![]() |
Ca sa va abat oarecum atentia de la aceste dispute, va indrum spre acest link :)
http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htm |
Originally Posted by Federico:
"Motivul pentru care incercarea ta de argument esueaza a fost prefigurat si de" mine "mai sus dar sau l-ai trecut cu vederea sau l-ai respins voit". Incercam sa subliniez (fara limbajul de absolvent de filosofie aferent, nu detin aceasta calitate) faptul ca o comparatie intre capacitatile creative ale barbatilor/femeilor pleaca pe o pista falsa din start. Pentru simplul motiv ca sunt complementare (macar asta ai recunoscut) iar complementarele nu se pot nega/anula/compara. Cand x+y=1 atunci x=1-y si y=1-x. Fiecare e distanta pe care celalalt trebuie sa o parcurga pentru a fi desavarsit. Consider eronate supozitiile tale cf carora: 1. Femeile sunt incapabile structural sa creeze paradigme (e genul de speculatie pur filosofica fara nici o acoperire stiintifica). Se poate totusi sa mai dureze pana se va gasi o muiere sa faca ce a facut Charlie Kaufman dar se va gasi dammit chiar daca va dura o mie de ani. 2. Scopul creativitatii trebuie sa fie spulberarea de tipare / formarea de noi paradigme (si seria Saw a incercat a incercat sa creeze noi paradigme pentru in cate feluri poate fi torturat si ucis un om) Citatul pe care ti l-am bolduit este pur si simplu amuzant. Actul procreator e o compensare ca sunteti asa proaste !! :)) Vorba aia : "Da-te fa ca ma reped la dumneavoastra !" |
@white1
ceva complex: ia-ti creierul si da-l la reciclat |
Aha. Inteligent. Noi vorbim de prezen/trecut nu de ce s-ar putea intampla in viitor, dammit. Sau de ce ar vrea unii sa se intample ca sa le sustina teoriile expuse atat de inteligent aici, incat doar cineva cu creierul reciclat (cu al tau sigur au facut o treaba buna) poate sa le inteleaga. Am inteles ce vrei sa zici, si femeile au potential. Si ce-i cu asta?
LE; totusi, ma amuza ca nu ai fost in stare sa zici ceva asa de simplu decat transpunandu-l intr-o formula matematica:)) |
Cred ca jignirile sunt gratuite, de oricare parte ar fi ele, cu atat mai mult cu cat toti cei implicati in discutie par sa aiba un anumit grad de intelegere, niciun sorin87 pe aici. Am putea renunta la ele indiferent de cine a inceput sau cine a terminat...
|
Originally Posted by Chambord:
1. Cu siguranta falsa nu e. Nici adevarata categoric pentru ca nu tine de matematica. Statusul ei cinstit e foarte probabil adevarata intrucat are la baza are observatii empirice intinse pe doua milenii de istorie a spiritului. 2. Greseala de logica! N-am spus ca scopul creativitatii este crearea de paradigme ci ca un autor paradigmatic e superior unuia cu amprena locala. 3. Aici recunosc ca m-ai invins. Daca e un lucru careia nu pot sa-i fac fata din start intr-o discutie atunci ala e bascalia. Nici cu Logica lui Hegel nu poti sa treci de stavilarul bascaliei. Imi pare rau ca ai recurs la asemenea tactici. Sa ne oprim aici. :) |
Originally Posted by Chambord:
Btw, multumesc, aleluia si amin la ce ai scris pe aici. :) |
Originally Posted by Federico:
