![]() |
Find Me Guilty - prezinta unul dintre cele mai lungi procese din istoria SUA. desi un film in care un proces ocupa 99% din scenariu risca sa plictiseasca , cazul prezentat este intrigant si Vin Diesel (la care m-am uitat ceva mai bine pana sa ma prind ca e el) iese din tiparele cu care ne obisnuise.
|
Originally Posted by copila_satanista:
hopaaa! daca e cu Vin Diesel, trebuie sa ma uit :x chiar mi-e dor de un film cu el... ;)) |
Rear Window - singurul meu comentariu, care probabil va atrage si oprobriul forumistic, este acesta: (:|
|
Originally Posted by omudindulap:
|
Nu v-a tinut Rear Window in suspans?
:-/ |
Mi s-a parut mai reusit ceva mai noul (2007) Disturbia, care foloseste cam aceeasi idee a tipului ce nu-si poate parasi domiciliul si care-si suspecteaza vecinul de comiterea mai multor crime.
|
Ai vazut intai Disturbia si apoi Rear Window? |
Da.
|
Originally Posted by Federico:
Marly & Me - 7.5/10 - Un film simpatic, relaxant si mai ales pe final, emotionant. Ordinary people - 8.5/10 - Filmul este castigatorul Oscarului din 1981. Este vorba despre o familie in care a murit copilul cel mai mare, iar fiul cel mic si mama lui au probleme din cauza acestui lucru. Consider ca finalul a fost exact cum trebuia. Inception - 9.5/10 - S-a vorbit mult despre acest film si nu prea mai am ce zice. Personal, cred ca este cel mai bun film din ultimii 2 ani. |
Dr .House !foarte frumos
|
I Vitelloni (1953)
Mi-a placut. Mi-a placut povestea, poate si din cauza faptului ca m-am regasit in personajele principale ale filmului, niste taietori de frunze la caini, care refuza din varii motive sa-si paraseasca oraselul natal si monotonia aferenta si sa se lase dusi de val catre marele necunoscut. Totusi, unul dintre ei reuseste, intr-un final, sa se desprinda de amorteala locala, lucru pe care mi-l doresc si mie.:) Deunazi am vazut si Seven Samurai si o parte din Rashômon. Kurosawa nu a reusit, precum Fellini, sa trezeasca in mine dorinta de a-i vedea si celelalte filme. Cel putin nu cele care implica samurai. Daca as spune ca mi-a placut mai mult filmul cu samurai al lui Zwick, probabil voi fi aruncat in suturi de pe forum, asa ca mai bine nu spun. :-$ |
Dar ai zis-o :)) Eu iti recomand sa incerci sa vizionezi Yojimbo,Ikiru,High & Low(un super-thriller,btw)Kagemusha sau Ran,filmele acestea ar trebui sa-ti deschida apetitul ptr.filmele lui Kurosawa. |
The Expendables , nu pre te da pe spate dupa cum te astepti.....
|
Originally Posted by alextreme93:
Daca nu i-au placut Seven Samurai si Rashomon sunt sanse minime sa-i placa Kagemusha care e lung si lent si mult mai putin interesant decat Seven Samurai. Ran e si el mai lent si mai greu decat Seven Samurai. Atat timp cat nu a mers Rashomon care e scurt cam greu sa mearga astea. Poate Yojimbo si Sanjuro care-s tot scurte si sunt usurele, pentru inceput mai bine merg astea. N-as recomanda nici Throne of Blood, desi e printre preferatele mele. Ikiru nu e cu samurai asa ca ar putea incerca :D Pe mine m-a impresionat foarte tare :D High and Low trebuie sa-l vad si eu, il am de ceva timp in lista, la fel ca Red Beard. Mie mi-au placut mai mult filmele lui Kurosawa decat cele ale lui Fellini, poate si pentru ca mi se pare interesanta cultura asiatica. De Fellini am vazut 5 si doar 2 m-au impresionat foarte tare, iar de la Kurosawa 10 dintre care mi-au placut foarte mult 5. |
De la Fellini doar Otto e mezzo am vizionat acum 1 an si jumatate si nu prea aveam chef sa vad filmele lui(nici pana acum n-am vazut alte filme de Fellini)
Dar filmele lu' Kurosawa sunt divine,taica.I-am vizionat aproape toata filmografia in 3 saptamani si alte filme n-am vazut in timpul respectiv. @LIviu,pai daca zici ca omuluidindulap Kagemusha sau Ran i s-ar parea greoaie as zice sa incerce The Quiet Duel,Stray Dog sau Drunken Angel(filme mai scurte) |
Si pe mine ma atrage cultura japoneza (exceptand episodul cu masacrarea delfinilor), numai ca forma in care Kurosawa o expune in filmele sale (cel putin in cele 2 pe care le-am vazut) nu ma prinde. Apoi, nu-i vorba de durata filmului, nu am nicio problema in a viziona un film de ..5 ore, sa zicem. Am vazut recent La maman et la putain, care mi-a placut si care tine 220 de minute.
