Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

Button 22 Feb 2010 15:19

Ingeri si Demoni! :) Mi-a placut la nebunie! Urmeaza Codul lui Da Vinci si Simbolul Pierdut.

danT 23 Feb 2010 07:01

Ultima carte (de fapt, re)citita? Hm...,hmm..., :"> pardon de expresie, Gnozele dualiste ale Occidentului (IPC)... Dar asta a fost de mult, cind nu eram inca asa de inteligent, 8-} si mai trebuia sa citesc (macar) cind si cind cite ceva - ca-n vorba aia (o stiti): oricit ai fi de curat tot trebuie sa te mai speli din cind in cind...;)

Lili1982 24 Feb 2010 10:51

Foarte buna cartea... abia astept sa vad filmul saptamana viitoare ;) !
Eu vizualizam un alt sfarsit, dar e bun si cel din carte.

MariaMona 26 Feb 2010 17:41

Ultimele trei:
In numele trandafirului, Umberto Ecco
Engelby, Sebastian Faulks
O luna de duminici, John Updike

shadowofnight 01 Mar 2010 16:51

Kate Mosse - Labirintul

EDIT! Mi-a placut, in mare. E putin cam prea lunga si mult prea bogata in descriere, dar bine documentata si interesanta. Doua fire narative, unul cu un final dragut, dar celalalt lasa de dorit. Totusi, eu zic ca merita citita.

moltisanti88 01 Mar 2010 16:53

Scurtă istorie a timpului, Stephen Hawking.

ilustra.films 01 Mar 2010 20:46

The Death of Ivan Ilyich, Leo Tolstoy

Windom 01 Mar 2010 21:16

Asterneti si cite o impresie, o parere, despre cartea respectiva, poate astfel veti stirni si altora curiozitatea...;)

illotempore2002 01 Mar 2010 22:05

Originally Posted by moltisanti88:

Scurtă istorie a timpului, Stephen Hawking.

Chiar asa, cum ti s-a parut asta? Ai inteles paradoxul gemenilor? dar mai ales, ai inteles cum anume se curbeaza timpul in jurul gaurilor negre sau quasarilor? Eu inteleg ecuatia curbarii spatiului, dar pe a timpului imi este imposibil.

Poate gasesc lamuririle in Universul intr-o coaja de nuca pe care dat fiind ca am dat o carutza de bani, as face bine s-o si citesc curand.

illotempore2002 01 Mar 2010 22:13

Ultima carte citita: Alfred Adler, Sensul Vietii.
Despre cum omul are de indeplinit minim 3 misiuni, numite si sarcinile vietii: sarcina muncii, sarcina relatiei de iubire si sarcina insertiei in social. Cum apar tulburari ale sentimentului de comuniune sociala la copiii pana in varsta de 3 ani si cum asta le tulbura definitiv traseul in viata. Cum te dezvolti ca personalitate daca esti primul nascut dintre fratii tai, daca esti al doilea sau al treilea (samd). Mai precis zis, constelatia familiei. Si despre de ce s-a certat Adler de Freud si despre cum il face Adler cu ou si cu otet pe Freud :)

marius_em 02 Mar 2010 11:47

Amintiri si povesti mai deocheate, de Djuvara. N-am mai citit Djuvara pana acum si nici nu cred ca o sa mai citesc dupa asta.

illotempore2002 02 Mar 2010 11:59

Pai de ce?

marius_em 02 Mar 2010 12:49

Il gasesc greoi de citit, si foarte personal in stil. E doar o parere personala si subiectiva. Alti prieteni cred, contrar mie, ca ofera o placere de citit asemanatoare lui Creanga.

movie4 03 Mar 2010 15:18

John Keats - So Bright and Delicate. Love Letteras Poems of John Keats to Fanny Brawne
Superba

