Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Amintiri personale din epoca de aur (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95742)

paul_aramis 26 Jun 2009 22:30

Originally Posted by Pitbull:

... Se pare cä suntem colegi de generatie - more or less...

un pic less la mine

corinka 26 Jun 2009 22:53

Originally Posted by keepwalking:

almanahurile Scanteia, Flacara, Perpetuum Comic :) ...
si miraculoasa Colectie de Povestiri Stiintifico Fantastice...
tin minte ca am dat la schimb Cavalerul Pardaillan (2 volume) contra a cateva zeci de exemplare din Colectie...

Acasa la mama inca mai avem cateva almanahuri din astea... :)

Chambord 29 Jun 2009 10:22

ohoooo ... si "almanahele" Cutezatorii (pt pionieri) care erau really foarte mishto. Pe langa barbi aveau si multe chestii faine, numai bune de citit in vacanta. Mi-e ciuda ca nu mai stiu pe unde le-am pus. Le-as reciti.

A propos de pionieri. Inca pastrez o tresa roshie impletita care cobora de la umar spre piept si se termina cu 2 ciucuri ca niste ghinde. Era semnul distinctiv al sefului de grupa :D Superiorul, seful de detasament avea una galbena iar seful scolii una albastra. Nu mai vb de ecuson, insigna si cravata, de care s-a amintit si care erau obligatorii pt toti.

Sihaya 29 Jun 2009 10:37

Originally Posted by Chambord:

ohoooo ... si "almanahele" Cutezatorii (pt pionieri) care erau really foarte mishto. Pe langa barbi aveau si multe chestii faine, numai bune de citit in vacanta. Mi-e ciuda ca nu mai stiu pe unde le-am pus. Le-as reciti.

A propos de pionieri. Inca pastrez o tresa roshie impletita care cobora de la umar spre piept si se termina cu 2 ciucuri ca niste ghinde. Era semnul distinctiv al sefului de grupa :D Superiorul, seful de detasament avea una galbena iar seful scolii una albastra. Nu mai vb de ecuson, insigna si cravata, de care s-a amintit si care erau obligatorii pt toti.

Ha, ha, ha! Si eu tot sefa de grupa am fost.

keepwalking 29 Jun 2009 10:40

@chambord & sihaya

ooo, slabut! :) doar sefi de grupa?
eu am fost comandant de detasament din clasa a doua pana intr-a opta, cand, profitandu-se de absenta mea cauzata de o hepatita de sezon, dictatura mea a fost decapitata printr-o lovitura de stat!
mai tineti minte, printre grade, mai erau si cele de "stegari"...:)

Chambord 29 Jun 2009 10:51

La noi s-au fraudat alegerile la greu. S-a votat cu biletele dar la sfarsit a fost pus sef de detasament un tip care chipurile "invata cel mai bine" si trebuia dat exemplu intregii clase, desi nu luase el cele mai multe voturi. Deh, si-a dat seama si "tovarasha" ca in comunism votul e un instrument prea periculos ca sa fie utilizat la varf. :D

Chambord 29 Jun 2009 11:00

Pionier am fost facut si eu tot la Marasesti (Sihaya ;) ). Mi-a placut la nebunie (de atunci nici n-am mai fost :( ). M-au impresionat criptele alea si picturile de pe pereti si tunurile de la intrare. Se obisnuia ca cine te facea pionier sa-ti dea si o carte. Am primit "Predicatul in limba romana" =)) O am si acum.

Noi am facut la randul nostru pionieri, la noi in judet, la Tescani - casa memoriala George Enescu - mijto loc. Fiecare aveam cate un "ucenic" pe care il "faceam" si, pe langa cartea aferenta (culmea, am uitat ce i-am dat) trebuia sa tinem si un mic speech, sa-i uram sa fie asa si pe dincolo. Tatal copilului pe care il aveam era atat de emotionat si ma privea asa, cu respect (mi-a si dat 10 lei drept multumire) :P

Sihaya 29 Jun 2009 11:35

Originally Posted by keepwalking:

@chambord & sihaya

ooo, slabut! :) doar sefi de grupa?
eu am fost comandant de detasament din clasa a doua pana intr-a opta, cand, profitandu-se de absenta mea cauzata de o hepatita de sezon, dictatura mea a fost decapitata printr-o lovitura de stat!
mai tineti minte, printre grade, mai erau si cele de "stegari"...:)

Aaa, da' eu eram in miscarea de "rezistenta" . Nu am vrut sa fiu comandant de detasament, asa k am sabotat constient toate sansele de a avea note mari. Plus k nu aveam backgroundul potrivit.

