![]() |
Tokyo Boy - De ce functioneaza filmul asta? Povestea e usor ridicola si cu accente melodramatice, dar atinge ceva, o realitate psihologica. Orice as spune despre scenariu, ar fi un spoiler. Pot sa zic ca n-am mai vazut niciodata ceva care sa-i semene, ceea ce mi se intampla rar in ultimul timp. Cu siguranta combinatia intre actoria excelenta si stilul vizual il dau personalitate, ar fi pierdut fara asta, dar mai e acel ceva...
A dog in the sidecar - De data asta genul e clar, o poveste despre maturizare si prietenie. Perspectiva despre viata a lui Kaoru, o fetita de 10 ani, trece printr-o transformare atunci cand mama o paraseste, iar tatal isi gaseste o noua iubita. Yuko, prietena tatalui ei, e o femeie dezinvolta, iar firea ei deschisa reuseste sa deschida o cale spre sufletul lui Kaoru a carei seriozitate si timiditate ascund o nevoie de afectiune. Pana aici nimic original, insa personajele sunt nuantate minunat. Nu am avut nici o clipa senzatia ca ma uit la clisee ci la oameni adevarati, complicati, intr-un studiu psihologic lipsit de orice pretiozitate. Cartea pe care se bazeaza filmul a castigat un premiu literar prestigios in Japonia. |
"Ghost Dog". Un film admirabil.
|
Armata celor 12 maimute ...This movie is soooo Gilliam! (adica bun) ...chiar si cu cateva clisee...
Un Brad Chit (vorba Divertis) sclipitor. Il pune in umbra pe Willis. |
pacat de finalul destul de slabut ... filmul in rest e reusit, iar modelul lui : La Jetee, de Chris Marker - e o capodopera
|
vazut doua filme de Woody Allen: Bananas si Deconstructing Harry. ce pot spune decat: i love the man. Bananas e chiar genial. Desconstructing Harry as zice ca e cel mai slab din filmele lui Woody pe care le-am vazut, dar oricum stacheta e sus...
|
I'm Not There. (2007) de Todd Haynes
Bob Dylan nu e acolo. Nu se ascunde dupa una anume din cele 6 masti-personaje in spatele carora incercam sa-i surprindem esenta in film. Nu e in frumosul experimentalism al viziunii regizorului. Nu e nici macar in cantecele sale care puncteaza armonios fiecare extravaganta vizuala. E in tine. Nu trebuie sa-ti placa Dylan inainte de a vedea filmul (mie nu-mi placea) ... o sa-ti placa dupa. Rating: 5 / 5 (film esential, trebuie neaparat vazut) |
am vazut recent Twilight si nu am ramas deloc impresionata...cred ca am sa ma apuc sa citesc cartea!
|
Pai citeste "True Blood",prietena mea e moarta dupa carte(in english in original) si dupa Alexander Skarsgaard.Mie imi place de taica'su.
|
Hunger (2008) de Steve McQueen
Greu, dur, pe alocuri very hard to watch dar cu atat mai puternic. Am facut abstractie de substratul politic si am aflat un film despre lupta personala, sistem de valori si suferinta cum putine s-au facut in ultimul deceniu. Visual artistul McQueen se anunta un mare regizor. rating: 4 / 5 (film bun, merita cu siguranta vazut) |
harry potter si pocalul de foc....m-au pus copiii sa ma uit la el....si apoi mi-au povestit ca in partea la enspea harry se insoara si face 3 plozi...
aaa....si filmul e interzis sub 12 ani....:? |
Mersi pentru spoiler, bre.
|
Paul Blart-Mall Cop amuzant ...bun de vazut cu prietenii sau familia
|
"City Lights", dacă tot l-am câştigat la concurs pe cinemagia. :D
|
Originally Posted by Twinsen:
sorry...lasa ca uiti pana apare ultima parte :? ;) :-P |
Seven pounds , cu clapaugul de Will Smith.
|
Originally Posted by erectia eunucului:
filmul asta e inclus si in lista Cahiers du Cinema cu 'Cele mai frumoase 100 de filme din toate timpurile' |
Happy-Go-Lucky ( 2008 ) de Mike Leigh
Un film clasic. De ce ? Because it plays and feels like one. De la secventa de deschidere (si muzica) - care mi-a amintit de Roman Holiday cu Audrey Hepburn - pana la cea de final, in care camera isi ia zborul, acest film e ca o stare de euforie din care nu vrei sa te mai trezesti. E despre o fata uratica si nebuna pe care nu dai doua parale la inceput dar de care ajungi sa te indragostesti iremediabil. Deci clasic ! nota: 5 / 5 (film excelent, trebuie neaparat vazut) |
marley and me. cui i pasa daca e bun filmul sau nu...e cu un catel (ba inca si labrador - una din febletile mele) si asa de trist la final ca mi-au dat lacrimile instant (si eu chiar nu plang la filme in general).
|
Originally Posted by bre:
in cazul asta trebuie sa vezi Wendy and Lucy ( 2008 ) ... e cu o catelusha desteapta + o actrita talentata + e de plans + e o poza din film in topicul 'Recunoasteti personajul' :) |
mr morimoto, la B-EST. o poveste care promitea mult (un japonez de 60 ani isi lasa familia si pleaca la paris sa devina pictor pointilist. ramas fara bani, este dat afara din casa si nevoit sa se perinde prin "orasul artelor'' tarand dupa el o ditai panza pe care o numeste obsesiv aproape "papillons a danser" - fluturii care zboara). din pacate realizarea nu m-a dat pe spate, si in afara de cateva cadre superbe ce mi-au ramas in minte, nu prea m-a convins ca am facut alegerea potrivita.
|
All times are GMT +2. The time now is 16:21. |