Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

rvn 09 Nov 2011 09:34

@iiii,
nu inteleg ce te nemultumeste. pozele nu sunt "deocheate" ca sa fie interzis privitul lor de catre anumite persoane.
vrei sa le scot? o s-o fac, daca asta te face sa te simti mai bine, dar n-ar fi pacat ca ceilalti cinemagicieni sa fie privati de acesta mica bucurie?

iiii 09 Nov 2011 09:36

eram ironic.. ca de cate ori vad ca postezi, intru si vad bunatati, de zici ca sunt de pe masa regilor sau imparatilor... si imi curge bala...

rvn 09 Nov 2011 09:42

mi-am dat seama. iar eu incercam sa glumesc cu tine...
nu sunt cine stie ce mancaruri sofisticate. tocmai de-aia si insist in commenturile atasate pozelor sa spun ca oricine poate prepara aceste feluri de mancare, chiar si o persoana care nu gateste frecvent, ca sa nu folosesc alta expresie...
totul depinde de vointa si putina imaginatie. si mai ales, trebuie sa te anime placerea de a prepara cu mana ta, ceea ce iti place. sincera sa fiu, nu prea ma omor dupa mancarea din restaurant si fara sa ma laud, cred ca a mea este de sute de ori mai buna, nu pentru ca folosesc cine stie ce ingrediente scumpe sau rare, ci fiindca am siguranta ca ceea ce este in farfurie este pus cu grija chiar de mana mea...

iiii 09 Nov 2011 09:47

iti dai seama ca cea mai buna mancare e cea gatita in casa...

si da, trebuie sa recunosc ca ai dreptate la faza cu vointa. dar de ce nu povestesti tu putin, draga revene, de unde pasiunea asta a ta...
de la cine ai furat ? de unde te inspiri? carti? net?

rvn 09 Nov 2011 09:52

hobby. exact asa cum iti place si tie sa te duci in cluburi. amandoi o "ardem" intr-un fel. eu gatesc, tu te zbantui si bei berica...

iiii 09 Nov 2011 09:57

ahaaa
dar eu intrebasem de unde te inspiri. daca nu sti de exemplu ceva.. unde citesti? net? sau intrebi pe cineva?

rvn 09 Nov 2011 10:05

a trecut demult faza "intrebatului pe cineva". si in ultima vreme n-am mai apelat la alte surse de inspiratie, gen "Practic in bucatarie" sau "Good food". de fapt, nici n-am prea facut-o deloc. am intr-adevar, cateva carti de bucate de dinainte de 89 si cand vreau sa-mi reimprospatez memoria cu anumite retete, sunt nevoita sa le rasfoiesc....
iar internetul...nu. cu parere de rau spun, dar din punctul meu de vedere, nu poate fi o sursa sigura. intr-adevar, pozele gasite acolo arata spectaculos, photoshopul profesionist isi face datoria, dar atat...in rest, e departe de a gasi retete simple, practice....de cele mai multe ori, nu gasesti in magazine cel putin unul dintre ingredientele necesare, iar prepararea dureaza pana se duce naibii si pofta de a manca...
combinatiile exotice care au aparut in ultima vreme, nu prea le agreez. nu sunt economice. risti sa arunci banii pe fereastra, daca gustul ingredientelor iti este strain...
asta nu inseamna ca nu sunt amatoare de a incerca lucruri noi. sunt, de ce nu, adepta inovatiilor, dar numai atunci cand stiu sigur, din experienta mea in ale bucataritului, ca acea combinatie noua este intr-adevar deosebita, depaseste clasicismul, ca sa zic asa, dar fara excentricitati care nu-si au rostul...

iiii 09 Nov 2011 10:07

am inteles am inteles
oricum trebuie sa recunosc ca arata genial... nu vreau sa ma gandesc cum mirosea in bucatarie cand au fost gata

rvn 09 Nov 2011 10:13

iti doresc sa ai parte si tu,cat de curand, de aceste mirosuri,in bucataria ta.

iiii 09 Nov 2011 10:14

:)))
asta doar daca ma apuc de gatit... si daca reusesc sa am rabdare dar no chance, nu curand :P

ancutza78 12 Nov 2011 17:32

imi trimiti te rog reteta cu ingredientele ? arata foarte bine hmmm ..multumesc

rvn 12 Nov 2011 22:19

am scris-o in data de 8 septembrie la rugamintea altui user. cauta , te rog, singura, ca sa evitam mesajele inutile...
p.s.: ma bucur ca ti-a placut cum arata spaghetele mele. din cate mi-aduc aminte' au avut succes si acasa , cand le-am mancat,,,,

rvn 13 Nov 2011 16:36

5 Attachment(s)
a venit timpul sa va arat si rateurile mele culinare, nu numai reusitele, dar as vrea sa precizez ca greseala a fost una de "incepator". sunt curioasa daca cineva isi da seama care ar fi aceea. tot ce pot sa va mai spun este ca gustul umpluturii a fost exceptional...
Attachment 1601
0.500kg de carne slaba de porc, tocata si calita pe foc cu 2 fire de ceapa verde si 2 catei de usturoi...
Attachment 1602
ulterior, am adaugat o ceasca de suc de rosii, apoi, spre final 2 oua amestecate cu branza uscata pentru paste (daca n-aveti, puteti rade cascaval mai uscat)...
Attachment 1603
cu aceasta compozitie am umplut tuburile de paste, dupa care le-am dat in custodie, cuptorului incins..
Attachment 1604
si magnificul rezultat: in tava si....
Attachment 1605
pe farfurie.
sunt delicioase cannellonni. data viitoare, voi avea grija sa-mi iasa perfect!

anaemona 13 Nov 2011 19:46

Mi-am facut si eu un moft azi :">

Cred ca se vede cu ce e umpluta: cascaval, ceapa verde, ciuperci si salmon afumat. Am facut si un sos hollandaise special pentru ocazie dar am uitat sa-l pun inauntru :)) Paleta aia e tot un moft :"> special pentru clatite.

Windom 15 Nov 2011 07:56

1 Attachment(s)
Attachment 1606

iiii 15 Nov 2011 09:58

Puiu e facut de tine home, la cuptor sau e cumparat din caretefura?

Windom 15 Nov 2011 10:08

E doar...sugestie de prezentare, nu-i facut de mine. I don't know how to boil water.

iiii 15 Nov 2011 10:29

AAAAAaaaaaa
deci nu e opera ta... plagiezi.

Windom 15 Nov 2011 11:25

Eu doar i-am indus acea stare de nirvana inainte de casapire. Pentru ca ceea ce se vede acolo nu e nicidecum regizat. Atitudinea e cit se poate de naturala, este o impacare cu soarta, afisind o seninatate nicaieri intilnita la specia umana. Apoi maceta, o lovitura aplicata precis si fara ezitare si totul s-a incheiat.

(Daca mai sinteti interesati de retete de casapit fara stres, va stau la dispozitie. Pentru toate soiurile de dobitoace.)

iiii 15 Nov 2011 11:45

Sa inteleg ca ala era pui din curte nu? frumoasa metoda de a pre-gati un pui....

All times are GMT +2. The time now is 05:42.