Sihaya 29 Jun 2009 11:39

Pionier am fost facut si eu tot la Marasesti (Sihaya ;) ). Mi-a placut la nebunie (de atunci nici n-am mai fost :( ). M-au impresionat criptele alea si picturile de pe pereti si tunurile de la intrare. Se obisnuia ca cine te facea pionier sa-ti dea si o carte. Am primit "Predicatul in limba romana" =)) O am si acum.

Noi am facut la randul nostru pionieri, la noi in judet, la Tescani - casa memoriala George Enescu - mijto loc. Fiecare aveam cate un "ucenic" pe care il "faceam" si, pe langa cartea aferenta (culmea, am uitat ce i-am dat) trebuia sa tinem si un mic speech, sa-i uram sa fie asa si pe dincolo. Tatal copilului pe care il aveam era atat de emotionat si ma privea asa, cu respect (mi-a si dat 10 lei drept multumire) :P

Pai acolo, pe treptele acelea multe si cu tunuri am fost facuti pionieri. Si era frig, si ma gandeam intr.una cd se va termina toata stupizenia, sa ne putem intoarce in autocar. La Marasesti m.a impresionat un stejar imens (o fi fost taiat intre timp, saracul) si un craniu intr.o cripta ( God knows whose). Si am primit o carte despre 1 Mai muncitoresc ( pe care nu o mai am).

Eu n.am mai ajuns sa fac pionier pe altcineva, k a venit revolutia (si asa nu a mai fost nevoie sa iau un cadou de rahat).

paul_aramis 29 Jun 2009 11:44

ehe, v-am tăiat! ce şef de grupă, ce şef de detaşament? eu am fost membru al biroului organizaţiei judeţene.

asta mă face ... nomenclaturist?!?=))

Chambord 29 Jun 2009 12:21

Originally Posted by Sihaya:

Eu n.am mai ajuns sa fac pionier pe altcineva, k a venit revolutia (si asa nu a mai fost nevoie sa iau un cadou de rahat).

La revolutie eram in clasa a IV-a si facusem pionieri chiar in vara acelui an.

Sihaya 29 Jun 2009 13:18

Originally Posted by Sihaya:

La revolutie eram in clasa a IV-a si facusem pionieri chiar in vara acelui an.

Ai dreptate, acum mi.am amintit. iti dai seama ce eveniment important fu, k am si uitat. Am facut pionier. O fata, si tot ce.mi amintesc este k avea parul lung si brunet. Si asta inseamna k i.am cumparat un cadou de rahat.

halebardul 29 Jun 2009 13:25

@bremen 1980

pretioase amintiri, indeed.
probabil ca, fiind plecat, la tine au devenit si mai puternice.
mai zi!

halebardul 29 Jun 2009 15:39

ahaaaa....

imi pareau mie amintirile cam prea "dezvoltate" pentru cineva nascut in 80. :)

p.s. cum iti poti distruge in mod voit profilul?
tot faza cu parola ireproductibila?

klein 29 Jun 2009 18:45

:)) excelent
si nu l-a pus nimeni in topul userilor iconoclasti pe baiatul asta?[-(

cel mai tare imi place faza cu filmele inexistente :))
dar foarte multe nu sunt amintiri numai din epoca de aur, sunt valabile si azi.

Chambord 30 Jun 2009 08:50

Originally Posted by bremen1980:

DA mi-am schimbat parola si erectia eunucului a disparut la lada de gunoi a istoriei.Devenise o masca iritanta.

I salute your solution ! Erai un user de calitate cu nick si avatar aiurea. Now it's fixed :D

halebardul 30 Jun 2009 10:43

si n-ati prins voi practica agricola la porumb, toamna, cand se lăsa cu ploaie rece si asteptai in camp deschis sa vina rabla de autobuz care se impotmolise undeva prin noroaie...

paul_aramis 30 Jun 2009 11:28

mersul cu clasa la:
- depunerile de coroane de flori
- făcut curăţenie între blocuri
- defilările de 1 Mai şi 23 August
- spectacolele omagiale de pe stadion

vicki 30 Jun 2009 12:23

Bananele si portocalele mancate o data pe an (de Craciun) sau daca aveai noroc de Pasti- pe sub mana normal,pachetele primite din strainanatate de cei norocosi care aveau rude pe dincolo.

paul_aramis 30 Jun 2009 12:33

şi 1 iunie ...

All times are GMT +2. The time now is 01:27.