![]() |
Gheorghe Dinica era monumental in rolul lui Stanica Ratiu!
|
Tanase Scatiu, ca tot lipseste din poll.
|
Sunt in dilema:ori Morometii ori Mihai Viteazul?
Doua filme foarte diferite,dar excelente din toate punctele de vedere. Cred ca voi da cu banul :lol: |
Asa credem si noi, vezi sa pice pe Sergiu!
|
Originally Posted by nume:
O, da! Din perioada buna a lui Pita! Cu un Victor Rebengiuc exceptional! |
Cel mai bun film de inainte de Revolutie e "Actorul si salbaticii" Parerea mea!
|
Originally Posted by Olive:
|
Morometii...insa recunosc ca sunt extrem de subiectiv la faza asta :D
e ecranizarea cartii mele preferate...Rebengiuc e actorul meu preferat de la noi...iar in Morometii seamana leit cu bunicu'...Tu-ti adineaurea... |
"Morometii" e de departe cel mai bun film al lui Stere Gulea.
|
De bunã seamã...
Dar ceea ce mã surprinde, totuºi, e plasarea "Pãdurii...", la o diferenþã de douã voturi, dupã alte trei filme. Adicã, de gustibus, okay, înþeleg - da' oºcât...! :? |
Hmmm... cum adica? "Reconstituirea" si "Morometii" e la egal cu "Moara cu noroc" si inaintea "Padurii spanzuratilor?
Nu e corect! |
Originally Posted by mafalda:
|
"Morometii" mi-a placut si ca a fost facut pe pelicula alb/negru.
Daca ar fi fost facut pe pelicula color ar fi pierdut din farmecul frust! Desi stiu ca e mult mai dificil ca filmezi pe pelicula alb/negru decat color (operatorii stiu de ce! ;) ) |
am votat Mihai Viteazul, filmul e o capodopera a cinematografiei
|
Originally Posted by civica65:
Perioada de glorie a lui mos Nicolaescu! |
Exact. |
Nimeni nu mentioneaza nimic despre Concurs al lui Pita. Isi merita locul cu prisosinta in acest top.
|
E bun, da - dar as zice cä sub oricare dintre filmele pe care l-am selectionat, din cauza a douä päcate importante:
- demonstrativ - incoerent. |
vad ca ai o obsesie cu "deceemaigreusafilmezialbnegrudecatcolor" ;) Morometii a fost ok. Din pacat rebengiuc nu este un tzaran credibil. Ma intelegeti. Oricat de mult s-a straduit sa isi mascheze patina intelectuala si stralucitoare n-a reusit. vorbea pe replici de marin preda, dar NU ca un tzaran de baragan. parerea mea. cred ca in locul lui as fi facut un studiu gen "De Niro" m-as fi dus in silistea gumesti si as fi stat acolo la o familie de tarani, in gazda, ca sa ii observ cum vorbesc ei de felul lor. o luna doua... ;) nu cred ca a facut asa |
Degeba s-ar fi dus,filmul îi din '88 ºi acþiunea romanului prin anii '40-'50 paremise.ªi Moromete nu era exemplul de þãran tipic românesc,era mult mai complex ºi mi se pare cã Rebengiuc a fãcut una din cele mai bune interpretãri din cinematografia românã.
|
All times are GMT +2. The time now is 06:48. |