![]() |
1.Check.
2.Check. 3.Potent financiar sigur era deci semi-check. |
Saracu' Felix a ramas pe bara :(( :))
|
ADAM SI EVA de Liviu Rebreanu.
Mahavira si Navamalika in India foarte veche. Unamonu si Isit in Egiptul faraonilor. Gungunum si Hamma in Babilon. Axius si Servilia in Imperiul Roman in vremurile cand Iisus venise pe Pamant. Adeodatus si Maria in Evul Mediu german. Gaston si Yvonne in Franta revolutionara de la 1789. Toma si Ileana in Romania interbelica. Indiferent de vremuri, iubirea adevarata e intotdeauna patimasa si, de cele mai multe ori, neimplinita. "Adam si Eva" nu se numara printre romanele de capatai ale lui Liviu Rebreanu: "Ion", "Rascoala", "Padurea spanzuratilor", "Ciuleandra". Cu toate acestea scriitorul a afirmat, ori de cate ori a avut ocazia, ca e romanul care-i e cel mai apropiat de suflet. Rebreanu foloseste procedeul metempsihozei, intalnit si la Eminescu, si se avanta pe teritoriul prozei fantastice. Scriitura nu are forta in domeniu a lui Mircea Eliade dar se citeste cu mare placere de catre sufletele sensibile. |
Să nu mă părăseşti - Kazuo Ishiguro
Cartea este relatarea tristă a unor fiinţe create în eprubetă care au o menire aparte pe lumea aceasta, aceea de a-şi dona organele. Totul începe încă de pe băncile şcolilor speciale în care aceşti copii-clone sunt crescuţi. Aceştia au parte de o viata aseptică, ruptă de realitate, în care îngrijitorii le canalizează comportamentul si raţiunea către un sigur scop: "misiunea lor de afară". Autorul apelează la detalii privind acţiunile si gesturile aparent banale ale personajelor, care, odată transpuse în realitate se dovedesc a primi o semnificaţie aparte. Pe tot parcursul romanului, tensiunea şi incertitudinea sunt în egală măsură apăsătoare şi pe umerii cititorului. ****/5 |
Originally Posted by bremen1980:
Otlia a fugit de Felix pentru binele lui. S-ar putea sa nu mai tin minte exact, dar cumva cariera lui Felix urma sa fie periclitata daca-si facea lipeala cu ea. |
Originally Posted by andreiu7z:
Am auzit ca si filmul este foarte impresionant! Este pe lista mea de filme de vazut. Never Let Me Go |
Originally Posted by MariaMona:
Tks pentru recomandare. |
Originally Posted by andreiu7z:
Cu placere, desi nici eu nu am vazut inca filmul, deci nu sunt sigura. Nici eu nu obisnuiesc sa ma uit la film inainte de carte, dar uite tocmai acum fac acest lucru. :) Sunt fana a serialului True Blood si am vazut toate sezoanele, iar acum citesc cartile dupa care a fost facut serialul. Desi cineva scria pe-aici ca nu merita, mie mi se par foarte savuroase - ca filmul, de altfel, iar personajul Sookie Stackhouse este adorabil in carte, ca si in film. Plus ca fiind o serie de 11-12 volume dupa care s-a facut un serial de 4 sezoane deocamdata, iar serialul nu a respectat intocmai ce e in romane, dau peste surprize placute. De azi dimineata am terminat un volum de 350 de pagini, te tine in priza. |
1984 - George Orwell
In sfarsit am terminat de citit cartea dupa ce-am lalait-o vreo 2 luni si ceva cu ea. E fantastic nivelul de detaliu pe care-l prezinta Orwell, iti formeaza o imagine destul de reala in minte a vietii sub regimul totalitar si chiar reuseste sa te puna in pielea lui Smith si a neputintei sale de a reactiona impotriva Fratelui Cel Mare. Finalul e de-a dreptul depresiv cum poate sa fie jupuit individul de tot ceea ce il face uman,ramanand doar o marioneta operata de catre Partid in orice fel isi doreste. Romanul are un aer profetic daca stam sa ne gandim cum se vrea din ce in ce mai mult sa ne fie invadata intimitatea,iar faptul ca a fost scris acum 63 de ani nu-l face decat sa fie si mai fascinant si sa ne dam seama cat de vizionar era Orwell pentru felul in care vedea viitorul. Acum urmeaza sa vad filmul in seara asta cat e proaspata amintirea in minte,sa vad daca e o adaptare buna sau nu a romanului. |
Uita-te la Brazil, uita-te la Brazil, uita-te la Brazil:D
|
Am citit Enigma Otiliei,care mi-a placut putin mai mult decat Cartea Nuntii.Povestea m-a prins mai tare. 7/10
Si Naked Lunch care e geniala.Am vazut filmul si eram sigur ca nea Cronenberg o sa o dea in bara.Sunt multe carti despre care se spune ca sunt neecranizabile.Asta chiar e. 9/10 |
Originally Posted by White1:
O sa ma uit in curand ca l-am tot amanat de ceva vreme.Stiu ca ma uitam dupa el acum cateva luni si erau 2 versiuni,edited version si director's cut iar fanii se certau care e mai buna asa ca l-am amanat.:P |
Daca Edited Version e aia care cred eu ca e (love conquers all) sa te fereasca Fratele Cel Mare sa te uiti la ea:D
|
Originally Posted by White1:
Got it!:)) |
Originally Posted by MariaMona:
Ce să-ţi zic, mult spor la lecturat... |
Vladimir Nabokov ''Disperare'' .Am o problema cu cartile lui nea Nabokov :stilul ma incanta dar subiectul cartii se risipea la citeva luni dupa ce terminam cartea . Acum e mai simplu : un domn bine situat se intalneste cu un vagabond care seamana perfect cu el si se hotaraste sa-l foloseasca intro combinatie cu iz penal .
Un scurt fragment :''Aveam o nevasta cu un creier de pasare ,dar seducatoare si care ma adora ;un apartament mic si dragut ;un stomac fara pretentii ;si o masina albastra .'' -poti sa ceri mai mult de la viata ???? Bernhard Schlink ''Minciuni de vara'' - o supriza placuta pentru mine - o culegere de 7 povestiri in care minciunile bine ascunse ies la iveala si darima toata sandramaua construita in timp .Mi-au placut stilul sobru ( unii critici il asemana cu Raymond Carver :x ) si atentia indreptata pe relatiile cu ceilalti semeni ,semeni pe care-i aburim cu gogosile noastre . Alte volume care aduna povestiri incep cu ale bune si pierd din turatie pe la sfarsit .La nea Șliț este exact invers alea bune fiind puse la coada . :''Ziua in care a incetat a-si iubi copiii era o zi obisnuita.A doua zi dimineata ,cind se intreba ce-a facut-o sa simta asa , nu stia ce sa raspunda .....N-avea ce sa le reproseze copiilor ei .'' ![]() ![]() |
Originally Posted by bremen1980:
|
Eu citesc acum The Help si cum termin vreau sa vad si filmul. Am citit vreo 80 de pagini pana acum, este Ok, te prinde, dar nu te bulverseaza prin nimic. Iti da totul mura in gura, nu lasa loc pentru ambiguitate si imaginatie, ceea ce devine din ce in ce mai iritant pe masura ce inaintez in lectura.
|
Originally Posted by the_andreea:
Cam asa e si filmul, pe mine m-a cam dezamagit... |
m-ai convins s-o adaug in lista urmatoarelor titluri.;) si multumesc ca, cu ocazia asta am si aflat ca Vellant are un concurs care are ca premiu cartea asta:)
|
All times are GMT +2. The time now is 04:39. |