![]() |
The Godfather
Fight Club King Arthur |
nush, nu am facut un top exact, dar printre filmele mele preferate sunt: <Raise your voice?>,<A walk to remember>,<Preety woman>,<Crazy and beatiful>, chiar si Prison break :D
|
Hmmm...inconsistenta sau poate nehotarare, sau poate un subiectivism mult prea puternic...nu pot alege unul singur...sunt filme care te socheaza sau care te impresioneaza prin fiecare cadru sau fiecare personaj...o sa aleg doar cinci, desi as putea alege cel putin 20: Moulin Rouge, Fight Club, Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain, Matrix, Schindler's List.
|
Originally Posted by morphego:
intr-adevar, MOULIN ROUGE e un film extraordinar, mi-a placut foarte mult, numai ca am cam uitat de el, l-am vizionat de ceva timp.. :happy: |
Blade Runner
|
vbbv
pana mea` .... ca nu stiu ...
deh, daca e sa aleg unul, aleg Moloch si imi place si Der Untergang ... sau ... aaaah .... nush ... aaaaaa si Patimile lui Christos :-s sunt sadica bagami`as |
the painted veil e pe primul loc
fight club pe doi american history x pe trei the score pe patru the illusionist pe cinci :D |
An Edward Norton fan :)
|
Nu pot sa spun k am un film preferat,insa filmele care imi plac ff mult sunt:Superman returns,The number 23,King Kong,LOTR,Pirates of the Caribbean...etc :D
|
the godfather, scarface, the shawshank redemption,fight club,american history x
nu neaparat in aceasta ordine imi plac mult al pacino si edward norton(pacat ca nu are multe filme) |
Originally Posted by Dita:
si mie imi place edward norton..iar pt mine american history x e primul apoi fight club :P |
Cel mai bun film in opinia mea este si va ramane : Lord of the Rings Trilogia ! Inca se incearca sa se realizeze filme pe aceeasi baza .... dar nu a dat nimic roade ! Abia astept sa apara The Hobbit :) cu un Bilbo Baggins tanar si plin de entuziasm! Un alt film extraordinar este K-PAX , cu o coloana sonora extraordinara si cu un Kevin Spacey de-a dreptul mortal ! Si ca sa mai scriu un film , sa fie un top 3 as putea aminti de : Everything is illuminated , care a tratat un subiect frumos , iar Elijah Wood a avut rolul unui obsedat de obiecte , fotografii , etc. !
|
matale, remarc, filme de inainte de 2000 n-ai prea servit...
|
am servit multe filme dinainte de 2000 , imi cer scuze ca am uitat unul din filmele mele preferate : Braveheart :-s si bineinteles The last of the mohicans :D ! F bun si Numele Trandafirului , as putea sa iti mai dau exemple , dar am amintit filmele care m-au impresionat mai recent :-s !
|
film
film preferat (all-time) : Fight Club
|
Fight Club .... nu am vazut filmul dar am citit cartea .... ce pot spune e : SUPER !
|
filmul meu..hmm Mini Seria Caraibi ..dar nu o mai gasesc pe nicaieri sa o iau si eu acasa..m`as uita de "n" ori la film,fara sa ma plictisesc... :D
|
filmul meu preferat.. hmm.. Lolita? Va vis et deviens?Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii?La mome? .. mi-e greeeeeeeu! bine, fie, doar unul.. La mome!
|
Top 10 - ul meu:
NO. TITLE YEAR DIRECTOR 1 Dekalog (The Decalogue) 1988 Krzysztof Kieslowski 2 La Passion De Jeanne D'Arc (The Passion Of Joan Of Arc) 1928 Carl Theodor Dreyer 3 Zerkalo (The Mirror) 1975 Andrei Tarkovsky 4 Apocalypse Now 1979 Francis Ford Coppola 5 Ladri Di Biciclette (The Bicycle Thief) 1948 Vittorio De Sica 6 Pierrot Le Fou 1965 Jean-Luc Godard 7 Dr. Strangelove Or: How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb 1964 Stanley Kubrick 8 Ma Nuit Chez Maud (My Night At Maud's) 1969 Eric Rohmer 9 La Belle Noiseuse (The Beautiful Troublemaker) 1991 Jacques Rivette 10 Toy Story 1995 John Lasseter |
1.fight club
2.the jacket 3.american psycho 4.pulp fiction 5.memento 6.bang bang you're dead 7.snatch 8.lock stock and two smoking barrels etc nu neaparat in ordinea aceasta |
1. Pirates of the Carribean
2. Alaska 3. A walk to remember 4. Ice princess 5. Snow dogs 6. Two brothers 7.Agent Cody Banks 8. Black Knight 9. I robot, etc. etc.....:) |
no country for old men ....... dintre cele mai tari filme
|
Training day
Pentru mine filmul este perfect ... iar Alonzo ( Denzel W. ) un zeu :oops: |
Training Day e un film ok iar rolul lui denzel e f bun dar infinit sub prestatia lui sean Penn din acelasi an in I am Sam. Dar asta e viata nu-i corecta tot timpul si Denzel a luat oscarul. Filmu meu preferat e o intrebare grea la care nu pot raspunde dintr-un singur motiv, am o drama si o comedie, asa ceva nu se poate compara asa ca: Once Upon A Time In America si Some Like It Hot.