|
Omule, se pare ca suntem pe aceleasi frecvente; nici Hitchcock, nici Kurosawa... dar totusi incearca ultimul film al japonezului , "Yume , care pe mine m-a dat pe spate; ma mir ca nu l-a pomenit nimeni. Nici eu n-am probleme cu ritmul si durata filmelor; ma pot uita ore-n sir la filme in care nu se intampla nimic. Problema mea - la H. si la K. - e cu lipsa naturalismului si a realismului... cu melodrama adica.
|
Da, mersi de sugestie. O sa-l incerc, dar momentan is ocupat cu Fellini.
|
Stilul lui Kurosawa a fost acuzat, poate pe drept cuvânt, că este prea pervertit de cinematografia străină, de stilul de gândire occidental. Dar tocmai accesibilitatea universală a mesajului său umanist, dincolo de particularitățile vizuale spectaculoase ale filmelor lui, i-a asigurat lui Kurosawa faima mondială.
|
Lilja 4-ever (2002)
Un film cutremurator ce aduce in discutie efectul nociv pe care mirajul vestului il are asupra destinului copiilor lipsiti de afectiune parinteasca. Filmul acesta putea fi bine facut si in Romania, afectata si ea de exodul conationalilor nostri in tarile capsuniere. Iar protagonista, Oksana Akinshina, este adorabila.:x ![]() |
omudindulap, incearca I am Dina (2002) daca nu l-ai vazut deja. dupa parerea mea, e genial sub toate aspectele - departe de tipare, cu o Maria Bonnevie intruchipand un personaj complex cu un caracter aparte, subiect original.
|
Suna bine, mersi pentru sugestie.
|
Si pe mine m-a tulburat filmul asta ... si protagonista. Si parca aveau Rammstein pe soundtrack B-) |
|
Mi-am adus aminte de niste nemti descoperiti de curand :) Ii pun la dedicatii.
|
Dogtooth e filmul cu cea mai bolnava idee, socant de la inceput pana la sfarsit chiar daca nu are un punct culminant. La scena cu pisica m-a zdruncinat faptul ca tatal ii punea sa ingenuncheze si sa imite latratul unui caine, ca modalitate de aparare impotriva pisicii...:-O |
Monty Python and The Holy Grail - 8,5 ; Time Bandits - 6 ; Brazil - 9 ;
The Adventures of Baron Munchausen - 7 ; The Fisher King - 8 ; 12 Monkeys - 8 ; Fear & Loathing in Las Vegas - 9/10 ; The Brothers Grimm - 5 ; Tideland - 7,5 ; The Imaginarium of Doctor Parnassus - 6,9 Eu cand vreau sa fluier,fluier - 8/10 Legaturi bolnavicioase - 7/10 The Italian Job ('69) - 7/10 The Italian Job ('03) - 4/10 Vanishing Point - 7/10 |
Le premier jour du reste de ta vie (2008)
Unul dintre cele mai bune filme vazute anul acesta. 12 ani din viata unei familii midle class sintetizati in 5 zile esentiale pentru cei 5 membri ai acesteia. Practic, filmul prezinta intr-o forma emotionanta, pe alocuri chiar comica, 5 momente importante din viata oricaruia dintre noi: ziua in care iti pierzi inocenta, ziua in care te indragostesti, ziua in care accepti ca imbatranesti, ziua in care ... mori. De notat si jocul actorilor, foarte natural, foarte bine asezat. Au un mod francezii astia de a face filme..:x |
Ultimul film pe care l-am vazut a fost 21 Grams,foarte bun,nici nu ma asteptam sa fie altfel dupa ce am aflat regizorul si actorii:)
|
Polar Storm - Am ras foarte mult, dar am impresia ca asta n-a fost deloc intentia regizorului. Slab, foarte slab.
|
Ultimul meu film vizionat a fost Eragon (2006)
|
The X Files (2008) - faimosul serial pe care il vedeam in vremurile cele fara de net a dus pana la urma si la aparitia unui film. desi subiectul in sine e ok, l-am vizionat cu senzatia persistenta ca e mai putin decat asteptarile mele.
