Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Turneu - Idei / Discutii / Nelamuriri (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98096)

Chambord 16 Jul 2011 15:27

Pai si in turul urmator ce se intampla ? Menage a trois ?

anaemona 16 Jul 2011 15:45

Originally Posted by Liviu-:

Nu se face. Ambii regizori merg mai departe.

Cum sa mearga? Ti se da peste cap tot excelul si toate predictiile noastre :))

Trebuie sa faci ceva pentru departajare in caz de egalitate. N-as crede ca tragerea la sorti e buna.

Liviu- 16 Jul 2011 16:07

De ce sa se dea peste cap? In Excel e foarte usor sa-i scriu pe ambii, nu mi-e greu sa mai scriu intr-o casuta :P Iar la previziuni ambii primesc puncte, atat cei care au votat cu X, cat si cei care au votat cu Y. Eu nu vad nicio problema in egalitate. Din contra, apare sansa vizionarii unui film in plus pana la urma. Nu suntem la fotbal ca cinva sa trebuiasca eliminat neaparat :P Aici meciuri 1 vs 1 vs 1, desi putin mai incomode, nu sunt imposibile.

loud.rocks 16 Jul 2011 16:42

Eu cred ca o sa avem parte de mai multe rezultate de egalitate. Sunt dueluri prea tari, si pana la urma si la duelurile care par "clare" sunt sigur ca o sa fie surprize.

Iar ideea ta mi se pare foarte buna. Pana la urma vizionarea filmelor e motivul principal al acestui concurs, apoi discutiile si predictiile.

Chambord 16 Jul 2011 16:53

Deci teoretic in finala am putea avea 32 de regizori ... adica exact atatia cu cati am plecat. Iar finala bineinteles se va incheia la egalitate.

Q: In excel, in F2 punem castigatorul finalei mici sau pierzatorul finalei mari ?

Liviu- 16 Jul 2011 17:02

Teoretic da, dar ma indoiesc ca se va inampla lucrul asta prea des. Intrebarea e urmatoarea, ati fi de acord cu sfarsirea turneului printr-o egalitate? Ma refer la finala mare. Sau ati prefera sa mai continue perioada de vot? Eu n-as avea nimic impotriva cu o egalitate in final.

In chenarele de completat sunt trecuti doar castigatorii, deci F2 reprezinta castigatorul finalei mici.

dragonfly_drk 16 Jul 2011 17:07

Sau, poate şi mai mişto ar fi ca în cazul unei egalităţi să mai existe o rundă de departajare... în fond, ce concurs se termină cu egalitate?:-S

Desigur, e doar părerea mea.:)

Liviu- 16 Jul 2011 17:18

Dupa cum ziceam, nu suntem la fotbal sau alt sport. Regizorul castigator nu primeste niciun trofeu, niciun premiu. Si daca ei chiar sunt egali, adica pur si simplu e prea greu sa spui ca un film e mai bun decat altul, mi se pare incorect sa prelungim doar ca unul din ei sa iasa castigator, cand poate ambii ar merita sa castige. Eu zic ca mai bine lasam perioada de o saptamana pentru voturi si care o fi rezultatul sa fie acceptat asa cum este.

dragonfly_drk 16 Jul 2011 17:28

ok, e bine şi aşa... în fond, nu contează atât de mult finalul cât exerciţiul în sine pe care îl propune concursul. (cel de a vedea cât mai multe filme de calitate)...

loud.rocks 16 Jul 2011 17:35

Eu sunt de acord cu ideea lui dragonfly. Astfel fiecare regizor ar participa cu un al saselea film, ceea ce inseamna doua filme in plus :D. Sau tu te refereai la inca o tragere la sorti din cele cinci filme ale fiecaruia? Cu asta n-as fi de acord...

Si legat de chestia cu finalistii (sau nu neaparat).. Sa zicem ca avem semi-finalele x-y si q-z. Pot sa aleg acelasi regizor si la F1 si la F2? Asta in ideea ca poate regizorul ales de mine in sferturi pierde si intra in finala mica, si astfel sa merg pe ideea ca o sa castige acolo.
Sau dintre x si y in prima runda, sa aleg x pentru urmatoarea si y pentru runda a treia(chiar daca nu am ales y in runda doi, ci x).
Sau trebuie s-o iau logic, adica care ar fi parcursul normal strict cu regizorii alesi initial, fara sa joc astfel la mai multe variante?

/Scuze pentru eventuala exprimare gresita.

Liviu- 16 Jul 2011 18:00

Doar ca acel regizor s-ar putea sa nu aiba un al saselea film. Pe langa asta noi am stabilit o lista de 5 filme. Cum alegem al 6lea film in caz ca exista macar? Stam iar si facem selectie? Putem alege din lista deja facuta cu selectia, dar daca au fost nominalizate doar alea 5? Nu cred ca e o idee buna al 6lea film. In plus, as vrea sa fie regulile cat mai exacte si odata stabilit tabloul sa nu fie modificat.

