![]() |
traim si vedem...
oare dupa referendumul asta o sa "traim bine" in continuare? |
USL-ul a fost cel care a consumat 75% din timp incercand sa-i ia presedintelui dreptul sa mearga la Consiliul European. Alte probleme nu mai avea tara, doar cine merge acolo? USL-ul a schimbat presedintii camerelor, avocatul poporului si a cheltuit o gramada de timp si bani ca sa demita presedintele. Alte probleme nu mai avea tara?
Ei bine acum au referendumul. Daca chiar situatia e asa grava cum zic ei si Basescu e asa urat de oameni, atunci sa vina jumatate din popor la vot. E o cerinta rezonabila. Daca nu ii intereseaza si nu merg la vot, inseamna ca de fapt nu existau probleme asa grave, nu? Daca nu vin jumatate, atunci USL sa plateasa pe masura pentru timpul, imaginea pierduta in strainatate si sumele uriase irosite in zadar! |
twinsen, sunt 100 de ani de cand caragiale a murit....
think, daca traia si vedea ce e acum , ce tiganie e in clasa politica romaneasca, cred ca ar fi ras si cu fundul si mai publica inca 100 de nuvele/schite/teatru. |
Caragiale sau nu, cred ca esti de acord ca s-a utilizat o gramada de timp, energie si bani pentru acuzarea si demiterea lui Traian Basescu. Daca Traian Basescu nu va fi demis de popor, atunci cineva trebuie sa plateasca pentru greseala, nu?
|
daca nu o sa fie demis, o sa se musamalizeze ca in 2007 cand tariceanu a incercat acelasi schepsis. right?
|
Asta cu trebuie e la modul ideal. Ar fi frumos să plătească, dar mai toți scapă basma curată.
Pe de altă parte în 2007 CCR a decis că demiterea se poate face fără majoritatea celor de pe liste la vot. Și cum nu s-a modificat constituția înseamnă că e o problemă undeva la o exprimare, o formulare. Pe fond legea e constituțională și sunt convins că după ce juriștii vor reformula legea, CCR va decide că suspendarea se poate face și fără prezența la vot a majorității. E de bine sau de rău nu știu, cert e că va fi o bătălie deschisă, nu una decisă de noncombat. Și de asta are nevoie România acum: să dea poporul legitimitate unuia sau altuia. Nu să rămână unul care a avut 20% că apoi iar se ceartă și zice puterea că ei sunt câștigătorii morali. |
Hai sa ne intelegem, poporul l-a ales pe Basescu pe 5 ani. Ca sa schimbi o alegere clara, facuta pe o perioada stabilita, trebuie sa exista motive grave. Pana acum *singurii* care au afirmat ca exista motive grave sunt 256 de parlamentari. Daca poporul considera ca exista motive grave, atunci vine macar jumatate la vot. Daca nu vine inseamna ca nu-l intereseaza si deci nu exista temei sa schimbi o hotarare cu valabilitate de 5 ani.
|
twinsen...
lumea o sa vina... sa nu uitam cu ce slogan era basescu in romania... prima, daca o mai ti minte... era : readucem romani acasa... apoi dupa 2 ani le zice, profesorilor si medicilor : daca nu le convine sa plece... apoi cu taierile, lumea de rand nu iarta, profesorii care lucreaza de multi ani, minus 25 % .... |
Foarte bine, sa vina jumatate si sa voteze cum vor si o sa fiu si eu de acord cu validitatea referendumului.
