Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Alaturi de Basarabia! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95351)

Dragomara 01 Apr 2010 16:36

Originally Posted by Judex:

Si eu vreau pentru Romania, ca membru UE, toate teritoriile din vremea lui Burebista. Vorbesc foarte serios! Din pacate, nu este posibil deocamdata. ;)

Şi io la fel!! :">
Să judeci un popor doar pentru că ai avut nefericirea să-i cunoşti o mână de cetăţeni care ţi-au picat greu, e ca şi cum ai miroşi lăcrămioare printr-o mască de gaze.:D
Şi apoi nu trebuie uitate interesele vecinilor mai apropiaţi sau ceva mai îndepărtaţi: Ucraina şi Rusia.

miercuri 01 Apr 2010 19:29

Eu chiar nu inteleg partiotismul asta excesiv fata de Moldova. Cred ca o unire ar fi cu totul inoportuna avand in vedere ca ar insemna sa luam sub administratie un teritoriu destul de mare cu o infrastructura si o economie sub nivelul celor de aici. O ducem prea bine si n-am observat eu cumva? :P

Judex 01 Apr 2010 23:00

Pai hai sa-ti explic eu. Basarabenii au fost abrutizati de regimul sovietic, nu e vina lor ca unii ii supara pe Marius sau Keep. In schimb tiganii sunt neaveniti aici si au fost acceptati si incurajati de regimul comunist. Solutia? Romania ca stat TREBUIE sa lupte pentru integrarea in UE a unui teritoriu, fie el ciuntit, iar in privinta populatiei trebuie umblat la puritate rasiala. Basarabenii pot fi reeducati intru europenism, tiganii nu. Basarabia este cheia spre normalizare!

miercuri 01 Apr 2010 23:40

Ideea de a umbla la puritatea rasiala e mai mult decat anti-europenism, nu stiu exact ce vrei tu sa predici aici.

Judex 01 Apr 2010 23:43

Nu este deloc anti-europenism. Iti garantez ca ungurii mei sunt de aceeasi parere in privinta tiganilor. ;)
Ca sa nu mai vorbesc de italieni. =))

miercuri 01 Apr 2010 23:47

Si au cam aceeasi parere si despre romanii din Transilvania. Fascistii unguri care probabil vor iesi la putere la alegerile din primavara asta sunt o adunatura de xenofobi si antisemiti care se masturbeaza cu gandul la Ungaria Mare. Este totodata penibil, dar si alarmant.

SoX 01 Apr 2010 23:59

Originally Posted by miercuri:

un teritoriu destul de mare cu o infrastructura si o economie sub nivelul celor de aici.

Moldova nu duce lipsa de resurse. Faptul ca nu le exploateaza, asta e altceva. ;) Nu degeaba rusii stau cu fundul pe moldoveni. :)

Judex 02 Apr 2010 00:19

Si au cam aceeasi parere si despre romanii din Transilvania. Fascistii unguri care probabil vor iesi la putere la alegerile din primavara asta sunt o adunatura de xenofobi si antisemiti care se masturbeaza cu gandul la Ungaria Mare. Este totodata penibil, dar si alarmant.

De unde ai scos prapastiile astea??? :-O

@SoX
Cat se poate de corect! In domeniul agriculturii - cereale si vinificatie - dau clasa intregii UE! Problema e ca nu stiu sa exporte, iar papagalii gedesisti de la noi ii distrug constant pe zona imagine cu bani de la UE pentru proiecte tiganesti.

miercuri 02 Apr 2010 01:13

De unde ai scos prapastiile astea??? :-O

Situatia politica din Ungaria la momentul asta e una destul de bizara, look it up. Pentru ca perioada crizei guvernul lor de centru-stanga nu s-a descurcat asa bine si au devenit extrem de nepopulari ceilalti au castigat teren. Am prieteni care stau in Budapesta de mai multi ani si chiar isi fac griji care va fi atitudinea fata de ei ca imigranti dupa alegeri. Si in afara de asta, e common knowledge ca exista o multime de microbuze pline cu tineri unguri din Garda Maghiara care fac tursim etnic prin provinciile fostei Ungarii Mari. I-am vazut cu ochii mei prin Cluj cu tricouri si insigne bilingve Greater Hungary - One Dream - ceva bullshit de genul asta.

Judex 02 Apr 2010 01:20

Miercuricio, e vorba de propaganda puerila pe suport anacronic. Pot sa pun pariu ca cei mai multi dintre aia sunt nascuti intre '85 si '95. =))

miercuri 02 Apr 2010 01:27

Da si tocmai asta e alarmat, ca prinde la foarte foarte multi tineri, ca dovada ca au obtinut locuri in parlament. Iar alalalt partid de dreapta e cunoscut ca o adunatura de bigoti mandri de ei si are toate sansele sa obtina doua treimi din locuri la urmatoarele alegeri.

