Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Sunt fericit/a pentru ca... (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95657)

chuckyfan 09 Sep 2012 20:54

deci, sunt fericit dar și rămas fără cuvinte. încept să cred că blestemele nu-s chiar niște prostii...

am aflat cu câteva momente în urmă că profesoara de contabilitate pe care am înjurat-o ( nu numai eu ) doi ani de liceu nu mai predă la noi. motivul e ...amuzant:-?

în ziua când s-au dat examenele de titularizare pe posturi a fost mușcată de o albină și ajuns la spital. nu s-a mai prezentat la examen, posturile au fost ocupate de alți profesori, iar eu sunt un om fericit.

viața e frumoasă...

iiii 10 Sep 2012 07:33

ceachi , vezi sa nu dai din lac in puts! :D ca deh... fericirea e trecatoare.

chuckyfan 11 Sep 2012 18:51

pentru că am mai găsit încă un film de multă vreme căutat de mine. l-am văzut prin 2000 pe tvr2, mi-a luat câteva luni să-i aflu numele prin 2009 și de abia acum am reușit să fac rost de o copie.

e vorba de Little Heroes (1999) - un fel de home alone cu câini în loc de culkin :))

chuckyfan 14 Sep 2012 21:08

Originally Posted by chuckyfan:

deci, sunt fericit dar și rămas fără cuvinte. încept să cred că blestemele nu-s chiar niște prostii...

am aflat cu câteva momente în urmă că profesoara de contabilitate pe care am înjurat-o ( nu numai eu ) doi ani de liceu nu mai predă la noi. motivul e ...amuzant:-?

în ziua când s-au dat examenele de titularizare pe posturi a fost mușcată de o albină și ajuns la spital. nu s-a mai prezentat la examen, posturile au fost ocupate de alți profesori, iar eu sunt un om fericit.

viața e frumoasă...

iiii, ai gura blestemată. n-am scăpat de ea. 8 ore pe săptămână în următorul an :((

iiii 17 Sep 2012 07:58

ceachi, pare rau sa aud asta, am zis mai sus ca fericirea e trecatoare...
acum incearca frumos sa te pui bine cu ea da? cum se zice, sa te faci frate cu dracu pana treci puntea.
succes in noul an scolar ceachi.

chuckyfan 17 Sep 2012 20:38

hehe, o să încerc. s-a măritat azi vară, deci s-ar putea să fie mai calmă :D

sunt fericit că nu s-a aprobat proiectul ăla cu BAC diferențiat. am scăpat de ce-mi era mai frică ( contabilitate, marketing etc. la bac ).

acum. 50 % am luat bacu. mai tre' să învăț :))

reivan 17 Sep 2012 20:41

Originally Posted by chuckyfan:

hehe, o să încerc. s-a măritat azi vară, deci s-ar putea să fie mai calmă :D

sunt fericit că nu s-a aprobat proiectul ăla cu BAC diferențiat. am scăpat de ce-mi era mai frică ( contabilitate, marketing etc. la bac ).

acum. 50 % am luat bacu. mai tre' să învăț :))

pai nu te duci ma la facultate?

chuckyfan 17 Sep 2012 21:19

ba da, dar dacă se aproba proiectu ășa, trebuia să dau la științe economice, chestie care nu-mi place. așa, am mai multe posibilități.

bremen1980 24 Sep 2012 18:24

Si anul asta o sa avem parte de festivalul asta un pic dubios ,putin promavat dar unde mai gasesti si filme bune .

http://www.ro-iff.ro/

Malombra 15 Oct 2012 19:18

am venit în moldova de est (republica) pe două săptămîni, la o prietenă. şi ce viteză au moldovenii la descărcat de pe rapidshare, fraaaaaaaaaate !!! merită să stai să vii aici numai pentru asta, pe lîngă alte o sută de motive. feno! cred că încep demersurile pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti. nu ştiam eu unde stă paradisul pirateriei de film :)). dacă ştiam de mai mult timp.. i :x basarabia.

