![]() |
(Re)ascultat Evoken - Antithesis of Light
Un album apasator. Ca intunericul vietii. O bucatica din el: http://www.youtube.com/watch?v=AfVwS...eature=related |
Album: Plastic Beach (2010)
Artist: Gorillaz Ambitios dar prea incoerent in eclectismul lui. nota: 8 / 10 (bun) |
Artist: Evidence
Album: The Weatherman LP (2007) Gen: Hip-Hop Un album reusit, multe piese bune, cu mesaj. |
Mi-a placut mult "The will to death" de Frusciante, un album pe nedrept trecut cu vederea. El a fost si sarea RHCP.
|
A fost sarea, dar pana la un punct. Dupa mine tot el a adus si downfallul RHCP, de cand s-a cumintit si i-a trecut zbuciumul tineretii a inceput sa compuna aberatii gen Hey-O, ma rog, nu ca ceilalti ar fi fost mult mai breji. Iar One Hot Minute - albumul Chili Peppers cu Navarro, din perioada in care ii parasise Frusciante (btw, acum i-a parasit din nou :P ) imi place uneori chiar mai mult ca BSSM, depinde de mood. Oricum mi se pare sus de tot.
|
Soc!
Lily Allen-It's not me it's you(2009) |
nu se compara cu Akon si minunatele lui versuri:
She's nothing like a girl you've ever seen before Nothing you can compare to your neighbourhood hoe I'm tryna find the words to describe this girl without being disrespectful Dam girl Dam you'se a sexy bitch A sexy bitch Dam you'se a sexy bitch Dam girl |
versurile lui akon, de mai sus, sunt chiar introspective.
in a physical way, but still ... :)) |
Album: Sisterworld (2010)
Artist: Liars ![]() Liars sunt fii lui Radiohead. Bine, tatal nu-si recunoaste bastardul iar fii au uitat drumul acasa si au apucat-o pe alte cai, dar in vene le curge acelasi sange. Care numai apa nu e. nota: 10 / 10 (esential) extras: No Barrier Fun http://www.youtube.com/watch?v=H2FSqEvzpq4 |
Nu prea ascult albume,dar am ascultat albumul lui ABBA,e destul de tare!B-)
|
Originally Posted by Chambord:
|
Originally Posted by vlad4s:
|
Limp Bizkit-Results may vary
|
corect. scuze !
|
Album: Metamorphosis (2009)
Artist: Papa Roach nota: 9 / 10 (bestial :x ) |
|
Die Antwoord - $0$ :D
|
Kaki King si Nicole Renaud (Colours).
|
Lady Gaga - The fame monster (7/10)
|
Chillout Moods: Tubular Bells
![]() Playlist length: 1 hour 18 minutes 5 seconds Playlist files: 1. Chillout Moods - Mike Oldfield - Tubular Bells (4:14) 2. Chillout Moods - Hevia - Busindre Reel (4:25) 3. Chillout Moods - Sacred Spirit - Heya-Hee (In.. (7:32) 4. Chillout Moods - Altan - The Waves of Gola (3:46) 5. Chillout Moods - Adiemus - Kayama (3:57) 6. Chillout Moods - Chris Hinze - Angel (9:16) 7. Chillout Moods - Douglas Spotted Eagle - Gran.. (3:38) 8. Chillout Moods - Amarna - Night Rain (5:07) 9. Chillout Moods - Jon Anderson - Change We Must (5:34) 10. Chillout Moods - Robbie Robertson & The Red R.. (4:41) 11. Chillout Moods - Brian Eno - From the Same Hill (2:51) 12. Chillout Moods - Feargal Sharkey - She Moved .. (3:05) 13. Chillout Moods - Kate Price - Beloved (5:24) 14. Chillout Moods - David Arkenstone - Jewels of.. (6:04) 15. Chillout Moods - Craig Armstrong - Balcony Sc.. (5:18) 16. Chillout Moods - Gerry Rafferty - The Right M.. (3:13) |
Am ascultat la niște prieteni un butleg cu o înregistrare de la o nuntă unde cânta Stoian. Mi s-au părut fenomenali, el și formația lui. Am înțeles de ce Mădălin Voicu spunea că îl apreciază ca muzician. Nivelul lui Stoian când se produce laiv (asemenea lui Louis Armstrong și altor mari muzicieni care îi delectau pe interlopii prohibiției alcoolice americane) pe la petrecerile țigănești e foarte sus față de mocirla în care se complac alții precum Linguraru, și de care se apropie chiar și el, Stoian, la televizor. Muzica produsă laiv de Stoian e un soi de jazz oriental, dar pe lângă piesele maneloide compuse în măsura de 4 pătrimi, el cântă și muzică lăutărească (românească), ba chiar și piese care au tangență mai degrabă cu muzica rock decât cu maneaua cum o cunoaștem noi de la TV.