Tragerea la sorti dintre cele 5 ar fi o idee mai corecta, dar sunt toate filme vazute deja, de asta nu o sustin. Mai corect mi se pare sa se prelungeasca perioada de vot cu inca o saptamana. Dar nu mi se pare corect nici asa. Perioada de vot ar trebui sa fie exacta pentru toate, sansele sa fie egale pentru fiecare meci. Cu cat nu se respecta unele reguli, cu atat exista sansa departarii si mai mari de regulament. Eu sustin ca egalitatea sa ramana egalitate, nu vad de ce ar trebui in cazul de fata sa fie un castigator cert cand poate nici nu ar trebui sa fie.

Legat de a doua problema, trebuie sa completezi logic.

dragonfly_drk 16 Jul 2011 18:22

Eventual, în caz de egalitate, s-ar putea lăsa regizorii respectivi să participe la un turneu viitor dar cu alte filme? (adică să fie introduşi în lista de nominalizări şi dacă reuşesc să treacă mai departe bine, dacă nu, nu...) Eu cred că doi regizori în plus nu vor schimba cu nimic situaţia, mai ales că fiecare va avea dreptul să voteze dacă vor sau nu să îi vadă din nou... Aşa cred că ar fi toată lumea împăcată şi atunci se va decide cu adevărat dacă lumea îi vrea sau nu.

Sau, nu ştiu... cum vreţi

L.E. Îmi cer scuze. Poate, întradevăr e mai bine să rămână lucrurile aşa cum au fost stabilite de la bun început, fără nicio regulă în plus sau în minus... Chiar nu vreau să enervez pe nimeni sau să schimb bunul mers al lucrurilor pentru o plăcere personală şi subiectivă până la urmă...

sergiuseling 18 Jul 2011 16:50

Legat de previziuni eu am niște nelămuriri.

Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou?
Completez totul de la început?
Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii?

Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele.

Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier?

Liviu- 18 Jul 2011 22:23

Originally Posted by sergiuseling:

Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou?
Completez totul de la început?

Se completeaza integral :D

Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii?

Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele.

Unul singur. Daca e egalitate primesc puncte atat cei care l-au votat pe X, cat si si cei care l-au votat pe Y. Deci am raspuns si la intrebarea "câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e?"

Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier?

Da.

sergiuseling 18 Jul 2011 23:07

Am înțeles cu o singură excepție: cazul când eu spun că e egalitate și nu e. Eu am înțeles că aș primi un punct, la fel ca în cazul în care aș nimeri câștigătorul. Și nu prea pare logic.

Liviu- 18 Jul 2011 23:11

Scuze, am raspuns la mai multe intrebari odata si nu s-a mai inteles bine. Nu ii poti completa pe ambii, adica nu poti spune ca e egalitate. Tu completezi unul si in caz de egalitate vei primi punctele ca si cum ai prezis corect. Aveam mai devreme o idee, ca sa se poate prezice egalitatea si sa primesti dublul punctajului, dar am renuntat la ea.

sergiuseling 18 Jul 2011 23:17

Ok, acum am înțeles. Am și completat și îți trimit fișierul.

Kriss_Kringle 19 Jul 2011 00:10

Nu stiu daca s-a discutat asta pana acum dar cum pot sa completez tot tabloul daca nu am vazut 70-80% din filmele regizorilor propusi?La unii chiar n-am apucat sa vad nimic...
Inca un lucru care nu mi-e clar e cum se da un o predictie la un duel?Adica se pun filmele X si filmul Y ale celor 2 regizori sau se bazeaza pe toate filmele fiecaruia care au fost propuse?
Scuze dar n-am mai avut asa de mult timp sa verific thread-ul si din cauza asta intreb pentru ca vad ca se discuta mai mult de punctaj.

Liviu- 19 Jul 2011 09:36

Dupa cum am mai spus, norocul e un factor important. Mai sunt inca vreo 2 saptamani pana incepe, deci pana se termina perioada de trimitere a previziunilor. Daca vrei poti sa mai vezi filme de-ale lor in perioada asta, macar ale celor de la care n-ai vazut nimic.

La predictie te iei dupa toate cele 5 filme, pentru ca nu stii inca cu ce film va participa in runda x. Sau poate esti tu prevazator si crezi ca din cele 5 filme o sa cada cel mai slab si o sa fie eliminit, desi celelalte 4 sunt mai bune.

