Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   REZULTATE CONCURS CNC (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84989)

Nae 10 Oct 2004 01:55

@ mala portugal..
nu prea... :shock: azi am avut mai multe iesiri din astea, si de fiecare data am fost penalizat... si tu, si herbert... eh, mai face omu' si greseli... :oops:
dar totusi mai bine scriu asa decat sa scriu k gaandalf... cred eu.

nume 19 Oct 2004 23:30

bravo mihai_t , mi-ai luat vorba, oamenii astia se tot vaicaresc ca n-au bani, ca e "manereala", ca ala valoros e lasat pe afara, ca sergiu iar face film(asta cam asa e)etc etc etc lamentari lamentari si iar lamentari! cati din cei de aici au o camera? macar un amarat de vhs (e vreo 3-400 de $). daca filmul e bun pana la urma va iesi la suprafata. ganditi-va la pulp fiction filmat cu un digital8 de exemplu? l-ati fi judecat altfel daca nu era pe pelicula?

nume 19 Oct 2004 23:41

e un proverb romanesc vechi: "cu al' fund tot ale' oua! "indiferent de suport(analogic digital pelicula...)

zizi 20 Oct 2004 01:11

vorbesti ca sa n-adormi, zic. fa tu film pe vhs, prietene si dup-aia deschide guritza, ca se vede ca n-ai habar. ai vazut tu un film , asa, de renume, cat de cat facut pe vhs? poate cu exceptia a vreo 2 filme dogma(unde o cerea conceptia!!!), nu putem mentiona decat trei pazeste( :sick: )

Quote:

bravo mihai_t , mi-ai luat vorba, oamenii astia se tot vaicaresc ca n-au bani, ca e "manereala", ca ala valoros e lasat pe afara, ca sergiu iar face film(asta cam asa e)etc etc etc lamentari lamentari si iar lamentari! cati din cei de aici au o camera? macar un amarat de vhs (e vreo 3-400 de $). daca filmul e bun pana la urma va iesi la suprafata. ganditi-va la pulp fiction filmat cu un digital8 de exemplu? l-ati fi judecat altfel daca nu era pe pelicula?

nume 21 Oct 2004 01:57

zizi nepoate ,poate facem un schimb de casete cu ce filme ai facut tu pe vhs si cu ce am facut eu pe vhs si mai vb, pana atunci keep complaining. a, si inca ceva daca ai ceva cu mine u can add me on your ignore list!era doar o parere si nu cred ca esti sef de trib pe aici!

zizi 21 Oct 2004 13:06

I'm not complaining, I'm just saying.

Ambra Blu 21 Oct 2004 13:27

Sigur ca da, sa faceti voi pe VHS, nu zic pe superVHS, si apoi sa il editati in Powerpoint. :sick:

nume 21 Oct 2004 14:53

Ambra Blu vhs e un fel de a spune, dar ma gandesc ca exista si alte suporturi in afara de pelicula, sau toti vreti sa facati film pe Eastman, Kodak,fuji etc si posibil cu panavision? Sunt exemple "n" de filme a caror calitate a suportului nu straluceste si totusi.....

zizi 21 Oct 2004 15:00

Originally Posted by nume:

Sunt exemple "n" de filme a caror calitate a suportului nu straluceste si totusi.....

sunt filmate in pelicula, toate, crede-ma.

p.s. (eastman=kodak)

Ambra Blu 21 Oct 2004 17:09

Sunt exemple "n" de filme a caror calitate a suportului nu straluceste si totusi.....

Te referi la von Trier care filmeaza pe pelicula, trece pe video, si iar pe 35 mm?

nume 21 Oct 2004 19:32

Si Azomures tot pelicula era :D ; DAR ASTA NU I-A IMPIEDICAT PE CEI CARE AU FOLOSIT-O(ma refer la noi in ro.), PENTRU CA ASA II OBLIGA SISTEMUL (''SA FACEM ECONOMIE TOVARASI!!!), SA SE EXPRIME. EXEMPLU CONCLUDENT: ''LA CAPAT DE LINIE'', r.DINU TANASE 1982. AZI NU TE MAI OBLIGA SISTEMUL POLITIC , TE OBLIGA BANU'!!! KODAK=EASTMAN=SI?

zizi 22 Oct 2004 00:52

bun, deci, nu era video...

cand imi dai un exeplu de film important facut in video(care sa nu fie dogma sau blair witch project), mai vorbim.

nume 22 Oct 2004 01:21

AMBRA BLU parca si tu erai adeptul digitalelor?S-au ti-ai schimbat optiunile intre timp?

Mala Portugal 02 Dec 2004 06:46

Se spune ca , la concursul national de imprejurari (cinematografice), pe langa deja anuntatele & o parte contestatele catigatoare, s-au mai strecurat cateva proiecte aparute ca ciupercile electorale inainte de alegeri.
Se zvoneste ca intre ele mai e inca un Sergiu Nicolaescu (ei da, o sa faca
2 1/2 filme pe an ca in vremurile 'de aur')
Si se mai zvoneste ca nu e doar un zvon :(

K's 02 Dec 2004 08:43

L-am auzit si eu pe Thomas Ciulei, aseara la TVR Cultural, zicind asta. Deci nu e zvon.

nume 02 Dec 2004 11:32

Se zvoneste ca intre ele mai e inca un Sergiu Nicolaescu (ei da, o sa faca
2 1/2 filme pe an ca in vremurile 'de aur')
Si se mai zvoneste ca nu e doar un zvon

Sergiu , nemuritorul....
21? :w00t: viseaza , asa se spune de 2-3 ani si tot 2 fac....dream on.