1. Din pacate pt empirism el poate doar sa ne arate efectele si sa le coreleze, avand in schimb o mare problema in a gasi cauzele. It all goes way back to phisycal power and influence. E ca la fotbal: In caz de egalitate dupa 90 de minute se departajeaza la prelungiri si penalty-uri. In caz de inteligenta / creativitate / paradigme egale cum facem departajarea. Pai sa vedem: la creier si la inima ne-am masurat si suntem egali, acu hai sa ne incordam si muschii, oups, we have a winner ! Ori paradigma e intrinsec legata de implementare/implementabilitate. Si se implementeaza ceea ce se pupa mai bine cu muschii care pun in practica. 2. idem 1 3. Era the only way. Pt ca afirmatia respectiva a ta avea valoare de adevar: so false it's funny That's my final 2 cents. Si ca sa fac trecerea inapoi spre carti ... aseara am dat in romanul pe care il citesc acum (culmea, o opera considerata paradigmatica) peste urmatorul fragment (mi-a fost lene sa-l copii la mana din carte si l-am gasit pe net doar in engleza, il reproduc asa): "This war, in fact, made no sense at all. It couldn’t go on. Had something weird got into these people? Something I didn’t feel at all? I suppose I hadn’t noticed it… Anyway, my feelings towards them hadn’t changed. In spite of everything, I’d have liked to understand their brutality, but what I wanted still more, enormously, with all my heart, was to get out of there, because suddenly the whole business looked to me like a great big mistake. “In a mess like this,” I said to myself, “there’s nothing to be done, all you can do is clear out…” Over our heads, two millimetres, maybe one millimetre from our temples, those long tempting lines of steel that bullets make when they’re out to kill you, were whistling through the hot summer air. I’d never felt so useless as I did amid all those bullets,and in that sunlight. A vast and universal mockery." Voyage au bout de la nuit - Louis Ferdinand Celine |
@M: Nu trebuie sa-mi multumesti. :) N-am facut decat ce facem toti pe forum: Am spus cum vad eu lucrurile.
|
"Gestapo" - Sven Hassel
O carte extraordinar de buna si interesanta care m-a captivat inca din primele pagini citite. La fel ca si in cazul celorlalte titluri din serie si aceasta "Gestapo" este foarte buna. Daca va plac cartile despre Cel de-al Doilea Razboi Mondial va recomand seria lui Sven Hassel si nu o sa regretati :), cel putin eu ma bucur ca m-am apucat de ele. |
Franz Kafka - Procesul
O carte ciudata, absurda pe alocuri care mi-a lasat un gust amar... Tocmai ce am inceput Ben Hur - Lew Wallace si deja ma simt ca si cum as citi Biblia :)) |
Ben Hur is somehow boring. Daca ai ocazia citeste Camasa Lui Hristos, e mult mai faina. Sau Quo Vadis daca inca nu ai citit-o.
|
Subscriu! Ben Hur nu am citit, dar ultimele doua mi-au placut la nebunie.
|
Originally Posted by White1:
Deja m-a plictisit... (:| dar daca tot m-am apucat de ea, sper sa o si termin :-S |
Incearca mai bine V. P. Borovocka - Secte satanice. Episoade dramatice.
Nu o sa te plictisesti. Valabil si pentru White daca nu a citit-o. |
Citesc ''Pluta de piatra '' de Saramago .Un tip arunca cu o piatra in mare ,se produce un cataclism si peninsula Iberica se desprinde si incepe sa se indeparteze de Europa cu citiva kilometri pe zi.
|
ha, ha... this sounds like the butterfly effect.:D
|
Gasii la biblioteca Pastorala americana. E genul de carte pe care-i greu s-o lasi din mana. M-a prins inca de la primele pagini (citii 30 si ceva).
|
La inceputul lunii mai am citit "Baudolino" de Umberto Eco. V-o recomand tututuror celor care il admirati pe marele intelectual italian si,mai ales, v-o recomand celor care v-a placut "Numele trandafirului"!
|
Tot citind, mi-am schimbat parerea despre Ben Hur. Curge destul de lin naratiunea, intrerupta pe alocuri de "dialogul" autorului-narator cu cititorul. Cred ca incepe chiar sa imi placa, nu subiectul in sine, ci felul in care e scrisa cartea. :)
|
All times are GMT +2. The time now is 00:47. |