Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

StefanDo 15 Mar 2010 18:19

eu tai merele in optimi, nu le rad

Judex 15 Mar 2010 18:23

Vorbeam cu vave mai devreme - sunt doua procedee diferite care dau rezultate diferite. Prajitura de/cu mere inseamna ceva, tarta cu mere cu totul altceva. Dar de unde atata incrancenare pe topicul asta? :-?

SoX 15 Mar 2010 18:27

Originally Posted by vave:

Originally Posted by Dragomara:

@vave - păi şi unde-s merele?! :-O :-O

În compoziţie.

Ca sa-l lamuresc si pe Paul. :)

paul_aramis 15 Mar 2010 18:30

mais bien sûr, mon cher>> judex! plăcinta (nu prăjitura) se face cu aluat frământat/bătut (dai în el de-ţi ies ochii) iar tarta cu alut moale (cam ca de chec).

pardon de încrâncenare, da' mă enervă unu pe forumul emigranţilor ş-am rămas în priză ...

paul_aramis 15 Mar 2010 18:33

no gata că m-am dumirit. io vorbeam de plăcintă cu mere, vave de prăjitură cu mere. ie două lucuri completamente diferite. mă duc să-mi trag două palme de control.

vave 15 Mar 2010 21:42

Originally Posted by paul_aramis:

mă duc să-mi trag două palme de control.

Fără violenţă, vă rog! ;)

Cinemania 16 Mar 2010 07:55

Originally Posted by Judex:

Ei, acu' c-a sters moderatorele, repet: varza de la Cluj e geniala! Iti trebuie gust fin si sange imperial sa-i apreciezi calitatile. B-)

Ai avut ocazia sa infuleci o varza in stil bavarez, cu ciolanoi de porc si un Franziskaner la litru ? :D

O persoana sensibila ar da in lesin si ar muri de foame pe acolo. =))

StefanDo 16 Mar 2010 10:25

ardelenii (si nemtalaii), mai incet cu grasimile! Mi s-a facut rau cand am vazut cum picura grasimea din niste sarmale cat pumnul facute de o ardeleanca, sau cum toarna o bucatareasa gâl-gâl-uri de ulei în pilaf... mie chiar nu mi se pare ca mancarurile grase sunt mai gustoase. voua?

copila_satanista 16 Mar 2010 10:27

nici mie. mie in schimb imi plac condimentele. cumpar destul de multe feluri si mi se par total mai interesante pentru a da gust decat uleiul. numai k si la astea e aiurea ca mai cumpar si d-alea d gen "pt fruptura", "pt pui" etc nu doar busuioc, cimbru si alte ierburi

paul_aramis 16 Mar 2010 10:40

păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?

Judex 16 Mar 2010 11:12

Originally Posted by Cinemania:

Originally Posted by Judex:

Ei, acu' c-a sters moderatorele, repet: varza de la Cluj e geniala! Iti trebuie gust fin si sange imperial sa-i apreciezi calitatile. B-)

Ai avut ocazia sa infuleci o varza in stil bavarez, cu ciolanoi de porc si un Franziskaner la litru ? :D

O persoana sensibila ar da in lesin si ar muri de foame pe acolo. =))

Da, evident! :D
Dar radioerevanian dupa cum urmeaza:
- nu cu ciolanoi, ca nu mai aveau in seara aia, ci cu weisswursten
- nu cu Franziskaner, ci cu ceva berea casei, una nefiltrata si'nca doua filtrate
- insa varza era bavareza si pofta de halau considerabila dupa interactiuni consistente cu niscai taranci salzburgheze

Franziskaner am baut pe coasta Atlanticului, intr-o ceainarie traditionala portugheza! :))

copila_satanista 16 Mar 2010 15:02

eu prefer vin :P

paul_aramis 16 Mar 2010 16:35

Originally Posted by Dragomara:

Originally Posted by paul_aramis:

păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?

Grade Kelvin, sau de care?! :-O

Ţuica-ţuică nu cred să aibă mai mult de 35-40 (şi asta cea de calitate), iar pălinca nu cred că trece de 60.

PS: mă ofer să o testez, pălinca, că de ţuică mi-s sătulă. N-am mai băut o plăincă de vreo... 2 ani.

(PS1: M-am născut şi crescut în patria ţuicii, adică undeva între Slatina şi Piteşti; ai mei au făcut şi fac încă ţuică (numai de prună) de când mă ştiu:"> )

nu, grade volumetrice. şi când zic ţuică, e ţuică. pe la noi pălinca e aia de se face din alte fructe decât pruna sau din trevere. şi are 80 de grade. data viitoare când mai ajungi prin locurile unde se face ţuică d-aia ca lumea, cere să bei fruntea. de fapt să guşti. că de băut n-aş prea crede.eventual o poţi folosi la frecţie, dacă răceşti.

Cinemania 17 Mar 2010 09:16

Preferata mea e tuica din pere. Merge perfect la pomana porcului :D

MariaMona 17 Mar 2010 14:15

Mie nu imi place tuica, dar stiu ca exista si de 80 de grade. Fratele meu si cu vreo 4 prieteni au dat gata intr-o saptamana abia juma de litru :D !

Iata ce am facut pentru azi: Snitel Umplut si am facut aseara si o Placinta cu visine din care mai am doua bucatele :(

paul_aramis 18 Mar 2010 02:05

Originally Posted by Cinemania:

Preferata mea e tuica din pere. Merge perfect la pomana porcului :D

no, apăi noi îi zicem pălincă la asta.
şi poate într-o zi, dacă ne apucăm de povestit despre băuturi, vă zic cum mi s-o îmbătat iranianul dintr-un deşt' de ţuică. ţuică-ţuică ...=))

illotempore2002 21 Mar 2010 16:58

Felicitari, Dragomara, arata foarte bine, ador conopida gatita insa cand am incercat sa fac si eu la cupotor a iesit un fel de voma :-&

Sunt socata de reteta de mai jos, arata mirific, iaurt de migdale??????

http://floridecires7.blogspot.com/

Judex 21 Mar 2010 17:12

Incearca sa nu mai folosesti termenul voma pe topicul asta! :D

copila_satanista 24 Mar 2010 15:25

eu vreau sa gasesc o reteta faina de cheese cake a la americani =P~

copila_satanista 24 Mar 2010 16:00

:)) asta am facut eu zilele trecute

All times are GMT +2. The time now is 15:24.