Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ce te Enerveaza Ingrozitor? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96010)

redmen 07 Feb 2012 02:38

Stai linistit ca lume care sa dea banii astia pe haine e destula.Iti sugerez ebay pentru haine,gasesti acolo tot ce vrei si la ce bani vrei.E mai nasol ca nu le poti proba,dar gasesti multe "bargainuri" :)

Chambord 07 Feb 2012 08:31

Another man down :( One of the bravest.
http://btjunkie.org/goodbye.html

aniela07 07 Feb 2012 09:03

e down de duminica :( si la naiba, ultimul film pe care mi l-am luat sambata a fost Vampyr al lui Dryer. of, ce feng shui de Dryer am. si nici nu-mi place! ~X(

Kriss_Kringle 07 Feb 2012 12:41

R.I.P bitjunkie.:(
@Chambord: Ti-am dat destule optiuni sa ai de unde sa iei filme in continuare,nu-i bai dar totusi,nasol ca s-au dus si astia.

ProfetulTau 07 Feb 2012 13:58

Originally Posted by aniela07:

e down de duminica :( si la naiba, ultimul film pe care mi l-am luat sambata a fost Vampyr al lui Dryer. of, ce feng shui de Dryer am. si nici nu-mi place! ~X(

mai sunt si altele;)

aniela07 07 Feb 2012 15:14

da, stiu ca mai sunt si altele. preferatul meu e un altul pentru ca eu imi caut mai mult carti. dar na, e urat ca s-a dus asta.

Kriss_Kringle 07 Feb 2012 15:15

Originally Posted by aniela07:

da, stiu ca mai sunt si altele. preferatul meu e un altul pentru ca eu imi caut mai mult carti. dar na, e urat ca s-a dus asta.

Eu imi iau cartile de pe ala cu nume de>:) .E plin ochi!

charles 07 Feb 2012 19:50

ma multumesc/ma resemnez si eu cu daimonul meu. carti mai scot si de pe library.nu. ca platforma foloseam torrentpond-ul, dar cum au mai disparut din trackere am renuntat. facea cautarea mult mai confortabila.

iiii 08 Feb 2012 01:06

wah,
dar mirosu de hartie nu va mai place? de dat pagini? de iscalit cartea? nimic nimic.... offff

tehnologia asta...

chuckyfan 08 Feb 2012 17:10

Dupa 11 ani de scoala in sfarsit ma enerveaza sistemul de invatamant romanesc unde nu suntem invatati aproape nimic care sa ne ajute in viata.

Am de invatat tot Luceafarul lui Eminescu doar pentru ca profesoara considera ca asa ii vom cunoaste mai bine vasta ( ? ) creatie. De ce am invata ceva care probabil n-o sa ne puna mancarea pe masa in viitor? Da, tre' sa studiezi literatura limbii care ai invat sa o vorbesti de cand te-ai nascut dar nici chiar asa.

iiii 08 Feb 2012 17:20

pai ceachi....

sti ca exista clasa profesionale? sau scolile de arte si meserii nu? licee industriale , etc
unde te invata o meserie, ba de motoare, ba de bucatar, ba tamplar... si dupa liceu, primesti atestat, cu, care pe viitor iti poti lua un job in domeniu, ca doar deh, esti calificat....

Liviu- 08 Feb 2012 17:25

Asa ziceam si eu cand eram in liceu despre unele obiecte... se pare ca pe o parte din ele chiar am ajuns sa ma bazez serios, iar pe altele as fi vrut sa le invat mai bine pentru mine. Ca tot se discuta cand era scandalul cu bacul, problema principala a invatamantului romanesc actual nu e faptul ca-i prea multa materie, ca-i prea multa teorie si prea putina practica, ci ca elevul nu-si mai da interesul. E si asta cu materia o problema care ar trebui rezolvata, la fel si problema profesorilor mai putin pregatiti, dar in principal e vina elevului. S-a creat o atmosfera si o conceptie eronata in mintea elevilor a ceea ce ar insemna invatamantul. Asa cum Romania a inteles gresit libertatea dupa revolutie, asa si elevul a inteles gresit scoala. Tocmai de asta a fost extrem de important ce a facut Funeriu anul trecut, elevul trebuie sa ia din nou scoala in serios, examenele ar trebui sa fie din nou teste adevarate, elevul trebuie sa realizeze asta. Ca ar trebui ca profesorii sa pregateasca serios elevul pentru asta e o idee, desi nu prea are cum in momentul de fata, un examen serios ar trebui sa sustina profesorul, iar apoi profesorul s-ar putea ca la randul lui sa poata pregati elevul pentru examen, daca acesta (elevul) ajunge sa prezinte un minim interes.

