Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Replici memorabile (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86702)

Carmine Galante 22 Jul 2007 07:38

Originally Posted by klein:

nu ma pot abtine sa nu intervin.
1. replica aceea "Si cand ma gandesc ca, inainte de a va cunoaste, eram un apolitic." nu exista in nici unul din filmele despre comisari. sa nu facem dracu mai negru decat e. el ramane apolitic in declaratii pana la sfarsit.

Sergiu? Asta ai zis-o ironic sau chiar crezi ca asa e ?

klein 22 Jul 2007 08:53

replica asta nu exista in film. in plus, personajul nu se declara in nici un moment comunist. face niste declaratii care il apropie de comunisti, dar efectiv nu recunoaste nicioadata de maniera clara. m-am mirat si eu

Pitbull 22 Jul 2007 15:13

Replica exista în versiunea initialä, mi-o amintesc foarte bine. Dar, într-adevär, e posibil s-o fi scos dupä Revolutie. Si din "Un comisar acuzä" a scos secventa cu manifestul comunist - era asa: spre final, (pare-mi-se cä între goana legionarilor dupä el, prin hoteluri, si secventa cu camionul si cabina telefonicä), apärea o tipografie clandestinä, unde Pârvu si Lefter tipäreau manifeste; dialogul se termina cu replicile:
PARVU: - Nenorocul lui e cä actioneazä la primul impuls. In orice caz, e un bäiat cinstit si curajos.
LEFTER (râzând): - Si când te-ancheta, tot curajos era, nea Pârvule?
PARVU: - Mä bäiete. Cine uräste adunätura asta de slugi hitleriste, mi-e frate!
Urma o "manifestatie muncitoreascä" pe sträzi, iar din off vocea lui Pârvu (Amza) citea manifestul:
"Frati români! Antonescu si hoardele legionare sunt agentura hitleristilor. Sä ne unim în luptä toti cei cei iubim independenta României, dreptatea, viitorul! Sabotati productia de räzboi. Sabotati märfurile destinate Germaniei fasciste. Sä ne unim fortele în jurul Partidului Comunist Român!"
Ei bine, din '90 încoace, toatä chestia asta - out!

La fel, în "Noi, cei din linia întâi": când l-am reväzut la televizor, prin 1995, dispäruserä toate secventele cu rusii "prieteni": cele cu Gäitan / Bodnarenko, Colea Räutu / Pliuskin, si Silviu Sänculescu / Generalul.

Probabil la fel a fäcut si cu aia din "Revansa"
Un adevärat MiniTruth orwellian! ;)

Carmine Galante 22 Jul 2007 22:24

replica asta nu exista in film. in plus, personajul nu se declara in nici un moment comunist. face niste declaratii care il apropie de comunisti, dar efectiv nu recunoaste nicioadata de maniera clara. m-am mirat si eu

Documenteaza-te mai bine, Sergiu e pro comunist in fiecare fotograma pe care a filmat-o pana la momentul '89. Replica exista si exista altele si mai grave. La variantele restaurate de Kodak Cinelabs Romania si puse in vanzare pe suport vhs s-a lucrat destul cu foarfeca.

alex_z 23 Jul 2007 06:33

Tu daca ai avea 6 gloante in cap,nu ti-ai lua glanda?
:D
(vacanta mare)

klein 23 Jul 2007 08:27

Originally Posted by Carmine Galante:

Documenteaza-te mai bine, Sergiu e pro comunist in fiecare fotograma pe care a filmat-o pana la momentul '89. Replica exista si exista altele si mai grave. La variantele restaurate de Kodak Cinelabs Romania si puse in vanzare pe suport vhs s-a lucrat destul cu foarfeca.

dupa cum am precizat si mai sus, replica nu exista in versiunea pe care am vazut-o la HBO
pitbull mi-a explicat ca intr-adevar a scos niste replici. si mi-a ddat exemplul "un comisar acuza" pe care eu l-am vazut cu replicile integrale. (manifestul comunist, etc)
nu am zis ca Nicolaescu ar fi altfel decat comunist. faptul ca filmele ruleaza azi fara anumite sevcente nu schima mare lucru din viziunea lui fata de perioada respectiva. Ar fi trebuit sa scoata 80% din film ca sa se mai spele un pic. vazand verisunile care mi-au picat in mana, ma asteptam la mai multa propaganda. dar acum, ca stiu ca a mai taiat pe ici pe colo, e clar ca dracu e mai negru decat credeam.

Carmine Galante 23 Jul 2007 11:18

e clar ca dracu e mai negru decat credeam.

