä la 15:00). Pentru orice alte detalii, yahoo, email sau telefon. VA ROG, TOATA LUMEA, CONFIRMATI/INFIRMATI PREZENTA, pe orice cale.

Nae 31 Aug 2005 03:32

nu pot ajuta mai cu nimic... imi pare rau...

am de lucru mult, multe ore in sir, si numai la ore ca acestea gasesc cateva momente pentru mine. insa, stiu ca este nevoie de camera mea, care este pregatita. cand doreste 16mm pot sa-mi fac loc in program, si sa ma vad cu ea. totul este sa primesc un sms, sau un telefon, pentru ca internetu pentru mine este greu acessibil.

totusi, daca este MARE nevoie de mine candva, la ceva anume, precizati, si o sa incerc sa ajung, desi nu pot garanta.
bafta si spor la treaba.

nae

Pitbull 31 Aug 2005 14:12

Originally Posted by Pitbull:

Azi, miercuri, 31 august 2005
Orele 17:45, întâlnire la statia de metrou POLITEHNICA, iesirea din FATA (la coltul sträzii).
Mergem la SILVER_BOY, pentru repetitii si sedintä de lucru
Se repetä:
Scenaristul / Luptätorul
Profetul / Blonda
Se discutä:
Toate problemele urgente, începând cu SCENOGRAFIA.

Pentru orice alte detalii, yahoo, email sau telefon. VA ROG, TOATA LUMEA, CONFIRMATI/INFIRMATI PREZENTA, pe orice cale.

ASA A RAMAS.
Scutit: Cinemania
In rest, se mai primesc cereri de scutire pânä la orele 15:15. (Acum e 15:12, asa cä gräbiti-vä!)

Jay 31 Aug 2005 15:20

Cerere scutire.... Sedinta la Job: se discuta viitorul firmei... am incercat sa-mi iau liber, nu am putut... sa vad cand sa termina si daca pot sa ajung dau mesaj...

GhitzaCartitza 31 Aug 2005 15:27

Liber de la servici 8) . Vin si eu cu temele facute.

Pitbull 01 Sep 2005 00:14

Prezenti:

Silver_Boy
Obvious
I.M.M.
Cartman
GhitzaCartitza
Cornel
Leonard
Pitbull
R.P.
C.B.

Ultimii doi sunt actori profesionisti, care au acceptat rolurile "Profetul" si "Pasivul". Dar cum programul lor e foarte încärcat si imprevizibil, ne vor confirma în zilele urmätoare dacä pot filma sau nu. Ca atare, deocamdatä numele lor rämân confidentiale.

S-au repetat secventele programate, cu rezultate peste asteptäri.
S-au discutat problemele nerezolvate, cu rezultate sub asteptäri.
Dar avem solutii de rezervä (mai onorabile decât cele din categoria "compromisurilor"), asa cä nu ne vom împiedica de nici un obstacol. Säptämâna viitoare SE FILMEAZA, singura dilemä fiind între conditiile "bune" si cele "foarte bune".

Joi si vineri, programul continuä în aceiasi termeni. Se cautä un spatiu mai bun de repetitie, vedem ce gäsim mâine.
Sâmbätä, obligatoriu, repetitie "Pasivul / Instalatorul"
Ar fi de dorit si o repetitie a secventei cu toatä distributia, din partea finalä.

In continuare, cum am stabilit:
Duminicä, pregätire la Buftea.
Luni, filmare.

AZI, JOI, 1 SEPTEMBRIE, 2005, ORELE 18:00
Intâlnire la ora 18:00

Dacä se gäseste un alt spatiu, mergem acolo.
Dacä nu, tot la Silver (desi e-nghesuit al naibii).
Pânä la orele 15:00, cel târziu, anunt locul.

Notä specialä:
SCENOGRAFIA SI RECUZITA! Bägati mai multi cärbuni, vä miscati prea încet! Hai, cä puteti!

