Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Pe care din userii Cinemagia ati vrea sa-i cunoasteti personal? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95690)

Windom 12 Dec 2009 06:38

Originally Posted by corinka:

Windom, si tu esti ardelean?:) Din ce oras?

Saschish Regen a.k.a. Reghen Sat a.k.a. Reghin...
Sa inteleg ca numai noi2 sintem ardeleni p'aci?:-O

Windom 12 Dec 2009 06:51

Io mai am o curiozitate - citi dintre voi va intilniti anual pe la TIFF si alte asemenea evenimente?:D

cremaxx 12 Dec 2009 06:55

Ziceti frate pe sleau: care vreti sa faceti revelionul cu mine?:))

moltisanti88 12 Dec 2009 10:35

Originally Posted by Windom:

As fii curios sa stiu cam citi ardeleni se invirt pe aici...:-?

Eu sunt din Oradea :)

corinka 12 Dec 2009 10:44

Nu am intalnit niciodata forumisti la TIFF.:) Nu am avut o prezenta constanta pe forum, nu stiu daca s-au si organizat forumeeting-uri cu ocazia festivalului, dar eu nu am participat niciodata, desi la festival am fost.

paul_aramis 12 Dec 2009 11:28

nu

hellsteed 12 Dec 2009 11:58

eu sunt din Zalau, fost student la Kolosvar si in prezent plecat...

.... pe Pit, keepwalking, chambord, Cinemaniac, klein, Judex, sylver boy si altii.... ahh si pe Neuptoleum..(not)

Cinemania 14 Dec 2009 07:30

no amu nici in halu' asta :D

is din Bistrita

Windom 14 Dec 2009 07:39

No ashe, sintem tri amu:D

Dragomara 14 Dec 2009 07:44

când ăţi fi în toane bune să-mi amintiţi să vă povestesc cum fui io nevoită să-mi schimb părerea despre ardeleni.

io vreau să o cunosc, că de recunoscut nu mai poate fi vorba, pe Dragomara.

de fapt pe mine m-ar interesa să cunosc nu omul, ci acea părticiă care defineşte acel om, ADNul sufletesc dacă pot să-i spun astfel. ochi, mâini, preferinţe, vise avem cu toţii, dar nu ele sunt cele care-ţi dau unicitate în oceanul ăsta de indivizi aproape identici.

Windom 14 Dec 2009 07:49

Originally Posted by Dragomara:

când ăţi fi în toane bune să-mi amintiţi să vă povestesc cum fui io nevoită să-mi schimb părerea despre ardeleni.

io vreau să o cunosc, că de recunoscut nu mai poate fi vorba, pe Dragomara.

de fapt pe mine m-ar interesa să cunosc nu omul, ci acea părticiă care defineşte acel om, ADNul sufletesc dacă pot să-i spun astfel. ochi, mâini, preferinţe, vise avem cu toţii, dar nu ele sunt cele care-ţi dau unicitate în oceanul ăsta de indivizi aproape identici.

Daca parerea s-o schimbat în bine, vrem să auzîm mintenaş, dacă nu-i ashe, ne mai gînim o ţîră şî te anunţăm...;)

Dragomara 14 Dec 2009 07:51

ehhh... din păcate e varianta a doua. :D

Windom 14 Dec 2009 08:01

No da cum să poate supăra cineva pe ardelean, om gospodar şî cu inimă mare, harnic şî isteţ la minte, păstrator al cugetului românesc din spatele fruncii bănătene?:-?:-/ :-O

corinka 14 Dec 2009 08:01

Windom, acum imi amintesc ca ai mai spus de Reghin, am avut un lapsus!

Dragomara, spune si varianta a doua, ce experiente neplacute ai avut, incat sa iti schimbi parerea despre toti ardelenii?

Suntem mai multi ardeleni pe aici, nu numai 3-4. Ar mai fi (oarecum) si Buticut, desi s-ar putea simti ofensata daca o fac ardeleanca. Am o prietena din Arad, care mi-a spus foarte ferm odata ca ea nu e ardeleanca, ea e banateanca. Banatenii astia-s tare ocoşi...;)

corinka 14 Dec 2009 08:03

şî

Windom, parca ziceai ca esti ardelean, nu moldovean!

Windom 14 Dec 2009 08:06

Păi şî la Reghin se vorbeşte cu şî. La Cluj nu tot aşa stau lucrurile?:-/ Sau poate am prins noi în zona asta un curent moldovean venit peste Carpaţi?:-?

Windom 14 Dec 2009 08:08

În ceea ce-i priveşte pe bănăţeni, pot ei să păstreze fruncea că mincea la noi rămîne...>:)

Chambord 14 Dec 2009 08:42

Păi şî la Reghin se vorbeşte cu şî. La Cluj nu tot aşa stau lucrurile?:-/ Sau poate am prins noi în zona asta un curent moldovean venit peste Carpaţi?:-?

Uăăăi, nu mai ţâniţ’ uşâli dischisi cî vă traji corentu’ uăi ! :))

Gospin 14 Dec 2009 08:44

haoleu, si imi facea mie cineva observatie ca vorbesc cu: venii, facui, dresai etc :))

corinka 14 Dec 2009 09:02

In afara de "o" in loc de "a" la perfectul compus, nu prea folosesc 'graiul ardelenesc'. Totusi, mi s-a intamplat nu o data ca, vorbind corect, sa fiu 'detectata' imediat ca sunt din Transilvania. Ma tradeaza intonatia, pe care nu pot sa mi-o schimb nicicum. De fapt, tot dupa intonatie detectez si eu sudistii.

All times are GMT +2. The time now is 14:23.