Rapture 03 Mar 2010 20:50

Romanul Adolescentului Miop - Mircea Eliade
O mie nouă sute optzeci şi patru - George Orwell ..intr-adevăr, o capodoperă
Colecţionarul - John Fowles . Ţin să precizez că multe dialoguri dintre Miranda si G.P. mi-au adus aminte de dialogurile dintre mine si mentorul meu. Felul în care îl vede, personalitatea lui, tot (mai puţin stadiul în care ajung cei 2, din fericire) . Grozavă carte! :D

Windom 03 Mar 2010 21:06

Colectionarul e una dintre cartile mele favorite, am citit-o de doua ori, e un roman senzational.
Nu cred ca e vorba de bani, "Caliban" e un tip atrofiat dpdv social si nici o suma de bani nu ar fi rezolvat o asemenea problema.

Windom 03 Mar 2010 21:15

Normal, Terence Stamp magnific ca intotdeauna. Citisem mai intii cartea si mi-a fost cam greu sa ma acomodez cu Samantha Eggar in rolul Mirandei...

Chambord 03 Mar 2010 21:18

Originally Posted by Rapture:

you do realize u owe me a beer 4 this, don't you ?:)

Chambord 03 Mar 2010 21:20

Originally Posted by bremen1980:

Orwell -am fost impresionat doar ''Ferma animalelor ''Din triunghiul magic: 1984 ,''Noi '' de Zamiatin si'' Minunata lume...''de Huxley prefer cartea lui Zamiatin

Am citit si eu "Noi" dar chiar anterioara fiind lui '84 nu are nici pe departe aceeasi forta.

Rapture 03 Mar 2010 21:59

Originally Posted by Chambord:

Originally Posted by Rapture:

you do realize u owe me a beer 4 this, don't you ?:)

I do. :D

....noh, aproape uitaşi ca eşti luat

Chambord 03 Mar 2010 22:00

Dar bere am voie sa beau :D

SoricicaMov 03 Mar 2010 22:03

O bere din cele 1984... Asta ca sa-mi bag si eu nasul unde nu-mi fierbe halba cu bere :P

Windom 03 Mar 2010 22:04

On topic sau la Azil?;;)

Chambord 03 Mar 2010 22:05

ba tu ejti mai rau k kolonelu Hans Landa :-?

Disciple 04 Mar 2010 16:10

IT - Stephen King in traducerea lui Mihnea Columbeanu aka Pitbull. Primul volum.
Azi am dat-o gata citind ultimele 100 de pagini la scoala. Ar fi potrivita o analiza mult mai amanuntita, dar prefer sa citesc si al doilea volum care ma asteapta pe birou si apoi sa spun ce am de spus.

shadowofnight 04 Mar 2010 22:18

Originally Posted by Disciple:

IT - Stephen King in traducerea lui Mihnea Columbeanu aka Pitbull.

Cat de tare!!!

ON:

Povestirile respective sunt: Crimele din Rue Morgue, Misterul Mariei Roget, Scrisoarea Furata, Pisica Neagra si Tu esti Ucigasul.

Foarte tare!:D

Chambord 11 Mar 2010 13:45

wow, i want that

Judex 11 Mar 2010 15:34

Iti dau eu!

Chambord 11 Mar 2010 15:59

ma refeream la domnishoara Seberg :)

claudiu-daniel-lugoj 12 Mar 2010 14:06

claudiu-daniel lugoj

Ultima a fost comoara maiasilor,mie unul mia placuto.

omudindulap 12 Mar 2010 14:36

Originally Posted by claudiu-daniel-lugoj:

Ultima a fost comoara maiasilor,mie unul mia placuto.

Audiobook, cumva? :-? Atentie la gramatica !

shadowofnight 13 Mar 2010 13:41

Monstru din Prag - H. P. Lovecraft
Foarte tare!:x

movie4 19 Mar 2010 06:54

Masenka - Vladimir Nabokov
Foarte frumoasa:x
Acum citesc Lolita:x

portofel 19 Mar 2010 13:33

Hmmm,ultima carte citita?Nu stiu daca e chiar asa importanta,desi mie mi-a placut foarte mult.''Singur pe lume'',de Hector Malot.Bineinteles ca mai am multe romane preferate,mai ales ca lectura este unul din hobby-urile mele.Ma bucur ca s-a deschis aceasta discutie.

miercuri 20 Mar 2010 14:42

Christopher Isherwood - A Single Man
tot si tot mai mult imi place Isherwood, pentru mine e unul din cei mai buni prozatori englezi din secolul 20. Nu inteleg de ce nu e mai citit.