Presimt insa ca USL nu va respecta hotararile Curtii Constitutionale si vor organiza referendumul tot dupa bunul lor plac. E foarte interesanta si decizia referitoare la avocatul poporului, care nu cred ca s-a luat inca. Daca restabileste in functie pe cel vechi, acesta poate ataca ordonantele guvernului la CCR si de-abia atunci ar mai fi o garantie ca USL va respecta deciziiile Curtii. |
S-a dat aia cu avocatul și a fost corect dat jos.(în viziunea CCR)
Cât despre legea asta încă nu e în vigoare. După ce trece de CCR ajunge la președinte unde poate sta vreo 20 de zile (până după referendum) sau o poate retrimite parlamentului (cum cred că vor face ca să reformuleze) și apoi iar CCR și iar președinte. Mă rog tot felul de tehnicalități. LE: se pare că ministerul de interne tocmai a spus că referendumul se va organiza după ordonanța de urgență care reia textul din 2007 (cu copy paste cum îi place lui Ponta) și șansele de neconstituționalitate sunt nule(dat fiind că pe același text CCR a decis că e ok) |
Originally Posted by Twinsen:
Si cat de penibil e sa le spuna Basescu sustinatorilor lui stati acasa? |
Se pare ca nu e cazul, oricum USL-ul a anuntat ca vor organiza alegerile dupa propria lor ordonanta de guvern...
|
(__________) <---- un vas de adunat lacrimi pentru Twinsen si pentru orice alt propagandist pedelac ce mai colcaie pe aici
Iti e greu tie sa te intelegi cu democratia cu care stai in gura zi si noapte insa nu esti tu si nici CCR in masura sa spuna cati trebuie sa vina la vot ca votul sa fie valabil in cazul asta, care nu e unul special. "Poporul" a considerat ca Base e de rahat de ceva vreme doar ca nu ai fost tu atent pe faza. Asta e, problema ta pana la urma ca iti scapa lucruri evidente. Dar defapt nu ti-a scapat, e meseria ta sa scrii prostii pe acest forum poate poate mai gasesti vreun prost care sa puna botul la mesajele tale de iubire al conducatorului suprem Basescu. Nu mai ai mult si o dai in mineriade, revolutii, Ilici si comunistii si alte tampenii. BAAAAAAAAAAAAAAAA Traian Basescu a facut parte din CONDUCEREA statului roman de la 90` incoace. Cum pipa cucului crez ca era el al mai anticomunist dintr-o conducere de comunisti. Nu esti intreg la minte baiatule sau preferi sa ignori evidentele. Pui stampia pe un securist imputit care a facut parte din conducerea lui Ilici, la fel ca Blaga, Berceanu si restul de lepre. Mai usor cu logica pe scari cand ai burta plina de rahat basescian. Mai usor cu inchinatul la CCR, la Basescu si la cine o sa te mai inchini in viitor. Ti-am dat un exemplu pe care orice prost in intelege in cazul curtii supreme din America. Ah, si mai usor cu inchinatul la Germania, pe langa faptul ca nu intelegi sau nu vrei sa intelegi nimic din politica, pun pariu ca nu ai iesit in viata ta in afara tarii si vorbesti de ce ti se da cu lingurita de "al de sus" oricare ar fi ala pentru ca in urmatorii ani vei trebui sa iti alegi alti zei pentru ca nimeni nu e nemuritor, nici macar base al tau. Cumpara batiste pentru momentul cand salvatorul tarii pe care il adori va vedea pucaria pe interior. |
Basescu trebuie sa fie demis, ca sa incepem si noi sa fim respectati in Lume. Pe urma, trebuie inlocuite conducerile DNA, ANI, ICR etc., etc. Poporul Roman merita conducatori mai buni! Sau nu!?
|
Originally Posted by redy:
|
Doi procurori din Consiliul Superior al Magistraturii arestati pentru trafic de influenta cu oameni din varful USL. Cei doi urmareau functiile de Procuror General al Romaniei respectiv sef DNA. Se speculeaza ca inclusiv Victor Ponta ar fi implicat.
|
UAU ! :D Nu se speculeaza nimic in legatura cu tine, esti doar remunerat de PDL. Cand micutii vor pleca, tu va trebui sa intri in piata reala si sa nu mai stai cu mana intinsa.