PS: Nu vorbeam despre tine mai sus, nu te cunosc indeajuns ca sa mi-o permit, doar prima fraza e indreptata direct spre tine.

PS2: +1 iiii

Kriss_Kringle 08 Feb 2012 18:25

Problema sistemului de invatamant din Romania e ca nu sunt destule categorii dintre care poate sa aleaga elevul si sunt obligati sa invete lucruri care ori nu-i intereseaza ori n-o sa le foloseasca la nimic in viata.
Mai bine sa excelezi la ceva decat sa fii mediocru la mai multe.Ca sa nu mai vorbesc de repartizarea prin calculator(inca se mai foloseste?)care e penibila.

Liviu- 08 Feb 2012 18:55

Originally Posted by Kriss_Kringle:

Problema sistemului de invatamant din Romania e ca nu sunt destule categorii dintre care poate sa aleaga elevul

La ce te referi mai exact?

si sunt obligati sa invete lucruri care ori nu-i intereseaza

Imi pare rau, dar pe ei nu-i intereseaza nimic ce are legatura cu scoala.

ori n-o sa le foloseasca la nimic in viata.

E discutabil.

iiii 08 Feb 2012 19:07

deci....

in primul rand materia este foarte stufoasa, ma refer la materia din manuale.... think ca ce facem noi la matematica in clasa a 12 , profil mate info, fac studentii in anumite facultati din vest sau de peste ocean. si aici nu ma refern numai la matematica, ci si la fizica, chimie etc...

tin minte cand eram elev, si trebuia sa invat o gramada de formule la fizica sau la matematica, sau la chimie, formule care au intrat pe o ureche si au iesit pe alta, cand trecea lectia.... in cazul meu, trebuie sa recunosc ca nu mi-au folosit la nimic, dar absolut la nimic.

apoi ce zice amicul ceachi despre literatura... asa credeam si eu in liceu, nu intelegeam de ce ma punea profa sa invat luceafarul,, sau cand am avut glossa etc....
dar cand am ajuns la o varsta si macar ma pot lauda ca am citit luceafarul si ca am reusit sa inteleg, si am reusit sa citesc cu alti ochi si mai ales cu alta minte , mi-am dat seama cat de fraier am fost in liceu, ca nu am vb cu profesoara... nu am pus intrebari, nu m-am bagat in discutiile din clasa legate de opera respectiva... asa ca ceachi.... citeste cat mai mult, fi smart, (vezi ca pe viitor o sa te ajute cand mergi la facultate la cluj sau undeva... si o sa te dai cult, fetele love it :D ) si o sa ai numai avantaje, sfatu meu

Liviu- 08 Feb 2012 19:12

Acelasi lucru poate fi aplicat si pentru matematica/fizica/chimie. Si iti folosesc la ceva daca depui efortul sa le intelegi. Eu nu am facut-o la timp cu unele lucruri si acum tare mi-as fi dorit sa o fi facut.

iiii 08 Feb 2012 19:17

da liviu
dar daca fizica era de exemplu mai practica.... nu numai formule sofisticate pe tabla si rahaturi de genu.... poate ar fi fost alttceva.... sa vad eu tot sa imi arate mie in laborator ceva de gen... chesti cu ,curent prosti.

si la chimie la fel, mergeam la laborator si ne punea sa combinam 2 lichide de culori diferite si se faceau alta culoare! woooooooooooooooooow!!!!!
si in rest numai formule formule formule si invatat mecanic..... practica ciuciu

intelegi ce vreau sa zic Liviu?

