![]() |
Originally Posted by Pitbull:
un pic less la mine |
Originally Posted by keepwalking:
Acasa la mama inca mai avem cateva almanahuri din astea... :) |
ohoooo ... si "almanahele" Cutezatorii (pt pionieri) care erau really foarte mishto. Pe langa barbi aveau si multe chestii faine, numai bune de citit in vacanta. Mi-e ciuda ca nu mai stiu pe unde le-am pus. Le-as reciti.
A propos de pionieri. Inca pastrez o tresa roshie impletita care cobora de la umar spre piept si se termina cu 2 ciucuri ca niste ghinde. Era semnul distinctiv al sefului de grupa :D Superiorul, seful de detasament avea una galbena iar seful scolii una albastra. Nu mai vb de ecuson, insigna si cravata, de care s-a amintit si care erau obligatorii pt toti. |
Originally Posted by Chambord:
Ha, ha, ha! Si eu tot sefa de grupa am fost. |
@chambord & sihaya
ooo, slabut! :) doar sefi de grupa? eu am fost comandant de detasament din clasa a doua pana intr-a opta, cand, profitandu-se de absenta mea cauzata de o hepatita de sezon, dictatura mea a fost decapitata printr-o lovitura de stat! mai tineti minte, printre grade, mai erau si cele de "stegari"...:) |
La noi s-au fraudat alegerile la greu. S-a votat cu biletele dar la sfarsit a fost pus sef de detasament un tip care chipurile "invata cel mai bine" si trebuia dat exemplu intregii clase, desi nu luase el cele mai multe voturi. Deh, si-a dat seama si "tovarasha" ca in comunism votul e un instrument prea periculos ca sa fie utilizat la varf. :D
|
Pionier am fost facut si eu tot la Marasesti (Sihaya ;) ). Mi-a placut la nebunie (de atunci nici n-am mai fost :( ). M-au impresionat criptele alea si picturile de pe pereti si tunurile de la intrare. Se obisnuia ca cine te facea pionier sa-ti dea si o carte. Am primit "Predicatul in limba romana" =)) O am si acum.
Noi am facut la randul nostru pionieri, la noi in judet, la Tescani - casa memoriala George Enescu - mijto loc. Fiecare aveam cate un "ucenic" pe care il "faceam" si, pe langa cartea aferenta (culmea, am uitat ce i-am dat) trebuia sa tinem si un mic speech, sa-i uram sa fie asa si pe dincolo. Tatal copilului pe care il aveam era atat de emotionat si ma privea asa, cu respect (mi-a si dat 10 lei drept multumire) :P |
Originally Posted by keepwalking:
Aaa, da' eu eram in miscarea de "rezistenta" . Nu am vrut sa fiu comandant de detasament, asa k am sabotat constient toate sansele de a avea note mari. Plus k nu aveam backgroundul potrivit. |
Eu n.am mai ajuns sa fac pionier pe altcineva, k a venit revolutia (si asa nu a mai fost nevoie sa iau un cadou de rahat). |
ehe, v-am tăiat! ce şef de grupă, ce şef de detaşament? eu am fost membru al biroului organizaţiei judeţene.
asta mă face ... nomenclaturist?!?=)) |
Originally Posted by Sihaya:
La revolutie eram in clasa a IV-a si facusem pionieri chiar in vara acelui an. |
Ai dreptate, acum mi.am amintit. iti dai seama ce eveniment important fu, k am si uitat. Am facut pionier. O fata, si tot ce.mi amintesc este k avea parul lung si brunet. Si asta inseamna k i.am cumparat un cadou de rahat. |
@bremen 1980
pretioase amintiri, indeed. probabil ca, fiind plecat, la tine au devenit si mai puternice. mai zi! |
ahaaaa....
imi pareau mie amintirile cam prea "dezvoltate" pentru cineva nascut in 80. :) p.s. cum iti poti distruge in mod voit profilul? tot faza cu parola ireproductibila? |
:)) excelent
si nu l-a pus nimeni in topul userilor iconoclasti pe baiatul asta?[-( cel mai tare imi place faza cu filmele inexistente :)) dar foarte multe nu sunt amintiri numai din epoca de aur, sunt valabile si azi. |
Originally Posted by bremen1980:
I salute your solution ! Erai un user de calitate cu nick si avatar aiurea. Now it's fixed :D |
si n-ati prins voi practica agricola la porumb, toamna, cand se lăsa cu ploaie rece si asteptai in camp deschis sa vina rabla de autobuz care se impotmolise undeva prin noroaie...
|
mersul cu clasa la:
- depunerile de coroane de flori - făcut curăţenie între blocuri - defilările de 1 Mai şi 23 August - spectacolele omagiale de pe stadion |
Bananele si portocalele mancate o data pe an (de Craciun) sau daca aveai noroc de Pasti- pe sub mana normal,pachetele primite din strainanatate de cei norocosi care aveau rude pe dincolo.
|
şi 1 iunie ...
|
All times are GMT +2. The time now is 01:27. |