Splinter (2006) - un fim cu 2 gasti de pe strazi si politie. initial pare cam sec, dar pe parcurs incepe sa te prinda culminand cu un final destul de ok. Exam (2009) - nu stiu cum de nu auzisem de el pana acum. un film ce aminteste foarte bine de atmosfera din Cube si care se ridica si la nivelul acestuia. il recomand. My Life Without Me - din seria celor care te indeamna sa iti pretuiesti viata. o drama destul de impresionanta despre ipostaza de a stii ca vei muri. |
Originally Posted by copila_satanista:
I Want to Believe pare un fel de monster of the week reincalzit, nu tocmai bun de reimprospatat franciza. |
Originally Posted by miercuri:
Gresit ! 1998. |
Da, ai dreptate. E intre seria a 5 si a 6a, iar serialul e din 92... :P
|
Iar gresisi! '93 e anu aparitiei serialului.
|
Lord of War... destul de bun, insa nu am fost atat de impresionata pe cat estimau ca voi fi cei care mi l`au recomandat.... oricum, Niciolas Cage merita toate aplauzele... 7/10 :)
|
The Damned United-9/10-Not your average football movie,The Damned United reuseste sa nu te plictiseasca prin meciuri de fotbal(pentru nici nu prea sunt multe.)si spune o poveste gen rise-fall-rise minunata.A,si prietenia dintre Michael Sheen si Timothy Spall este foarte apropiata poate una dintre cele mai apropiate prietenii din film vazute vreodata.
Staten Island-8/10-Cu o structura destul de Pulp Fiction-easca,dar mult mai dark si trista,Staten Island spune trei povesti despre niste personaje foarte bine conturate.Cel mai bine conturat fiind cel batran.Mai are niste misfires dar climax-ul makes it all worth while.Este exact la ce nu te asteptai. |
toy story
Ultimul film vazut a fost filmul de animatie Toy Story 3
|
Splice
- un SF mai mult decat decent, nerecomandat Na'ivilor; - foarte simpatica scena dansului dintre Brody si creatura; - putin dezamagit de final; - ar fi ciudat daca as spune ca m-am indragostit de Meravigliosa Creatura ? ![]() Cidade dos Homens (2007) - un Cidade de Deus ceva mai anemic, dar merita o vizionare, totusi. |
Definitely, Maybe (2008) - un film super drăguţ, actori carismatici, o poveste plăcută care te binedispune; i-aş da chiar un 9 :)
|
Am văzut şi eu aseară la prima tv Gone in Sixty Seconds.Lăsând la o parte reclamele stupide care inteveneau din 10 in 10 minute,filmul a fost destul de bun.Merită un...7.50,sau poate chiar mai mult.
|
Fifty Dead Men Walking (2008)
Un nou episod al razboiului dintre catolici si protestanti, britanici si irlandezi, al carui personaj principal Martin McGartland (interpretat foarte bine de tanarul Jim Sturgess) se raliaza luptei impotriva crimelor comise de teribila grupare IRA. Pare-se ca in timpul misiunii sale ar fi salvat peste 50 de vieti. Din nefericire, a fost fortat de imprejurari sa-si paraseasca familia, care stia ca a murit, protejand-o astfel de eventualele tentative de asasinat. Ma intreb acu, daca nevasta-sa a vazut filmul?! He's aliiiiiiiive ! |
The Inception...not much, doar un Matrix mai evoluat
|
The Expendables - in urma criticilor aduse filmului ma asteptam la ceva mai prost, dar a fost totusi acceptabil si si-a indeplinit defapt scopul de a ne aminti de filmele "cu batai" de pe vremuri, inclusiv de cliseele de gen : caftirea multor si multor soldatei in mod miraculos. am gustat si umorul care facea referire la actorii in sine din categoria Arnold "vrea sa fie presedinte". una peste alta mi s-a parut ca a fost o idee chiar nice sa-i aduca gramada pe toti si au reusit destul de bine.
|
Centurion
Un film banal despre Legiunea a-9-a romana care este decimata in incercarea ei de a mai cucerii un teritoriu.Supravietuesc 6 insii dar va ramane doar unu acela fiind Centurionul.Secvente putine de bataie care nu sunt foarte spectaculoase in rest multa fuga si cam atat.De vazut doar daca nu aveti altceva mai bun de facut.
|
„De ce mi-ai decimat legiunea? Pentru ce l-ai ucis pe Marcus?”
|
filantropica.
nota mea 8/10 de ce 8? pentru ca e film romanesc si nu am o parere prea buna despre filmele romanesti asa ca oricat de bun ar fi un film, primeste din start un punct in minus. si pentru ca fiind un film romanesc, calitatea lasa de dorit in schimb, e o comedie interesanta care merita vazuta! the notebook. un film lacrimogen ce prezinta diferentele intre straturile sociale. nota mea 9/10 |
9/10 e mai aproape de adevär.
Bravo - este unul dintre cele mai bune filme românesti post-90 (si all times). In materie de Nae, eu zic cä-i urmätorul dupä "E pericoloso sporgersi", care-i film de 10/10. |
ma voi uita si la filmul amintit de tine
poate chiar azi... si voi veni cu pareri. dar am mai spus, pierde din start un punct pt originea sa... ;) |
All times are GMT +2. The time now is 13:44. |