![]() |
Normal, Hanno :love:
Pacat ca a abandonat temporar regia de film. Dar ne ramane o Mobra si un plum brandy blues. |
cu oleg cu tot pe de o parte si cu palinka-brewed jazz pe de alta.
abia astept sa vad documentarul "johnny". in montaj.. |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Aici m-ai inteles gresit. Nu am vazut inca filmul romanesc care sa ma reprezinte pe mine ca individ si, in extenso, generatia mea. Si, de altfel, nici filmul romanesc pe care sa-mi fi dorit sa-l fi facut.
E atit de romanesc incit imi regasesc in el tot arborele genetic, incepind cu. My ass. Asa o fi pe la altii la tara. In Romania mea, la mine la tara adica, nu ai sa vezi asemenea confabulatii. Prost filmate, si alea. |
whatever.
each to his opinion :o da am uitat de unul pe care-l pun imediat dupa 'ajutoare...': 'apartamentul' 8) PS da tot nu-nteleg de ce zici de 'ajutoare...' ca e 'prost filmat': mie mi se pare ca e exact ce trebuie!? fiecare poveste isi alege modul de filmare: filmul lui hanno filmat ca '17 minute...' sau 'trafic' ar fi fost o aiureala cu pretentii, astea doo filmate ca 'ajutoarele...' - below the subject. c my point? |
nu numai ca ar fi fost "cu pretentii" "ajutoarele..." intr-o asemena cheie de filmare, dar ar fi fost oarecum mictionare impotriva vantului.
din cate l-am citit eu, oleg e adeptul unei anumite linisti in cadru, unei descriptivitati. tablou cu variatiuni. |
E la nivelu' de abecedar cu imagini (ci' de rau po' sa fiu). I mean, cum on, de ce simplu cind se poate complicat? De ce faci un set up ca la TVR - Viata Satelor, si faci un pan din ala cu biserica din deal? De ce imi arata, intr-un mod asa penibil, cu PD de calendar, ca trec zilele. Eu nu ma prindeam? Si, dincolo de maniera aia clasica, asezata (in sensu de punct de statie fix si nemiscat ca gorunii, sau ce pomi or creste prin zonele alea) de filmare, m-au enervat grav glumitele. Ce sa-ti spun: la sfirsit vamesu roman si corupt pina-n maduva oaselor, ne face cu ochiul. Vaca vine la chef si romanii o tin numai intr-o petrecere, dragutii de ei, ospitalierii de iei, cinta-mi-ar in frunza pe care o tai eu la ciini. Da' sint de acord cu ce ai zis mai sus, cum ca fiecare film are imaginea pe care si-o merita (vezi cit de tendentios po' sa de vin?). |
de ce, de ce, de ce...
pt ca e la misto: sint luate la misto toate cliseele, inclusiv alea de filmare! ma mir ca nu te-ai prins de ghilimele - sint mari cit biserica din deal ;) |
Da, da' sint mistouri de Urzica. Eu vreau de 'Academia Catavencu'.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
Intamplator, am dat peste f. multe scurt-metraje pe net si am revazut "Telefon in strainatate" - genial. Il vazusem si la CinemaIubit in '98. De data asta mi s-a parut si mai bun, singura productie atf-ista care m-a touchat pana in prezent (cel putin din ceea ce am vazut eu). La faza cu preotul care "interpreteaza" o duioasa balada la frunza am ras. Calendarul de 2 lei. |
Daca aveti un minut r. Ivo Baru, m-a dat pe spate. Cum sa faci film din nimic, cu buget zero. Andi Vasluianu (se stie ca joaca moca la studenti, bravo lui !), bestial. Razatoarea Razatoarea!!!
-Buna ziua, aveti un minut ?!!! -Nu ! -Foarte bine !!!! Ati observat ca morcovii nu se rad in bucati egale, ati observat ca varza nu are aspectul pe care il doriti??? Toate astea s-au sfarsit ! -Lasa-ma dom'le ! -Firma noastra are placerea sa va prezinte noua razatoare Super... Super Razatoarea !!! Cu un design deosebit noua razatoare Super Razatoarea este aparatul ideal pentru bucataria dumneavoastra !!! Iataaa !!! Iataaa!!! Aceasta forma ii va bucura si pe cei mici !! Cu un design placut aceasta va putea fi folosita la: raderea morcovilor, la raderea verzei ... -Dom'le n-am... -..si altele !!! In plus, astazi datorita unei promotii extraordinare daca cumparati ACUM razatoarea Super Razatoarea, primiti GRATUIT, GRATUIT si accesoriile speciale !!! Produsele noastre nu se gasesc in magazine asa ca sansa de a le cumpara este unica !!! Daca va hotarati sa cumparati acum primiti si un mic cadou din partea firmei noastre constand intr-o rama deosebita in care va puteti inrama fotografia FAMILIEI, FAMILIEI, sau a celor dragi. La numai 199.000 produsele noastre va pot face viata mai frumoasa in bucatarie si NU NUMAI ! " Inutil sa spun ca omu', cumparatorul, era ocupat cu omorul aplicat sotiei fix in bucatarie. 11/10 "Poveste la scara C" - Nemescu Interesant, se termina de-a-nboulea, in ton cu povestea. Misto "decorul". Nu cred ca s-a contribuit substantial la imbunatatirea lui. Poate doar inscriptiile porcoase din lift, prea caligrafice. 8/10 |
cred ca am vazut "daca aveti un minut..." de 20jde ori pana acum, si de fiecare data ma prapadesc de ras. odata la ce se aude din casa "iesi afara si joaca-te!!!!!" (urla ricky), dupa care la diversele monoloage, si inclusiv la cum pleaca andi la sfarsit, cu un zambetel pierdut si multumit pe fata.textul e incredibil de bun, andi si ricky (prim-planul ala de doi cu infruntare dupa ce andi reintra in casa)...foooarte misto filmul.curat 11/10. ivo rules.