Liviu- 19 Jul 2011 23:27

Quote:

Reguli de desfasurare:

1. Incepand cu data de <urmeaza a fi anuntat>, in fiecare saptamana se vor desfasura cate doua meciuri, in fiecare meci infruntandu-se cate doi rezigori.
2. Oricare doua meciuri participante au ca inceput al perioadei de desfasurare ziua de luni, iar ca sfarsit ziua de duminica, deci fiecare meci va dura o saptamana fix.
3. Numarul total de regizori e 32. Fiecare dintre acestia participa cu 5 filme. In fiecare runda se trage la sorti care din cele 5 filme selectate inainte de inceperea turneului va participa in runda respectiva. Regizorul va participa tot timpul cu un alt film decat in rundele precedente, deci daca un film participa in runda 1 nu mai poate participa in rundele viitoare.
4. In caz de egalitate ambii regizori merg mai departe, in runda urmatoare participand cu alte filme, urmand a se confrunda cu regizorul castigator din celalalt meci.

Reguli de votare:

1. Perioada de votare pentru cele doua meciuri este aceeasi cu cea din regulile de desfasurare.
2. Oricine poate vota, indiferent de numarul mesajelor de pe forum.
3. Nu este nevoie sa se voteze in ambele partide dintr-o anumita saptamana.
4. Ambele filme dintr-un meci trebuie vazute pentru a putea vota.
5. Pentru ca votul sa fie valid este necesara o minima argumentare a raspunsului, din care sa rezulte ca persoana a vazut intr-adevar cele 2 filme participante.
6. Organizatorul, adica eu, are dreptul de a judeca daca argumentarea unui vot este destul de consistenta incat votul sa fie validat. In caz contrar userul va fi anuntat in topicul in care are loc desfasurarea rundei, cat si prin mesaj privat, ca votul sau mai trebuie sustinut prin argumentari suplimentare.
7. In caz ca organizatorul lipseste acesta va da dreptul de a judeca argumentarile unui alt user. Acest lucru va fi anuntat pe forum pentru ca toti ceilalti sa recunoasca autoritatea userului.

Va rog frumos sa va dati cu parerea asupra regulilor. S-ar putea sa fi pierdut din vedere anumite aspecte. Am nevoie neaparata de pareri pana maine dupa-amiaza pentru ca foarte probabil nu voi mai avea acces la net pentru o perioada si inainte de a pleca vreau sa deschid topicul principal de desfasurare, primul mesaj continand cele 3 blocuri de reguli (desfasurare, votare, previziuni). Daca in perioada cand sunt plecat se observa ca ceva trebuie adaugat/modificat voi face lucrul asta cand ma intorc, inainte sa incepem, dar ar fi preferabil sa fie schimbat cat mai din timp. Imi cer scuze ca postez regulile asa tarziu, am fost foarte ocupat in ultimul timp.

LE: Adaug aici si regulile pentru peviziuni.

Quote:

Concurs previziuni:

1. Oricine poate participa, indiferent de numarul de mesaje de pe forum.
2. Pentru ca punctajul sa fie validat, la finalul turneului e necesar un numar de minim 16 voturi acordate in cadrul acestuia, adica un sfert din maximul posibil.
3. Descarcati tabloul turneului de aici. Pentru a putea participa este necesara completarea integrala. Se completeaza doar numele regizorilor. De asemenea este necesara schimbarea numelui fisierului in numele user-ului de pe forum cu care veti participa in turneu. Atentie: F2 reprezinta castigatorul finalei mici, nu pierzatorul finalei mari.
4. Previziunile trebuie trimise la adresa [email protected] pana la data limita de <inca nu s-a stabilit>, inclusiv.
5. Pentru fiecare previziune corecta se acorda un numar de puncte egal cu numarul rundei.
6. Castigatorul concursului de previziuni este cel care detine punctajul cel mai mare si respecta toate celelalte conditii. In caz de egalitate se vor utiliza urmatoarele metode de departajare in ordinea importantei:

a. Punctajul cumulat obtinut de toti regizorii alesi.
b. Prezenta in numar mai mare a regizorilor alesi pentru rundele finale. Acest lucru se aplica dinspre finala spre prima runda.

Exemplu 1: Regizorul X castiga turneul. Acesta a fost selectat de catre persoana Nr.1 drept castigator, dar nu si de catre persoana Nr.2. Nr.1 va castiga concursul de previziuni la departajare.

Exemplu 2: In semifinala participa X, Y si Z alesi de persoana Nr.1. Persoana Nr.2 a ales ca participanti regizorii X si W. In caz ca X si W ajung in finala, persoana Nr.2 va castiga concursul de previziuni pentru ca a prezis corect 2 regizori, fata de unul singur al celuilalt participant. Acest lucru e valabil in cazul in care X castiga finala. Daca W castiga aceeasi regula se aplica, dar la nivelul regizorului castigator, ca in exemplul precedent.

Fiind primul turneu nu va exista o miza materiala. Rog insa pe toti cei care ar dori sa participe pe viitor la concursul de previziuni sa o faca si acum pentru a verifica corectitudinea acestor reguli si eventuala necesitate a altora. Desigur, o facem si pentru distractie.

All times are GMT +2. The time now is 11:40.