16mm 01 Sep 2005 12:03

Originally Posted by Nae:

nu pot ajuta mai cu nimic... imi pare rau...

am de lucru mult, multe ore in sir, si numai la ore ca acestea gasesc cateva momente pentru mine. insa, stiu ca este nevoie de camera mea, care este pregatita. cand doreste 16mm pot sa-mi fac loc in program, si sa ma vad cu ea. totul este sa primesc un sms, sau un telefon, pentru ca internetu pentru mine este greu acessibil.

totusi, daca este MARE nevoie de mine candva, la ceva anume, precizati, si o sa incerc sa ajung, desi nu pot garanta.
bafta si spor la treaba.

nae

cred ca a aterizat o confuzie pe forum. vreau sa o clarific din motive paranoide.

nu ma ocup eu de imagine la acest proiect, no, no, no...

fratilor, my very best wishes and all, dar eu am de dat un examen, il mai am de trecut, mai am foarte multe de invatat/facut/cazat, slava cerului sa pot duce chestiile astea in spinare.

acest lucru mi-e imposibil, literalmente, de altfel nici nu stiu de unde a reiesit ca eu sa filmez. sorry, didn't mean to be condescending, but this is the way it goes.

bafta, apropo.

Leonard 01 Sep 2005 14:29

Pânä la orele 15:00, cel târziu, anunt locul.

vãd cã nu s-a anunþat nimic. eu probabil ajung dupã 18. mai vorbim pe telefon.

Pitbull 01 Sep 2005 15:56

Rämâne cum am stabilit:

Orele 18:00, intrarea în aleea principalä a Parcului Politehnicii (unde încep blocurile din Militari; oblic-vizavi de liceul Tudor Vladimirescu), pentru cine nu mai stie sä ajungä direct la Silver.
Cine a retinut adresa, poate veni direct la el.
Pentru alte detalii, mä/ne sunati.

raptor 01 Sep 2005 18:13

.daca poti, pit-poze cu fiecare actor/ca sa fac primele schite si pe baza fizionomiei lor(printre altele) sa fac si scriptul genericului...

Pitbull 02 Sep 2005 00:04

Da, Raptore, am început sä facem pozele, azi le primesti pe primele.

Ultima întâlnire va fi comentatä într-un e-mail pe care-l voi trimite curând la toatä lumea.

Azi, acelasi program:

ORELE 18:00, întâlnire la intrarea în Parcul Politehnicii
- cea dinspre Lujerului/Militari, lângä benzinäria cu steaguri galbene.
Cine stie sä ajungä la Silver acasä, poate veni direct acolo.
Vom continua ceea ce am fäcut azi, si vom face ceea ce trebuia sä facem azi si n-am fäcut.
PROGRAMUL NU SE SCHIMBA.

VA ROG INSISTENT, RASPUNDETI:
(pe forum, prin email, prin mesaj yahoo sau telefonic)
- dacä veniti la 18:00 la locul de întâlnire
- dacä veniti direct la Silver
NU SE ACORDA INVOIRI (cu exceptia lui Nightwane, care are numai atributii de actor si nu repetä azi).

GhitzaCartitza 02 Sep 2005 07:26

Nu ma asteptati. Stiu unde sa vin. Daca scap mai devreme o sa apar si eu. Am probleme cu netu' le servici asa ca daca vin o sa-l sun pe Silver sa vad daca pana diseara se schimba ora si locul de intalnire. Important e sa vina actorii!

Cartman 02 Sep 2005 13:39

Pittbul, trimite-ne scenariul.

Pitbull 02 Sep 2005 14:05

E trimis.
Leonard mi-a propus sä vä trimit tuturor si synopsis-ul. Sigur, se va face curând, dar deocamdatä (pentru filmare) nu e urgent, si mai e destul de lucru la el; pe moment, toate datele pe care le-am discutat sunt compilate la un loc dar încä neorganizate.

Väd cä pânä la ora asta nimeni nu a infirmat prezenta pentru disearä. Inseamnä cä VINE TOATA LUMEA, da?

