![]() |
CASTIGATORII
Pentru ca nu am putut cadea la un acord pentru 4 castigatori, noi membrii juriului (EuroEntertainment - cel care ofera DVD-urile si cei doi redactori ai Cinemagia) am decis sa avem sase castigatori.
Iata premiile: edidoc 4 dvd-uri ava 4 dvd-uri gabrielamoca 4 dvd-uri dragomara (pentru mura) 3 dvd-uri redmen (pentru prima poveste) 3 dvd-uri blodymary 2 dvd-uri Astept pe mesaj privat adresele postale ale castigatorilor ca sa le expediem DVD-urile. Va multumim tuturor pentru participare. |
felicitari castigatorilor ;)
|
Re: CASTIGATORII
Originally Posted by Gloria:
|
Pai neaparat; o sa fie si cu vizionare de film si cu bere; revin cu detalii.
|
Sincer, chiar as iesi daca as fi in bucuresti, mai ales ca e asa frumos afara...
|
Ia te uitaaaa. S-au anuntat castigatorii iar eu nu ma aflu printre ei! :w00t: Mai sa fie, am trait s-o vad si p-asta! :shock:
Felicitari Avei, Dragomarei si lui Redmen! Pe ceilalti nu-i pot felicita, pur si simplu, ceea ce au scris ei consider ca se afla la un nivel mult sub nivelul ...celorlalti, ca daca zic Neuptolem imi sariti in cap ca nu sunt fair-play sau nu am o atitudine bine-prefacuta de invins si nu stiu sa primesc esecurile. :D :P Din punctul asta de vedere regret ca am scris pt concursul asta pentru ca acest comentariu ce este doar OBIECTIV suna putin (sau mai mult) de-a-ndoaselea pentru cei ce citesc riscand sa fiu catalogat nelalaocul lui. Iarasi, ei bine, sunt satul de oameni care nu spun ceea ce simt si ceea ce trebuie, de oameni ce imbraca haina colocvialitatii si manierelor doar pt a da bine in fata celorlalti. Eu nu sunt asa, e un defect pe care sper sa-l remediez, pana la urma tre sa te conformezi sistemului ca altfel risti sa fii acredidat k paranoic sau pizmas. Chiar nu ma caracterizeaza aceasta atitudine iar mesajul prezent putea foarte bine sa nu fie scris.
Originally Posted by Gloria:
Eh, dar nu va impacientati ca nu fac reclamatie sau nu-s atat de cretin sa pretind contestatii. :D :) Fireste ca stilul nonconformist al lui Neuptolem a speriat juriul si sunt de acord ca unele afirmatii nu aveau ce cauta acolo insa am ales inca de la bun inceput sa spun ceea ce DOREAM sa spun legat de iubirea la cinema si pot afirma cu tarie ca ceea ce am scris eu este pretabil a fi dezvoltat catre un scenariu (vezi intorsatura din final cu anuntul la televiziune ce ar putea insemna totodata o intriga reusita intr-un film, urmand ca midpoin-ul sa se intample prin intalnirea - una din solutii - dintre adolescenta angelica si tanarul indragostit platonic!). Oricum, singurul dvd ce mi-a atras atentia de-acolo e clasicul Breakfast at Tiffany's care am vazut ca-i 40 ron pe net (la salariu se rezolva! :P ). Iar ceea ce as mai viziona ar fi Tristan & Isolde care exista pe net, de asemenea si Paris, je t'aime. Nu, ca nu cersesc dvd-uri. :lol: Pana la urma e laudabila initiativa CineMagiei cu acest concurs si apreciez, poate n-ar strica mai multe concursuri de felul acesta, n-o spun sa ma revansez io, insa chiar sunt supa nice vis-a-vis de alte sectiuni ale site-ului (saitului). In concluzie, pot baga mana in foc ca singurele povesti ce ar merita ecranizate din toate cele postate sunt: povestea Avei in primul rand (cea mai buna, detasat chiar), toate scrierile Dragomarei, prima a lui Redmen (merita) iar dpdv al atractiei publicului ar merge si story-ul (tentativa, bullshit, samd :? ) lui Neuptolem. Adaug ca le-am cam citit pe sarite pe ultimele, poate merge si-o marfa marca Morphego pe-acolo, nu-s sigur, si-atat. Va urez vizionare placuta! ;) 8) :D Nici macar mentiune frate!... :( |
Eu vreau sa ii felicit pe toti castigatorii.