reivan 15 Oct 2012 20:18

as fii fericit daca malombra mi-ar spune cati ani are...nu stiu de ce dar am aceasta obsesie >:)

vave 30 Oct 2012 16:03

Sunt în Tunisia de trei ore şi deja:
- am supravieţuit unui taxi mai mult decât derăpânat;
- am mâncat cuş-cuş.. sau nu ştiu ce mâncare tradiţională de la ei, prea picantă pentru mine
- am cunoscut părinţii unui tunisian;
- am scos trei vorbe în franceză şi am înţeles mai multe;

iiii 30 Oct 2012 17:21

bv vave...take care there, si sa nu cumva sa calci back in romania si sa nu imi aduci ceva din Tunisia da? :P:P:P

bremen1980 30 Oct 2012 18:28

Originally Posted by vave:

Sunt în Tunisia de trei ore şi deja:
- am supravieţuit unui taxi mai mult decât derăpânat;
- am mâncat cuş-cuş.. sau nu ştiu ce mâncare tradiţională de la ei, prea picantă pentru mine
- am cunoscut părinţii unui tunisian;
- am scos trei vorbe în franceză şi am înţeles mai multe;

Vezi sa nu faci moarte de arab ca strainul lui Camus .:P

vave 31 Oct 2012 12:31

iiii: Evident că toţi îmi cereţi să vă aduc ceva din Tunisia. Cred că ar trebui să îmi fac un bagaj numai cu suveniruri pentru voi. :))
bremen: Nu am citit Străinul, m-am oprit la Ciuma. Deci nu ştiu despre ce moarte vorbeşti... dar eu sunt paşnică. :D

omudindulap 31 Oct 2012 12:40

Bai, io nu vreau nimic, numa sa te intorci de acolo cu amintiri/experiente placute. Ah, si vie.

Malombra 31 Oct 2012 15:17

eu vreau ceva mic şi ergonomic: o poartă :D

aia din stînga sus ar fi numa bună. da nu fac mofturi nici la celelalte.

Malombra 31 Oct 2012 15:21

actually, nici o faţadă întreagă nu m-ar deranja.

da cel mai tare totuşi aş vrea nişte grade în plus la barometru. frigul ăsta ..~X( ~X( ~X(

vave 01 Nov 2012 13:47

Vă dau căldură câtă vreţi... azi-noapte pe la 11 înainte să mă bag la somn erau mai mult de 20 de grade. Dar atât! :P

On topic: nu ştiu cât se ţin de cuvânt tunisienii, dar azi unul mi-a propus să mă înveţe să conduc. Challenge accepted! :D (chiar sper să se întâmple)

Kriss_Kringle 01 Nov 2012 14:03

Sper ca te invata sa conduci asa,altfel n-are nici un rost.:))

iiii 01 Nov 2012 14:29

Vă dau căldură câtă vreţi... azi-noapte pe la 11 înainte să mă bag la somn erau mai mult de 20 de grade. Dar atât! :P

pfuuuuai si eu dardai in bucuresti... sa nu mai zic ca si ploua... damn life.

vave 01 Nov 2012 15:38

Originally Posted by Kriss_Kringle:

Sper ca te invata sa conduci asa,altfel n-are nici un rost.:))

I-am arătat filmuleţul şi m-a întrebat dacă asta e în Tunisia. I-am răspuns că nu ştiu. Oricum am râs bine pe seama filmuleţului. :))

iiii: Tu mereu îngheţi de frig, cred că numai în Vama Veche ţi-e cald.

iiii 01 Nov 2012 15:48

daca as merge acum in vama , mai mult ca sigur o sa imi fie frig :)

Kriss_Kringle 02 Nov 2012 00:14

I-am arătat filmuleţul şi m-a întrebat dacă asta e în Tunisia. I-am răspuns că nu ştiu. Oricum am râs bine pe seama filmuleţului. :))

E undeva prin Arabia Saudita.Stiu sa conduca jocheii de camile,nu se incurca.:D

iiii 08 Nov 2012 16:11

maine plec in cluj! macar scap de bucuresti pt 2 zile :D

bremen1980 16 Jan 2013 18:13

Cultura nationala merge inainte . Astia de la Ursus s-au dat pe brazda si au scos si ei bere la PET .Deocamdata doar la 1 litru . Deocamdata . A baut cineva ??? Are tot gustul ala de la sticla ??? :-?

