Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   cel mai sfasietor soundtrack (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83473)

77ravens 26 Apr 2006 19:07

ci doar cand se uita de sus in jos

mi_chillin 26 Apr 2006 22:49

"Trois Couleurs - Bleu"...de ici de colo mai vine si un Cesar pentru "Best Sound" (Jean-Claude Laureux si William Flageollet) si o nominalizare, in acelasi an (1994) pentru " Best Music Written for a Film" (Zbigniew Preisner)
halucinant, de-a dreptul halucinant!!!! :w00t:

aayana 08 Mar 2007 11:31

Clint Mansell si Harry-Gregson Williams.

Apoi, stiati ca Marius Moga s-a apucat de treburi dintr-astea? Nu am auzit momentan nimic de-al lui dar tare curioasa sunt :P

Dea_Tofog 08 Mar 2007 20:19

"sfasietor" e cuvantul perfect pt ost de la "Requiem for a dream" :((

Piotr Buendia 08 Mar 2007 20:36

nu e neaparat sfasietor, dar mie imi place foarte mult, soundtrackul de la Kill Bill. mai ar fi Zabriskie Point, Dancer in the Dark, Arizona Dream si Taxi Driver...

aayana 08 Mar 2007 21:30

Reqviem for a dream si Clint Mansell, almost sinonimus :)

RIP 09 Mar 2007 23:40

soundtrack sfasietor...pei ar cam fii Hans Zimmer with "Gladiator" si "Black Hawk Down", niscai James Horner"Braveheart", si "Legends of the Fall", Danny Elfman pt"The Corpse Bride" si "Nightmare before Christmas", si soundtrackul de la "Bram Stokers Dracula" ;)

daphne 12 Mar 2007 12:50

soundtrackuri

cre k e cel mai interesant topic dp acum....nu-mi pot imagina un film bun fara un soundtrack la fel d bun..cateodata chiar soundtrack-u ridica nivelul fimului...deci sa intru si eu in subiect... deci..cele mai bune melodii : "counting crows- colorblind" d la "cruel intentions", "damien rice - the blowers daughter" d la "closer", toate mel dp soundtrackurile "matrix", "the cult - painted on my heart" d la "gone in 60 seconds", soundtrackurile d la "lord of the rings" si cam atat...

RIP 13 Mar 2007 11:43

Re: soundtrackuri

Originally Posted by daphne:

cre k e cel mai interesant topic dp acum....nu-mi pot imagina un film bun fara un soundtrack la fel d bun..cateodata chiar soundtrack-u ridica nivelul fimului...deci sa intru si eu in subiect... deci..cele mai bune melodii : "counting crows- colorblind" d la "cruel intentions", "damien rice - the blowers daughter" d la "closer", toate mel dp soundtrackurile "matrix", "the cult - painted on my heart" d la "gone in 60 seconds", soundtrackurile d la "lord of the rings" si cam atat...

asae daphne, un topic care chiar imi place( si unde inca n-a inceput vreo vrajba..inca :D ). Superba melodia de la Counting Crows, idem si pentru Matrix Rob Dougan, Gone in 60 minutes, la care adugat si saltaretul Moby( Bring Sally Up), dar care nu pica insa la categoria sfasietor. Ar mai fii Annie Lennox "Love song for a vampire".

Flopcaru 18 Mar 2007 00:21

Eu votez pentru soundtrackul din Twin Peaks. Stiu ca atunci cand eram mai mic si incepea filmul, muzica era de-a dreptul infioratoare. Na, ca am fost pe tema.

Proletar 01 Apr 2007 13:00

ennio morricone

O coloana sonora superba pentru un film submediocru:
Ennio Morricone, cu acele inegalabile "Chi mai" si "Le vent, le cri" din "Profesionistul", cu Jean Paul Belmondo.

XED 02 Apr 2007 15:19

Muzica din Cockoo's Nest'. Absolut(a)
Da da.