Se speculeaza ca Basescu si compania nu vor sa plece de la furat si astea sunt ultimele tipete de disperare. Se speculeaza ca Ponta este implicat in inlocuirea jegurilor mafioate infiltrate in toate institutiile, Kovesi si Morar fiind marionete destul de importante in ceea ce consta un sistem de furt al banilor de la stat spre propriile lor persoane. |
Unde se speculeaza? In EVZ? Amice esti mai indoctrinat decat un soldat rus de pe vremea WW2. |
twinsen, acum ca vreau sa te intreb si eu ceva...
de ce esti asa cu PD-L-ul? ce ti-au facut? cu ce te-au ajutat? ai oameni sus pusi in biznisu tau care sunt pedelisti? |
Originally Posted by iiii:
"Dacă nu vor fi asigurări foarte credibile şi acţiuni concrete din partea Guvernului român în privinţa restabilirii statului de drept în România, ţara ar putea pierde ani întregi în procesul de integrare deplină în UE", a declarat ea." USL-ul a reusit in doar 2 luni sa afecteze ani de munca si sacrificii a poporului asta si e doar inceputul. Chiar credeti declaratiile lui Ponta ca oameni ca Angela Merkel sau Viviane Reding fac declaratii ca sunt prost informati? Impertinenta lui prosteste poporul roman si costurile o sa fie devastatoare daca nu ne trezim macar acum. |
uite...
iti garantez ca sunt putini care gandesc asa . bugetarul de rand care dupa 25 de ani s-a trezit cu salariul taiat, sporurile taiate etc . el ce parere crezi ca are? iti zic eu : cine conduce a gresit, dam jos, sa vina altii. altii care nu stie sigur ce v-or face, dar romanul spera. daca tu ai avut sansa sa nu fi afectat direct de fosta conducere , inseamna ca ai avut noroc. in 2004 cand a iesit basescu toata lumea era fericita pentru ca dorea schimbare... a fost o perioada pana cand a decazut. acum lumea vrea altceva. intelegi? si daca stam se ne gandim la anumite corectitudini, uita-te cum stam la capitolul autostrazi. suntem de rasul europei. ti se pare ok , ca 1 km de autostrada sa coste de 4-5 ori mai scump decat in ungaria ori bulgaria? crezi ca lumea nu e indignata? crezi ca pensionarii sunt fericiti ca din micile pensi au taiat? crezi ca lumea mai voia sa o vada pe nenorocita de udrea la tv? sau pe boc? |
Eu stiu ca in momentul in care as fi nemultumit de un salar mic de la buget care de abia imi ajunge ca sa traiesc, mi-as pune problema care sunt prioritatile mele, daca nu cumva am gresit eu ceva si ce pot face ca sa schimb situatia tot eu. Nu as da vina pe Basescu si Ponta, ca nu ei mi-au fost parinti, nu ei au invatat la scoala in locul meu, nu ei mi-au ales meseria si nici locul de munca.
Pe "vremea lui Boc" eu aveam un PFA. La fiecare 3 luni se schimba legislatia, mergeam de la Finante la Casa de Asigurari de Sanatate de acolo la Casa de Pensii etc etc La un moment dat am zis stop si m-am angajat. Nu l-am injurat pe Boc, am analizat situatia si am facut eu o schimbare. La firma unde m-am dus, era pontaj electronic, fiecare minut contorizat. Vineri plecam la ora 18.00 fix si pana atunci chiar munceam. Daca am fost sunat duminica la 3 dimineata, m-am imbracat si m-am dus la servici. Bugetarii aceia atat de revoltati de ce nu se angajeaza la privat? Ca asa salarul lor nu va mai fi depinde direct de Boc si Ponta. Dar nu, e mult mai usor sa zici "huo Basescu, nenorocitul mi-o taiat salaruuu!!!" si apoi sa pui pe altul care te minte frumos si te fura si mai rau. Asta e, prostii vor fi prostiti mereu... |
sti ce le-a zis profesorilor si meidcilor basescu? sa plece din tara daca nu le convine... e frumos asa?
|
Da-mi un link cu citatul.
|
damn,
din motive tehnice nu am cum sa dau link dar poti cauta tu pe google. |
Nu am gasit decat asta. "Sunt de acord ca medicii pleaca in strainatate pe salarii mai bune. Cel mai bun lucru a fost liberalizarea pietei muncii. Sa nu mai facem o drama din faptul ca plecam. Statul roman nu poate sa isi plateasca medicii si profesorii cum merita, asta-i realitatea".