rvn 16 Jan 2013 20:23

Originally Posted by bremen1980:

Cultura nationala merge inainte . Astia de la Ursus s-au dat pe brazda si au scos si ei bere la PET .Deocamdata doar la 1 litru . Deocamdata . A baut cineva ??? Are tot gustul ala de la sticla ??? :-?

incerc sa inteleg rationamentul in baza caruia oamenii gandesc in felul acesta. acum, strict economic, de ce s-ar "sinucide" un fabricant, falsificandu-si propriul produs, ademenind cumparatorul intr-un mod atat de jalnic ? singurul motiv pentru care gasesti produse ambalate in recipiente de diverse volume este una singura: diversiunea consumerismului de tip capitalist.
p.s. mi-aduc aminte de anii "90 cand vedeam la tv cum curgea berea la robinetul Guldenburgilor si la noi inca nu se reglase nici programul de furnizare a apei si acum berea e chiar "ca apa". mai buna, chiar...

iiii 17 Jan 2013 10:18

da bremen, am baut eu, e de calitate berea, mari diferente nu sunt intre cea la 1 l si cea de la sticla. :) dar e de multa vreme, si mai sunt la 1 litru si timisoreana , staropramen, silva, ciuc etc.

dar mai buna e tuborgu la 0.75 , la sticla .

rvn 17 Jan 2013 11:22

pe bune, lamuriti o femeie nestiutoare si nebautoare, ca mine! ce vreti sa spuneti, ca cei de la fabrica, folosesc instalatii speciale si procese tehonologice separate, in urma carora sa rezulte doua produse cu calitati diferite, dar, care, sa poarte aceeasi eticheta? mi se pare neverosimil. ce poate schimba gustul berii?

iiii 17 Jan 2013 13:32

ia think, ce e mai bun? un vin tinut la bidon? sau un vin imbuteliat si cu dop de pluta?

eu ca bautor de bere, am obsevrvat diferenta la gustul berii timisoreana. la halba are un gust, la sticla alt gust, si la pet de 2 l alt gust.

rvn 17 Jan 2013 14:27

Originally Posted by iiii:

eu ca bautor de bere, am obsevrvat diferenta la gustul berii timisoreana. la halba are un gust, la sticla alt gust, si la pet de 2 l alt gust.

e o simpla iluzie degustativa, creata de faptul ca gustul plasticului e mai nasol decat cel sticlei.

Redy 17 Jan 2013 14:52

Sticla > Doza > Plastic

Cam asa sta treaba ca si calitate iar diferentele de gust sunt sesizabile in primul rand din cauza proprietatilor diferite ale celor 3 materiale. Nu imi dau cu parerea despre bere pentru ca nu-s consumator dar diferenta la Coca Cola spre exemplu este destul de mare intre plastic si sticla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

reivan 19 Jan 2013 17:14

Originally Posted by rvn:

e o simpla iluzie degustativa, creata de faptul ca gustul plasticului e mai nasol decat cel sticlei.

noo.
e la fel ca la vinurile bune , daca gresesti pana si paharul numai e la fel.

rvn 19 Jan 2013 19:44

Originally Posted by reivan:

noo.

devine apocaliptica discutia. voi vreti sa spuneti ca orice lichid isi schimba gustul in functie de materialul recipientului in care este pus???

ghost90 19 Jan 2013 20:08

Poi nu?Eu am niste palinca tinuta in butoi de dud, veche de vreo 10 ani.A prins o culoare maronie, un gust mai dulceag si miroase excelent.

reivan 20 Jan 2013 21:19

Originally Posted by reivan:

noo.

devine apocaliptica discutia. voi vreti sa spuneti ca orice lichid isi schimba gustul in functie de materialul recipientului in care este pus???

