Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cel mai bun film românesc dintre 1989 si 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92580)

Pitbull 25 Aug 2008 17:02

@E.Floares

1. E greu de definit concret, desi la un nivel semi-abstract mi-e destul de clar. Sä zicem, cam asa:
Cadrul e lung si expozitiv, descriind dezbräcarea si pregätirea lui D.R.L. pentru operatie - de fapt, pentru mormânt; ca atare, contine la un nivel subtil notiunea de condamnare, starea de moarte. Cred cä era nevoie de o usoarä accentuare a acesteia, si ca atare cele cinci secunde în plus ar fi putut sä fie:
- D.R.L. rämas singur pe masä, gol, inert; asisentele au terminat pregätirea, imediat va veni una sä-l acopere cu cearsaful pentru operatie; aceste cinci secunde de completä imobilitate, trupul gol întins cu fata în sus, contemplat static, ar fi putut cea acel "punct final" care cred eu cä lipseste;
- acoperirea cu cearsaful pentru operatie (totodatä, sugestie de giulgiu); ar fi fost un punct final mai explicit;
- scoaterea lui din camerä, pre sala de operatie, pe masa cu rotile; idem ca punct final.
- etc. (alte solutii similare).
Dar, atât din respect pentru Cristi ca artist, cât si în spiritul subtilitätii, aleg prima optiune.

2. Fiindcä a modificat pe alocuri realitatea istoricä (de exemplu: incendiul a existat cu adevärat - dar nimeni nu stie cum a izbucnit; Nae a dezvoltat de aici acea ipotezä cu Leon dând foc peliculei; si multe altele). Ca atare, persoanele reale au rämas modele pentru personajele unei povestiri de fictiune inspiratä din realitate, car urmärea sä comunice un mesaj artistic.

@Redmen:
Se gäseste pe torrente; copie foarte bunä dar... lipseste o bucatä din el, cam de 20 de minute! (Nu stiu care, nu l-am verificat cap-coadä.)

redmen 25 Aug 2008 17:09

Atunci astept sa apara pe dvd (dac`o aparea) si atunci poate fac rost si de`un autograf :D

StefanDo 25 Aug 2008 17:18

cica la mijlocul lui septembrie ;)

redmen 25 Aug 2008 17:40

Perfect ... pana atunci poate reusesc sa ma inscriu si pentru un autograf pe el :D

nume 09 Sep 2008 10:12

Balanta, restu' nu le regasesc, polul trebuia sa contina mai multe titluri, e sarac.

E.Floares 09 Sep 2008 11:54

Trebuie sa contina dar nu contine pentru ca nu sunt destule optiuni atunci cand se creeaza un poll aici pe forum, sunt 10 maximum.

mafalda 09 Sep 2008 13:02

"Examen" a lui Titus Muntean e un film bine facut. Nu inteleg cum a fost ingropat intr-un cinematograf de cartier. Pacat ca nu i s-a facut o publicitate buna!
La doua decenii de la Revolutie, cinematografia romana sufera la capitolul marketing! :(

Pitbull 09 Sep 2008 15:36

Originally Posted by nume:

...

Look who's back...! :shock: ... :huh: ... :w00t: ... :) ... :D
Tzuku-te-ashi, dude!

nume 09 Sep 2008 16:06

Originally Posted by mafalda:

"Examen" a lui Titus Muntean

Greoi, plin de stereotipuri (Dinica anchetator care pune becu-n oki), protagonistul neconvingator, machiajul slabut, intrebarile "reporterului" destul de oteviste.... cazul "Anca", unul dintre cele mai mari erori judiciare din timpul lui Ceausescu a fost mult mai complex, regizorul avea de unde sa traga "seva" - mii de tomuri de dosare, in plus e interesant si criminalul real si ceea ce s-a intamplat cu el, cum a fost descoperit, cum povestea seara de seara la carciuma crima si nimeni nu-l credea (era un mitoman notoriu) etc etc Sters film.
p.s.
Salut Pitbull !

mafalda 10 Sep 2008 08:22

Da' daca mie mi-a placut? In special Marius Stanescu!
In rolul lui Ruznici, adevaratul criminal: Lucian Ifrim, un actor deosebit!
Uite o actrita buna care nu face film cat ar merita: Clara Voda! Joaca mult si la Nottara si la Bulandra dar in film apare rar si nesemnificativ

Disciple 14 Sep 2008 13:14

Daca ar fi dupa mine as mai adauga cate ceva in lista aia:

-Marfa si Banii de Cristi Puiu un excelent film cu unele dintre cele mai bune replici dintr-un film romanesc de dupa 89':
"-Pai ce eu's prost sa imi pun pielea la saramura pentru 2000 de parai?"
Un film foarte bun.

-Furia de Radu Muntean-spectaculos debut cu un scenariu bine gandit,cu un Dragos Bucur absolut fenomenal,cu o Dorina Chiriac pe care o admiri de la primul cadru,cu un Andi Vasluianu sobru care arata ca este unul dintre cei mai buni tineri actori romani.Nota 10!

Restul e Tacere nu cred ca mai are nevoie de nici un comentariu.Filmul in sine m-a lasat masca :)

nume 14 Sep 2008 20:21

Vad ca topurile astea se repeta cu ciclicitate. Cred ca un search era mai simplu.

mafalda 17 Sep 2008 12:18

"Restul e tacere" a lui Caranfil e un film despre care se va vorbi si peste 20 - 30 de ani, pentru ca se inscrie de pe acum in "Istoria Filmului Romanesc"!

E.Floares 17 Sep 2008 13:32

Poate si in istoria internationala...daca ia Oscar-ul :D

mafalda 17 Sep 2008 13:54

Eu am auzit ca un regizor roman cu sanse de a candida la Oscar ar fi RADU MIHAILEANU cu filmul pe care il face acum "CONCERTUL".
Serios!

Disciple 17 Sep 2008 20:25

Si ma indoiesc ca ar candida din partea tarii noastre:D
Stiu ca are cetatenie franceza si e stabilit acolo de mult timp.
Oricum e un regizor excelent:)

Pitbull 17 Sep 2008 22:08

La Oscar candideazä FILMUL (ca productie), nu cetäteanul.

E.Floares 28 Sep 2008 16:30

Pit, iata ce scrie pe IMDb la tine:

Current rank: 192,061

Anul asta cel mai bun STARmeter al tau a fost pe 2008 Feb 24: 93,466.

Nu stiu numarul total de actori, regizori, scenaristi, cameramani, etc., dar oricum cred ca e de cateva milioane...

Pitbull 28 Sep 2008 16:42

Hehe, drägut, da' habar n-am cum merge chestia aia. :)

E.Floares 28 Sep 2008 16:57

Din cate mi-am dat seama as zice ca in functie de numarul de vizitatori pe pagina respectivului individ.

All times are GMT +2. The time now is 14:23.