Mie mi se pare ca omul spune sincer care e situatia. |
ceva de genu... dar nici nu ii ajuta cumva sa nu plece, mai ales ca nu sunt santieristi sau bone. totusi unii au tocit bancile facultatilor multi ani.
|
Cel mai mare cosmar al vietii mele e ca o sa ajung intr-un spital de stat, unde de la doctor pana la ultima infirmiera spaga e cuvant de ordine si cu toate astea deseori te neglijeaza si ajungi uneori sa iesi si mai bolnav decat ai intrat. Doamne fereste!
|
si lasa-ma sa ghicesc... de ce e asa? de cand e asa? daca basescu si pedelisti erau perfecti, si sistemul medical din romania era pus la punct, bani investiti corect , fara licitatii umflate ... era ok
aici nu e vb de usl sau de pdl sau de cdr , e vorba de toti. si mai platesc si din salariu nu stiu ce procent pt sistemul medical... |
|
10.5 pentru pensie (daca o mai apuci) si 0.5 pt asigurarea de somaj, care, oricum, tot nu ti-ar ajunge decat de-o berica.
|
da revene, si cand stau si ma gandesc ca mai am 40 de ani de munca pana ajung sa mananc prima paine din pensie... asta daca nu se muta pensionarea la 70-75 ani.
|
pont: fa rost de un certificat de revolutionar antibasist.
|
T., am si pentru tine o recomandare: fa-ti asigurare privata de sanatate, daca ai fobii de-astea cu spitalele de stat. oricum, medicii sunt tot aia. trateaza atat de bine pacientii ca e mare minune daca supravietuiesti.
|
oare de ce basescu cand s-a operat in de hernie sau ce pastele masii a avut, a ales sa se opereze in viena? :-/
|
|
si alea tipau in germana si el poate credea ca le place :D hehe
|
nu, alea erau in culmea extazului erotic. Base le-a aratata cum se dansa la Ciresica dupa ce s-a vindecat.
|
Hai lasa-o. Tu nu esti pedelac esti anti-USL. Minciuni, minciuni si dezingormari. Ce eforturi au depus astia de au furat in parlament mah ? Tu stii ce e aia o democratie in primul rand ? Se vede foarte bine ca esti un mic pui de comunist doar ca iti place cine e acum la putere cum le placea unora sa cu alde Ceasca. Ia zi amice care sunt eforturile alea pentru spatiu Shenghen ? Ia enumera tu aici masurile alea minunate luate de guvernul pedelac ? Ca tot esti cu efortul in gura, baga mare. Enunta cu subiect si predicat. In acelasi mod ia spune tu ce legi a incalcat USL ? Pe puncte ca sa nu aberam aici aiurea. Nu Ponta a distrus tara asta, Basescu o face in mod repetat de cativa ani incoace cu pedelacii la putere, prin media si mai pe unde prind ei putin aer. La fel cum pe vremea lui Nastase erau aia care il pupau pe unde mai gaseau la fel se intampla si acum. Costurile pe care tara asta le plateste este pentru ca sunt foarte multi lingai ca tine la toate mizeriile mafiotilor de la conducerea PDL. Trebuie sa fii absolut prost, de nerecuperat, ca sa votezi pentru sustinerea lui Bas la putere. E de patologie in cazul votantilor lui Bas la fel de mult cum e si in cazul tau postacule, singura difereta e ca tu mai primesti un biscuite in timp ce ceilalti iau un kilogram de faina. Ia zi bai tarane cum justifici tu faptul ca votul celor care se duc la vot nu se pune daca nu iesi in nu stiu ce prag aberant in ce priveste alegerea/demiterea unui individ? Cum justifici bah democratule ca tot cu democratia esti in gura. Esti la fel de democrat ca Republica Democrata China bai nesimtitule. Stai acasa ba postacule ca nu cumva sa gresesti cand pui stampila de "democrat liberal" ce esti. Democratia