N-o spunem numai noi , ci multi alti experti.

rvn 20 Jan 2013 23:43

ok. de maine incep experimentul. o sa beau apa de la robinet din petul in care a fost apa plata, sa vad daca se verifica ceea ce spuneti voi aici.

robbiex2 21 Jan 2013 01:49

am reusit sa ma las de fumat B-) ca tot vorbiti de bautura, trebuie sa o evit pentru ca la un pahar, doua.. incep sa pufai si nu e bine

iiii, ca bautor de bere iti recomand sa bei ceva mai bun...nu de alta dar daca a-i stii cum se face berea la noi...te-ai lasa de tot.

iiii 21 Jan 2013 10:49

stiu si eu ce beau si cum sa beau.
acasa imi mai iau tuborg la 0.75 sau doze. la pet ffff rar si atunci cand nu gasesc altceva mai acceptabil.

ghost, tsuica aia... yum yum

ghost90 21 Jan 2013 11:04

Originally Posted by robbiex2:

nu de alta dar daca ai sti cum se face berea la noi...te-ai lasa de tot.

Nu stiu cum se face exact berea, da' englezoii ziceau ca bere mai buna la asa pret ca aici n-o baut in veci.Deci halba de bere care se vinde la beraria Ursus de la fosta fabrica din Cluj e rupta din rai.

iiii facem noi cumva si dezvirginam o sticla odata.

iiii 21 Jan 2013 11:08

si uite ca nu am ajuns in beraria aia cand am fost in cluj

aici e oktoberu unde au bere skol si holsten la halba dar e oribila berea. apa chioara zici ca e.

mvpsebi 22 Feb 2013 00:04

Nu stiu daca am postat vreodata aici, dar sunt fericit pt Steaua. :D Bravo!

Twinsen 24 Feb 2013 19:02

Sunt fericit ca nu trebuie sa fac eu punctajele pentru cei zece mii de participanti de pe threadul "CONCURS Predicţii Oscar 2013 ". :D

ghost90 24 Feb 2013 19:44

Chiar crezi ca sunt atatia participanti?Cam cati useri crezi ca si-au facut conturi/clone pentru a avea mai multe sanse? :)

iiii 11 Mar 2013 12:50

sunt ferict !!! azi am vazut dupa multa vreme in metrou... un nene cam de 40-45 ani, care citea Adevarul!!!!! adica alt ziar inafara de Ring, Click, Libertatea ori Can-Can.

