![]() |
Pai si in turul urmator ce se intampla ? Menage a trois ?
|
Originally Posted by Liviu-:
Cum sa mearga? Ti se da peste cap tot excelul si toate predictiile noastre :)) Trebuie sa faci ceva pentru departajare in caz de egalitate. N-as crede ca tragerea la sorti e buna. |
De ce sa se dea peste cap? In Excel e foarte usor sa-i scriu pe ambii, nu mi-e greu sa mai scriu intr-o casuta :P Iar la previziuni ambii primesc puncte, atat cei care au votat cu X, cat si cei care au votat cu Y. Eu nu vad nicio problema in egalitate. Din contra, apare sansa vizionarii unui film in plus pana la urma. Nu suntem la fotbal ca cinva sa trebuiasca eliminat neaparat :P Aici meciuri 1 vs 1 vs 1, desi putin mai incomode, nu sunt imposibile.
|
Eu cred ca o sa avem parte de mai multe rezultate de egalitate. Sunt dueluri prea tari, si pana la urma si la duelurile care par "clare" sunt sigur ca o sa fie surprize.
Iar ideea ta mi se pare foarte buna. Pana la urma vizionarea filmelor e motivul principal al acestui concurs, apoi discutiile si predictiile. |
Deci teoretic in finala am putea avea 32 de regizori ... adica exact atatia cu cati am plecat. Iar finala bineinteles se va incheia la egalitate.
Q: In excel, in F2 punem castigatorul finalei mici sau pierzatorul finalei mari ? |
Teoretic da, dar ma indoiesc ca se va inampla lucrul asta prea des. Intrebarea e urmatoarea, ati fi de acord cu sfarsirea turneului printr-o egalitate? Ma refer la finala mare. Sau ati prefera sa mai continue perioada de vot? Eu n-as avea nimic impotriva cu o egalitate in final.
In chenarele de completat sunt trecuti doar castigatorii, deci F2 reprezinta castigatorul finalei mici. |
Sau, poate şi mai mişto ar fi ca în cazul unei egalităţi să mai existe o rundă de departajare... în fond, ce concurs se termină cu egalitate?:-S
Desigur, e doar părerea mea.:) |
Dupa cum ziceam, nu suntem la fotbal sau alt sport. Regizorul castigator nu primeste niciun trofeu, niciun premiu. Si daca ei chiar sunt egali, adica pur si simplu e prea greu sa spui ca un film e mai bun decat altul, mi se pare incorect sa prelungim doar ca unul din ei sa iasa castigator, cand poate ambii ar merita sa castige. Eu zic ca mai bine lasam perioada de o saptamana pentru voturi si care o fi rezultatul sa fie acceptat asa cum este.
|
ok, e bine şi aşa... în fond, nu contează atât de mult finalul cât exerciţiul în sine pe care îl propune concursul. (cel de a vedea cât mai multe filme de calitate)...
|
Eu sunt de acord cu ideea lui dragonfly. Astfel fiecare regizor ar participa cu un al saselea film, ceea ce inseamna doua filme in plus :D. Sau tu te refereai la inca o tragere la sorti din cele cinci filme ale fiecaruia? Cu asta n-as fi de acord...
Si legat de chestia cu finalistii (sau nu neaparat).. Sa zicem ca avem semi-finalele x-y si q-z. Pot sa aleg acelasi regizor si la F1 si la F2? Asta in ideea ca poate regizorul ales de mine in sferturi pierde si intra in finala mica, si astfel sa merg pe ideea ca o sa castige acolo. Sau dintre x si y in prima runda, sa aleg x pentru urmatoarea si y pentru runda a treia(chiar daca nu am ales y in runda doi, ci x). Sau trebuie s-o iau logic, adica care ar fi parcursul normal strict cu regizorii alesi initial, fara sa joc astfel la mai multe variante? /Scuze pentru eventuala exprimare gresita. |
Doar ca acel regizor s-ar putea sa nu aiba un al saselea film. Pe langa asta noi am stabilit o lista de 5 filme. Cum alegem al 6lea film in caz ca exista macar? Stam iar si facem selectie? Putem alege din lista deja facuta cu selectia, dar daca au fost nominalizate doar alea 5? Nu cred ca e o idee buna al 6lea film. In plus, as vrea sa fie regulile cat mai exacte si odata stabilit tabloul sa nu fie modificat.