Cristina_ 08 Feb 2012 21:13

Ma enerveaza conducerea facultatii ca i-au decizii stupide in numele studentiilor.Am 2 examene picate si vroiam sa le dau in toamna.Seful de serie mi-a zis ca nu mai exista sesiune de toamna, aceasta fiind pusa in vara dupa cateva saptamani de la terminarea anului.De abia apuc sa termin facultatea care este tot mai stresanta.

Malombra 09 Feb 2012 16:37

ce mă enervează?
1.mă enervează când români care vorbesc cu ”mail-ul care ți l-am trimis ieri” și nu ”pe care ți l-am trimis ieri” pozează în corporatiști.
2. mă enervează că identificăm oamenii cu meseriile lor, iar despre calitățile lor nu am ști să spunem o vorbă, pentru că oamenii, dincolo de profesii, nu există.
3. mă enervează să știu că utilitatea unei chete se vede: nu am bani să-mi iau o lopată, dar dacă punem bani, tot blocul, luăm o lopată ca se deszăpezim în față. în schimb, utilitatea strângerii, în doze mărunte, a curajului din dotare, căci da, e în doze mici, doar nu vă așteptați să fim o națiune de supereroi, ei bine, aia nu se vede. sau poate că e bănuiala că celălalt pune mai puțin ca tine. banul se vede, că-s 2 lei, că-s 3, curajul însă nu se vede, e impalpabil, ținut cu grijă, băgat într-un ciorap imaginar până ți-l fac moliile ferfeniță și nu mai știi de unde să-l iei. și de curajul fiecăruia dintre colegii mei am nevoie acum, când fiecare se supără că primește prea puțin, dar li-i frică să zică.
4. mă enervează oscarurile care au loc fără ca bela tarr, cu calul lui, care-i mai breaz decât cel al lui spielberg, să fie menționat măcar la o categorie. urât și nașpa eveniment.

bremen1980 11 Feb 2012 12:15

Vatmanii RATB care lasa usile deschise in statiile de tramvai desi nimeni nu mai urca /coboara . Terapie de soc la 2-3 minute . Daca mergi 10 statii ajungi ca Louis de Funès in Hibernatus . :((

klaudya_e 11 Feb 2012 13:05

Originally Posted by Malombra:

2. mă enervează că identificăm oamenii cu meseriile lor, iar despre calitățile lor nu am ști să spunem o vorbă, pentru că oamenii, dincolo de profesii, nu există.

Asta imi place mult. Asa cum zicea Agatha Christie in Muncile lui Hercule: "...Nu orele de munca ale omului sunt importante-ci timpul lui liber!Asta e greseala pe care o facem cu totii..."

bremen1980 11 Feb 2012 18:38

Ma enerveaza afisul asta .Cand trec cu autobuzul si vad afisul asta mi se para ca moaca de pe el seamana cu Ricky Gervais dar cand dau zoom (adica ma holbez mai bine ) vad ca este Horia Brenciu cel care-mi rinjeste .

Kriss_Kringle 12 Feb 2012 14:36

Ma enerveaza pseudo-patriotii astia care nu vor decat sa-ti scoata ochii in cazul in care vrei sa pleci din tara.M-au exasperat cu comentarii de genul:"Lasa-ne pe noi astia putini sa traim in tara asta de cacat si pleaca tu la mai bine".Orice om intreg la minte ar pleca din Romania daca ar avea posibilitatea sa profeseze munca pe care o vrea intr-o tara civilizata.Daca i se ofera sansa cuiva sa activeze intr-un domeniu in care i-ar fi imposibil s-o faca in Romania,oare ar refuza doar de dragul patriei?Pana la urma doar o viata ai,nu e cazul sa faci ambitie prosteasca ca sa ajungi la batranete si sa ai regrete cu "daca" si "parca".

iiii 12 Feb 2012 21:19

bremen, you're right.....

presupun ca nu ai sa mergi la concert?

