![]() |
eu tai merele in optimi, nu le rad
|
Vorbeam cu vave mai devreme - sunt doua procedee diferite care dau rezultate diferite. Prajitura de/cu mere inseamna ceva, tarta cu mere cu totul altceva. Dar de unde atata incrancenare pe topicul asta? :-?
|
Originally Posted by vave:
Ca sa-l lamuresc si pe Paul. :) |
mais bien sûr, mon cher>> judex! plăcinta (nu prăjitura) se face cu aluat frământat/bătut (dai în el de-ţi ies ochii) iar tarta cu alut moale (cam ca de chec).
pardon de încrâncenare, da' mă enervă unu pe forumul emigranţilor ş-am rămas în priză ... |
no gata că m-am dumirit. io vorbeam de plăcintă cu mere, vave de prăjitură cu mere. ie două lucuri completamente diferite. mă duc să-mi trag două palme de control.
|
Originally Posted by paul_aramis:
|
Originally Posted by Judex:
Ai avut ocazia sa infuleci o varza in stil bavarez, cu ciolanoi de porc si un Franziskaner la litru ? :D O persoana sensibila ar da in lesin si ar muri de foame pe acolo. =)) |
ardelenii (si nemtalaii), mai incet cu grasimile! Mi s-a facut rau cand am vazut cum picura grasimea din niste sarmale cat pumnul facute de o ardeleanca, sau cum toarna o bucatareasa gâl-gâl-uri de ulei în pilaf... mie chiar nu mi se pare ca mancarurile grase sunt mai gustoase. voua?
|
nici mie. mie in schimb imi plac condimentele. cumpar destul de multe feluri si mi se par total mai interesante pentru a da gust decat uleiul. numai k si la astea e aiurea ca mai cumpar si d-alea d gen "pt fruptura", "pt pui" etc nu doar busuioc, cimbru si alte ierburi
|
păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?
|
Originally Posted by Cinemania:
Dar radioerevanian dupa cum urmeaza: - nu cu ciolanoi, ca nu mai aveau in seara aia, ci cu weisswursten - nu cu Franziskaner, ci cu ceva berea casei, una nefiltrata si'nca doua filtrate - insa varza era bavareza si pofta de halau considerabila dupa interactiuni consistente cu niscai taranci salzburgheze Franziskaner am baut pe coasta Atlanticului, intr-o ceainarie traditionala portugheza! :)) |
eu prefer vin :P
|
Originally Posted by Dragomara:
nu, grade volumetrice. şi când zic ţuică, e ţuică. pe la noi pălinca e aia de se face din alte fructe decât pruna sau din trevere. şi are 80 de grade. data viitoare când mai ajungi prin locurile unde se face ţuică d-aia ca lumea, cere să bei fruntea. de fapt să guşti. că de băut n-aş prea crede.eventual o poţi folosi la frecţie, dacă răceşti. |
Preferata mea e tuica din pere. Merge perfect la pomana porcului :D
|
Mie nu imi place tuica, dar stiu ca exista si de 80 de grade. Fratele meu si cu vreo 4 prieteni au dat gata intr-o saptamana abia juma de litru :D !
Iata ce am facut pentru azi: Snitel Umplut si am facut aseara si o Placinta cu visine din care mai am doua bucatele :( |
Originally Posted by Cinemania:
şi poate într-o zi, dacă ne apucăm de povestit despre băuturi, vă zic cum mi s-o îmbătat iranianul dintr-un deşt' de ţuică. ţuică-ţuică ...=)) |
Felicitari, Dragomara, arata foarte bine, ador conopida gatita insa cand am incercat sa fac si eu la cupotor a iesit un fel de voma :-&
Sunt socata de reteta de mai jos, arata mirific, iaurt de migdale?????? http://floridecires7.blogspot.com/ ![]() |
Incearca sa nu mai folosesti termenul voma pe topicul asta! :D
|
eu vreau sa gasesc o reteta faina de cheese cake a la americani =P~
|
:)) asta am facut eu zilele trecute
|
All times are GMT +2. The time now is 15:24. |