![]() |
Originally Posted by notorious:
Eu nu vad filmele lui Leone ca pe niste westernuri, pur si simplu isi depasesc conditia si genul, care si mie imi displace. Il gasesc mort, perimat, prafuit si iremediabil pierdut. Sunt putine cazurile (cel putin la mine), in care pot depasi granita "realitatii" mai sus enuntate. Leone se incadreaza aici. |
Originally Posted by nume:
Mestere Pitbull, iata-ti naivul exemplar. |
Originally Posted by Airlight:
|
Mie imi par ridicole marea majoritate a filmelor despre razboi unde patriotismul este dus la cote inimaginabile :sick: . Sau scenele unde vointa invinge talentul, experienta, etc. Am vazut intr-un film in care Stalone statea in poarta la un meci de fotbal in echipa detinutilor si scotea minge dupa minge chiar daca nu mai jucase de cand era mic sa zicem fotbal :sick: .
|
Originally Posted by Blue:
|
Mäi... Nu-i rupe omului fraza, ca s-o pui cu susunjos. Nu-i frumos. ;)
|
@Blue
Era "Escape to Victory", de Houston. Da', cam trasä de pär faza - da' refreshizantä. Mi-a pläcut cum i-au scos spectatorii din stadion. A fost cul. (Apropo, ästa-i un exemplu reusit de situatii neverosimile, dar pe care le poti accepta, ca pe o conventie.) |
[quote="nume"]
Ar fi ceva asa tragic coizz daca ar fi adevarat ?? :(( !! |
Originally Posted by Pitbull:
Situatii neverosimile dar pe care le poti accepta. Hmm. Te rog explica si mie de ce! Credeam ca mai degraba poti accepta ca Rambo sa sara de pe piscuri in copaci sau sa isi cauterizeze rana printr-o mica explozie interna . Si mie mi-a placut cum i-a scos de pe stadion, insa Stalone a fost omul meciului acolo, nu Pele! |
Situatii neverosimile dar pe care le poti accepta. Hmm. Te rog explica si mie de ce! Credeam ca mai degraba poti accepta ca Rambo sa sara de pe piscuri in copaci sau sa isi cauterizeze rana printr-o mica explozie interna . Si mie mi-a placut cum i-a scos de pe stadion, insa Stalone a fost omul meciului acolo, nu Pele! |
Chiar tu ai dat douä exemple concludente, cu träsnäile lui Rambo pe care le putem accepta în contextul unui action-movie tras de pär cu deliberare si bunästiintä. Vezi si ce-am amintit mai sus, apropo de James Bond-uri. Sigur, conditia esentialä pentru ca trucul ästa sä functioneze este sä fie fäcut PROFESIONIST. Rambo II si III, desi niste biete sechele care ajungeau chiar sä dea peste cap generozitatea ideilor pacifiste din "Rambo - First Blood", erau totusi bine lucrate, în contextul genului si strict la nivelul meseriei. Multe dintre James Bond-uri, asijderea - desi pe-acolo s-au strecurat si o droaie de imbecilitäti; "Moonraker", sau "Die Another Day", de pildä, nu m-au convins nici de fricä; pot sä-l cred pe Roger Moore în stare sä facä giumbuslucurile cu avioneta scoasä din curu' calului de plastic, în pregenericul de la "Octopussy", sau pe Pierce Brosnan planând suav spre usa äluilalt aripoplan, în "Goldeneye", da' masina "invizibilä" ori nord-coreeanul cu face-lifting din "Die Another Day", sau malacul äla cu fier în gurä scäpând întreg din telecabinä, si toatä parascovenia cu statia orbitalä unde se präseste "noua rasä" (care-n carte nu era!), din "Moonraker", mäcäne ca niste rate bete - si de ce? Pur si simplu pentru cä sunt prea simpliste si primitiv gândite si filmate. Ca sä servesti o gogoasä înfuriatä si sä ti-o înghitä lumea pe nemestecate, ai nevoie si de putinticä sofisticare! Revenind la "Escape to Victory", nu poti contesta faptul cä John Huston e un profesionist! Întâmplätor, filmul ästa mi-a mai pläcut si pentru cä a arätat realitatea räzboiului într-o viziune mai obiectivä - mi-e pânä peste cap sä-i tot väd pe nemti portretizati ca niste monstri antropofagi. Altminteri, ai dreptate când observi cä, pe terenul de-acolo, Stallone e mai vedetä decât Pele! Da' ce sä-i faci, Pele, Deyna, Bobby Moore si altii ca ei erau mosafiri, importati din fotbal si de pe meleaguri braziliene, poloneze si britanice, pe când Sly era "de-ai nostri" - adicä... de-ai lor! |
Altä fazä apropo de clisee si previzibilitate.