se face cu statul in cur pe canapea, Base-style. Tu nu ai nici o treaba cu democratia bai baiatule, tot ce te intereseaza pe tine este mentinerea la putere a PDL-ului si a lui Bas prin orice mijloace. Te doare in cur de democratie dar nu iti lipseste tupeul si nesimtirea celor cu care te asociezi cand vorbesti despre democratie. Vad ca te pui in genunchi repede in legatura cu ce auzi tu ca au spus unii. Ia zi postacule in ce stat mai exista un astfel de prag. Iti aduc aminte ca acest lucru nu a existat si a fost schimbat SPECIAL pentru Basescu de catre Boc sau Ungureanu, unul din marionetele astea bolsevice. Nu-i asa ca nu conteaza ca nu mai exista o astfel de aberatie in Europa. Nici in Romania nu a existat asa ceva pana nu a fost introdusa de mafiotii de la PDL. Hai postacule sa iti vad cunostiintele de politica europeana ca te vad indignat. |
Te-as injura, dar esti asa comic ca pur si simplu nu pot :))
|
Pai vezi, nu incerca sa te pictezi intr-un revolutionar sau ceva. Daca te-ai fi nascut pe vreamea lui Ceasca probabil erai cel mai mare sustinator al lui. Nu ai cunostinte in ceea ce priveste democratia dar nu te impedica sa tipi ca din gura din sarpe cand te ciupeste Base un pic, pui de comunist. Toti astia care au subordonat institutiile dupa propriul lor plac si la comanda unui cretin ca Base sunt cei din teapa ta, sclavi. Nu-i Base vreun smecher inascut ci doar a profitat de sclavia si prostia ce caracterizeaza aceasta tara iar prostia nu are culoare politica si nici ideologii. Ca dovada ca atunci cand te-am luat la rost pe puncte nu esti capabil sa raspunzi, pentru ca nu stii, pentru ca esti doar o goarna de propaganda, postacule. In astfel de momente mizeria iese la suprafata si se "activeaza" mai toti "independentii" asa ca tine care stau cu democratia in gura ca niste impostori.
http://www.youtube.com/watch?v=3OEQSZaPjNk <-- asta e Basescu si nimic mai mult. Asta e salvatorul tau, pui de comunist. PS: Ah deci incerci sa joci si jocul individului care are umor. LOL :)). Amice, nu te-ai nascut cu asa ceva ci doar cu frica si paranoia ca altfel nu puneai botul la tot ce mai scoate propaganda pedelista pe goarna. |
Redy eu cred că întreci măsura. Dacă vrei să faci campanie ia-te de ce a făcut Băsescu, nu de interlocutorii tăi.
Twinsen nu te mai minți singur ești pro PDL. Și da cred că Merkel a fost informată de Băsescu cu punctul lui de vedere care în opinia lui Ponta e prost. Fix Merkel n-are altceva de făcut decât de interpretat constituția noastră la care și noi avem probleme, dar ea o interpretează bine. Îmi aduc și eu aminte, de fapt cum puteam să uit cum le-a spus Băsescu la bolnavi că să ia o aspirină că le trece, sau cum a spus că se poate învăța și la lumina lumânării sau cum nu e cazul să învețe copiii că pot reuși și dacă sunt șmecheri. Dar astea au fost în primul mandat. Altfel ne-au demonstrat și procurorii DNA că sunt penibili. Cel puțin implicarea lui Ponta și stenogramele lui sunt penibile. Pe de altă parte e iarăși penibil să ne spună că au făcut trafic de influență cu USL-iștii când posturile vizate sunt numite de președinte. Că sunt vinovați sau nu, nu știu, dar cum să mai ai încredere în ei? Dar să ne și distrăm cu Băsescu: http://www.youtube.com/watch?v=ORkWMt5iR6k |
Piua, Redy, piua. De ce te bagi in jocul basistilor? Ai observat ca incearca sa devieze discutia in mod sistematic.