|
Filmul preferat
E greu sa te limitezi doar la unul singur. Eu am un regizor preferat: Andrei Tarkovsky. De cand am aflat ca Tarkovsky a afirmat: "cinematografie este forma mea de rugaciune", pur si simplu il iubesc! :love: Tarkovsky este poate singurul regizor care a constientizat ca numai Dumnezeu este creator, artistul nu e un creator ci doar un re-creator si a reusit sa transmita asta in filmele sale intr-un mod genial!
|
Pai mi-e imi plac mai multe filme.E greu sa te limitezi doar la unu singur.
HORROR preferat-I Know What You Did Last Summer1,2,3-Wicked Little Things Comedie-Scary Movie1,2,3,4,5 Si multe altele dar nu le mai scriu pentru ca mi-ar lua ore :hmm: |
:-? cele cu Johnny Depp nu cred ca as putea alege :P
|
Matrix ºi X-Men
|
Originally Posted by Pitbull:
Pe mine de exemplu m-a emotionat f tare cartea lui Ken Kesey.Milos Forman a reusit cu filmul"Amadeus" la "Zbor deasupra" scenariul a fost un sfert din carte. Ca sa nu mai zic de " Les 400 coups" car e o abureala. |
Originally Posted by Pauline Kael:
hm...no..no..no nu e nevoie de curaj...ci de putina lipsa de gandire (fara a face vreo aluzie :D ) |
Originally Posted by Cinemania:
Mie nu-mi plac si gata. |
Zborul cu Jack Nickolson e unul dintre cele mai tari filme facute vreodata.
|
Cartea lui Ken Kesey e genialä.
Cartea lui Ken Kesey e O CARTE genialä, nu un scenariu. Un scenariu care prelua (aproape) totul din carte, färä sä taie, sä simplifice, sä adapteze (nu degeaba ecranizärile se mai numesc si adaptäri cinematografice) ar fi fost o oroare imensä, confuzä si cretinä, un sacrilegiu la adresa cärtii. Formula folositä în film, de scurtare drasticä, comprimare, esentializare si reorganizare a materialului, e una dintre cele mai bune, rezultând într-un echivalent cinematografic al cärtii la fel de bun. Pauline, te-ai împotmolit într-o dilemä foarte dificilä... A spune despre una dintre capodoperele cvasi-unanim recunoscute ale filmului universal, ca «Les 400 Coups», cä e "o aburealä", duce la o dublä insultä: îi jignesti pe cei care admirä acest film, cälcându-le în picioare opinia, desi în vorbe tot repeti la nesfârsit declaratii de "respect" (foarte subrezite de folosirea încäpätânatä a unui plural al maiestätii insuportabil de enervant - uite, acest "dvs Pitbull" este adevärata "aburealä"); si, totodatä, te înjosesti pe tine. E ca si cum ai merge pe stradä goalä de la brâu în jos, justifiându-te cä "asa-ti place tie" (un fel de "pärerea mea", transferat). Cum nu mä bucur deloc sä te väd în ipostaza asta, îti recomand o reconsiderare a propriei atitudini, cam pe ideea: "Nu mi-a pläcut «Les 400 Coups», dar pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine." Nädäjduiesc sä iei în sens bun acest mesaj, färä a te încäpätâna sä ripostezi deplasat, cum se mai întâmplä uneori - cu rezultatele pe care le cunoastem amândoi. |
Mai stiu eu pe cineva care facea comparatie intre carti si filme si se caca pe ele de filme :)
|
Mie mi-a placut foarte mult Costel Constantin in spectacolul de la National cu "Zbor deasupra unui cuib de cuci". De acum 20 de ani. Eram eleva de liceu pe vremea aia. Costel Constantin era cel putin la fel de bun ca Jack Nicolson in film.
|
Din päcate, aici ne situäm pe pozitii diametral opuse... Desi în perioada aia eram în National ca la mine acasä, prieten cu multä lume de pe-acolo, inclusiv scumpul de nea Horicä Popescu, "...cucii" (în limbajul casei) mi-a displäcut atât de total, încât n-am putut aplauda nici mäcar de politete. Costel (altfel, excelent în "Alexandru Läpusneanul", "Generoasa fundatie" sau, mai recent, "Apus de soare") l-a ratat pe McMurphy, dupä pärerea mea, vulgarizându-l mult. Piersic, bietul, ridicol - a proiectat în ostentativ si patetic un personaj de subtilitatea, sobrietatea si profunzimea lui Bromden. Foarte buni, Olga-Delia (nurse Ratched), Bleontz (Billy Bibbitt) si Rautchi.