Chambord 22 Mar 2010 10:34

Romanul deceniului - Orbitor de Mircea Cărtărescu

http://agenda.liternet.ro/articol/10...artarescu.html

miercuri 22 Mar 2010 11:04

Eu nu am citit niciodata Aripa Dreapta pe motiv ca vreau sa le recitesc pe primele doua si aman la nesfarsit asta. De cand a aparut tot zic ca 'in urmatoarea vacanta de vara' si ma tem ca in curand nici nu o sa mai am vacante de vara.

vave 22 Mar 2010 12:55

Cum m-am lasat de gandit. Mic tratat pentru intelectuali epuizati. Hannes Stein

Desi mi-a fost recomandata ca o carte "foarte buna" pe mine nu m-a cucerit nici macar un strop. Intr-adevar ironia este delicioasa si trimiterile iti dau de... gandit [ :-? ], dar poate ca nu i-am inteles bine sensul pentru ca, asa cum spuneam, nu mi-a prea placut.

LadyStarlight 22 Mar 2010 17:04

"Ceata" -Miguel de Unamuno

mi-a placut tare mult. a "curs" lin. nu mi s-a parut ca s-a pierdut vreun moment in metafore "de umplutura" . iar personajele sunt unele exceptionale tocmai prin normalitatea lor si prin felul in care, intr-un final, isi accepta conditia, renuntand a se mai pierde in mascari si asa nereusite.

portofel 24 Mar 2010 19:36

Am citit diferite genuri de romane,dar printre preferatele mele ramane ''Ion'' de Liviu Rebreanu.Am citit-o intr-o vacanta de vara,pe nerasuflate,dorindu-mi sa nu se fi terminat,iar la sfarsit mi-a lasat o oarecare tristete in suflet.Cred ca usurinta de a citi o carte se datoreaza in mare parte modului in care aceasta este scrisa,a talentului autorului de a atrage cititorul in lumea romanului.

shmekerila 25 Mar 2010 08:46

Jurnalul fericirii - Nicolae Steinhardt, o carte densa si superba in acelasi timp. O carte ce simt nevoia s-o mai citesc incaodata. BUGHI MAMBO RAG

portofel 26 Mar 2010 17:58

''Primarul din Casterbridge''merita citita.Oadevarata lectie de viata,pt cei ce vor sa inteleaga.
Thomas Hardy.

enjoy.life 26 Mar 2010 19:13

Agatha Christie - Zece negri mititei

enjoy.life 27 Mar 2010 18:50

Audrey Niffenegger - Soția Călătorului în Timp

Cartea, este mult mai bună decât filmul. O recomand. Nu prea este ăsta genul meu de cărți, dar chiar mi-a plăcut.

Andrey9211 29 Mar 2010 22:59

Sven Hassel - Wheels Of Terror parca!

moltisanti88 30 Mar 2010 09:49

Un veac de singuratate, Gabriel Garcia Marquez.

klaudya_e 30 Mar 2010 15:58

Livada de visini - Anton Pavlovici Cehov

enjoy.life 30 Mar 2010 17:52

Originally Posted by moltisanti88:

Un veac de singuratate, Gabriel Garcia Marquez.

Cartea mea preferata :)

vlad4s 31 Mar 2010 20:34

Ultima carte citita ar fi Vampirii sudului volumul 2,da este si ecranizat pe HBO:True blood!
E foarte tare cartea!:D

miercuri 31 Mar 2010 21:25

Oh doamne, nu-mi vine sa cred ca exista baieti care citesc carti cu Sookie. Ar trebui sa-ti fie jena.

All times are GMT +2. The time now is 20:53.