Pitbull 02 Sep 2005 19:42

Urmätoarea întâlnire:
Sâmbätä, 3 septembrie, 2005, h. 12:00
Terasa din statia "Liceul Tudor Vladimirescu" (la coltul Bulevardului Armata Poporului cu strada care duce la Silver_Boy acasä).
Se vor finaliza problemele abordate azi. Posibil sä continuäm repetitiile acasä la Silver, în functie de räspunsurile si programul actorilor din afara echipei.
Se vor pune la punct ULTIMELE DETALII INAINTEA ZILEI DE PREGATIRE LA BUFTEA, DUMINICA.
TOATA LUMEA PREZENTA
(Exceptii: Obvious si Nae, cu care mä tin legätura separat pentru problemele de scenografie si imagine).
Mentiune specialä: NightWane - fii pregätit, te voi chema si pe tine, dacä vine "Pasivul".

GhitzaCartitza 03 Sep 2005 07:39

Eu anunt ca vin.

Cinemania 03 Sep 2005 09:11

me2

Leonard 03 Sep 2005 20:26

Pitbull nu are net aºa cã m-a rugat sã vã anunþ programul de mîine:

Reuniune mîine 4 septembrie 2005, ora 14:00 la Gara de Nord în staþia de 508. Plecare spre Buftea cu primul microbuz.

Pitbull 04 Sep 2005 01:25

Multumesc, Leonard. Intre timp, si-au reparat si ästia instalatia electricä.
Mai adaug:
Ar fi de dorit sä vinä TOATA LUMEA. Nu se vor face repetitii, dar se pregäteste decorul si se stabilesc CLAR necesitäti si sarcini pentru luni, deci avem nevoie de cât mai multi oameni.
Reiau ceea ce v-am spus azi la sedintä, cu câteva adaosuri:

Toti membrii echipei sunt rugati sä aducä urmätoarele:
- bagaje (valize, genti de voiaj, etc.), care vor constitui recuzita Creatorilor; cu cât mai multe si mai diversificate, cu atât mai bine; (care aveti mai multe disponibile, îngrämäditi-le în cea mai mare);
- orice corpuri de iluminat aveti si puteti aduce (de la cele mai simple si ordinare lämpite, pänä la cele mai pretentioase candelabre);
- orice obiecte "personaj" (bibelouri, jucärii), pentru recuzita scenaristului;
- obiecte cât mai diversificate, care considerati cä ar aräta interesant în decor. NO LIMITS AT ALL - de la pixuri stricate si huse de scaune, pânä la Brâncusi si Renoiri originali.
- orice obiecte gäsiti pe-acasä din recuzita indicatä în scenariu (vezi extrasele).

Am primit în sfârsit extrasele completate de Obvious. Vi le trimit în noaptea asta. Cititi-le, si orice vedeti pe-acolo si vä picä fisa cä aveti (si e transportabil), vârâti în geantä (exemple: cutie cu pioneze; telefon de birou (poate fi si stricat, normal, numai sä nu arate!); bibelou "glob cu ninsoare"; etc., etc., etc... (sunt o droaie).

Ne vedem la 14:00, în statia de maxi-taxi 508. Pentru cine nu stie: pe Calea Grivitei, vizavi de intrarea lateralä a Gärii de Nord.

fitzcarraldo 04 Sep 2005 04:02

Bah, nu imi trimiteti tot felul de cacaturi. Am zis ceva si basta, cine vrea sa-mi fie nash s-o controleze p-asta !

Cu alte cuvinte s-a bashit mireasa, vorbiti mult si nu faceti nimic. La produs cu voi !

Va ajut cu chestia aia si atat, nu vreau nimic. V-as mai recita cate ceva .... dar mai bine nu azi.

GhitzaCartitza 04 Sep 2005 08:32

La mine s-a produs o schimbare de program si trebuie sa ma prezint la servici. Chiar daca e duminica :(( . Acum am aflat si trebuie sa plec. Imi pare foarte rau ca nu pot veni.