Precizez cä îmi prevenisem din start orice comparatii (ceea ce n-a fost greu, cartea si filmul pläcându-mi ambele la fel de mult - cu marile lor diferente; deci, se crease un echilibru, nu aveam prejudecäti polarizate), si pur si simplu asteptam cu încredere un spectacol bun, pregätit pentru orice viziune ineditä. |
Originally Posted by Pitbull:
Redmen esti a shadow. Inca:
Quote:
Quote:
Alex Leo Serban a scris:
Quote:
Nu sunt singura care crede ca "Zbor deasupra " e supraevaluat.Nu spun de ce cred asta,pt ca m-a suparat f tare postare lui Pitbull,partinitoare si subiectiva,am observat ca aceia care nu-i canta in struna,nu-l lingusesc cu dulcegarii tot timpul, cad repede in dizgratie.Neplacuta aceasta postare ,ca si comportamentul fata de Films4all,care n-are decat o singura vina: e mult mai tanar si spune ce crede. Despre "400 lovituri" mi-am spus parerea deja pe alte topic,e parerea mea si mi-o respect. Se simte lipsa f mult pe forum lumii de altadat 'si a criticului ALS... Pitbull a scris:
Quote:
|
OK, am retinut.
Nu te mai deranjez. |
Regret ca nu pot acum contrargumenta la cele scrise de Pitbull.Asa cum dumnealui considera ca are sentimente,desi a tradus enshpe mii de carti despre manipulare,nici eu nu pot raspunde unei postari ca aceea de mai sus. :)
Poate altadata,sa-mi treaca amarul si durerea.Multumesc pt frumoasele aprecieri. L.E.: Despre 400..am mai scris: http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...15727&start=50 Despre "One flew...' ii lipsesc f multe filmului,cand voi gasi un interlocutor rezonabil,voi spune ce cred ca..De la actori,scenariu,regie..etc. |
1.Forrest Gump-Robert Zemeckis(1994)
2.GoodFellas-Martin Scorsese(1990) 3.Training Day-Antoine Fuqua(2001) 4.Great Expectations-Alfonso Cuaron(1998) 5.Pulp Fiction-Quentin Tarantino(1994) 6.Fight Club-David Fincher(2001) 7.Gangs Of New York-Martin Scorsese(2002) 8.Terminator,Terminator 2-James Cameron(1984,1991) 9.Cinderella Man-Ron Howard(2005) Urmeaza a fi refacut;) |
"Great expectations" e o tampenie.Filmul cu Gwyneth ,nu cartea.
|
nu e chiar o tampenie, dar oricum e mult sub cel regizat de David Lean |
In momentul asta:
1. Swallowtail 2. Fanny & Alexander 3. 2046 4. Spider forest (Geomi sup) 5. Conte de printemps 6. Spirited Away (Sen to Chihiro no kamikakushi) 7. A tale of two sisters (Janghwa, Hongryeon) 8. Made in Hong Kong (Xiang Gang zhi zao) 9. Love Letter 10. Take care of my cat (Goyangileul butaghae) |
1.Andrei Rubliov 2.La Strada 3.Barry Lyndon 4.Pulp Fiction 5.Runaway train 6.Scarecrow 7.The Mission 8.Greed 9.Breaking the Waves 10.Dancer in the Dark[/list]
|
1 Schindlers list
2 Seria Piratii din Caraibe....cam atat. |
1.Oglinda/ Zerkalo
2. Dreams (Kurosawa) 3. Contact 4.Blowup 5. Cetateanul Kane 6.2001: O odisee spatiala |
Permiteti ragaitul nepoliticos al unui n00bster revoltat: Burp! |
Originally Posted by Se7en:
Frankly ,my dear...si celelalte. |
1. Rain Man
2. Gladiator 3. Scent of a Woman 4. The Devil's Advocate 5. Schindler's List 6. Platoon 7. Kill Bill 8. Crash 9. Do the right thing 10. Dances with Wolves And some of my personal choices: Tootsie; Pan's Labyrinth; Memoirs of a Geisha; Of Mice and Men; American Beauty; Se7en; Forrest Gump; Memento; Insomnia; Silence of the Lambs. [/b] |
Hopa-sus, cä userii noi deschid topicuri paralele.
|
All times are GMT +2. The time now is 10:35. |