iiii 14 Feb 2012 10:01

ma enerveaza zapada de rahat de afara, faptul ca este gheata pe trotuare... faptul ca autoritatile nu fac nimic, dar absolut nimic in aceasta privinta.

vave 14 Feb 2012 10:49

Ei, nu fac nimic! Azi-noapte închiseseră o stradă de pe lângă Unirii ca să o poată dezăpezi. :P
Deci ceva tot au făcut. Mie îmi place zăpada așa multă cum este. E prima dată când chiar îmi place Bucureștiul cum arată. :))

iiii 14 Feb 2012 10:51

aseara pe la 1 eram pe la unirii, si in fata magazinului unirea nu era deloc dezapezit, era zapada pe carosabil cam de 3-4 cm, de trotuare sa nu mai zic...
dar mi-a placut astazi cand am mers spre munca si am trecut podul de la unirii, spre magazinul unirea, si se vedea superb dambovita alba...

vave 14 Feb 2012 11:31

Eu pe la 12 eram acolo și am văzut cu ochișorii mei cum închideau drumul. Oare am visat? :-/
Oh well, bine-a fi și la vară cald. Și da, Dâmbovița arată demențial. Am zis!

Oricum pe mine mă enerva că azi-noapte îmi era cald pe afară. :))

iiii 14 Feb 2012 11:36

se vede ca nu ai fost tavalita in zapada.... intr-un troian de ala de la fantani... eventual din fantanile secate...

vave 14 Feb 2012 11:40

Nu era cazul. Ugh.... și tu acum! :))

iiii 14 Feb 2012 11:44

si na,
oricum zapada asta pufoasa parca cere de la sine, tavaleala in zapada... e ca un dar care nu poate fi controlat.>:)

Chambord 14 Feb 2012 12:27

Eu zic s-o faceti odata si gata. Ce tot o dati dupa cires.

vave 14 Feb 2012 12:40

Odată sau o dată? Ca să știu pentru ce mă pregătesc. =))

Chambord 14 Feb 2012 12:45

De cate ori vreti numai haideti odata. Ca nu tine zapada la nesfarsit.

chuckyfan 14 Feb 2012 14:53

ete' ca si-a mai facut aparitia un spammer. ma enerveaza spammeri.

iiii 17 Feb 2012 09:25

ma seaca userii care dau aiurea cerere de prietenie pe cinemagia!!! vine ieri unu sarrpe din pitesti... ii explic ca nu accept cereri de prietenie , pt ca nu cunosc/vorbit/discutat si incepe sa ma injure....
asta e educatia primita de la ai lui de acasa... un necioplit..

Kriss_Kringle 17 Feb 2012 13:22

Originally Posted by iiii:

ma seaca userii care dau aiurea cerere de prietenie pe cinemagia!!! vine ieri unu sarrpe din pitesti... ii explic ca nu accept cereri de prietenie , pt ca nu cunosc/vorbit/discutat si incepe sa ma injure....
asta e educatia primita de la ai lui de acasa... un necioplit..

Mie-mi zici?Si eu sunt bombardat cu cereri de prietenie dar le dau x in dreapta si am incheiat subiectul.N-are rost sa intru in discutii,sa explic lucruri unor persoane cu care n-am comunicat deloc pe forum.

iiii 17 Feb 2012 13:24

stiu, eu am un text intr-un document word si il dau cu, copy/paste la toti... dar vad ca unele persoane sunt batute in debla...

iiii 17 Feb 2012 16:53

ma enerveaza ingrozitor persoanele care pronunta gresit numele orasului Manchester, mai ales cand mentioneaza ambele echipe de fotbal... Utd si City...

de n ori am auzit in loc de : mAncester , varianta de 2 lei si gresita mEncester

charles 17 Feb 2012 19:09

cred ca gresesti si tu. manchester se pronunta mæntʃɛstər. æ as in cat (kæt) sau man (mæn). avem vreun lingvist pe aici?