In special pe redman, dar mi-au placut si textele scrise de bloodymary si edidoc. De ce nu celelalte? Pentru ca 2 din ele depasesc cu mult prea mult 500 de caractere (in rest e ok mura), si trist, celalalt, al Avei, prea romanesc, prea e totul urat si negru, de ce nu vedem pe nicaieri partea buna a lucrurilor?, iar cel de-al 3-lea nu-mi spune nimic deosebit. Insa, nu cred ca au existat scenarii neaparat mai bune ca cele premiate, deci doar ordinea e putin ciudata. |
Originally Posted by Dragomara:
Some day, da. E incantator ceea ce-mi spui, e tentant, e...e very cul. 8)
Perseverenta si indarjirea si truda si samd sunt cheile.
Originally Posted by breaker 33:
|
Quote:
Pentru toti cei care au scris, castigatori sau nu: daca va place sa scrieti, cel mai important lucru este sa o faceti in continuare. Eu din pacate nu mai am timp pentru asa ceva si regret. |
Multumesc si felicitari tuturor.Si daca timpul imi va permite sunt deschis la ideea cu berea :)
|
Pai eu ce ziceam. Nu e vorba de scenarii de filme, dar am crezut (si cred in continuare) ca tema se referea la un synopsis care sa implice deopotriva: "dragoste" si "cinema". Am vazut aici povesti de genu' cum s-au intalnit ei doi si acum urmeaza sa aiba un bebe, urmeaza sa aiba doi bebi, nunta, botez, etc. Casa de piatra! Ce pot spune? Pai daca m-apucam eu sa scriu cum s-au cunoscut parintii mei la teatru (si modificam cu "la film") ceea ce e, adevarat! :lol:
De introspectie nush ce sa zic, merge intr-o carte, daca e scrisa bine, apoi o carte poate fi la randul ei transformata intr-un scenariu de film, respectiv un synopsis de roman poate converge cu si mai mare usurinta catre un synopsis de film. Cat despre monologuri, astea dau bine la Narator (ca functie a screenwritingului), e un stil pe care eu il apreciez f mult la filme (de asemenea, imi plac cel mai mult cartile la persoana I) desi "scriptura" spune c-ar fi de evitat pt ca devine totul redundant, insa as miza pe "bonusuri" dpdv al perceptiei spectatorului, exista sentimente subtile ce poate numai prin metoda asta merg transferate publicului astfel incat acesta sa le inteleaga exact asa cum a dorit scenaristul si sentimente care la randul lor pot fi cruciale in structura dramaturgica a filmului. E mai mercantil, adevarat, dar Reconstruction e considerat un film de arta. De American Beauty nu mai zic nimic, pe CineMagia ( o parte, dar consistenta) e privit subvaloric. With pleasure, Ava! N-ar strica sa arunci un ochi in atelier la un topic crazy. ;) |
At Dragomara
Daca viata te plictiseste cinemagia are intotdeauna un loc virtual dedicat tie. Daca vorbesti cu adminii se rezolva si post-mortem |
A slabit de tot lumina pe topicul asta, da' las c-o reaprind eu. :D
Ma gandesc serios sa mai trimit 2-3 povesti deoarece din cauza fiindca am fost pus intr-o lumina cam proasta la ceremonia de decernare a premiilor Dragobetice si Valentainsetice, sunt sigur ca pot da mai mult...de fapt, nu ma intereseaza si nu m-au interesat dvd-urile, nu vreau premiu, in schimb as dori de la Gloria si domnul reprezentant al EuroEnt o judecata echitabila si OBIECTIVA vis-a-vis (vizavi) de tema concursului. Si daca, si atunci voi fi notat cu 4 sau 5 sau orice alta nota ce nu merita DVD (:w00t: ) imi recunosc lipsa valorii zbierand pana in ceruri din inima Fagarasului si-napoi, aici pe forum si oriunde. Oricum, daca juriul nu doreste asta, nu pot obliga ca nu-s tembel si n-am s-o mai rog a doua oara, dar eu tot