Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

zeno.marin 12 Dec 2011 21:29

rvn, imi vine tare greu sa concurez cu frumusetile astea de hollywood pe care le prezinti tu aici, aceste adevarate fotomodele culinare. Eu cu varza mea calita amarata (si cu carnati la fel de tragici)... Atat de amarata si de tragica incat v-ar veni sa bociti daca o vedeti, motiv pentru care ma retreag din acest concurs nedrept, care-i favorizeaza pe cei care au timp si... talent.

Ma simt ca in Moartea Caprioarei, varianta gastronomica. Dupa ce ca am mancat de doua ori din varza mea calita, a mai ramas o portie si nu am nici macar un caine care sa o refuze. Deci tot eu o sa o mananc. Poimaine. Se zice ca a treia zi e mai buna. Poate e vorba de o minune...

"Manc si Plang. Mancanc". Varza calita...

rvn 12 Dec 2011 21:50

mi-e mila de tine, fiindca nu ai caine care sa recicleze..
p.s.: stii foarte bine ca n-am timp. cu talentul, cred ca stau cam pe aceeasi pozitie ca si tine...
bine...diferenta este ca tu esti...pilot. eu, poate sunt "copiloata", dar...nu! nu-mi place decat prima pozitie in transee!
p.p.s. a treia zi, daca nu faci urticarie, inseamna ca ai stomacul din tabla.
oricum, si despre sarmale se spune cam acelasi lucru, mai ales daca raman de la vreo nunta...

zeno.marin 12 Dec 2011 22:00

Originally Posted by rvn:

mi-e mila de tine, fiindca nu ai caine care sa recicleze..
p.s.: stii foarte bine ca n-am timp. cu talentul, cred ca stau cam pe aceeasi pozitie ca si tine...
bine...diferenta este ca tu esti...pilot. eu, poate sunt "copiloata", dar...nu! nu-mi place decat prima pozitie in transee!
p.p.s. a treia zi, daca nu faci urticarie, inseamna ca ai stomacul din tabla.
oricum, si despre sarmale se spune cam acelasi lucru, mai ales daca raman de la vreo nunta...

Am un stomac metalic intr-adevar. Dar nu din tabla, ci dintr-o impletitura de titan cu wolfram, kevlar si chobham care-mi permite sa ma aplec fara sa mi se aplece de la mancare. :D

rvn 12 Dec 2011 22:05

pe bune? cum ai reusit sa ai acest aliaj interesant in interiorul corpului tau? probabil, esti vreun extraterestru cu fata umana. da, da...altfel, nu-mi explic cum poti avea apetenta pentru bucatarit, neobisnuita pentru un mascul din rasa umana, obisnuit sa leneveasca dupa orele de program, in fata tvului, cu berica pe masuta de langa fotoliu...

zeno.marin 12 Dec 2011 22:09

Originally Posted by anaemona:

Sint hotarita sa nu mai gatesc decit lucruri extrem de simple, poate o data la 100 de ani ceva mai complicat.

Frumusetea este simpla, asa cum simplitatea este frumoasa la randul ei. :)

rvn 12 Dec 2011 22:12

Originally Posted by zeno.marin:

Sint hotarita sa nu mai gatesc decit lucruri extrem de simple, poate o data la 100 de ani ceva mai complicat.

Frumusetea este simpla, asa cum simplitatea este frumoasa la randul ei. :)

cre' ca, cugetarea asta ti se trage de la varza. sau de la carnati. ca aia contin tot felul de ciudatenii martiene,in loc de carne....

zeno.marin 12 Dec 2011 22:13

pe bune? cum ai reusit sa ai acest aliaj interesant in interiorul corpului tau? probabil, esti vreun extraterestru cu fata umana. da, da...altfel, nu-mi explic cum poti avea apetenta pentru bucatarit, neobisnuita pentru un mascul din rasa umana, obisnuit sa leneveasca dupa orele de program, in fata tvului, cu berica pe masuta de langa fotoliu...

La fel ca si Minulescu, "Nu sunt ce par a fi". Adica sunt altfel, indiferent cum as parea.
Eu spre deosebire de altii nu lenevesc DUPA orele de program...
Inca ceva - nu prea imi place berea dar da, aici ai nimerit-o, am fotoliu. >:)

rvn 12 Dec 2011 22:20

[quote=zeno.marin]

nu lenevesc DUPA orele de program...

uite, vezi? de ce esti rau si nu-mi dai si mie reteta asta minune? vreau si eu sa lenevesc in acelasi timp cu tine.asa e moda pe la austrieci? hmmm, credeam ca , capitalistii exploateaza la sange...
cred ca nu exista sufragerie de la bloc, care sa nu fie dotata cu cel putin un fotoliu.asa ca, era imposibil sa nu nimeresc.

zeno.marin 12 Dec 2011 22:25

[quote=rvn]
Originally Posted by zeno.marin:

nu lenevesc DUPA orele de program...

uite, vezi? de ce esti rau si nu-mi dai si mie reteta asta minune? vreau si eu sa lenevesc in acelasi timp cu tine.asa e moda pe la austrieci? hmmm, credeam ca , capitalistii exploateaza la sange...