Cartman 04 Sep 2005 19:52

Mâine se filmeazã?

st3fan 04 Sep 2005 23:01

Multa bafta, astept sa vad premiera...si nu ma puneti sa platesc bilet, ca ne suparam... :D

Pitbull 05 Sep 2005 00:55

Programul de azi:

h. 09:30 - întâlnire Pitbull si Nae, la magazinul "Muzica".

h. 10:00 - întâlnire toatä echipa, statie maxi-taxi 508 (pentru detalii, vezi mesajul meu de ieri, mai sus)

h. 11:00 - sosire la locul de filmare.

SE FILMEAZA!!!
Toate secventele cu Scenaristul si Luptätorul.

Mentiuni suplimentare:

Obiecte: Azi s-a completat strictul necesar de obiecte (decor si recuzitä). Totusi, suntem la limitä. Cine are si poate, e rugat sä mai aducä din cele indicate în mesajul meu de mai sus.
Necesitäti stringente:
- perdele si perdelute (reale sau improvizate din orice alte materiale textile adecvate)
- coli albe mari (format POSTER), pentru acoperirea ferestrelor din usi
- postere de orice fel
- scotch
- pioneze

Buget: Am început sä cotizäm pentru achizitiile necesare (casete digitale, recuzitä consumabilä, transport actori, etc.). Pânä în prezent, au contribuit Leonard si Cinemania. Toti ceilalti membri ai echipei sunt rugati sä-si aducä urgent contributia, atât cât pot - suma strânsä deocamdatä e insuficientä (exceptie Nume, care contribuie cu casa, energia electricä, materiale, consumabile si alte elemente în naturä).

* * *

Pentru marti, 6 septembrie
SE FILMEAZA toate secventele cu Blonda si Profetul.
In principiu, acelasi program ca azi.
Alte detalii, precizäri, eventuale modificäri, DISEARA.

Cartman 05 Sep 2005 12:38

Nu am putut sa vin din motive personale serioase. As vrea sa apar azi dupa-amiaza pe acolo, dar nu dau de silver_boy. S-ar putea sa vin singur, macar pentru cotizatie si ce mai pot sa aduc. Sper sa reusesc sa vin la scenele in care apare lingvistul.

Jay 05 Sep 2005 12:59

Sunt la scoala.... tocmai mi-am terminat prima restanta... mii de scuze, maine sigur ajung......
Astept un mesaj cu ora ...

Pitbull 05 Sep 2005 19:24

Prima zi de filmare a serialului "Casa Creatorilor" s-a încheiat în parametrii stabiliti.
S-au filmat toate secventele cu Scenaristul si Luptätorul, pânä la intrarea Maseuzei.
Filmärile au decurs într-un ritm normal si într-o atmosferä excelentä de creatie. S-au gäsit solutii ingenioase pentru rezolvarea majoritätii neajunsurilor cauzate de carentele decorului, recuzitei si luminilor. Speräm cä si calitatea sunetului este acceptabilä (functia VCR a camerei l-a confirmat cel putin la nivelul corectitudinii).
Au participat:

Marcel Cobzariu (Teatrul National) = Scenaristul
Cornel Bisa (neprofesionist) = Luptätorul

Leonard = regisor secund
Nume = sef productie platou
Collins = asistent de regie
Cartman = scenarist delegat
Pitbull = regia, imaginea si camera

Pânä în prezent, au cotizat la bugetul filmului: Leonard, Cinemania, Cartman, Silver_Boy, Nae.

Mâine, marti, 6 septembrie, filmare conform programului stabilit:

h. 10:00 = întâlnire la Gara de Nord, statie maxi-taxi 508
h. 11:00 = începerea pregätirii si a filmärii.
Se filmeazä: toate secventele cu Blonda si Profetul, inclusiv cea cu Adolescenta (si exclusiv cea cu toatä distributia).