am sa postez niste povesti 100% sigur mai bune decat ale Blodymarei sau Gabrieleimoca sau Edidocului. Eh, poate am nevoie si de un numar de psiholog, imi puteti lasa aici niste numere dar asta nu inseamna ca sunt nelalocul meu, numai in Romania exista mentalitatea asta ca daca mergi la psiholog esti considerat nebun la propriu, adica in nedeplinatatea facultatilor mintale, ceea ce eu nu cred ca sunt in nedeplinatatea facultatilor mintale. Mai, :(( m-a doborat psihic neparticiparea mea la HBO anul asta (si mai fac si advertising agresiv pe post) la concursul de scenarii, chiar sufar cand ma gandesc ca nu mai verific in iunie site-ul sa vad daca am castigat, da' oricum, anu' trecut Mesinceanu si Rasuceanu si ailalta (respect domniei sale da' doar ca nu merita) nu meritau nominalizarea si nici bani d ela CNC ca ele deja aveau film facut, au spus si altii asta. Eu am sa mai scriu, acum s-ar putea sa nu mai existe presiunea aia pe umerii mei si voi fi mai degajat in a gasi genialitatile story-urilor. Care din "perdanti" mi se alatura? :D 8) :happy: FOR GLORYYYYY!!!! :w00t: :hmm: |
dragomara, sa-mi zici c dvd-uri ai primit s mi le trimiti mie pe alea naspa dupa cum ai promis!
PS. eventual dai cu plata ramburs daca esti mai zgarcita ;) |
Ce idee faina! Care-a primit Breakfast at Tiffany's ???
Mi-l pui si mie pe-un cd Traxdata si mi-l trimiti prin posta? :w00t: |
Originally Posted by Neuptolem:
De acord, Neuptolem, jurizarea a lasat mult de dorit ... bine macar ca o parte dintre cei mai rasariti au castigat, in special tin sa o felicit pe Ava, ce are un stil special, personal si sincer ... nu stiu ce-ar mai fi de zis, deja mi-am format o parere si despre cum stau lucrurile pe-aici si nu este una foarte buna ... Referitor la propunerea ta, da, poate ca merita sa scriem, in fond o facem pentru noi, nu pentru altii, si in niciun caz pentru acele dvd-uri ... hmmm, si mersi pentru mentionare, chiar daca nu erai sigur :D |
Originally Posted by morphego:
Originally Posted by morphego:
Noi aia 5 mentionati de mine am fost singurii care am scris ceva ecranizabil. Nu e subiectivism, e pur obiectivism. Nu e aer arogant, e doar aer justitiar. :hmm: |
We shall have GLORY, even if not in this realm ... there are worlds out there that await us :lol: :lol: :D
Spor la scris! |
Originally Posted by Neuptolem:
Daca vrei filmul .. eu am dvd`ul cumparat si as putea sa iti fac o copie dupa el. |
MOTIVATIA JURIULUI
Iata si motivatia juriului pentru alegerile facute:
edidoc, 4 dvd-uri. Premiat pentru umor si pentru ironizarea (cu happy-end!) a acelor situatii cand reactiile celorlalti ne deranjeaza in sala de cinema. Concizie, intensitate gradata, umor. ava (4 dvd-uri), dragomara (3 dvd-uri), redmen (3 dvd-uri) pentru povestile cu un real potential cinematografic, frumusetea descrierii (ava, dragomara), limbaj etc. gabrielamoca: 4 dvd-uri pentru povestea adevarata impartasita si pentru faptul ca filmul i-a influentat decisiv viata. blodymary 2 dvd-uri - un text realizat din contraste (ea frumoasa, dar plictisita, el rade, ea plange, el alearga dupa ea, dar o gaseste pe cealalalta), care stau in picioare, in ciuda unui final (M o iubea. aceasta il saluta timid... si ea tinea inca la el) deloc cinematografic si usor sententios (l-au facut pe M sa realizeze ca parerea prietenilor nu este intotdeauna corecta si ca trebuie mereu sa isi urmeze inima), dar greu de prevazut. |
All times are GMT +2. The time now is 15:12. |