![]() |
Originally Posted by keepwalking:
bun si atat. (dar tot e pacat de timpul pierdut...) despre jurizarea de la cnc: in continuare ti se pare ca l-a ghicit mai intai pe daneliuc, a picat in fund de emotie, si abia apoi a apreciat scenariul??? :) sau invers? ca e important (ca sa nu mai pierdem timp) |
halebardule,
nu pot cunoaste exact cronologia starilor lui gorzo. iau in calcul doar cele scrise de el la finalul acelei cronici: a recunoscut autorul scenariului dupa primele doua pagini. i-a placut "vitalitatea obscena, inconfundabila". l-a sustinut, desi ceilalti membri ai juriului erau vehementi in criticile lor. dar, cand a vazut filmul, s-a "lepadat" de daneliuc, spunand ca nu merita finantat, desi el insusi contribuise in buna masura la obtinerea acelei finantari. pai daca scenariul ala avea o "vitalitate obscena", chiar nu si-a putut inchipui gorzo ce va iesi in practica? in fine, andrei gorzo a comis o eroare pe care si-a recunoscut-o. |
da, ma rog, cred ca o lungim prea mult.
i-o fi acordat lui daneliuc gratia care i se acorda unui debutant cu un scenariu spectaculos. "bai, e bun, chiar daca n-a facut vreun film in viata lui, tot merita sa-si incerce puterile pe asta." echivalentul lui: "chiar daca a stricat vreo 5 filme in viata lui, tot merita sa-i mai dam sansa sa-si incerce puterile pe asta" nu stiu daca sunt destul de clar cu comparatia. |
Keep, mi-ai dat de gandit acum cand am citit postul tau: daca scenariul lui D. era asa de bun, de ce ceilalti membri ai juriului l-au criticat vehement? eh??? |
Originally Posted by halebardul:
cred ca fraza aceasta este cea mai apropiata de adevar. |
deci avem asa:
- 5 filme stricate de D - membrii juriului dezaproba si critica prostul gust al scenariului - + indoiala chiar a lui Gorzo insusi - + influentza numelui ( sofismul invocarii unei autoritati care e total gresit) hai ca acuma m-am suparat. de ce dracu a sustinut panarama aia de film? :mad: |
pai da, dar o desparti de context intr-un mod condamnabil. :rolleyes: continuam maine discutia. si, daca tot luam o pauza de noapte, hai sa ne definim clar pozitiile: - tu vrei sa demonstrezi ceva, dar nu stii exact ce acuzi - eu apar ceva, dar nu stiu exact ce, pentru ca nu stiu exact care-i acuza daca se poate, sa fim mai la obiect, ca sa nu mai bajbaim aiurea. |
illo,
nu iti pot raspunde decat citand dintr-un interviu postat chiar de halebardul pe forum, cu ceva timp in urma: (A.G. este Andrei Gorzo) A.G. Pentru ca – poate prin miracol, cum zici – toata lumea a fost onesta: Stefan Agopian, Cristina Corciovescu, Irina Petrescu, Oana Stoenescu. Era foarte clar ca toti voiam un palmares cit mai bun, toti voiam sa cistige proiectele cele mai bune, si asa au avut cistig de cauza Nae Caranfil, Cristi Puiu, Radu Muntean, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude... V.S. Si notele prealabile au fost cele care au determinat cistigatorii si ierarhia finantarilor? A.G. Ne-am intilnit si am si discutat, ceea ce e, intr-adevar, foarte important, dar... V.S. Notele initiale au ramas decisive? A.G. Toti, la inceput, ne-am trecut notele in creion, apoi ne-am intilnit si-am discutat, iar acolo unde au existat ciocniri, diferente mari de opinii, am stat, am dezbatut si, ocazional, ne-am revizuit verdictele initiale. Dar, repet, asa ceva nu se poate face cu folos decit intr-o atmosfera in care toata lumea vrea binele, in care toata lumea stie ce face... |
suna a vorbe.
deci toti ceilalti au refuzat (initial) vehement scenariul? daca da, atunci iata marele meu semn de intrebare; cum poate un scenariu bun sa fie criticat de toti membri juriului (cu exceptia lui G)? Daca era asa de bun, ma astept ca, teoretic, jumate sa-l sustina, jumate sa-l refuze. Nu e logic? daca toti iti spun ca esti beat (acesti toti fiind cunoscatori in materie de persone bete, sa zicem medici psihiatri) dar exista si un psihiatru care nu e de acord 9desi isi recunoaste subiectivismul si are si el dubii asupra evaluarii lui), apoi nu e clar ca x-ulescu e beat? |
pai nici eu nu stiu ce sa mai cred.
in cronica spune ca scenariul a fost contestat cu vehementa de catre ceilalti, dar in interviu aminteste de o atmosfera in care toti par a se fi inteles de minune... |
Originally Posted by Bogdan.Andro:
ba chiar suspect de bizar. era un mod de a sustine un critic pe care il citesc si respect in fata unor acuze pe care le gaseam nefondate. read thru the words u dummy ! |
halebardule, chit ca am dormit foarte prost, se pare ca noaptea a fost un sfetnic bun, in sensul ca mi-a disparut si ultima urma de carcoteala.
dupa cum bine spunea mihnea, am redevenit dr jeckyll :) |
ma bucur.
avem si noi 2-3 critici buni, ar fi cazul sa-i tratam frumos si sa-i taxam numai pe merit. Gestul lui oricum de a face mea culpa e foarte onorabil si UNIC. Cine si-a mai cerut scuze din comisiile CNC-ului? Ca tot ai pomenit de el, isi cere cumva scuze Radu F Alexandru, vinovat (alaturi de ceilalti 4) de Marilena, Dincolo de America, "15", Logodnicii din America, Si totul era nimic, numai intr-o singura sesiune (cea din 2004) ? |
All times are GMT +2. The time now is 14:44. |