Malombra 12 Mar 2013 18:13

ieri pe tren. pe la craiova se urcă un nene, de vreo 70 de ani. pare cumsecade, ochi albaştri , spălăciţi. trenul e din acela cu măsuţă între 4 scaune, stau în faţă cu nenea, la geam. cerul uriaş, plin de oi fantastice, la filiaşi citesc "şef de gară" în patru limbi, viaţa e frumoasă. aşa cupolă mişto, nu-ţi vine să crezi cum turmă nu pică la pămînt, că grămezile de lînă zboară aşa băţoase, straie ciobăneşti aruncate în aer la zvîntat, trenul taie în mers interiorul unei scoici, închisă în chip de fish eye. minunat. nu trec nici 10 minute, că văd cum din geanta moşului apare un prosopel brodat cu verde, în cruciuliţă. pe prosopel se caţără nişte pîine, un cîrnat cam umed. toate acestea le văd prin geam,studiez banchetul prin reflecţia ferestrei, mi-e nu ştiu cum să holbez ochii la avuţia culinară a omului, poate mai crede că poftesc. nu vreau să-l fîstîcesc, deşi îmi cam vine să-l fulger cu nişte priviri oţărîte.
(eu nu pricep de ce oamenii nu mănîncă acasă, înainte să plece în călătorie, pe peron sau în sala de aşteptare. sau, dacă tot vor echipamentul fără de care o masă nu e o masă, dacă o masă e chestie de mobilier, de nelipsitele masă şi scaun adică, de ce nu-şi iau un covrig, o merdenea, ceva ce nu necesită solicitări olfactive de prisos? vagoanele sunt spaţii închise. cel puţin la clasa a 2a, unde circul eu, neam de aer condiţionat şi de ventilări subtile. cînd intri acolo, apoi fi pregătit pentru fucking total immersion, ca pe submarin. stai în suc propriu 8 ore.. unii au scuza că în tren se pot spăla pe mîini, că pe peron nu ai unde, ceea ce nu e cazul cu moşul meu. în plus, cît am staţionat, am văzut şi o fîntînă în perimetrul gării.)
desface, centimetru cu centimetru, cîrnatul din membrană. mezelul de casă sclipeşte ca bătut cu aur, semn că grăsimea din el s-a cam topit de amorul şi aşteptarea ingerării, s-a subţiat de transpirat colesterol. hap din pîine, hap din cîrnat, omul reduce metodic centimetrii cu iz de usturoi şi ienibahar. mai scoate un ou şi un briceag roşu, victor inox. am şi eu unul la fel, are penseta foarte bună. taie oul în două şi începe să-l mănînce cu briceagul. taie cîte o bucată şi şi-o îndeasă în gură. clefăie. de ce clefăie cînd mănîncă ou? o fi fierbinte? prin geam văd cum cadenţa aproape perfectă a mesei se strică. omul apropie un şerveţel de gură, pe care îl umple cu sînge. strînge tare în josul gurii, s-a rănit la buză, gingie, limbă? ia al doile şerveţel, care păţeşte la fel, apoi al treilea. ochii omului se umplu şi mai tare de lichid, de data asta nu cel firesc , al senectuţii, ci de lacrimi. trec cîteva minute în care omul îşi imobilizează gura, pentru a opri hemoragia. se pare că fluxul s-a oprit. mai are o jumătate de ou. încearcă s-o termine, de data asta cu tăişul briceagului îndreptat spre exterior. buza mişcată se repune pe secretat lichid, omul se încăpăţînează, dă gata oul în două cu sînge. eu sunt pe punctul de a perfora geamul cu privirea, mai ales cînd omul, după ce s-a tamponat îndelung cu şerveţele, mulţumit că nu s-a dat aşa uşor pradă jenei şi descurajării şi şi-a terminat prînzul cu succes, scoate ceva dintre dinţi: ou, pîine, un dinte? :-O nu văd foarte bine, pentru că dincolo de sticlă e zi şi nu avem "norocul" să trecem prin vreun tunel, care să clarifice ce anume e chestia aia gălbuie, prinsă într-un aşternut alb de celuloză. îl împachetează expresiv în pătratul de hîrtie, după un examen furiş şi bagă tot la loc, în geantă.
după toată scena, prind ochii îndureraţi ai bătrînului, inundaţi de o durere sîcîitoare. oi fi fost eu vinovată? m-a văzut prin geam, cum îl observam? şi mie îmi pică toate din mîini, cînd mă simt observată, îmi agăţ bluza de scaiul gecii şi mă ridic cu tot cu ea smulsă din cui, vărs sticla de apă pe vecini. dar leacul e simplu: să prinzi privirea observatorului şi să susţii confruntarea, uneori de mai multe ori, pînă cînd celălalt coboară ochii. de multe ori prelungesc agonia, îi amîn dezlegarea, rămîn în mecanica obiectului neputincios, studiat. privirea directă e garantul că obiectul e şi subiect, iar la nevoie îl poate transforma şi pe observatorul-subiect în obiectul unei scrutări reci, insidioase, ironice, obscene prin curiozitate.
de ce nu am pus chestia asta la "ce te enervează"? pentru că mă enervează îngrozitor că topicul "ce te enervează îngrozitor" are mai multe pagini decît "sunt fericit, pentru că.." , dar şi pentru că întîmplarea nu m-a enervat îngrozitor. deşi nu sunt sadică, sunt fericită că prînzul acela, care se anunţa ca dezlegarea la peşte în post, abundent şi cu 3 feluri principale, s-a redus la cît a fost.

Malombra 12 Mar 2013 18:30

damn, totuşi filiaşi e înainte sau după craiova? nevermind.

iiii 12 Mar 2013 18:38

dupa ce am citit ce ai scris malombra, am zis ca nu e adevarat... si ca asa ceva nu cred ca se poate intampla in ro, intr-un tren , dar te cred pe cuvant.

Malombra 12 Mar 2013 18:41

iiii, inter-reggio de la 10.45. poate moşul face naveta şi mai face showuri din astea pentru amatori. :)) eu mai n-am intrat cu capu-n geam de stupoare.

iiii 12 Mar 2013 18:44

acum sincer, de ce naiba nu te-ai mutat de acolo? e inter regio , pp ca nu e cu locuri.
doamne de ce nu am eu norocul sa merg cu trenu' vreodata si sa patesc eu asa ceva...
of

All times are GMT +2. The time now is 01:55.