Dacă vă hotărâți să clicați mai jos, nu dați atenție la imagini, întoarceți-vă la forum și lăsați muzica să meargă în fundal, altfel veți fi influențați de prejudecăți. http://www.youtube.com/watch?v=99V5xutslvg |
@Ipu :-& :-& :-& :-&
|
Originally Posted by Ipu:
|
Te-am contrariat? De ce? Laivurile lui Stoian, din care am căutat cu grijă un exemplu de piesă bine orchestrată (pentru că există și variante în care secția ritmică de pildă strică tot saundul) și înregistrată într-un moment în care artistul se simțea bine și părea pătruns de ceea ce cânta, au improvizație, au variațiuni, nu sunt pur și simplu niște alternanțe tâmpe și monotone de strofe și refrenuri, ca majoritatea melodiilor de muzică ușoară. În plus, tristețea existențială care răzbate din versurile cântecului, ascunsă în spatele proclamării contrariului - mâhnirea că, în ciuda întrunirii condițiilor care ar trebui să asigure respectul semenilor (posedarea unor importante cantități de bani și deținerea puterii de a influența mersul lucrurilor „în toată țara”), până la urmă, ei, țiganii, tot ultimii oameni rămân, în cazul în care sunt totuși considerați oameni de către daco-români - pe mine unul m-a emoționat. Pe de altă parte, sunt de acord că versurile sunt amuzante și par prin asta neserioase; chiar și mie mi-au provocat și continuă să-mi provoace un râs sănătos ori de câte ori le aud. Dar d.p.d.v. muzical, melodia nu se compară cu așa ceva, de exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=9fX6FXwrAG0 care - pentru profani - nici nu e manea. (Pentru explicații tehnice, clicați mai jos) http://ro.wikipedia.org/wiki/Manea#Muzica |
Degeaba imi faci tu apologia manelelor, piesa aia suna ca o cizma. Si n-am nimic cu tiganii, dar asta e un tigan care ma zgarie pe urechi.
|
Nu fac nicio apologie. Am vrut numai să scutur puțin conformismul topicului ăstuia, să văd ce se întâmplă. Treceți mai departe. Dar înainte să trec eu însumi mai departe și să nu mai reiau tema manelelor de calitate decât într-un subiect separat, pe care mi-e groază deocamdată să-l deschid, hai să mai dăm două legături către niște piese clasice în înregistrări laiv - prima, cântată tot de Stoian; a doua - de Simionescu:
http://www.youtube.com/watch?v=96W_sfJohPw http://www.trilulilu.ro/andik/684e5f07a4950d La prima melodie laiv cu Stoian, ai ascultat și a doua jumătate? |
ptiu :-& :-& :-& :-&
bai frate sa-nteleaga odata manelistii astia ca poate salam :-& , gutza :-& , ala care numai minune nu e :-& si mai stiu eu ce rahatzi din seria asta or avea ceva tehnica la voce si instrum (ceea ce va face sa credeti ca ati descoperit vreun zeu ceva) dar in rest daca ii vad borasc pe ei si "muzica" lor cu toate matzele putin mai mult respect eventual pentru stilul lautaresc vechi care e altceva decat "pumnii mei minte nu are" chiar daca nu e deloc stilul meu de muzica... |
Copilă dragă, și toți ceilalți care scrieți, folosiți vă rog mai cu discreție figura verde și referirile la produse de excreție, organe genitale ș.a.m.d., pentru că unora ne produce greață, pentru că pur și simplu am fost educați în repulsia față de sordid și nu ne mai putem dezbăra de ea după o anumită vârstă.
