![]() |
@E.Floares
1. E greu de definit concret, desi la un nivel semi-abstract mi-e destul de clar. Sä zicem, cam asa: Cadrul e lung si expozitiv, descriind dezbräcarea si pregätirea lui D.R.L. pentru operatie - de fapt, pentru mormânt; ca atare, contine la un nivel subtil notiunea de condamnare, starea de moarte. Cred cä era nevoie de o usoarä accentuare a acesteia, si ca atare cele cinci secunde în plus ar fi putut sä fie: - D.R.L. rämas singur pe masä, gol, inert; asisentele au terminat pregätirea, imediat va veni una sä-l acopere cu cearsaful pentru operatie; aceste cinci secunde de completä imobilitate, trupul gol întins cu fata în sus, contemplat static, ar fi putut cea acel "punct final" care cred eu cä lipseste; - acoperirea cu cearsaful pentru operatie (totodatä, sugestie de giulgiu); ar fi fost un punct final mai explicit; - scoaterea lui din camerä, pre sala de operatie, pe masa cu rotile; idem ca punct final. - etc. (alte solutii similare). Dar, atât din respect pentru Cristi ca artist, cât si în spiritul subtilitätii, aleg prima optiune. 2. Fiindcä a modificat pe alocuri realitatea istoricä (de exemplu: incendiul a existat cu adevärat - dar nimeni nu stie cum a izbucnit; Nae a dezvoltat de aici acea ipotezä cu Leon dând foc peliculei; si multe altele). Ca atare, persoanele reale au rämas modele pentru personajele unei povestiri de fictiune inspiratä din realitate, car urmärea sä comunice un mesaj artistic. @Redmen: Se gäseste pe torrente; copie foarte bunä dar... lipseste o bucatä din el, cam de 20 de minute! (Nu stiu care, nu l-am verificat cap-coadä.) |
Atunci astept sa apara pe dvd (dac`o aparea) si atunci poate fac rost si de`un autograf :D
|
cica la mijlocul lui septembrie ;)
|
Perfect ... pana atunci poate reusesc sa ma inscriu si pentru un autograf pe el :D
|
Balanta, restu' nu le regasesc, polul trebuia sa contina mai multe titluri, e sarac.
|
Trebuie sa contina dar nu contine pentru ca nu sunt destule optiuni atunci cand se creeaza un poll aici pe forum, sunt 10 maximum.
|
"Examen" a lui Titus Muntean e un film bine facut. Nu inteleg cum a fost ingropat intr-un cinematograf de cartier. Pacat ca nu i s-a facut o publicitate buna!
La doua decenii de la Revolutie, cinematografia romana sufera la capitolul marketing! :( |
Originally Posted by nume:
Tzuku-te-ashi, dude! |
Originally Posted by mafalda:
p.s. Salut Pitbull ! |
Da' daca mie mi-a placut? In special Marius Stanescu!
In rolul lui Ruznici, adevaratul criminal: Lucian Ifrim, un actor deosebit! Uite o actrita buna care nu face film cat ar merita: Clara Voda! Joaca mult si la Nottara si la Bulandra dar in film apare rar si nesemnificativ |
Daca ar fi dupa mine as mai adauga cate ceva in lista aia:
-Marfa si Banii de Cristi Puiu un excelent film cu unele dintre cele mai bune replici dintr-un film romanesc de dupa 89': "-Pai ce eu's prost sa imi pun pielea la saramura pentru 2000 de parai?" Un film foarte bun. -Furia de Radu Muntean-spectaculos debut cu un scenariu bine gandit,cu un Dragos Bucur absolut fenomenal,cu o Dorina Chiriac pe care o admiri de la primul cadru,cu un Andi Vasluianu sobru care arata ca este unul dintre cei mai buni tineri actori romani.Nota 10! Restul e Tacere nu cred ca mai are nevoie de nici un comentariu.Filmul in sine m-a lasat masca :) |
Vad ca topurile astea se repeta cu ciclicitate. Cred ca un search era mai simplu.
|
"Restul e tacere" a lui Caranfil e un film despre care se va vorbi si peste 20 - 30 de ani, pentru ca se inscrie de pe acum in "Istoria Filmului Romanesc"!
|
Poate si in istoria internationala...daca ia Oscar-ul :D
|
Eu am auzit ca un regizor roman cu sanse de a candida la Oscar ar fi RADU MIHAILEANU cu filmul pe care il face acum "CONCERTUL".
Serios! |
Si ma indoiesc ca ar candida din partea tarii noastre:D
Stiu ca are cetatenie franceza si e stabilit acolo de mult timp. Oricum e un regizor excelent:) |
La Oscar candideazä FILMUL (ca productie), nu cetäteanul.
|
Pit, iata ce scrie pe IMDb la tine:
Current rank: 192,061 Anul asta cel mai bun STARmeter al tau a fost pe 2008 Feb 24: 93,466. Nu stiu numarul total de actori, regizori, scenaristi, cameramani, etc., dar oricum cred ca e de cateva milioane... |
Hehe, drägut, da' habar n-am cum merge chestia aia. :)
|
Din cate mi-am dat seama as zice ca in functie de numarul de vizitatori pe pagina respectivului individ.
|
All times are GMT +2. The time now is 14:23. |