Tragerea la sorti dintre cele 5 ar fi o idee mai corecta, dar sunt toate filme vazute deja, de asta nu o sustin. Mai corect mi se pare sa se prelungeasca perioada de vot cu inca o saptamana. Dar nu mi se pare corect nici asa. Perioada de vot ar trebui sa fie exacta pentru toate, sansele sa fie egale pentru fiecare meci. Cu cat nu se respecta unele reguli, cu atat exista sansa departarii si mai mari de regulament. Eu sustin ca egalitatea sa ramana egalitate, nu vad de ce ar trebui in cazul de fata sa fie un castigator cert cand poate nici nu ar trebui sa fie. Legat de a doua problema, trebuie sa completezi logic. |
Eventual, în caz de egalitate, s-ar putea lăsa regizorii respectivi să participe la un turneu viitor dar cu alte filme? (adică să fie introduşi în lista de nominalizări şi dacă reuşesc să treacă mai departe bine, dacă nu, nu...) Eu cred că doi regizori în plus nu vor schimba cu nimic situaţia, mai ales că fiecare va avea dreptul să voteze dacă vor sau nu să îi vadă din nou... Aşa cred că ar fi toată lumea împăcată şi atunci se va decide cu adevărat dacă lumea îi vrea sau nu.
Sau, nu ştiu... cum vreţi L.E. Îmi cer scuze. Poate, întradevăr e mai bine să rămână lucrurile aşa cum au fost stabilite de la bun început, fără nicio regulă în plus sau în minus... Chiar nu vreau să enervez pe nimeni sau să schimb bunul mers al lucrurilor pentru o plăcere personală şi subiectivă până la urmă... |
Legat de previziuni eu am niște nelămuriri.
Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou? Completez totul de la început? Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii? Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele. Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier? |
Originally Posted by sergiuseling:
Se completeaza integral :D
Unul singur. Daca e egalitate primesc puncte atat cei care l-au votat pe X, cat si si cei care l-au votat pe Y. Deci am raspuns si la intrebarea "câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e?"
Da. |
Am înțeles cu o singură excepție: cazul când eu spun că e egalitate și nu e. Eu am înțeles că aș primi un punct, la fel ca în cazul în care aș nimeri câștigătorul. Și nu prea pare logic.
|
Scuze, am raspuns la mai multe intrebari odata si nu s-a mai inteles bine. Nu ii poti completa pe ambii, adica nu poti spune ca e egalitate. Tu completezi unul si in caz de egalitate vei primi punctele ca si cum ai prezis corect. Aveam mai devreme o idee, ca sa se poate prezice egalitatea si sa primesti dublul punctajului, dar am renuntat la ea.
|
Ok, acum am înțeles. Am și completat și îți trimit fișierul.
|
Nu stiu daca s-a discutat asta pana acum dar cum pot sa completez tot tabloul daca nu am vazut 70-80% din filmele regizorilor propusi?La unii chiar n-am apucat sa vad nimic...
Inca un lucru care nu mi-e clar e cum se da un o predictie la un duel?Adica se pun filmele X si filmul Y ale celor 2 regizori sau se bazeaza pe toate filmele fiecaruia care au fost propuse? Scuze dar n-am mai avut asa de mult timp sa verific thread-ul si din cauza asta intreb pentru ca vad ca se discuta mai mult de punctaj. |
Dupa cum am mai spus, norocul e un factor important. Mai sunt inca vreo 2 saptamani pana incepe, deci pana se termina perioada de trimitere a previziunilor. Daca vrei poti sa mai vezi filme de-ale lor in perioada asta, macar ale celor de la care n-ai vazut nimic.
La predictie te iei dupa toate cele 5 filme, pentru ca nu stii inca cu ce film va participa in runda x. Sau poate esti tu prevazator si crezi ca din cele 5 filme o sa cada cel mai slab si o sa fie eliminit, desi celelalte 4 sunt mai bune. |
Quote:
Va rog frumos sa va dati cu parerea asupra regulilor. S-ar putea sa fi pierdut din vedere anumite aspecte. Am nevoie neaparata de pareri pana maine dupa-amiaza pentru ca foarte probabil nu voi mai avea acces la net pentru o perioada si inainte de a pleca vreau sa deschid topicul principal de desfasurare, primul mesaj continand cele 3 blocuri de reguli (desfasurare, votare, previziuni). Daca in perioada cand sunt plecat se observa ca ceva trebuie adaugat/modificat voi face lucrul asta cand ma intorc, inainte sa incepem, dar ar fi preferabil sa fie schimbat cat mai din timp. Imi cer scuze ca postez regulile asa tarziu, am fost foarte ocupat in ultimul timp. LE: Adaug aici si regulile pentru peviziuni.
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 11:40. |