![]() |
Originally Posted by nume:
cinematograful, la fel ca si orice alta arta, este marcata incontinuu de schimbari. desigur, uzul de universul digital gen george lucas (sorry !) gratuit, cu scopul de a compensa lipsa povestii, a unor personaje bine inchegate s.a.m.d., cateva conditii de existenta a 'spectacolului de lumina si sunet', poate fi... nu zic destructiv, mai degraba pointless. acum, calculatorul are si el un rol destul de vast - el poate fi acel factor 'pointless', dar, uite, ieri m-am delactat la cinemateca eforie, cu 'sunrise: a song of two humans', aflat pe o pelicula de o calitate oribila, lipsa aproape 10 minute de film. n-ar fi fost de preferat o varianta 'digitally remastered' ? |
Ca sa fac o comparatie , cu toata ideea aceasta , cum ca tehnologia altereaza cinematograful/filmele : un desen bun facut pe o foaie de proasta calitate , in creion , nu se compara cu acelasi desen bun facut pe o folie speciala , in ulei si alte "stuff-uri" , inramat frumos . Acum , singura chestie e sa nu ajungi sa apreciezi rama si sa ignori desenul propriu-zis .
|
i got it, e o kestie de orgoliu post-mortem :lol: sincer, i don't give a damn (vorba lui rhett) ce se-ntimpla dupa ce nu voi mai fi... mi se pare mai fun sa fac ce-mi place sa fac decit sa ma strofoc sa fac ceva pt posteritate. citi ramin, dupa 300-400 de ani??? un rabelais, un cervantes, un shakespeare - nici macar racine nu mai e 'in top'! ;) va mai exista cinema peste 100 de ani? isi va mai aminti cineva de lynch & fincher peste... 50? do u wanna bet? proiectii, ipoteze... how vain we are :P |
Originally Posted by notorious:
varianta aia exista. ce sa-ti facem daca nu cauti destul de mult inainte sa te duci la eforie? ;) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
un schweizer moral atacat de vanturi metafizice, cam cum se justifica gorgonzola ca-i putreda dar buna .. :) bit cheezy :P, zic eu |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
chestia asta ma duce cu gandul la Kundera si Imortalitate, unde ideea de baza a cartii este obsesia oamenilor de a deveni nemuritori. Singura modalitate de a-si atinge scopul ar fi sa ramana in memoria posteritatii. fie si numai printr-o partida de sex, dar daca partenerul e Goethe, imortalitatea e garantata. Oare sa fie asta un atribut intrinsec al naturii umane? |
Era vorba de o mai veche tema care s-a tot dezbatut pe aici. Ma rog ... @Leo Nu poti sa te .... in gusturile omului. Eu nu vad in realizarea unui film ambitia de a lasa o "opera" pentru posteritate (toate-s efemere), ci o modalitate de ati demonstra ca poti povesti in imagini. Daca mai departe iese ceva misto si mai esti si apreciat .... dar asta e deja alta discutie. |
iar daca recunosti ca nu poti sa 'povestesti in imagini' ? asta te face, oare las sau... |
|
dar oare e suficient sa spui ca 'povestesti in imagini'?...
e ca si cum ai spune ca daca ai o vioara si-ti freci arcusul pe ea scoti muzica :? cred ca trebuie facut un 'distinguo' (AH!): intre cei care au invata sa 'povesteasca in imagini' (tern, scolareste) si cei care stiu bine s-o faca - de la 'bine' la 'genial'... parerea mea (stiu, ma repet...) este ca Cinema-ul care conteaza este cel care povesteste genial in imagini; care face o diferenta in vizual, care propune un mod atit de radical de a o face incit toata 'scoala' de pina la el cade in desuetudine... cum ziceam: un film bun e un film care merita povestit (nu pierzi prea mult daca ti-l povesteste cineva, iar singurul lucru care ramine este povestea); o capodopera e un film care nu merita povestit: a-l 'povesti', pur si simplu, nu te ajuta prea mult, iar pe el, pe film, il saraceste - trebuie sa-l vezi & sa-l revezi. atunci - si abia atunci - se poate spune ca povestea 'aceea' a gasit modul ideal de a fi povestita, si acel mod este filmul. |
Cand eram mic,ma fascina inceputul de la telecinemateca,imaginile aveau un farmec irezistibil(printre ele,Bogart si Bergaman imbratisati);clipul acela era foarte seducator,iar muzica fantastica(acum un an am aflat ca e piesa din "Contesa din Hong Kong",ultimul film al lui Chaplin);totul era seducator
|
Gone with the Wind, vazut pe la vreo 4-5 ani, intr-o seara, cu bunica, la Cinemateca (remember emisiunea aia de pe TVR1 ?). tin minte doar ca de atunci am refuzat categoric sa ma mai uit la desene animate (pana acum vreo 6 ani -Shrek e de vina!!!!), considerand ca era mult mai fascinant sa vezi oameni-oameni adevarati!!!!! Fiind pe atunci unii dintre putinii care aveam video (si destul de multe casete, gratie unui prieten marinar de-al tatei), am inceput tirada. Ce sa-i faci filmele erau mai mult in engleza, asa ca am invatat-o si pe aia. A urmat toata seria de "nasi", plus toate filmele alea vechi de capa si spada la care ma uitam cu tata, iar mai tarziu- the joy!- the glory! mi-a picat in mana "Edward Scissorhands" al lui Burton...... aia a fost picatura care a umplut paharul. si uite-asa imi pierd eu tineretile in fata tv-ului (am avansat la DVD-player) si a computerului (asta include si cat imi fac veacul pe forumul asta.... :P )
|
Gone with the wind si aici,cam la aceeasi varsta, doar ca vazut intr-un cinematograf mult prea mic si prafuit. Dupa "The End" ne-au scos afara printr-un culoar ingust,intunecat si inalt numai cat sa poate sta drept un adult.
Ca urmare, din acea zi m-am ales cu pasiunea pentru filme si ...claustrofobie :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 20:27. |