![]() |
Dintre piesele lui Mrozek, favoritele mele sunt:
"Emigrantii" - wow!!! :love: Am väzut-o în trei variante: - Teatrul Mic, 1978, regia Mircea Daneliuc, cu Stefan Iordache si Miticä Popescu - Teatrul din Oradea, 1979, regia Al. Colpacci, cu Radu Vaida si Mircea Constantinescu - Teatrul din Târgu Mures, 1980, regia (nu mai stiu), cu Al. Morariu si Ion Fiscuteanu "Tango" Varianta cea mai bunä: - Cassandra, 1981, regia Gabor Tompa, cu Petre Nicolae, Costin Bärbulescu, Simona Mäicänescu, Eli Mäguleanu, Geta Anghelutä, Ana Ciontea |
Originally Posted by illotempore2002:
As vrea sa stiu daca exista pe net inregistrarea piesei de teatru"Amadeus"de Peter Shaffer,am vazut-o cam prin anii '90 .Era cu Razvan Vasilescu iar rolul lui Saglieri era interpretat de Radu Beligan.Mi s-a parut jocul lor mai emotionant decat cel al actorilor din filmul lui Milos Forman. later edit: Razvan Vasilescu,nu m-a corectat nimeni.Piesa era super.. |
daca s-a putut face Le chien andalou, de ce nu s-ar face si filme dupa ionesco? E riscant, e drept...cred chiar si in ecranizarea Scaunelor, atat de casta vizual dar atat de provocatoare si obscena lingvistic, ideatic, ...ar fi poate un fel de Dogville dus la extremele cele mai extreme, secatuit de metafore suculente...
|
StefDo, mi-ai sters post-ul in care ii transmiteam niste feedback Paulinei??????
ca nu a aparut deloc....what happened? ii ziceam ca si mie imi plac femeile foarte mult, erotic vorbind, si ca vreau sa ne cunoastem si ca nu glumesc.... |
sunt varzaaaaa, scuze, scrisesem de fapt la alt topic, nu aici si am avut impresia ca a fost sters....Pauline, vezi la condica de reclamatii
|
Ce face dragostea din om :D
Gata, am terminat cu off-topicul, ca e foarte posibil sa uimesc anumite elemente. |
cine a vazut "Amalia respira adanc" la Teatrul Act?
eu am vazut piesa de 2 ori si vreau sa merg sa vad si a treia si a patra si.....daca stati prost cu emotiile si aveti probleme in a vi le accepta si va e teama de patetismul ce poate curge din dramatism, nu mergeti sa o vedeti. Daca insa vreti sa simtiti ce poate insemna o viata grea, insuportabila pt fiinta umana, si ce poate face psihicul cu noi pt a rezista calvarului si ororilor, mergeti s-o vedeti....dar tineti-va bine, o sa inghititi in gol si in final, cum spuneam, daca va acceptati propria sensibilitate (si ati dat reject cliseelor parintilor vostri care v-au invatat ca barbatii nu plang), o sa cam plangeti.... |
de ce presupui ca toti forumistii sunt barbati? :)
|
off topic: constat cu intarziere ca (diferenta de perceptie) Pauline kicks ass! :)
|
adica la ce te referi?
|
ma refer la agresivitate-- care mie (cat am citit, mai in diagonala, asa) nu mi s-a parut deloc 'a face spume', dimpotriva... un calm sarcastic paream sa identific in fundal.. eu m-am amuzat... tough lady! :)
|
eh, te-ai trezit si tu a treia zi dupa scripturi......
daca ai fi urmarit mai atent postarile ei (a tot fost atentionata sa se potoleasca de mai multa lume) ai fi vazut ca la un moment dat era virulenta, agresiva si abundenta in exprimare cam gratuit....la acel moment comentariul meu avea o ratiune....dar daca tu ai citit prea tarziu, ti s-a parut deplasat, e de inteles..... |
Originally Posted by europe_east:
In general nu am pareri bin e definite,nu sunt o impatimita a filmului,dar imi place,si parerile mele nu sunt nici macar amatorist,dar tin la ele,nu din obstinatie ci de amorul artei :D On topic: ai vreun dramaturg,piesa preferata?Astept recomandari... Imi place nickul :oops: |
pana se integreaza (cu raspunsul) europa...iti recomand eu piesa The Room scrisa de "nobelizatu" Harold Pinter, (romancier, scenarist si dramaturg britanic ...un soi kafka mixat cu Hitchcock )
|
Originally Posted by silver_boy:
Multumesc,o sa caut despre...Imi place si Kafka si Hitchcock.Ai vazut piesa? Cine joaca? Sper sa fie in stagiunea de toamna :) Atunci o sa stau un timp prin capitala,si o sa ma culturalizez putin. :oops: |
din pacate eu nu ajung la teatru prea des in ultima vreme... de citit teatru, cu atat mai putin... dar ca regizor, imi place foarte mult doamna Julie Taymor, care e si regizoare si scenografa dupa cum stiti, si care dupa parerea mea are geniu... recomand 'Titus'- si cand va uitati la el (pe dvd), vedeti ca este acolo un interviu fabulos cu ea... altminteri, nu e de scapat nimic legat de ea.
si pentru ca vorbeati de Andrei Serban (caruia ii ador toate piesele, cate am vazut) biografia lui m-a tinut intr-o stare de gratie pentru ceva vreme... |
tot Taymor a facut si Chansons d'amour?
|
nu cred. ea a fost regizoare de teatru inainte sa se apuce mai recent de filme.. La capitolul film a facut Titus, Frida si Across the Universe.
|
aaa, Across the Universe, la el m-am referit, sau am vrut sa ma refer, ala cu cantecele Beatles-ilor....deci da, ea este cea despre care vorbeam :)
|
Originally Posted by Pauline Kael:
nu vreau sa-ti demolez entuziasmul, dar in general "piesa" este cea scrisa pe care o citesti, iar "spectacolul" este cel pe care il vezi la teatru. asa ca se poate k silver boy sa-ti fi recomandat o lectura! |
All times are GMT +2. The time now is 23:52. |