Judex 02 Apr 2010 01:37

Nu, miercuricio. Previziunile tale nu se vor adeveri. Cei despre care vorbesti nu se numesc tineri, ci fac parte din ceea ce eu numesc generatia de cacat.
Noi ar trebui sa judecam mai clar ce e cu parlamentul nostru, maghiarii stiu foarte bine ce au de facut - vezi cazul Cosma!

miercuri 02 Apr 2010 01:39

True, parlamentul lor nu ma preocupa asa de tare, doar ca apucasem sa discut destul de recent problema cu prietenii de acolo, care au motivele lor de ingrijorare.

Judex 02 Apr 2010 01:53

Nu ar trebui sa aiba motive de ingrijorare. Si, mai ales, ar trebui sa dispara din vocabularul emigrantului roman in Europa termenul 'rasism'. Francezii albi, spre exemplu, daca se exprima peiorativ la adresa romanilor, nu sunt rasisti, ci xenofobi.

SoX 02 Apr 2010 02:17

Da si tocmai asta e alarmat, ca prinde la foarte foarte multi tineri, ca dovada ca au obtinut locuri in parlament. Iar alalalt partid de dreapta e cunoscut ca o adunatura de bigoti mandri de ei si are toate sansele sa obtina doua treimi din locuri la urmatoarele alegeri.

Asa, prioritate o are parlamentul maghiar, ala romanesc da-l in strachini. Si asa ne umple cutia postala... pardon, e-mail-urile cu facturi si taxe.

marius_em 02 Apr 2010 08:42

miercuri, asta cu ungurii fascisti e la fel cum maldavanii ne spun noua romanilor fascisti, si sarbatoresc cu fast anual victoria impotriva fascistilor romani de acum 60 de ani.

Judex, atitudinea ta denota naivitate. Investim si bani, si efort, si sentiment in niste oameni care nu ne vor. Ne santazeaza emotional. Cand le convine, Romania trebuie sa le dea, ca Basarabia e Romania, etc., si dupa ce le-a dat, romanii sunt tigani. In UE nimeni nu recunoaste interesele Romaniei in Moldova, ce pula mea de politica externa e asta? Noi ne tot agitam, si nimeni nu ne baga in seama, si mai suntem si luati de prosti. Uneori cred ca tot rahatul asta e pentru voturile lui Baselu.

Windom 02 Apr 2010 08:50

UE ne-a trebuit, lasa sa ne futa in cur.:D Au fugit de un parteneriat strategic cu Rusia ca dracul de tamiie ca, deh, 50 de ani se aservire au ajuns. Hai sa luam mUiE si de la altii...
L.E. Ungurii isi vad de federalizarea lor pe tacute iar unii e cu gindul la Basarabia. Ca deh, nu sintem inca destui prosti, o noua infuzie de prostie nu strica niciodata. Voi aveti idee ce se intimpla in Harghita si Covasna la ora asta?

Judex 02 Apr 2010 12:24

Originally Posted by Windom:

UE ne-a trebuit, lasa sa ne futa in cur.:D Au fugit de un parteneriat strategic cu Rusia ca dracul de tamiie ca, deh, 50 de ani se aservire au ajuns. Hai sa luam mUiE si de la altii...
L.E. Ungurii isi vad de federalizarea lor pe tacute iar unii e cu gindul la Basarabia. Ca deh, nu sintem inca destui prosti, o noua infuzie de prostie nu strica niciodata. Voi aveti idee ce se intimpla in Harghita si Covasna la ora asta?

Ce? O mana de tinerei penibili zbiara lozinci anacronice, fiind batjocoriti in corpore de maghiarii din Ungaria. >:)

Dragomara 02 Apr 2010 12:29

scuze de off-topic. :D

@Windom - dar ce exprimare, ce exprimare, fratele meu!! :( :-? Nu că aş fi eu chiar atât de pudică, da'parcă încep să-i dau dreptate, în ceea ce te priveşte, Paulinei Kael!! :D
Sau te pomeneşti că habar n-am io de condiţia sine qua non pentru a fi moderator aci?! Mai ştii?!:-O

În fine, ideea e că se citeşte, şi se simte ca dracu', asta ca să folosesc un eufemism, şi dacă ăsta e unul dintre scopurile acestui acestui site, pe lângă constanta ignorare a problemelor tehnice semnalate, am să continuu începând (=)) ) prin a spune "pas". :">

PS: on topic: oricum, oricând şi absolut prin orice mijloace continuu să fiu alături de Basarabia. :-* Şi nu numai! :P

Windom 02 Apr 2010 12:39

Ce? O mana de tinerei penibili zbiara lozinci anacronice, fiind batjocoriti in corpore de maghiarii din Ungaria. >:)

Poate de departe atit se vede, lucrurile insa sint mult mai grave. Dupa cum spunea Marko, "vom obtine ceea ce ne intereseaza treptat si fara scandal". Asta si fac. Precedentul e creeat.

@Drago, care exprimare, cea legata de tamîie, mUiE sau integrare? Moderatorii n-au dezlegare decît la limbaj academic? Ce a zis PK de mine?:-?

All times are GMT +2. The time now is 07:15.