![]() |
Daca el crede ca ar putea prezenta interes... oricum restul pot vota impotriva.
|
Originally Posted by Malombra:
bun, bun, dar eseu poate fi atat un doc cat si un "artistic". + Chris Marker |
Pier Paolo Pasolini
Pentru ca e cel mai interesant si cel mai controversat dintre neorealisti. Accattone(1961) Mamma Roma(1962) Comizi D'Amore(1964) Teorema(1968) Il Decameron(1971)/Arabian Nights(1974) |
+1 Pasolini
|
Agnès Varda, pentru a interveni, chiar si intr-o mica masura, in monopulul masculin al regizorilor propusi; as fi continuat cu Vera Chytilova sau Kira Muratova, insa filmele lor nu prea-s de gasit, maxim 3 sau 4 de la fiecare
La pointe courte, 1956 Cleo de 5 a 7, 1962 Le bonheur, 1965 L'une chante, l'autre pas, 1977 Les plages d'Agnès, 2008 |
+1 Chris Marker
-1 Pier Paolo Pasolini |
Pasolini +1
Mi-ar placea sa mai vad niste regizori mai vechi printre nominalizati :D Any ideas? :P |
+1 Agnes Varda
@Liviu,sunt o tona.Fellini,De Sica,Rossellini,Altman,Bunuel,Clair,Carne,etc. |
:)) Da... am auzit si eu de ei... asa mai trecator :P Din pacate nu sunt printre nominalizati, desi pe unii dintre ei nici nu i-as vrea acum, iar altii nu pot intra pentru ca deja au fost in turneul precedent. As prefera o nominalizare pentru Altman asa cum a fost in cealalta incercare de selectie.
|
Agnès Varda a participat in turneul trecut.. Cat despre regizorii mai vechi, am vrut la un moment dat sa-l propun pe Truffaut. Ar mai interesa pe cineva?
|
Da.
|
Ai dreptate, nu pot sa-mi dau seama cum am uitat ca Varda a facut parte din turneul trecut, probabil e si pentru ca runda respectiva nu am participat.
Si eu ma gandeam sa-l nominalizez pe Truffaut si sigur l-as vota daca printre propuneri apar Day and Night si The Last Metro. |
Hai sa incercam:
Francois Truffaut La chambre verte L'homme qui aimait les femmes La nuit americaine Le dernier metro Tirez sur le pianiste |
+1 João César Monteiro
+1 Francois Tuffaut +1 Shion Sono +1 Bruno Dumont -1 Dan Pita -1 Ermanno Olmi |
Daca tot mai am dreptul la cativa regizori, hai sa propun eu niste "babalaci" :) , am cateva idei, sa vedem ce o iesi.
La primul nume am nevoie de ajutorul vostru, poate cunoasteti: Don Siegel N-am vazut niciun film al acestui regizor, dar am auzit de filmul lui The Killers ca e absolut cultissim in sensul ca: Don Siegel e regizorul, Ernest Hemingway e scenaristul, John Casavettes a incasat cecul de la filmul asta si cu el a fondat cinemaul independent american, Ronald Reagan a incasat cecul de la filmul asta si mai tarziu ... stiti voi :P Invasion of the Body Snatchers (1956) The Killers (1964) Dirty Harry (1971) The Shootist (1976) Escape from Alcatraz (1979) Jacques Tati Cred ca o sa-i placa si lu' Liviu propunerea asta. Pentru ca am vazut 3/5 din lista de mai jos, sunt filme minunate, cinema total in afara cuvintelor si pentru ca nu cred ca exista un film mai bun ca Play Time in tot ce s-a propus pana acum. Jour de fête Mr. Hulot's Holiday Mon Oncle Play Time Trafic In fine, fie ca intra in turneu, fie ca nu, am zis ca vad candva filmele lui: Otto Preminger Laura (1944) The Man with the Golden Arm (1955) Angel Face (1952) Anatomy of a Murder (1959) Exodus (1960) |
-1 Don Siegel Cele doua filme pe care le-am vazut de la el(inclusiv Invasion..) nu-s deloc rele dar nici atat de bune incat sa merite un loc aici..cred.
+1 Otto Preminger - Si as propune si Advise And Consent, un excelent film politic (poate in locul lui Exodus, vad ca are sub 7 pe imdb spre deosebire de celelalte filme). |
Ma bucur ca a fost propus Jacques Tati, filmele lui sunt o desfatare +1
-1 Otto Preminger |
Soricico, mi-ai luat vorba din gura cu prezentele feminine.
2 propuneri feminine, pentru ca amindoua, zic eu, fac fata cu brio intr-o lume dominata de barbati. Am vazut 3/5 la fiecare, plus altele nelistate. Isabel Coixet Things I never told you - 1996 A los que aman - 1998 My life without me - 2003 The secret life of words - 2005 Map of the sounds of Tokyo - 2009 Jane Campion Sweetie - 1989 The portrait of a lady - 1996 Holy smoke - 1999 In the cut - 2003 Bright star - 2009 Pentru Liviu, dar si pentru mine, pentru ca desi am vazut o parte din filmele lui nu am reusit sa vad tot ce as fi vrut. Robert Altman McCabe & Mrs. Miller - 1971 The Long Goodbye - 1973 Thieves Like Us - 1974 California Split -1974 Nashville - 1975 Si in final, pentru sensibilitatea lui si darul de realiza filme memorabile, cu sau fara ajutorul decorurilor fastuoase, concentrindu-se in special asupra caracterelor umane. Mentionez ca cele de mai jos sint filme pe care nu le-am vazut. William Wyler Dodsworth - 1936 Dead end - 1937 The best years of our live - 1946 The heiress - 1949 The children's hour - 1961 Daca vreti sa schimb ceva, spuneti-mi. |
Originally Posted by loud.rocks:
nu stiam ca e permis sa-ti schimbi votul. |
Bun, anaemona, salut cu plusuri propunerile tale; si daca Agnès Varda iese din cursa nominalizarilor, o sa incerc cu Agnieszka Holland, nu am vazut decat The Secret Garden, dar nu va fi in lista, il gasesc prea dulceag si ma intereseaza sa descopar miezul amarui al carierei sale, filme influentate de dinamica politica tumultoasa a istoriei europene a secolului al XX-lea
A Woman Alone, 1981 Angry Harvest, 1985 Europa Europa, 1990 Olivier, Olivier, 1992 The Third Miracle, 1999 |
| All times are GMT +2. The time now is 02:43. |