Dacă nu puteți înțelege diversitatea, treceți mai departe. Nu acept să mi se spună „manelist” și nici nu accept ca muzica orientală (manele etc.) să fie considerată inferioară muzicii ociidentale (cum e de pildă cea „lăutărească”). Eu am căutat mult ca să găsesc ceva de valoare între atâta gunoi. Mai cu seamă de la tine, care te pretinzi satanistă, am pretenția să respecți câteva reguli simple de bună cuviință. Mi se par de bun-simț. Cred că e instructiv și pentru alții. Ar trebui să devină linii directive ale oricărui forum de discuții. http://ro.wikipedia.org/wiki/Satanis...e_Pama ntului Ceea ce asculți tu ascultam și eu când aveam vârsta ta. Atâta doar că între timp m-am plictisit. |
|
ipu nu ma cunosti deloc si iti explic si tie ca nick-ul meu este pur ironic si nu am mintea asa de limitata precum ai tu o vaga parere. ma consider foarte capabila sa recunosc meritele unui gen muzical fie ca este pe gustul meu fie ca nu. ceea ce ascult eu e treaba si placerea mea. aici se pune o mare problema: manelele alcatuiesc cea mai joasa latura a muzicii si daca ma intrebi pe mine nici nu imi vine sa spun ca au vreo legatura cu muzica. ca sunt aia ok la tehnica muzicala bv lor ... dar ce fac cu talentul lor este de-a dreptul tampit de-mi vine sa le cer daune morale :| . versurile, morala, culoarea pe care o dau melodiilor imi provoaca o mare scarba..tocmai d-aia imi vine sa pun un zmail d-ala verde mare cat capul meu.
in plus: mai repede imi vine sa iert un artist bun pentru un esec decat sa laud un om (manelist) pentru o urma de succes pentru ca daca ma uit doar la ceea ce reprezinta omul respectiv face ca acel succes sa nu aiba valoare. on: m-am suparat asa ca imi pun niste muzica de-a mea :P AC/DC-Black Ice(2008) , albumul nu este chiar cel mai bun, dar imi face chef de plecat de la munca in vama :D (macar cu gandul) |
Pentru omul ciudat: Am remediat problema, măcar în parte.
Pentru chix: Învață întâi limba română și apoi dă-ți cu părerea numai acolo unde te pricepi. Nu uita să respecți prima regulă din cele unsprezece reguli zise „ale Satanismului pe Pământ” dar de fapt ale Omeniei și ale bunului-simț uman. Ai legătura mai sus, la #192. Pentru copilă: Rău faci că-ți permiți să-ți bați joc de El făcând uz abuziv de Numele Său, fără să I te închini. Ceea ce faci tu e un sacrilegiu odios și scandalos. Ca să nu mai spun că și din punct de vedere uman e rușinos să fii o impostoare. În fine, acum, că ai recunoscut, nu mai ești, cel puțin pentru cei care, asemeni mie, au citit mesajul tău de mai sus. Pentru ceilalți însă... |
De pe ultimul album al acelor impostori care și ei maimuțăresc Satanismul, dar în scopuri pur comerciale, am reținut o piesă pe care să vreau s-o mai ascult. Îi zicea Rock'n'Roll Dream, dar de curând, când am căutat pleilistul turneului pe internet, am descoperit că pe ăsta nu-l cântă la concerte. Probabil că s-au temut să nu le-adoarmă fanii în săli și pe stadioane.
Apropo de discuția despre Satanism, mi s-a făcut un dor de Faust sau chiar de Flautul fermecat... |
|
Omule ciudat, eu vorbeam, sau mai degrabă scriam, de impostură ideologică, nu de impostură artistică. Băieții ăștia se auto-pastișează de mai mult de 30 de ani și n-au pretins niciodată că din sunt altceva decât sunt din punct de vedere muzical.
Altfel, te rog să nu mai folosești expresii licențioase când mi te adresezi. Te mai rog, pe tine și pe ceilalți rasiști și fundamentaliști muzical să evite, măcar că nu se declară închinători ai Îngerului de Lumină, păcatele de aici (mai cu seamă cele descrise la punctele 2, 3, 5 și 8): http://ro.wikipedia.org/wiki/Satanis...cate_Sataniste |
Băi, chix, eu te învâț de bine: lasă prostiile și pune mâna pe carte cât mai ai vreme, că pe urmă, după ce treci în câmpul muncii, o să ai din ce în ce mai puțin timp pentru studiu. În limba română, „patetic” înseamnă „teatral”, iar nu „lamentabil”, așa cum crezi tu.
|
Mai domoliţi-vă un pic şi hai on-topic. ;)
|
Scuze, vave! Mă gândesc să înființez un tred separat care să se ocupe exclusiv de muzica pe ritmuri orientale, dar nu cred că oamenii de pe forumul nostru sunt pregătiți pentru așa ceva. Tare mă tem că 99% dintre mesaje ar fi pline de intoleranță, rasism, imprecații și exprimări „țigănești”. :-?