Pitbull 06 Sep 2005 18:15

A doua zi de filmare a serialului "Casa Creatorilor" s-a încheiat în aceleasi conditii.
S-au filmat toate secventele cu Blonda, Profetul si Adolescenta.
Au participat:

Daniel Ilie ("Taxi-Driver") = Profetul
Irina Cristiana Huruialä (I.M.M.) = Blonda
Suzy Rotaru (Suzy) = Adolescenta

Dna Rotaru = pärinte însotitor
Leonard = regisor secund

Mâine, miercuri, 7 septembrie, 2005:

09:30 - Intâlnire NightWane / Pitbull la Teapa-nfiptä-n Coi (Piata Revolutiei)
10:00 - întâlnire echipä, în statia de maxi taxi 508, Gara de Nord.
11:00 - începerea pregätirii si a filmärii.
Se filmeazä secventele:
Pasivul / Instalatorul (Collins / Nightwane)
Manelistul (Jay)
14:00 - apel telefonic Pitbull, pentru înlocuitoarea lui Obvious în rolul Actrita.
Dupä-amiazä - în functie de convorbirea telefonicä.

Pitbull 07 Sep 2005 19:02

A treia zi de filmare: succes total.
Filmärile au ajuns la jumätate.

S-au filmat toate secventele cu Pasivul si Instalatorul (exclusiv cea cu toatä distributia), si toate secventele cu Manelistul

Au participat:

Phil J. Collins (Vama Veche Forum) = Pasivul
NightWane = Instalatorul
Jay = Manelistul

Leonard = regisor secund

Seara:
A fost confirmatä în distributie Blonde & Smart (Vama Veche Forum), în rolul Actrita.

Joi, zi liberä.

Vineri:
08:00 - întâlnire toatä echipa, Gara de Nord, statia de maxi taxi 508
09:00 - începerea pregätirilor si a filmärilor
Se încearcä terminarea filmärilor din Buftea într-o singurä zi (toate secventele cu Actrita si restul distributiei în apartamentul Scenaristului). Dacä nu reusim, mai avem de rezervä dimineata de sâmbätä, desi nu e bine sä ne bazäm pe aceastä solutie, din motive de productie.

Duminicä:
Ultima zi de filmare: secventele din Biroul lui Mugurel
Programul se va stabili între timp.

Leonard 07 Sep 2005 22:02

Pînã acum a fost frecþie, dar acum urmeazã partea grea.

probleme:
Secvenþa mare pe care o vom filma vineri (cu actriþa ºi ceilalþi) are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru. ca sã meargã totul strunã ºi sã nu filmãm zeci de duble greºite, va fi necesar ca textul sã fie ºtiut la perfecþie de toatã lumea. din pãcate, eu am fost distribuit în Metalurgist ºi îmi scad atribuþiile de regizor secund/ asistent la secvenþa asta. deci nu mai pot urmãri textul în timpul filmãrii, verifica racordurile etc. va trebui gãsit ºi un al doilea asistent.
Va trebui sã avem la filmare cel puþin 5 copii la secvenþa cu actriþa din scenariu. de preferat sã extragem din varianta finalã a scenariului doar sub-secvenþele din apt. scenarist care au mai rãmas, ca sã nu ne mai încurcãm cu cele filmate deja ºi sã meargã mai repede.
Dacã ne mai rãmîne timp, filmãm ºi prima secvenþã din hol cu maseuza ºi lingvistul.

Veºti bune:
avem o a doua camerã de filmat mulþumitã lui Jay.
avem deja pe cineva care se va ocupa de montaj: ricutza

fitzcarraldo 07 Sep 2005 22:07

Originally Posted by Leonard:

are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru.

Da ce filmati mah voi, Franghia ?

Veºti bune:
avem o a doua camerã de filmat mulþumitã lui Jay.
avem deja pe cineva care se va ocupa de montaj: ricutza

Asta e de bine.

Nume a murit, traiasca Fitzcarraldo.

Leonard 07 Sep 2005 22:21

ºi încã ceva nerezolvat pînã în acest moment: un pistol pentru actriþã. poate are cineva de pe forum ºi ni-l poate da...

Leonard 07 Sep 2005 22:28

Originally Posted by fitzcarraldo:

are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru.

Da ce filmati mah voi, Franghia ?