Sergiu a beneficiat de toate avantajele protipendadei comuniste, chiar fiind mult peste prima linie care il servea direct pe Ceausescu (ministri, adjuncti etc) : cateva mercedesuri noi, rulote gen cele folosite la filmari full echipate, o casa imensa cu 2 etaje care are la demisol inclusiv un laborator de cinema, intr-o zona unde s-au demolat toate celelalte locuinte din jur (casa lui e pe un teren viran acum), posibilitatea de a pleca oriunde in lume in vremea in care romanul de rand nu putea sa iasa nici pana in Bulgaria, celebrele vizionari de film (in special premierele) din Primaverii cu odiosul cuplu, sau cele de la Casa Scanteii. A se citi Pisica Rupta a lui Daneliuc.
Ca sa nu mai vorbim de avantajele de dupa '89, senator psd, fonduri pentru toate gunoaiele pe care le-a filmat bla bla bla La vremuri noi, oameni vechi, sau cine poate oase roade . ;)

Cazeemeer 23 Jul 2007 12:11

Originally Posted by Carmine Galante:

Sergiu a beneficiat de toate avantajele protipendadei comuniste

Mie-mi place ca acum, cand mai apare pe la vreo televiziune, se lauda cu toata nerusinarea ca filmele lui erau ori realizate complet independent de orice influenta ideologica a regimului, ori chiar contra regimului. La un moment dat se tot batea cu pumnul in piept (la "Nasul", cred) ca "Mircea" a fost interzis de Ceausescu, si chiar dadea drept exemple cateva replici "extrem de anticomuniste" din film.
Oricum, fara laudele de genul asta, cele cu succesul imens pe plan international ale lui "Mihai Viteazul" si povestile despre cum l-au chemat pe el la Hollywood sa regizeze filme dar nu s-a dus, nu cred ca ar mai avea ce spune pe la televizor la ora actuala.

Proletar 23 Jul 2007 12:50

si, totusi, cred ca, daca maine ar muri Sergiu Nicolaescu, fiecare dintre noi am simti un gol in inima...

Carmine Galante 23 Jul 2007 13:17

Originally Posted by keepwalking:

si, totusi, cred ca, daca maine ar muri Sergiu Nicolaescu, fiecare dintre noi am simti un gol in inima...

DAAAA! ASAE! :lol:
PARCA SI VAD NECROLOGUL: OMUL CARE S-A BATUT CU AMERICANII SI A FOST EGALUL LOR !

Cazeemeer 23 Jul 2007 13:23

Originally Posted by keepwalking:

daca maine ar muri Sergiu Nicolaescu

...MediaPRO ar exploata extrem de convenabil evenimentul:

iulie 2007: emisiuni-omagiu interminabile; interviuri cu sotia sa cu 47 de ani mai tanara si numeroase personaje dubioase invitate la Povestiri Adevarate sa vorbeasca despre Sergiu Nicolaescu - Omul si Sergiu Nicolaescu - Artistul; la Stirile Pro TV, montaje penibile cu scene din filmele lui si imagini de la inmormantare, cu titlul "Ultimul cartus..." iar la final o imagine statica cu el, fading to black, si pe fundal muzica dramatica si replica "Un fleac... m-au ciuruit."

septembrie 2007: Colectia completa Sergiu Nicolaescu, pe DVD

decembrie 2007: premiera filmului "SUPRAVIETUITORUL (nesfarsit)"

Carmine Galante 23 Jul 2007 13:43

Originally Posted by Cazeemeer:

...MediaPRO ar exploata extrem de convenabil evenimentul:

iulie 2007: emisiuni-omagiu interminabile; interviuri cu sotia sa cu 47 de ani mai tanara si numeroase personaje dubioase invitate la Povestiri Adevarate sa vorbeasca despre Sergiu Nicolaescu - Omul si Sergiu Nicolaescu - Artistul; la Stirile Pro TV, montaje penibile cu scene din filmele lui si imagini de la inmormantare, cu titlul "Ultimul cartus..." iar la final o imagine statica cu el, fading to black, si pe fundal muzica dramatica si replica "Un fleac... m-au ciuruit."

septembrie 2007: Colectia completa Sergiu Nicolaescu, pe DVD

decembrie 2007: premiera filmului "SUPRAVIETUITORUL (nesfarsit)"

LOL.Exact asa ma gandeam si eu. Ca sa nu mai zic ca ne-ar intoxica cu realuarea reluarilor pe toate posturile trustului a tuturor filmelor "maestrului". Asa ca sa dea Dumnezeu sa-l tina sanatos!
p.s.
Ai uitat de chenarul ala negru pe care-l baga protevistii la toate mortile celebre cu anul nasterii / anul decesul + muzica care se vrea sfasietoare, preferabil Balada lui Ciprian Porumbescu.