http://www.trilulilu.ro/stefynsk/270af1103a39e0 („Si minor, maestre!”) |
|
Don't feed the troll ppl.
|
Originally Posted by teh_chix0r:
il am si eu pe lista de cand am vazut videoclipul la Winter Winds And my head told my heart "Let love grow" But my heart told my head "This time no This time no" :) |
Acum
Diana Krall Steppin' Out
![]() Playlist files: 1. Diana Krall - Big Foot (7:03) 2. Diana Krall - Frim Fram Sauce (4:06) 3. Diana Krall - Jimmie (5:18) 4. Diana Krall - As Long As I Live (4:41) 5. Diana Krall - On The Sunny Side Of The Street (4:51) 6. Diana Krall - This Can't Be Love (4:29) 7. Diana Krall - Straighten Up And Fly Right (3:53) 8. Diana Krall - Between The Devil And The Deep Blue Sea (4:01) 9. Diana Krall - I'm Just A Lucky So And So (4:19) 10. Diana Krall - Body And Soul (5:33) 11. Diana Krall - 42nd Street (6:16) 12. Diana Krall - Do Nothin' Till You Hear From Me (4:26) |
Katatonia - Tonight's Decision (1999) - 9/10
E albumul care m-a impresionat cel mai mult din toata discografia Katatonia. :) For my demons http://www.youtube.com/watch?v=1Clhn-vI4yE In Death, A song. http://www.youtube.com/watch?v=ULMFAY68_W4 A darkness coming http://www.youtube.com/watch?v=TG6XZGbLjgY |
Originally Posted by teh_chix0r:
nice indeed :) |
Album: Boxer (2007)
Artist: The National ![]() Genul de disc ce devine din ce in ce mai revelator cu fiecare ascultare. E simplu, grav, armonios, perfect pentru cand vrei sa privesti in urma cu placere. Pure bliss, actually. nota: 10/10 (esential) extrase: Fake Empire Mistaken For Strangers Slow Show cu dedicatie pt "Eternul Feminin" :P I wanna hurry home to you put on a slow, dumb show for you and crack you up so you can put a blue ribbon on my brain |
Mike Oldfield.
![]() |
- Grizzly Bear – Veckatimest (2009): 9 / 10 (foarte bun). Teatral si mestesugit.
- Fugazi – The Argument (2001): 8 / 10 (bun). Talent subminat de productie. |
Film Music 1980-2001 (CD 1)
By: Michael Nyman ![]() Playlist files: 1. Michael Nyman - Wheelbarrow Walk (2:14) 2. Michael Nyman - Knowing the Ropes (3:19) 3. Michael Nyman - Memorial (12:00) 4. Michael Nyman - Skating (1:27) 5. Michael Nyman - Peeking (2:45) 6. Michael Nyman - Abandoning (3:31) 7. Michael Nyman - Skirting (2:05) 8. Michael Nyman - Miranda Previsited (6:48) 9. Michael Nyman/Munich Philharmonic Orchestra - Here to There (1:02) 10. Michael Nyman/Munich Philharmonic Orchestra - The Heart Asks Pleasure First/The Promise (3:11) 11. Michael Nyman/Munich Philharmonic Orchestra - All Imperfect Things (4:03) 12. Michael Nyman/Munich Philharmonic Orchestra - Dreams of a Journey (5:29) 13. Michael Nyman - Bird List (4:16) 14. Michael Nyman - Chasing Sheep Is Best Left to Shepherds (5:25) 15. Michael Nyman - An Eye for Optical Theory (5:11) 16. Michael Nyman - Homage to Maurice (2:17) 17. Zoo Orchestra - Angelfish Decay (2:51) 18. Zoo Orchestra - Time Lapse (3:59) 19. Michael Nyman - Trysting Fields (3:30) PS: http://www.tower.com/film-music-1980...wapi/105782582 |
Katatonia - "Night Is the Day" merge ca uns, unduindu-se pe starea mea de spirit
|
Originally Posted by copila_satanista:
Ar trebui sa incerci si EP-ul "The Longest Year" scos in acest an. Merita pentru "Sold Heart". :) |
am scris la repezeala :"> . "The Longest Year" nu l-am ascultat deloc inca, dar urmeaza :)
|
All times are GMT +2. The time now is 17:07. |