Kriss_Kringle 17 Feb 2012 19:15

Originally Posted by charles:

cred ca gresesti si tu. manchester se pronunta mæntʃɛstər. æ as in cat (kæt) sau man (mæn).

Exact la asta ma gandeam si eu cand am citit postul lui iiii dar am zis ca mi se pare mie.
Pe mine chiar ma enerveaza persoanele care pronunta mAnchester pentru ca suna fals si pompos.

ghost90 17 Feb 2012 19:22

Pai aici depinde de accent.In british se zice mAnchester iar in american accent mEnchester.Din cate stiu eu :-?

Kriss_Kringle 17 Feb 2012 19:36

Cu accentul pe A ar zice doar jamaicanii si britanicii cu accent mai puternic dar in mod normal cred ca se zice Meanchester.
Uite si un site unde se pronunta de catre britanici si 2 americani :
http://www.forvo.com/word/manchester_united/

brax 17 Feb 2012 19:47

sunt unii care proninta mancistăr (sau mencistăr).

aniela07 18 Feb 2012 06:27

Ma enerveaza americanii cu politica lor de kkt, cu o natiune de brainless zombies care si-au distrus neuronii indopandu-se cu macdonald's si care se simt amenintati daca le creste pretul la benzina pentru hummer-ul de neam prost. X( Oare nu-i asculta dumnezeu sa ploua cu benzina la ei? Sunt sigura ca se gaseste cineva suficient de disperat sa aprinda chibritul.

Obama Signed Executive Order Against Iran

The executive order directs all government agencies to respond immediately to the threat. It further invokes the authority of the 2012 NDAA (National Defense Authorization Act) which gives the President the power to launch military action against any nation without the approval of Congress. Ironically, the State of Emergency order also accuses the Iranian central bank of deceptive banking practices.

iiii 18 Feb 2012 18:14

am sa postez un mesaj de la un prieten de al meu de pe forum :

Na ca am dat si pe forum un pic si am vazut discutia. Zi-le ca prietena mea, actrita Sinead Moynihan, e nascuta si locuieste in Manchester si pronunta MAnchester. E drept, nici MEAnchester nu e gresit, asa pronunta Chris, de exemplu, dar e din SE, din Canterbury mai exact. Insa MEnchester este de-a dreptul odios.

charles 18 Feb 2012 21:12

asta pentru ca don'soara vorbeste in dialectul mancunian. de aici subliniez asta:

A major feature of the Mancunian accent is the over-enunciation of vowel sounds when compared to the flattened sounds of neighbouring areas.

corect, in queen's english, Manchester se pronunta asa: mæntʃɛstə(r). in dialectul manchester asa: mantʃɪstə.

redmen 19 Feb 2012 01:02

Ce ne-am fi facut noi fara prietena prietenului tau,actrita nascuta in Manchester.Nu am fi aflat niciodata cum se pronunta corect.

White1 19 Feb 2012 01:05

Deci am aflat?

MariaMona 20 Feb 2012 08:56

Originally Posted by iiii:

am sa postez un mesaj de la un prieten de al meu de pe forum :

Na ca am dat si pe forum un pic si am vazut discutia. Zi-le ca prietena mea, actrita Sinead Moynihan, e nascuta si locuieste in Manchester si pronunta MAnchester. E drept, nici MEAnchester nu e gresit, asa pronunta Chris, de exemplu, dar e din SE, din Canterbury mai exact. Insa MEnchester este de-a dreptul odios.

Si eu sunt pentru /ˈmæntʃɛstər/ ceea ce este ceva intre a si e (e pronuntat cu gura deschisa ca pentru a). Ca un exemplu similar, o femeie de la tara din zona Banatului, ar putea jura ca orasul meu natal se cheama "Cimişoara", cuvant regional, folosit intr-adevar la greu pe-aici pe la noi; cu toate astea - nu inseamna ca "Cimişoara" e varianta corecta in detrimentul "Timişoara". Parerea mea.

"Bacie soarili-n fireaştră
Creştie loboda-n grăgină
Haida dzâc la Cimişoara
După câci-o târgovină." :)

All times are GMT +2. The time now is 10:32.