Rectific: ar fi ideal sã fie filmatã dintr-un cadru. altfel vor fi probleme cu racordurile ºi cu montajul.

Pitbull 08 Sep 2005 00:19

Câteva precizäri:

- Leonard s-a exprimat simplificat. N-o vom filma dintr-un singur cadru, dar ideea e sä filmäm totul în suitä, din cadre lungi pe directii complementare, apoi planuri mai strânse si detalii.
Din päcate, reiese cä aceastä formulä e doar partial posibilä. Marcel Cobzariu soseste abia la prânz, asa cä trebuie sä începem färä "Scenarist". Am studiat atent scenariul si SE POATE FACE: am pregätit o mizanscenä care ne va permite sä izoläm personajul Scenaristului si, de dimineatä pânä la amiazä, vom filma färä el. Dupä ce vine, îl filmäm în câteva cadre separate care se vor intercala prin montaj, apoi se va integra si el în grup.
ATENTIE! Rezolvarea acestei dificultäti va presupune concentrare si eficientä maximä!

- Intr-adevär, intrarea lui Leonard în cadru ca actor îl va împiedica sä-si exercite bine atributiile de secund, asa cä va fi nevoie de altcineva care sä se concentreze asupra acestor detalii.

- Nu cäutäm un "pistol", ci un "REVOLVER" (cu BUTOI care sä se poatä roti). Ideal ar fi un revolver real (dezafectat, desigur, altfel riscäm puscäria), dar cum asa ceva e greu de obtinut de azi pe mâine (în afara unui noroc chior), putem folosi si o jucärie realistä, care sä imite cât mai bine modelul.
ORICINE NE POATE AJUTA, E INSISTENT RUGAT SA ANUNTE IN TIMP UTIL (PANA JOI SEARA LA O ORA REZONABILA, CEL TARZIU).

- Datä fiind multitudinea de probleme a filmärii de vineri, INSIST CA TOATA LUMEA SA FIE LA LOCUL DE INTALNIRE LA ORA 08:00.
1) Orice întârziere va scoate filmarea din orarul normal, care oricum e strâns la limitä.
2) Vin actori profesionisti, vârstnici, si nu putem sä-i tinem în loc pânä se-adunä nu stiu cine de pe coclauri.

Pitbull 08 Sep 2005 20:00

Pentru mâine:
RAMANE CUM S-A STABILIT: TOATA LUMEA, ORA 08:00, STATIA DE MAXI-TAXI 508, GARA DE NORD.

Exceptii si modificäri:
Scenaristul: vine singur la locul de filmare, la ora 13:00
Blonda, Profetul, Mugurel: finalul secventei si al filmului, cu ei trei, se va filma sâmbätä dimineata.

ATENTIE! Toatä lumea sä fie pregätitä si pentru sâmbätä dimineata, când vom filma finalul; filmare scurtä, rapidä, la o orä pe care o stabilim mâine la fata locului.

Jay 09 Sep 2005 18:02

Fricile mele referitoare la zilele de filmare mi s-au adeverit... Nu am avut cum sa ajung.. a picat in cel mai prost moment ever... Imi cer mii de scuze dar nu am avut ce sa fac... Sper ca a iesit si ati facut treaba buna azi...

Pitbull 09 Sep 2005 18:52

A patra zi de filmare s-a încheiat în conditii bune.
S-au filmat toate secventele programate.

Au participat:
Cristina Deleanu (Teatrul National) = Maseuza
Marcel Cobzriu (Teatrul National) = Scenaristul
Nicoleta Marin ("Blonde & Smart", Vama Veche Forum) = Actrita
Filip-Iosif Columbeanu ("Collins", Vama Veche Forum) = Pasivul
Cornel Bisa = Luptätorul
NightWane = Instalatorul
Leonard = Metalurgistul + regisor secund
Cartman = Lingvistul

Nume aka Fitzcarraldo = sef productie platou
Vera (prietena lui Cartman) = asistent ad-hoc

(O remarcä partial off-topic: exact în timp ce ne oferea dezinteresat casa lui si o serie de alte servicii pentru acest proiect - care, cel putin de facto, este un produs concret CineMagia - Fitzcarraldo a primit ban de IP pentru Forum, fiindcä-i slobod la gurä cum îl stim; c-asa-i românul, are naturelul mai sensibil la voroavä decât la factä. Bravos, natiune, halal sä-ti fie!)