|
Originally Posted by obvious:
p.s. Lucrat pe un vhs incert. :hmm: p.p.s Am vazut filmuletul de 20jde ori intr-o zi. Nu ma mai satur de el. Bestial !!! Super Razatoarea !!! :w00t: |
am vazut si eu "Daca aveti un minut" de vreo cateva ori, si mi-a placut foarte mult. mi s-a parut o comedie foarte reusita care insa atingi si aspecte serioase.
Calatorie la oras nu m-a impresionat niciodata in mod deosebit si a fost o surpriza pentru mine sa descopr ce succes a avut acest film. Visul lui liviu mi-a placut mai mult dar nu sunt sigura ca e mai bine realizat. Porumboiu mi se pare un regizor ce trebuie urmarit in continuare pentru eu cred ca are ceva de spus. Intr-o perioada mi-a placut cam tot ce facea Alex Ionescu dar Premium m-a dezamagit mult si deocamdata il privesc cu scepticism. s-ar putea sa fie unul dintre regizorii caruia facultatea sa nu-i fii priit absolut deloc (intrucat scurtmetrajele sale de la inceput erau mult mai interesante si inovatoare decat ultimile)... Dintre scurtmetrajele care au parut in ultimii ani si care mi-au placut, as mai mentiona si Apartamentul care mi s-a parut simplu dar foarte bine realizat... |
La recomandarile voastre am facut rost de "Daca aveti un minut... foarte bine" si pot sa spun ca mi-a placut la nebunie. Partea de inceput e geniala: "maestrul" ( :lol: ) ii arata "invatacelului" tehnici de intrare in bloc. M-am spart de ras.
Nu sunt un pasionat al scurt-metrajelor. Nu am vazut decat cateva absolut intamplator. Dar asta chiar e tare. Mi s-a deschis pofta. Sincer nu credeam ca se pot transmite atatea lucruri in doar cateva minute. Cred ca o sa incep sa caut. Vreau sa vad mai multe! |
'mica capodopera' my ass
Vasluianu joaca foarte bine, ok, dialogurile (de fapt monologul :) ) sunt bine scrise, ok, dar dincolo de asta e zero, nada, o poanta ieftina filmata prost si cu un sunet ca dracu |
agreed. in afara de momentul cand ala o gatuie pe nevasta-sa si vasluianu intra in camera, nu a mai fost nimic amuzant.(nici macar monologul)
ca tot sunt la moda scurtele acum, mi-am facut azi curaj si am bagat si eu povestea de la scara c. trite and boring save dinuleasca in pantalonasii ei. pacat de shoturile alea prin cartier. o sa dau niste hoffere mai pe noapte. |
Originally Posted by keyzer soze:
p.s. La tine nici macar monologurile n-au supravietuit pe un forum romanesc de cinema. |
Originally Posted by nume:
sinopsis perfect. o sa ia probabil premiu la cine l-ati iubit. in alta ordine de idei, mi se rupe mie de cinema - nu fac critica, nu fac film, dar am vazut mai multe filme decat voi si familiile voastre. ambitiile mele creatoare sunt canalizate in alte directii. de exemplu, nu-i de colo sa fii publicat in primul numar din ceea ce se anunta a fi cea mai tare revista de arhitectura din lume. revista a fost lansata la columbia acum doua saptamani. asa-s eu, modest :oops: |
cum naiba faceti cu totii rost de scurt metraje? de unde? cine, ce cum, unde pls...
|
Originally Posted by keyzer soze:
1. 'Daca aveti un minut...' a luat deja premiu la 'Cinemaiubit'. 2. Sunetu' ti s-a parut prost pentru ca esti urechist si n-ai habar de filme. Varianta prinsa de tine pe DC++ are in proiectie doar doua canale pentru sunet, unde nivelul minim este -20 decibeli, asta facind ca multe sunete (ambianta gen) sa se piarda. In proiectia proper, sunetul este bun. Si, legat de faptul ca tu si familia ta ati vazut mai multe filme decit mamele celorlalti useri, incearca, rogu-te, combinatia asta pe Yahoo Messenger :-J |
All times are GMT +2. The time now is 02:25. |