Pitbull 02 Apr 2007 15:21

Subscriu.

Carmine Galante 02 Apr 2007 19:49

Re: cel mai sfasietor soundtrack

Originally Posted by keyzer soze:

'in the mood for love'

ASA E. Pe unde o fi keyzer, era un forumist excelent, cu toate pulasarelile de rigoare... :?

Neuptolem 19 Apr 2007 14:26

In ORDINEA SFASIERII: :)
1) Terminator 2 -Judgment Day
2) The Last of the Mohikans
3) Titanic
4) Braveheart
5) Legends og the Fall
6) Gladiator
7) LOTR
8 ) The Terminator
9) Speed
...cu toatre antipatiile pe care mi le atrag.
Ar mai fi cateva bagate pe ici pe colo sau cateva rocade prin "clasament" dar nu am acum memoria sensibila la sfasiere.
Daca mai adaugam ca in unele filme tacerea e mai sfasietoare decat orice sound susceptibil (exemplu: Se7en, Hannibal), topicul nu mai are sens.

aayana 19 Apr 2007 22:03

Dekalog a lui Kieslowski. Muzica aia m-a marcat (ca prima oara am vazut filmele in copilarie, cand le dadeau la TVR) Nimic mai sfasietor, sumbru, crud, real, adanc, patrunzator, spooky............
:w00t: Ce de epitete metaforice. Parca ar fi o intrebare la un IQ test si trebuie sa scoti cuvantul care nu se potriveste :lol:

ensor 20 Apr 2007 00:07

"Dubla viata a Veronicai". Kieslowski. Muzica - Preisner. Ravasitoare. :love:
Si tot din acest film acea scena unde un papusar sustine un spectacol in fata catorva zeci de copii. Kieslowski povestea ca Bruce Schwartz ( celebru papusar la acea vreme si cel care isi interpreta propriul rol in acest film ) avea o tehnica speciala: in loc sa-si ascunda mainile de ochii spectatorilor, el le tinea la vedere imbracate in manusi albe. In ciuda acestui procedeu antiiluzionist, sau poate datorita lui, privirile copiilor erau fixate pe miscarile line ale papusii-fluture.
Genul de scena pe care ai vrea s-o iei cu tine pe o insula pustie. ;)

hellsteed 20 Apr 2007 00:16

Clint Mansell din requiem for a dream e bestial parerea mea.... atinge partea aia moale... sau Rob Dougan ... like the style.... energie si sentiment

Holden 20 Apr 2007 09:32

Imi pare bine sa vad muzica lui Preisner pentru filmele lui Kieslowski printre insertiile de mai sus.
Vin si eu cu un top:
1. Blue (Preisner)
2. Requiem for a dream (Mansell)
3. Novecento (colaborarea Moriconne - Roger Waters: Lost boys calling)
4. Malena (Moriconne)
5. Hours (Philip Glass)
6. Dekalog (Preisner, fiecare episod vine cu o alta tema)
7. Missing (Vangelis)
8. Good by Lenin (Yann Tiersen)
9. Habla con ella (Iglesias)
10. Care de foc (Vangelis)

aayana 20 Apr 2007 10:56

Originally Posted by Holden:

Imi pare bine sa vad muzica lui Preisner pentru filmele lui Kieslowski printre insertiile de mai sus.
Vin si eu cu un top:
1. Blue (Preisner)
2. Requiem for a dream (Mansell)
3. Novecento (colaborarea Moriconne - Roger Waters: Lost boys calling)
4. Malena (Moriconne)
5. Hours (Philip Glass)
6. Dekalog (Preisner, fiecare episod vine cu o alta tema)
7. Missing (Vangelis)
8. Good by Lenin (Yann Tiersen)
9. Habla con ella (Iglesias)
10. Care de foc (Vangelis)

Interesant top, destul de aproape de gusturile mele :)

All times are GMT +2. The time now is 10:33.