Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

AndreiStefan 17 Oct 2011 21:34

poate un pic off-topic...a incercat careva chiftelutele in sos, cu piure si GEM de afine din bufetul Ikea(cica specific suedez)?

Gusturile nu se discuta, dar sincer, o porcarie mai mare ca aia n-am mancat.

anaemona 17 Oct 2011 21:34

rvn, te rog culca-te linistita, pentru ca n-am timp sa pun pozele in timp util. Nu, n-am indulcit cu celebrul maple sirup, desi il am in casa. N-am facut-o pentru ca nu-i recomandat la temperaturi ridicate, haha si nici mierea, asa ca am folosit traditionalul zahar. Habar n-am avut de articolele de Candida, eu m-am tot gindit cum sa fac sa sterilizez muraturile astea fara temperaturi inalte si asta mi-a venit in cap, e foarte probabil sa fie o idee proasta.

rvn 17 Oct 2011 21:43

ca o ironie: chiar nu pot sa dorm linistita, dar nu din cauza pozelor tale...dar asta-i alta poveste.
revenind on:
tot ce-i posibil sa ai dreptate cu inovatiile tale in materie de conservat fara fierbere, dar din cate mi-aduc aminte de la nesfarsitele si chinuitoarele ore de tehnologie alimentara cu care ne pisa profesoara de merceologie in scoala, sterilizarea e sfanta.
acuma fara nici un fel de misto iti spun: daca borcanul in care pui legumele este fiert dupa ce capacul este etanseizat, continutul poate fi bun de mancat chiar si dupa 3 ani de zile, fara adaosuri de substante de conservare, asa cum gasim in conservele din magazin..
altfel, daca nu vrei cu nici un chip sa fierbi, cred ca sarea ramane ultima varianta. sau afumarea. dar , asta e buna in cazul porcului de la Craciun.

omudindulap 17 Oct 2011 22:09

N-am gasit ciolan, asa ca am improvizat un pic:

rvn 17 Oct 2011 22:13

ha hha ha
silicoanele au expandat in fasole. tipic pentru ea!

MariaMona 17 Oct 2011 23:13

Originally Posted by Pepper:

In a 7-a zi Dumnezeu s-a odihnit iar altii de-abia se apucau de prima lor creatie (in materie de prajituri) : un tort facut cu drag si mari emotii pana in momentul degustarii; rezultatul a fost un succes :D #:-S

- blat insiropat cu esenta de vanilie si straturi cu crema de vanilie si fructe

Arata foarte bine si sper ca a fost apreciat Pasii mici duc la succese mari!:)

anaemona 18 Oct 2011 04:37

Before

After

Zeama fiarta + racita (calduta)

3 l apa
1.5 l otet
6 linguri zahar
4 linguri sare

Habar n-am daca sint proportiile potrivite, m-am inspirat din mai multe site-uri si am inventat eu cantitatile astea cind eram deja plictisita de cautari ;)

rvn 18 Oct 2011 10:06

cred ca merita sa stau treaza pt.pozele astea.intr-adevar, arata superbine gogonelele de peste ocean si nu numai ca arata bine. le-ai nimerit si zeama. ai facut bine ca ai marit cantuitatea de otet,dat fiind faptul ca n-ai sterilizat ulterior prin fierbere, dar regula era ca marind cantitatea de otet, proportional trebuie marita si cea de zahar, pentru a atenua taria acidului acetic.
per total, nu pot sa spun decat ca te-ai descurcat de minune,nici nu ma indoiam ca nu vei reusi....

anaemona 18 Oct 2011 17:29

Danke rvn :"> rata mea de succes e 1 la 15 ani :) oare cind sint gata? as vrea sa le gust.

marllenn 19 Oct 2011 09:32

Arata foarte bine gogonele:) dar de ce ai pus borcanele cu capacul in jos, Ana??

MariaMona 20 Oct 2011 10:04

Originally Posted by anaemona:

Danke rvn :"> rata mea de succes e 1 la 15 ani :) oare cind sint gata? as vrea sa le gust.

:) Sper ca de data asta sa iti iasa! M-a distrat comentariul tau pentru ca rata mea de succes la orice pus in borcane e cam 1% - adica singura chestie care mi-a iesit au fost castravetii acriti la soare; in rest jale :(( . De aia va invidiez pe amandoua gospodinele, pe toate, in general, care pun bunatati pentru iarna. Eu mi-am jurat ca nu mai pun never-ever ceva pentru iarna dupa dezastrele produse - zacusca incomestibila, castraveti moi si sfecla rosie cleioasa (dupa ce ma chinuisem sa o tai cu razatoarea cu forme :( ). Asa ca de-acum ma voi limita la ceea ce stiu ca stiu sa fac sau la experimente mai putin time-consuming.

copila_satanista 23 Oct 2011 11:51

Mic dejun american :

si ca sa fiu mai explicita :

jansic 23 Oct 2011 11:53

Gizaaaas, ce bine arata!
Hai, zi-ne cum le-ai facut

copila_satanista 23 Oct 2011 12:02

:"> Sunt simplu de facut si foarte bune! Tare mi-e ca nu o sa ma mai intorc vreodata la clatitle
noastre :D
Le-am facut dupa ochi mai mult, dar ca reteta orientativa ar fi asta (gasita pe net) . Eu am facut cu 2 oua si au iesit din plin, am pus si zahar vanilat sa iasa mai bun, iar trucul meu pentru clatite ca sa nu se faca absolut niciodata cocolase este sa amestec ingredientele cu faina pana se fac aproape coca si apoi sa adaug laptele ca sa se inmoaie pana ajung la consistenta dorita. Cu frisca multa si gem au fost dementiale.

jansic 23 Oct 2011 12:16

O sa incerc si eu intr-o zi. M-ai convins :)

copila_satanista 23 Oct 2011 12:25

Pai d-aia le-am si pus, sa va conving sa incercati. Eu tocmai am descoperit America :))

paul_aramis 23 Oct 2011 16:31

pancakes! câh!

copila_satanista 23 Oct 2011 18:13

Ei atunci poate niste conopida la cuptor? ;;) (e inca fierbinte :D)

Si sa fiu mai explicita:

paul_aramis 24 Oct 2011 02:49

asta da! miam!

Sorin87 24 Oct 2011 13:32

se poate da te rog reteta de la conopida la cuptor.multumesc

All times are GMT +2. The time now is 05:41.