Revenind la filmarea de azi: singurele probleme au fost legate de nepotrivirea de program dintre unii actori, astfel încât a trebuit sä filmäm secventele fragmentat, în ordine necronologicä, pe directii si cu unele încadraturi mai strânse. Desi s-au tras toate secventele programate, existä riscul ca acest artificiu sä creeze unele lipsuri de racord, a cäror eliminare va necesita o atentie sporitä la montaj - si, în cel mai räu caz, eventuala renuntare la unele cadre.
Aceleasi discrepante de montaj ne-au determinat si sä läsäm pentru mâine secventa finalä, precum si câteva cadre dintr-o secventä de pe parcurs. (Altfel, dacä totul ar fi fost perfect, filmärile din Buftea s-ar fi încheiat azi - sau chiar ieri, când am avut o zi de pauzä.)
Ca atare, mâine avem urmätorul program:

Sâmbätä, 10 septembrie, 2005.

Ora 12:00 - întâlnire în statia de maxi taxi, 508, Gara de Nord.
Exceptii:
- Eugen Cristea, Cristina Deleanu si Cartman, care vor veni împreunä cu masina lui Cartman;
- Daniel Ilie si I.M.M., de asemenea împreunä, cu masina lui Daniel.
Ora 13:00 - începerea filmärii
Ora 15:30 - încheierea filmärilor în Buftea, strângerea materialelor
Ora 16:00 (cel mai târziu) - eliberarea locului de filmare.

Duminicä, 11 septembrie, 2005
Filmarea secventelor din biroul lui Mugurel, în Bucuresti.
Prezenti: toatä distributia (exclusiv Blonda, Profetul si Manelistul)
Locul de filmare si ora exactä se vor preciza mâine.

Leonard 09 Sep 2005 20:59

NU MAI E VALABIL. am fost anunþat de Pitbull cã varianta cu acel biro a cãzut.
Apel cãtre oricine de pe forum: dacã ºtiþi pe cineva care poate împrumuta pentru filmare o camerã cu birou cu calculator duminicã pentru cîteva ore, în orele dupã amiezii (12-17), comunicaþi-ne cît mai urgent posibil

Pitbull 10 Sep 2005 00:37

NU MAI E VALABIL.

Ba speräm sä mai fie valabil! Ar fi prea complicat sä amânäm. TREBUIE sä gäsim pânä atunci un birou unde sä putem filma, doar nu e vorba de Sala Tronului de la Versailles! Cäutäm în continuare - si asteptäm oferte în timp util. ORICE încäpere relativ spatioasä, (într-o firmä, institutie, domiciliu, etc.), care sä continä un birou cu computer si sä poatä fi fäcutä sä arate, cu minime ajustäri, ca un cabinet de sef sau administrator.

Pitbull 10 Sep 2005 09:31

Ei bine, în acest moment, "Casa Creatorilor" se aflä în fata celei mai grele probleme: ce face un regisor în momentul când e anuntat în ultima clipä cä interpreta principalä nu mai vine la filmare, în conditiile în care secventele respective sunt decisive, iar decorul nu va mai putea fi folosit altä datä?
Räspuns: se descurcä!
Secventa NU va fi ratatä (desi va aräta altfel decât ar fi trebuit), iar filmärile se vor încheia la timp!

Säptämâna viitoare, am sä vä dezvälui câte ceva si din fata neväzutä a "Casei Creatorilor". Toate problemele cu care s-a confruntat serialul nostru, momentele când a pärut la un pas de moarte (sau chiar în deces clinic), si felul cum de fiecare datä a fost salvat!

All times are GMT +2. The time now is 01:18.