La fel ca la principiile termodinamicii, exista cateva legi ale fericirii. Una dintre ele se exprima cam asa: raportul dintre lenevit si efort trebuie sa fie intotdeauna supraunitar. Asta ar fi a IV-a Lege a fericirii. La enuntul primelor trei treuibe sa mai lucrez...

anaemona 14 Dec 2011 02:31

rvn, arata foarte bine spanacul ala si ce-ai mai pus acolo.

rvn 14 Dec 2011 09:35

rvn, arata foarte bine spanacul ala si ce-ai mai pus acolo.

merci, stiu ca ai o slabiciune pentru verde, "ecologist-o"!

Presedintele 14 Dec 2011 15:23

Ecologist-O????????????????? Good God!!!!!!!!!!!!!!!!:-O

rvn 16 Dec 2011 19:32

3 Attachment(s)
mie imi plac toate culorile, inclusiv "nuantele"!
Attachment 1667
Attachment 1664
Attachment 1665

anaemona 16 Dec 2011 22:42

rvn, cu verdele nu m-ai nimerit, nici macar in bucatarie. Asa cum ai zis si tu, imi plac toate culorile. Oricum arata bine ultimele poze. Am vazut ca tot pui rosii din alea mici in tigaie. Mie imi plac doar crude, in salata.

anaemona 19 Dec 2011 02:48

Uite cum a trecut week-end-ul si eu pe linga filmele slabute pe care le-am vazut am mai si gatit. Nu complicat, asa cum am promis, dar simbata, cel putin, am stat mai mult decit era permis in bucatarie. Nu total fara folos. Asteptind sa puna si altii poze, o sa pun eu ce-am mai "gatit"

cartofi cu peste = fish and chips = "british contribution to world's cuisine"

salata cu spanac verde (baby spinach) si rosii uscate

si favorita mea: kale cu ciuperci, ceapa, masline si ceva avocado. Kale e din aceeasi familie cu broccoli si se tine 5 minute la abur inainte sa se puna in salata.

rvn 19 Dec 2011 20:34

vreau Kale "par avion'!
anaemona, vine Craciunul, vreau sa vad putina carnita in farfuria ta!

klaudya_e 19 Dec 2011 20:45

Muschi de porc picant cu sos de caise confiate - reteta din cartea mexicana
eu in seara asta am participat in bucatarie doar pe post de ajutor de bucatar si degustator de vin:)

anaemona 19 Dec 2011 22:24

rvn, daca prin carnita intelegi porc sau vita n-o sa vezi in veci. Nu cred ca o sa vezi nici cirnatarii sau alte chestii, la care nici numele nu mi-l amintesc. Ar fi nice sa fac niste racitura de pui de ex, dar n-am idee cum se incheaga si nici sa cumpar chimicale ca sa fac asta nu ma vad iar un pui intreg nici atit, oase n-am idee daca exista, in fine, o sa ma mai documentez. Am o alta chestie in plan, chiar mai aproape, ceva ce-mi tot cere copilul, dar o sa vad in ce dispozitie sint. Astept pozele tale cu orice ar fi, stiu ca sint si frumoase si gustoase.

klaudya, foarte frumos ce-ai facut acolo, arata excelent sosul ala. Cum se impaca gustul dulce cu carnea? Nemtii sint mai ciudati in alegerile astea, parca toata mincarea lor e dulce.

klaudya_e 20 Dec 2011 10:31

fiindca carnea e foarte picanta se imbina f. bine gusturile. o sa incercam si carne de vita cu sos de rodii. toti cei care au mancat au zis ca e ciudata combinatia si vreau sa vad daca e ciudata in sens bun:)
tu de ce nu mananci porc si vita?:-/

rvn 20 Dec 2011 19:49

5 Attachment(s)
ma puse dracul in seara asta sa incerc una dintre retetele pilotului kamikaze si asta numai pentru ca frigiderul meu era aproape gol si pentru ca, iarasi zic, m-a impins cel cu cornite sa-i cer o parere vis-a-vis de aceasta stare de fapt.
am incercat si eu sa respect instructiunile, mai ales ca a insistat cateva minute bune sa dau cartofii prin razatoare, ca sa-mi iasa preparatul asa cum ar trebui, dar parca totusi am inima indoita, sau intreita, ca in final, nu m-am ales decat cu o tentativa nereusita a unui minunat "sote de cartofi"(cel putin, asa trebuia sa fie, dupa cum mi-a lansat pilotul ideea in telefon).
Attachment 1668
Attachment 1669
Attachment 1670
Attachment 1671
Attachment 1672
asadar, daca cineva, la misto, doreste reteta, i se poate adresa chiar lui. sunt convinsa ca o va scrie cu mare placere, mai ales ca e "specialitatea" lui.

All times are GMT +2. The time now is 07:31.