Situatia e urmatoarea: Basescu sa fie demis din functia de Presedinte? Da sau nu, poporul roman alege. Presedintele Romaniei e supus votului popular. E democratie, care nu intelege si nu accepta asta, poate sa moara acum, sunt prea prosti si irosesc spatiu si mancare. |
Originally Posted by danonino:
|
Inca o data
Situatia e urmatoarea: Basescu sa fie demis din functia de Presedinte? Da sau nu, poporul roman alege. |
Repeti ca sa nu uiti? :)
|
L-am vazut aseara pe Ponta mintind cu zambetul pe buze pe liderii europeni ca va respecta decizia Curtii Constitutionale si referendumul va fi validat doar daca participa peste 50% din populatie.
De unde stiu ca mintea? Foarte simplu, la intrebarea ce se va intampla daca Parlamentul nu va da o lege conform hotararii Curtii Constitutionale pana la referendum, a zis ca referendumul nu va fi validatat de Curte. Fals! Ordonanta de guvern data de el care prevede demiterea cu majoritatea celor prezenti la vot e inca in vigoare. Curtea Constitutionala e obligata sa valideze referendumul pe baza acelei ordinante, chiar daca se prezinta doar 1 om la vot. Cum credeti ca va reactiona intreaga Europa in fata unui premier care calca in picioare statul de drept si apoi indrazneste sa vina cu minciuni sfruntate la ei. Credeti ca va fi ca in Romania, ca "lasa ca merge si asa". O sa fim izolati, n-o sa mai intram in spatiul Schengen, ani de progres o sa se piarda. O sa se stabileasca in schimb relatii apropiate cu Rusia si alte tari "pretene"... Refrendumul aste e extrem de important pentru noi toti, ganditi-va foarte bine! |
Situatia e urmatoarea: Basescu sa fie demis din functia de Presedinte? Da sau nu, poporul roman alege. Presedintele Romaniei e supus votului popular. E democratie, care nu intelege si nu accepta asta, poate sa moara acum, sunt prea prosti si irosesc spatiu si mancare.
Asa cum a putut fi ales, asa poate fi si demis: prin votul romanilor. |
Twinsen astea-s speculații cu minciuna.
Minciunile adevărate au fost alea din 2008 cu creșterea salariilor la profesori când Băsescu zice că sunt bani și peste câteva luni se răzgândește. Apoi alea din 2010 când zice că nu se taie salariile, iar apoi ne anunță triumfător că decât să ne mai mintă încă 6 luni preferă să taie salariile. (plus pensiile și mai apoi creșterea TVA deoarece CCR-ul i-a spus că nu respectă constituția) |
sergiu, fiecare poate sa voteze cum vrea. Daca crezi ca as e bine, voteaza pentru demitere.
Un lucru insa nu se poate discuta - respectarea legii. De asta Europa ne critica acum si de asta riscam sa pierdem o gramada de bani si sprijin. Nu pentru ca Basescu a fost suspendat. USL a calcat in picioare legea si principiile statului de drept, iar asta e extrem de grav si asta ne cere toata Europa sa remediem. Ponta degeaba se duce acolo si zice "da, da, da" si in tara legea e in continuare dispretuita. Aia nu sunt prosti. Sa se anuleze ordonanta de urgenta referitoare la referendum. Curtea Constitutionala sa cerceteze cum a fost destitut avocatul poporului si presedintii camerelor. Daca se dovedeste ca au fost incalcate legile, vinovatii sa sufere consecintele. |
All times are GMT +2. The time now is 11:44. |