![]() |
Inconstient inseamna rational, nu instinctiv.
|
Originally Posted by SoX:
amuza-te in continuare |
Originally Posted by copila_satanista:
illo, cut the psychoanalist bs plz....:-* |
Desigur :-* Asta nu inseamna ca nu esti ambasadorul propriilor angoase si prejudecati ;)
|
eu am invatat ca cel mai cu mintea intreaga treci daca atunci cand cineva are alt punct de vedere iti dai silinta sa-l analizezi la rece si eventual sa discuti cu pers respectiva pana iei ideea cea mai buna, nu incercand sa-ti arunci ideile in toti si cand vezi ca nu dau roade iti bagi piciorul si aia e. open minded e o treaba buna ;)
|
Originally Posted by illotempore2002:
INCONȘTIÉNT, -Ă, inconștienți, -te, adj., s.n. I. Adj. 1. Care nu este conștient, care nu știe ce face, care și-a pierdut cunoștința (ca urmare a unei stări patologice). 2. (Adesea adverbial) Care nu are o atitudine conștientă față de realitatea înconjurătoare; fără minte, fără judecată. ♦ (Despre fenomene psihice) Care scapă conștiinței, de care omul nu-și dă seama; involuntar, automat, instinctiv. Unde-i rationalu'? :) |
@Copila
]Stai linistita, pt un barbat e greu de acceptat cand da rasol cu un rationament (ei, fiinte rationale) si cand altcineva (o femeie in speta, care are mai putine urme de logica) are dreptate :D Trebuie sa fim intelegatoare cu ei :P |
Este rationalul inconstient, dar nu am chef sa explic acum notiunui elementare. Eu ma refeream la inconstientul psihic, nu la ala din dex (am spus ca femeile se gandesc inconstient la copii, deci vbeam de psihismul ei). |
De ce esecuri? E de ajuns un singur esec. Primul. Apoi urmeaza normal cinismul. Dar nu tine mult, pentru ca e un chin. Urmeaza iluminarea, si accepti si femeile, si lumea, asa cum sunt, si iti gasesti si un loc in relatia cu ele. Urmatoarele esecuri nu mai au aproape nici un efect. Si sa nu ne mintim, toti barbatii au esecuri in dragoste. De asta apelam la probabilistica, agatam tot, nu de deranjeaza refuzul, pentru ca e imposibil sa nu cada ceva. |
nu doar barbatii sunt asa ;) chestia asta cred ca vine de la faptul ca decat sa se lase invinsi in fatza lor si a celor din jur prefera sa traiasca cu senzatia ca ideile lor nu pot fi imbunatatite, eu una cand gresesc spun "my bad" fara nici o jena :D sunt destul de intelegatoare de felul meu :) |
Ca si cum ai spune: desteptul e prost... E o opozitie totala in afirmatia ta... |
Nu domnule. |
De fapt, rationalul inconstient ar putea fi cea mai scurta definitie pentru instinctivitate...
Deci, daca intradevar femeia se gandeste la copii atunci cand se intalneste cu un barbat, o face instinctiv. |
no, ia încearcă un pic să citeşti mai atent, mai mult, să raţionezi mai adânc, şi să relaţionezi cu "subiectul". îmi pare rău că tocmai eu trebuie să-ţi spun asta, însă acest comportament nu denotă decât o doză mare de superficialitate şi supraapreciere. Din cât am vb în privat cu Windom, nu am dedus că tipul ar fi o enciclopedie ambulantă de relaţii eşuate, nu cred că mi s-a plâns vreodată de ceva sau cineva, nu-l pot cataloga nici măcar pesimist, aşa cum încearcă să se pretindă el aici. Tipul este exact genul de om pe care-l apreciez eu, rezervat, modest şi cu foarte mult bun-simţ. No, acum hai să fim serioşi câţi dintre noi cred aberaţiile (debitate de el însuşi) despre propria-i viaţă amoroasă a "alfa dog"-ului Judex?! :-? :)) |
Un semipreparat lingvistic ca acesta "in spatele fiecarui barbat puternic e o femeie puternica si mai puternica cea mai puternica blah blah and etc etc" pentru mine are un gust fad. E doar o femeie ce manipuleaza, ceea ce nu admir si nici nu ridic la rang de ideal. O femeie cu adevarat puternica nu e nici in spate nici in fata, ci e langa barbat, in linie cu el, umar langa umar, neuron langa neuron.
|
ai zis pe gustul meu :) respectiva expresie e cu mai multe taisuri defapt si adev e ca niciodata n-am privit-o cu seriozitate, nu prea e plina de substanta.. doar suna nice si se foloseste in diverse situatii
|
Soricica, cred ca poate fi vorba de sprijin, nu de manipulare.
Dragomara, adica Judex nu e un James Bond? Nu e un Playboy ce isi duce viata prin cluburi la brat cu doua femei, una roscata, si una asiatica, ambele cu dimensiuni de fotomodel, cu exceptia sanilor, care sunt DD... si naturali? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! Damn you, Dragomara! Damn you to hell! Inocenta mea s-a sfarsit. |
Acum iar o să ziceţi că sunt rea, însă e musai să luaţi act de sentimentul pe care-l am citindu-vă, pe unele dintre voi, dragele mele. :P
No, este exact ca atunci când asculţi copiluţii, la grădiniţă, povestind despre cum cred ei că au venit ei pe lume. :"> Întreb şi eu: ce experienţă de viaţă poţi avea la 20 de ani, şi câţi bărbaţi ai putut cunoaşte pentru a da verdicte şi pune etichete?! Ba mai mult, să te erijezi şi-n judecarea unora oameni pe care nu i-ai văzut în viaţa ta?! :-O :-? ---- Dacă ar fi să vă dau un sfat, aş zice aşa: nu vei face niciodată suficient de mulţi bani, mereu vei dori mai mult şi mai mult, etc. şi apoi orice prost e în stare să facă bani, uitaţi-vă doar la manelişti!!:)) :)) No, ideea e să te bucuri de ceea ce ai deja, atât cât ai, bani, tinereţe, sănătate, dragoste, libertate, pasiune, nebunie, TIMP - valori pentru care nu vei avea niciodată moneda potrivită, cu toate că, de ex. conduci un BMW, ţi-a făcut toate operaţiile estetice, şi schimbi bărbaţii precum şosetele! Deci, carpe diem, oameni buni!! |
Originally Posted by marius_em:
Daca e sprijin si femeia e undeva in spatele barbatului e doar un act domestic, pur casnic, automatism al femeii din cuplu Dar cred ca expresia are mai mult un caracter exclusivist si se refera la acea categorie de femei machiavelice, cu un suflu mai puternic decat al barbatului, ce se pozitioneaza in spatele acestuia pentru a putea actiona nestingherite in interesul lor in principal |
Originally Posted by SoricicaMov:
Nu neaparat machiavelice cit ambitioase. Expresia e aparuta intr-o perioada cind femeii nu i se permitea (ca sa fim sinceri nici acum nu i se permite) sa ajunga la fel de sus ca un barbat dar asta nu inseamna ca n-au existat dintotdeauna femei care au acces la ceva mai sus decit la cel mai de sus raft din bucatarie si pentru ca nu se puteau pune pe ele in fata si-au pus sotii, apoi i-au impins de la spate. |
All times are GMT +2. The time now is 08:40. |