Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Vive la France! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84608)

ladybird 12 Jul 2004 15:08

Originally Posted by capitain:

Originally Posted by blitz43:

everybody hates french people..

that includes woody allen too?
dinner de cons, ...ils existent trop de films que m'ont plu :P

On ne dit pas "que m'ont plu", on dit" que j'ai aimé"! ;)

Jay 12 Jul 2004 16:00

Subscriu Ladybird

ladybird 12 Jul 2004 17:39

Originally Posted by Jay:

Subscriu Ladybird

thanx ;)

Jay 12 Jul 2004 17:43

Thank the french.... and blame Canada... :D

Jay 14 Jul 2004 16:03

La multi ani bai francofonilor....

ladybird 14 Jul 2004 20:15

Bonne fete nationale!!!!

corinka 16 Jul 2004 14:37

Mi-am mai amintit un film francez care mi-a placut: "Marele albastru", a fost superb.

Jay 06 Oct 2004 23:08

"Filme recente, o retrospectiva Robert Bresson si doua serii documentare, avandu-i ca autori pe Rithy Pahn si Nicolas Philibert, fac intre 8 si 17 octombrie programul "Sarbatorii Filmului Francez", eveniment devenit in ultimii ani un fel de institutie a toamnei culturale bucurestene.

Cu un nou director la conducere - Irina Boulin-Ghica, cea care-l inlocuieste pe Jean Marc Colombani - Institutul Francez s-a implicat in a aduce in Romania peste 50 de filme, proiectate in 3 sali din Capitala (Elvire Popesco, Hollywood Multiplex si Studio), unele de mare succes in Hexagon (precum "Les Choristes"), altele apreciate de cunoscatori, ca "Tirana anul zero" sau ultima productie a lui Arnaud Desplechin, "Leo jouant "Dans la compagnie des hommes"". Desplechin va veni chiar la Bucuresti pe 13 si 14 octombrie, cand filmul va rula la "Elvire Popesco", in timp ce la sala Union a Cinematecii, lui Bresson si spiritului lui artistic ii vor fi dedicate proiectii ale celor mai importante pelicule realizate de el.

Festival al tuturor varstelor cinematografiei franceze, "Sarbatoarea filmului..." se apropie cu precadere de productiile populare, spun organizatorii, si spera sa aduca spre acestea un public cat mai numeros si eteroclit"(nice word).

KORBEN 07 Oct 2004 10:52

mda, maine incep ostilitatile la 5(cinci) sali
elvire popesco
studio
scala
multiplex
cinemateca union
sincer nici choristii nu ma tenteaza (alta chestie mizerabilista dsp orfelinate dupa ce am servit si surorile magdalene (5/5) si stejarii verzi(-3/5) nu mai tolerez
si faza cu leo jucand nu msi stiu ce nu-mi prea suna bine
totusi am ales vreo 26 de filme
probabil or sa fie 4 minunate, vreo 5 interesante 10 plikticoase si restul totally disposable
da`i film francez si se merita efortul

cherryblossom 08 Oct 2004 14:45

recomanda cineva filme care ar merita vazute la Festivalul de Film Francez, in afara sa zicem de cele ale lui Bresson..?
thx

jackpot 08 Oct 2004 15:01

Victor bate drumurile cu fiul lui, adolescent, Felix, pentru

Originally Posted by cherryblossom:

recomanda cineva filme care ar merita vazute la Festivalul de Film Francez, in afara sa zicem de cele ale lui Bresson..?
thx

Hai sa incercam Chemins de traverse. Vii cu mine ? inca nu l-am vazut.

cherryblossom 08 Oct 2004 16:35

jackpot, apreciez mult gestul, dar nu promit nimic... sper sa ajung si macar eu la 1-2 filme de la festival, de-aia ma interesam ce-i cu ele... :)

KORBEN 08 Oct 2004 17:51

pai cum sa recomandam ce n-am vazut inca????

jackpot 09 Oct 2004 13:41

Originally Posted by cherryblossom:

jackpot, apreciez mult gestul, dar nu promit nimic... sper sa ajung si macar eu la 1-2 filme de la festival, de-aia ma interesam ce-i cu ele... :)

nu promiti nimic...... de ce.? Trebuia sa-mi lasi macar un fir de speranta..... ca ceva, ceva poate se va intampla.....
Sa creasca adrenalina in mine un pic.

cherryblossom 09 Oct 2004 15:48

Originally Posted by jackpot:

nu promiti nimic...... de ce.? Trebuia sa-mi lasi macar un fir de speranta..... ca ceva, ceva poate se va intampla.....
Sa creasca adrenalina in mine un pic.

ok, m-ai convins, hai sa mergem... :lol:

Jay 09 Oct 2004 15:56

menage?

cherryblossom 09 Oct 2004 16:00

sa nu-i creasca prea tare adrenalina lui jackpot :oops:

europe_east 09 Oct 2004 22:41

Le gout des autres
Cyrano de Bergerac
Les amants du Pont-Neuf
Histoire d' Adele H.
Camille Claudel
A bout de souffle
La Haine
Round Midnight

La fille sur le pont
La reine Margot

nume 24 Oct 2004 03:08

A bout du soufle; Ascensor pt. esafod;Lacombe lucien; Adieu les enfants!; Nu tageti in pianist!; Ceremonia si Infernul- claude chabrol,Venetia iarna; Focul fatidic-''nu pot sa suport tinerii de azi,bine imbracati;bine hraniti;toti la fel, ca portocalele californiene!"-r.Louis malle.

Fgxf 09 Aug 2006 17:23

Re: Vive la France!

Originally Posted by Jay:

Am sa incep eu cu filmul Trois couleurs: Bleu. Am vazut si Rosu, iar Alb inca nu am apucat.

Ai vazut Blanc pana la urma? (n-am stat sa caut tot topicul, sorry)
oricum, pacat ca Rouge (care e ultimul) l-ai vazut inainte de Blanc... :)

All times are GMT +2. The time now is 10:38.