![]() |
Da' ghicitoarea mea ce are? :(( E vorba de un peshte cu capul in nori (film)
|
arizona dream, ca sa-ti dau satisfactie. gata, cedez locul la tribuna oficiala celor 20 de metafore urmate de 20 de justificari.
|
Originally Posted by gheorghe orban si baba:
|
la mine era "irreversible".
da' e aiurea,ca privirea...bah,robert bresson avea o idee(un interviu filmat,de fapt)in care vorbea despre deosebirea dintre privirea "de vaca",cea care inregistreaza toata realitatea si privirea regizorala,selectiva.asa si voi(noi,ma rog):selectati dintr-un film ceea ce...a ramas in memoria voastra. |
Vad ca toate ghicitorile de aici au fost rezolvate. Hai ca ma bag si eu cu una (of cors, nu d-aia de 20 de intrebari :shock: , ca nu ma tine):
razboi\calugar\catedrala\amintire\cal e regizor: mura-n gura :P |
Originally Posted by illotempore2002:
Mura-n gurä se referea la "septembrie + Venetia". @Planmaker: + clopot? ;) Am putea merge pe douä variante: "Pe bune" = cu 20 de metafore. "La derutä" = cu 3, gândite ca sä te punä pe-o pistä falsä (cum am fäcut eu cu: "masinä de epocä, impotentä, ciuruit" si "Ana, Caiafa, Lazär"). Cuget, si-apoi revin. :hmm: |
sau am putea alege si calea de mijloc: cu vreo 4-5 metafore (cum am facut eu), care e mai accesibila multora si poate oferi si niste indicii mai complete celor ce trebuie sa ghiceasca
@Pitbull: clopot, it is :D (doar ca acum mi-e teama ca a devenit mult prea transparent indiciul) |
Andrei Tarkovsky
zapada/ sanie/ bani/ viata/ palat/ statui indicii din film... dar e bine sa mentionam numele regizorului. :) |
Originally Posted by films4all:
|
:P Cine stie.. cunoaste! :)
|
|
noup..
putere/ dezumanizare |
Originally Posted by Pitbull:
|
mi-ar fi placut sa fie Doctor Jivago - regizor David Lean |
(Hai, bäi Tudore, joc eu în locul täu? Ce facem aici, metafore filmangistice, sau futem pisici?) |
chill.. sunt si eu cu primul puzzle.
nu e e.. stiu ca ti-ar fi placut. ziare/ america |
mie, sincer (& sper sa nu s supere illo!), nu-mi place jocu asta... :( uneori, metaforele sint intr-adevar inspirate (asha a fost p la-nceput - pina sa vina tov marx cu ghicitori d integrame), dar acu a devenit asha, un fel d mura-n gura pt prescolari - gen: ia sa vdm puiule, o sanie...? un palat...? niste statui...? nu-i asha k e vba dspr un nene (cetatean) p kre-l kema k...k... kane? bravooo :w00t: astea nu mai sint 'metafore', ci stenograme - cu intrebari ajutatoare... boring; mai bine-am juk mima p titluri d filme :lol: |
well... era buna aia cu 20 de metafore, dar in afara de Pitbull pe cine mai tine sa faca asta?
|
mda, it's too time-consuming - iar cind nu e, it's not worth it... :(
|
Bai....voi sunteti surzi sau kiori?
Daca nu aveti timp/energie pt 20 metafore, nu-i nici o problema......ziceti 4 sau 5.... ce mama ma-si.... va alintati atata! |
All times are GMT +2. The time now is 11:18. |