![]() |
Originally Posted by corinka:
Saschish Regen a.k.a. Reghen Sat a.k.a. Reghin... Sa inteleg ca numai noi2 sintem ardeleni p'aci?:-O |
Io mai am o curiozitate - citi dintre voi va intilniti anual pe la TIFF si alte asemenea evenimente?:D
|
Ziceti frate pe sleau: care vreti sa faceti revelionul cu mine?:))
|
Originally Posted by Windom:
|
Nu am intalnit niciodata forumisti la TIFF.:) Nu am avut o prezenta constanta pe forum, nu stiu daca s-au si organizat forumeeting-uri cu ocazia festivalului, dar eu nu am participat niciodata, desi la festival am fost.
|
nu |
eu sunt din Zalau, fost student la Kolosvar si in prezent plecat...
.... pe Pit, keepwalking, chambord, Cinemaniac, klein, Judex, sylver boy si altii.... ahh si pe Neuptoleum..(not) |
no amu nici in halu' asta :D is din Bistrita |
No ashe, sintem tri amu:D
|
când ăţi fi în toane bune să-mi amintiţi să vă povestesc cum fui io nevoită să-mi schimb părerea despre ardeleni.
io vreau să o cunosc, că de recunoscut nu mai poate fi vorba, pe Dragomara. de fapt pe mine m-ar interesa să cunosc nu omul, ci acea părticiă care defineşte acel om, ADNul sufletesc dacă pot să-i spun astfel. ochi, mâini, preferinţe, vise avem cu toţii, dar nu ele sunt cele care-ţi dau unicitate în oceanul ăsta de indivizi aproape identici. |
Originally Posted by Dragomara:
Daca parerea s-o schimbat în bine, vrem să auzîm mintenaş, dacă nu-i ashe, ne mai gînim o ţîră şî te anunţăm...;) |
ehhh... din păcate e varianta a doua. :D
|
No da cum să poate supăra cineva pe ardelean, om gospodar şî cu inimă mare, harnic şî isteţ la minte, păstrator al cugetului românesc din spatele fruncii bănătene?:-?:-/ :-O
|
Windom, acum imi amintesc ca ai mai spus de Reghin, am avut un lapsus!
Dragomara, spune si varianta a doua, ce experiente neplacute ai avut, incat sa iti schimbi parerea despre toti ardelenii? Suntem mai multi ardeleni pe aici, nu numai 3-4. Ar mai fi (oarecum) si Buticut, desi s-ar putea simti ofensata daca o fac ardeleanca. Am o prietena din Arad, care mi-a spus foarte ferm odata ca ea nu e ardeleanca, ea e banateanca. Banatenii astia-s tare ocoşi...;) |
Windom, parca ziceai ca esti ardelean, nu moldovean! |
Păi şî la Reghin se vorbeşte cu şî. La Cluj nu tot aşa stau lucrurile?:-/ Sau poate am prins noi în zona asta un curent moldovean venit peste Carpaţi?:-?
|
În ceea ce-i priveşte pe bănăţeni, pot ei să păstreze fruncea că mincea la noi rămîne...>:)
|
Uăăăi, nu mai ţâniţ’ uşâli dischisi cî vă traji corentu’ uăi ! :)) |
haoleu, si imi facea mie cineva observatie ca vorbesc cu: venii, facui, dresai etc :))
|
In afara de "o" in loc de "a" la perfectul compus, nu prea folosesc 'graiul ardelenesc'. Totusi, mi s-a intamplat nu o data ca, vorbind corect, sa fiu 'detectata' imediat ca sunt din Transilvania. Ma tradeaza intonatia, pe care nu pot sa mi-o schimb nicicum. De fapt, tot dupa intonatie detectez si eu sudistii.
|
All times are GMT +2. The time now is 14:23. |