Acu' niste ani, într-o searä, dädeau ästia un film cu-o mumie. Inträ fi-miu-n camerä si vede începutul - întuneric, lanterne, muzicä adâncä. Nu trece mult, si zice: - Acum au sä gäseascä o usä pe care n-au voie s-o deschidä. Au s-o deschidä, si de-acolo o sä se-audä: Whouufff!!! Nu terminä bine vorba, si aud din televizor: Whouufff!!! (Vä JUR cä sunetul a fost identic!) Începe genericul. Tipul continuä: - Si-acum, prima imagine de dupä generic, o sä fie fatada unei universitäti de undeva de prin Anglia sau America, cu niste trepte, într-o zi de primävarä. Se terminä genericul - si, nici una, nici douä, apare universitatea, râzând în soare! - ...Si la sfârsit, el si ea, murdari si rupti, c-au umblat foarte mult prin sälbäticie, gäsesc în sfârsit bätu' crestat pe care trebuie sä i-l înfigä mumiei în cur, ca s-o omoare. Si-atunci, mumia face: Si, holbând ochii, scotând limba si fâlfâind din mâini: - Eeeeeblebleblebleblekkk!!! :shock: :w00t: :(( :w00t: :( :w00t: :o :w00t: :sick: ... - fleosc. Si cade putin nisip. Sau niste crustacei. Din päcate, nici unul dintre noi n-a fost curios sä rämânä pe acelasi canal, ca sä vedem nisipul sau crustaceii - dar am o presimtire cä nici ästia nu ne-ar fi dezamägit! |
Geniala transcrierea :D |
Wa Pitbull, nu credeam ca am sa zic asta dar chiar le ai (si o zic fara ironie).... :oops: . Insa totusi la un film care se vrea sa fie verosimil nu prea inghit astfel de faze :hmm: . Adica tu chiar credeai ca in repriza a 2-a nu va scoate tot?? Daca era imprevizibil si nu scotea nimic era o chestie, s-au puteau sa se foloseasca de noroc mai mult, nu sa dea prim planul acela cu Stalone cum scoate minge dupa minge. Daca tu zici ca au actionat profesionist e treaba ta :hmm: . Ala a fost elementul slab al filmului, chestia aceea cu Stalone si Pele cred ca intelegi ca am zis-o sub o forma ironica, adica nu neaparat Pele trebuia sa fie vedeta meciului. Oricum sunt si lucruri bune de vazut, mi-a placut mai ales expresiia personajului interpretat de Max Von Sidow cand i-a scos suporterii de pe teren, care nu a fost de ura sau de nervii ci una de surprindere mai mult . Insa lucrurile previzibile strica mult filmul. Un film ce se vrea sa fie serios se poate transforma usor intr-unul comercial si de duzina. Enemy at the Gates :sick: . Duel de lunetisti, interesant, dar nu putem spune ca a fost un film de razboi , pentru ca nu a aratat o latura verosimila a razboiului (sigur , exista si cateva scene reale de razboi cum is cele de la inceputul filmului care sunt destul de bine gandite si realizate), asa cum nici Rambo II sau III nu putem spune ca au fost filme de razboi ci filme de actiune. Salvati soldatul Ryan :sick:. A aratat aspecte destul de verosimile de razboi insa si foarte multe chestii neverosimile, de duzina, facand un amestec de 2 lei aproape parodiind razboiul. |
[quote="Blue"]
Gata ... nu mai rezist...cum poti sa spui ca Salvati Soldatul Ryan e un film prost...asta chiar nu pricep...e unul dintre cele mai bune filme de razboi pe care le-am vazut si nu sunt singurul care zice asta...care chestii neverosimile...??? Si te rog sa dai argumente puternice... |
M0n000, tatäää!!!
Editeazä-ti dominourile cu "deschid citatu' / închid citatu'", cä uite, le-ai bulibäsit, si reiese cum cä eu as fi scris chestia aia! Si te dau în judecatä pentru calomnie! Si te dau si la "Atac"! Si-i chem si pe äia marii de la bloc sä te batä! Altminteri, aici îl contrazic pe Blue. Si mie mi-a pläcut "Save Private Ryan", nu-mi amintesc nimic neverosimil sau de duzinä în el. Apropo de "Escape to Victory" - da, repriza a doua era într-adevär PREVIZIBILA. Poate-am fi acceptat mai usor fantezia cu Stallone si etc., dacä mäcar ne fäcea o surprizä beton. @Airlight: Da' sä-l fi väzut live! Transcrierea asta nu era decât o palidä încercare de sugestie, contând mult pe imaginatia cititorelui si cunostintele sale de filme horror de 2 lei (usori, nu grei!) |
[quote="M0n0"]
Oare cate familii nu au ramas pe timpul razboiului fara toti copiii?? Oare chiar crezi ca ar trimite cineva atatia oameni pentru a-l trimite acasa pe un oarecare caruia i-au murit fratii ?? Eu zic ca au stricat tot filmu plecand de la motivul asta!! Faza in care Tom Hanks trage in tanc cu pistolu iar apoi muribund fiind ii spune "traieste-ti viata" soldatului Ryan, e ceva ce nu isi are locul . Familia americana mi s-a parut ca nu prea isi are locul, batranul Ryan pare cam prea afectat dupa atatia ani!! Filmul putea sa fie unul grozav, iscenele de lupta au fost printre cele mai bine realizate vreodata. Am mai zis de Salvati soldatul Ryan undeva mai sus si nici eu nu sunt singurul care zice ca nu a fost cine stie ce!! |
Tom Hanks trage cu pistolul in tanc dar nu le distruge...le distruge avioanele care trec pe desupra...chestia cu familia e un argument slab...iar cu trimsul a 10 persoane ca sa salveze una singura este cat de cat verosimila...e posibil ca sa se fi intamplat o singura data si atat...deci nu mi-ai dat argumente prea bune...ca sa ma convinga ca a fost un film slab...
Sorry Pitbull ca te-am trecut acolo...nush cum s-a intamplat... |
Salvati soldatului Ryan e un amestec de 50 % film bun, 50% film f. prost.
|
Nu va inteleg dar in fine...chiar 50 %...e prea mult...
zi-mi un film de razboi mai bun decat asta... |
All times are GMT +2. The time now is 07:51. |