Ambra Blu 02 Dec 2004 11:36

AMBRA BLU parca si tu erai adeptul digitalelor?S-au ti-ai schimbat optiunile intre timp?

Nu, tot DV. Cu un mini 35 si un soft frumos ii dai si adincime de cimp si il faci sa arate si ca pelicula. Dar nu VHS, mind me, nu mini DV.

nume 02 Dec 2004 11:53

De acord....restul viseaza la kodak , sau eastman kodak ( whatever).

crydead 02 Dec 2004 12:03

Originally Posted by zizi:

film important facut in video(care sa nu fie dogma sau blair witch project), mai vorbim.

In Blair witch... personajele au 2 camere: un video (a carui folosire este motivata dramaturgic) si un 16mm.

--------------------------
Viitorul suna ocupat.

mhflgr 17 Dec 2004 11:44

Stiu ca a trecut ceva timp de la ultimul protest al Asociatiei Cineastilor, dar bag de seama ca pe pagina asta nu s-a vorbit nimic despre asta, cum ar fi fost normal.
Ce parere aveti despre faptul ca, pe langa un nou film al "nemuritorului" (Ser)g(iul)ica, vor fi produse doua filme bazate pe aberatiile "literare" ale unui VC Tudor sau Dinu Sararu :x ?
Si ce se mai aude de proces :) ?

Asociatia Cineastilor, revoltata de deciziile MCC de finantare a proiectelor de film din 2005
(6 decembrie 2004)

Aproape 30 de realizatori din cinematograful autohton, nume dintre cele mai sonore la acest moment - tineri regizori de film, producatori, critici de film - si-au pus semnatura pe un protest la adresa unor decizii, considerate ilegale, ale Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), cu privire la distribuirea fondurilor prin care ministerul subventioneaza productia de filme de anul viitor.
Regizorii "noului val", cei mai activi in festivalurile internationale, cu o impresionanta recolta de premii in ultimii ani, reuniti in Asociatia Cineastilor - Cristian Mungiu, Radu Muntean, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Hanno Hofer, Florin Iepan, Cornel Porumboiu - precum si reprezentanti de prestigiu ai Uniunii Producatorilor de Film - UPFAR, Dinu Tanase, Adriana Solomon sau Vlad Paunescu - sunt doar cativa dintre semnatarii protestului, lansat vineri in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata la Club La Scena.
Principalele nemultumiri au ca adresa implicarea, "la limita regulamentului si a legii", a ministrului Culturii in administrarea unui fond de 120 miliarde lei, destinat unui numar de 10 proiecte de film, selectate de o comisie de specialitate a UPFAR, programate sa intre in productie in 2005, precum si regasirea pe listele de finantare, desi nu au fot selectati in concursul de proiecte, a unor nume precum Sergiu Nicolaescu, Dinu Sararu sau Corneliu Vadim Tudor, in calitate de regizori sau scenaristi.
Practic, in urma deliberarii comisiei de specialitate, in cadrul unei sesiuni de concurs de proiecte din aceasta vara au fot alese primele 10 proiecte care urmeaza sa fie co-finantate de MCC iar, in urma contestatiilor, a mai fost adaugat inca un proiect. La o data ulterioara, la lista celor 11 titluri au mai aparut suplimentar numeroase alte proiecte, acceptate spre finantare printr-o hotarare a ministrului Culturii, intre care cele propuse de Sergiu Nicolaescu, Napoleon Helmis cu un scenariu de Corneliu Vadim Tudor sau Serban Marinescu, dupa scenariul lui Dinu Sararu.
"Prin semnatura ministrului Theodorescu peste hotararile comisiei, a fost ingropata aceasta comisie a cineastilor si s-a intrat in plina ilegalitate. Ne-am intors in 1989, cand ne luptam sa iesim din sfera de influenta a ministerului si doream ca soarta filmului romanesc sa depinda doar de cineasti", a declarat la conferinta regizorul si producatorul Dinu Tanase, unul din membrii acestei comisii.
"Este imoral si la limita legii faptul ca pentru prima data in istoria ONC/CNC, unui regizor i se aloca doua fonduri pentru lung metraj in aceeasi sesiune de concurs - Sergiu Nicolaescu ar beneficia astfel de peste 18 miliarde de lei numai in urma acestei sesiuni. Sergiu Nicolaescu ajunge astfel la cinci proiecte adjudecate in doua sesiuni consecutive de concurs in calitate de regizor, scenarist sau producator", se precizeaza in protest.
"Cred ca este foarte grav ce se intampla. Pentru noi este important sa obtinem banii de la stat, pentru ca nu vin bani de niciunde din strainatate ca sa facem film romanesc", a spus vineri regizorul Radu Muntean.
"Cinematografia romaneasca a ajuns acum o mare afacere cu bani de la stat, in care anumiti domni impart banii dupa bunul plac", a adaugat Tudor Giurgiu, un alt regizor al tinerei generatii.
Asociatia Cineastilor a anuntat ca toate hotararile avizate de MCC pe aceasta tema au fost analizate de avocati, care au constatat mai multe ilegalitati. "Sper ca nu vom ajunge in justitie cu acest caz", a declarat regizorul Cristian Mungiu. ROMPRES

All times are GMT +2. The time now is 14:24.