Faber 25 Jul 2007 09:24

"-De ce s-a oprit ma?
-Nu stiu dom'le!! ...
-Mai, cre' ca i-ai facut ceva...
-Eu?! ...
-Cantati mai fratilor, cantati! ...
-Tango?
-Asta... - tango!"

"-Foarte draguta logodnica dumneavoastra!
-Categoric, domnule, categoric! Nu regret pasul."

Duminica la ora 6

klein 05 Aug 2007 10:44

Originally Posted by Pitbull:

Replica exista în versiunea initialä, mi-o amintesc foarte bine. Dar, într-adevär, e posibil s-o fi scos dupä Revolutie. Si din "Un comisar acuzä" a scos secventa cu manifestul comunist - era asa: spre final, (pare-mi-se cä între goana legionarilor dupä el, prin hoteluri, si secventa cu camionul si cabina telefonicä), apärea o tipografie clandestinä, unde Pârvu si Lefter tipäreau manifeste; dialogul se termina cu replicile:
PARVU: - Nenorocul lui e cä actioneazä la primul impuls. In orice caz, e un bäiat cinstit si curajos.
LEFTER (râzând): - Si când te-ancheta, tot curajos era, nea Pârvule?
PARVU: - Mä bäiete. Cine uräste adunätura asta de slugi hitleriste, mi-e frate!
Urma o "manifestatie muncitoreascä" pe sträzi, iar din off vocea lui Pârvu (Amza) citea manifestul:
"Frati români! Antonescu si hoardele legionare sunt agentura hitleristilor. Sä ne unim în luptä toti cei cei iubim independenta României, dreptatea, viitorul! Sabotati productia de räzb

oi. Sabotati märfurile destinate Germaniei fasciste. Sä ne unim fortele în jurul Partidului Comunist Român!"

Ei bine, din '90 încoace, toatä chestia asta - out!

Probabil la fel a fäcut si cu aia din "Revansa"
Un adevärat MiniTruth orwellian! ;)

ai dreptate, am vazut de curand o versiune din revansa cu replicile alea integrale. Am ramas masca. :shock: Intr-adevar tipu asta nu are nici un pic de demnitate.
In schimb in celalalt, cu manifestul comunist, toate versiunile care mi-au picat in mana contin scena respectiva.

Carmine Galante 05 Aug 2007 13:53

Protv-ul a difuzat acum cativa ani (in special ca umplutura de weekend) varianta descrisa de Pitbull.

Pitbull 05 Aug 2007 14:06

Da, e cea pe care-a väzut-o Collins când era mic, si am tras-o si pe casetä (era apusul epocii VHS). Era undeva printre 1998 si 2001.

oxlock 05 Aug 2007 23:45

cuget deci exist - cel mai iubit dintre pamanteni -profesorul Petrini (citat dupa Descartes)
ca mai apoi... (iertat sa fiu) : f.. deci mi se scoala, al lui
Michael Douglas in Basic Instinct I, mai pe americaneste: I think she is the .... of the century.... si chiar asa si era.

oxlock 05 Aug 2007 23:50

stiu ca nu are legatura a doua cu cinematografia romaneasca, dar iertare fratilor ma voi abtine pe viitor de la asemenea paralele

Pitbull 06 Aug 2007 08:26

Apropo, mesajele succesive ale aceluiasi user cam deranjeazä (cu exceptia unor cazuri speciale; când a trecut mult timp si nimeni n-a postat, sau când urmäreste un efect comic prin repetare, ritm, etc...)
Prin urmare, când ti-a venit ideea sä te scuzi pentru comentariul off-topic (care nu era grav, de vreme ce ti-l adusese în minte unul adecvat), era mai bine sä adaugi precizarea tot în mesajul initial, prin functia "Edit".
Când facem asta dupä o vreme (eventual, pentru cä între timp am aflat ceva noi, sau ne-o impune replica ulterioarä a cuiva, etc.), introducem si precizarea "Later Edit" (sau "L.E.").

oxlock 06 Aug 2007 12:42

Da domnule Pitbull, iertare, uitasem, oricum nu am obiceiul de a face stufaraie prin mesaje doar ca sa imi maresc numarul de mesaje.
Ma intereseaza prea putin avansarea in grad.
Oricum multam' pt. revizuire

All times are GMT +2. The time now is 18:25.