![]() |
Pai pe topicul "filmul romanesc dupa "89 " am scris destule mesaje! :P
|
Originally Posted by mafalda:
cine ti-a spus tie ca cinematografia romaneasca a trait intr-o cutie de chibrituri? |
Cinematografia romaneasca nu a fost izolata inainte de "89, dar nici nu a avut posibilitatea sa fire scoasa peste hotare cat ar fi meritat!
|
Originally Posted by mafalda:
ps: si daca suntem pe topic la Boogie, de ce nu spun adulatorii ca presa franceza a calcat in picioare acest film?! |
@ marx
Eh! Ai atins un punct nevralgic! Asa se obisnuieste: cand un film romanesc circula in strainatate, se aduc in Romania doar cronicile favorabile, nu si pe acelea care critica filmul respectiv. De ce nu s-au facut publice in Romania si cronicile nefavorabile care au aparut in Rusia la filmul lui Mungiu 432 Au fost critici rusi care au scris ca nu au inteles de ce a luat filmul "Palm d'Or" ! Asta de ce nu spun criticii romani? |
Originally Posted by marx:
http://www.humanite.fr/Boogie-de-Radu-Muntean nu am vazut critici care sa demonteze filmul si nici nu cred ca vor fi, fiindca filmul e pe gustul presei franceze |
ehhh, acum toata lumea scrie despre film. e plin liternetul de amatori cu virtuti cine-limbiste. o revista serioasa de cinema nu exista, in cotidiene apar cronici balsamice, iar in rest apar doar sclifoseli cu pretentii analitice.
deci, okiul critic e miop. ps: cunosc cativa critici pe care-i apreciez, dar din pacate nu au un stil agresiv, impunator si in luptele de culise. pps: dar mai ia cineva in considerare ce spun pseudo-criticii nostri?! |
Originally Posted by klein:
|
chiar acum, pe Cinemax, "City Slickers" (Orasenii), cu Billy Crystal.
asta da film despre criza varstei mijlocii si cautarea, impreuna cu prietenii, a vremurilor bune! |
Constrans de imprejurari gen proiecte stringente in ordinea de zi, n-am timp sa citesc 4 pagini (tare mi-e ca 3 din ele sunt dialoguri intre membri, colaterale cu subiectu', sper sa ma-nsel), daca-i careva amabail (ca pe unii de pe-aici ii stiu dupa gusturi) sa-mi spuna daca merita filmul, ca plec direct la cinema, de la birou, diseara.
|
merita
|
Trebuie.
|
Placut impresionat. Are substanta, are umor, are drama. Usor inclinat spre minimalism fata de mesaj, mai romanesc asa..
|
Originally Posted by Lecart:
:happy: |
Au fost invitati la Catalin Stefanescu, pe TVR1
Radu Muntean, Mimi Branescu si Dragos Bucur. A fost o golaneala acolo, exact ca in film. Glume, palavre, isi schimbau scaunele ca la terasa, mai ca nu-si dadeau si castane. Lipsea doar spritzul. Misto, relaxat. Dar, ca discutii, cam subtirel. Radu iar a bagat-o pe aia cu "e ca o formatie rock care se reuneste peste 10 ani" si "noi facem film pentru romani iar romanii nu mai vin la film" Dar filmul e misto, am mai spus-o. :) Puteti vedea inregistrarea la http://www.tvr.ro/emisiune.php?id=580# click pe "22-10-2008, ora 17:56" |
Mi-a pläcut emisiunea - vorba ta: relaxatä, misto... Bunä în primul rând pentru nehotärâtii cu sanse de a se hotärî sä vadä filmul, dar si ca bobârnac pentru cârcoiosii care-l scuipä.
|
OOOO, numai daca l-am scuipa.... mata vrei mazare? Si zgomotul unei felatii din off zbarnaia in urechiusea melomana. Secventa e un fel de pagina a violului din Ion al lui Rebreanu, din pacate filmul s-a facut cam tarziu, elevii surfeaza snuffx si alte grozavii in zilele noastre.
|
o fi vorba de Rascoala...
La Ion erau mai de comun acord partile :). Sigur ca poate fi ironizat in fel si chip filmul. Ca orice pe lumea asta. Mai ales cand te-ai dus la el cu alte asteptari, cele pe care le ai vazand filmele standard. Dar nu. Boogie iti ofera o poveste care putea fi rezumata intr-un scurt metraj de 5 minute. Sinopsisul lui il poti scrie pe 3 randuri. Nu sunt mari rasturnari de situatie, nu e intriga complicata si lipsesc surprizele. Ce ramane in plus peste cele 5 minute in care putea fi spusa povestea? O sa para pompos: viatã. O anume stare, anume trairi. Te identifici cu personajele traind cu ele aproape secunda de secunda, in timp real. Ce se intampla in Unchiul Vanea, daca e s-o luam asa? Nu mare lucru, nu sunt constructii narative complexe. Dar nu-mi spune ca nu ramai cu nimic. Sentimente pure, purecate in amanunt. Stiu, imi asum un risc comparand cele doua. |
Originally Posted by marx:
|
|
All times are GMT +2. The time now is 03:04. |