Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   "Inglourious Basterds" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96049)

Windom 13 Dec 2009 08:20

Gata, eu am corectat ce era de corectat. Cit traieste omul tot invata I guess...:D

Disciple 13 Dec 2009 11:05

...si tot moare neinvatat!:))

buticut 13 Dec 2009 12:41

ATB, use the edit button, for God's Sake!

miercuri 13 Dec 2009 13:53

Originally Posted by ATB4FOREVER:

si in cele din urma nu exista evrei- evrei cu ochi albastri sau chiar blonzi...

Ce inseamana evrei-evrei in ziua de azi? Nu e vorba de cat de evrei sunt ei genetic, ci cat de evrei se simt. Eu sunt romanca doar 75%, dar niciodata nu m-am simtit altcumva decat 100%. E vorba de felul in care esti crescut.

Cat despre frustrariile de vesnic perdanti ale romanilor, ai putea sa faci macar un efort sa intelegi ca you're barking at the wrong tree. Du-te si uita-te la un film istoric si vino acolo cu argumente din astea. De ce nu poti sa accepti ideea ca Tarantino indoaie verosimilul dupa bunul lui plac, daca pentru Grindhouse poti sa-ti antrenezi a suspension of disbelief, de ce nu poti si pentru Basterds?

ATB4FOREVER 15 Dec 2009 20:44

Originally Posted by buticut:

ATB, use the edit button, for God's Sake!

...scriam undeva mai sus ca nu am rabdare sa ma corectez... si va las pe voi sa faceti asta :P

Originally Posted by miercuri:

Originally Posted by ATB4FOREVER:

si in cele din urma nu exista evrei- evrei cu ochi albastri sau chiar blonzi...

Ce inseamana evrei-evrei in ziua de azi? Nu e vorba de cat de evrei sunt ei genetic, ci cat de evrei se simt. Eu sunt romanca doar 75%, dar niciodata nu m-am simtit altcumva decat 100%. E vorba de felul in care esti crescut.

Cat despre frustrariile de vesnic perdanti ale romanilor, ai putea sa faci macar un efort sa intelegi ca you're barking at the wrong tree. Du-te si uita-te la un film istoric si vino acolo cu argumente din astea. De ce nu poti sa accepti ideea ca Tarantino indoaie verosimilul dupa bunul lui plac, daca pentru Grindhouse poti sa-ti antrenezi a suspension of disbelief, de ce nu poti si pentru Basterds?

...adica, unul negru crescut intr'o familie de albi, se simte/ crede alb???...ca si un caine ciobanesc care crescut intre oi se crede oaie !?... pai singurul lucru care ma irita, nu era luarea unor elemente reale si jonglarea cu ele intr'o lume fictiva... ce ma irita faptul ca evreica avea ichi albastrii... (ca si mine)... nu sunt rasist (sau antisemit)... dar pur si simplu mi se pare aberant asta...

Pitbull 15 Dec 2009 21:49

1) Iertare, dar ideea de "nu am rabdare sa ma corectez... si va las pe voi sa faceti asta" mi se pare nesimtire purä. Oare nu avem si asa destule de fäcut? Un user, barem, se îngrijeste numai de propriile lui mesaje.

2) La care tulpinä de evrei te referi: ashkenazim, sau sephardim?
(Cä ARE importantä - si în general, si în context!)

3) In fine, pe fond, sunt de acord cu tine: jongleriile cu realitatea si fictiunea sunt foarte delicate - iar modul lui Tarantino de a le practica în acest film nu mä convinge deloc - ci riscul de a-mi (fi) atrage(/s deja) multe reprosuri din partea unor useri si critici respectabili.

redmen 15 Dec 2009 21:54

@Pit

De acord la punctul 1.

ATB4FOREVER 16 Dec 2009 02:24

Originally Posted by Pitbull:

1) Iertare, dar ideea de "nu am rabdare sa ma corectez... si va las pe voi sa faceti asta" mi se pare nesimtire purä. Oare nu avem si asa destule de fäcut? Un user, barem, se îngrijeste numai de propriile lui mesaje.

2) La care tulpinä de evrei te referi: ashkenazim, sau sephardim?
(Cä ARE importantä - si în general, si în context!)

3) In fine, pe fond, sunt de acord cu tine: jongleriile cu realitatea si fictiunea sunt foarte delicate - iar modul lui Tarantino de a le practica în acest film nu mä convinge deloc - ci riscul de a-mi (fi) atrage(/s deja) multe reprosuri din partea unor useri si critici respectabili.

1' ...hmmm ...ok, dar de la a atrage atentia pt. ca ai mancat cateva litere (e criza si poate nu avea de ale gurii cum ar zice Creanga) pana la a ridica probleme de sintaxa e mult ...si nu ma refer la tine, ce la altii ...iar ideea e ca nu stiu cat de avizati erau respectivii si nu era vb. de mine ce de alt user ...:">

2' ...pai ar mai fi si un al 3'lea grup/tulpina de evrei Mizrahim (un grup variat de evrei din orientul mijlociu si nordul americii, adesea referit si ca Sephardi - fara "m") ...ideea e ca ei nu mai sunt evrei evrei ca cei din "patria mama" ( au asa ceva?=)) - glumesc glumesc) ce datorita metisarii genetice au dobandit trasaturi genetice mai "exotice"... in fine... let's not meke more buzz about it... ca nu vreau sa deviem de la film...

buticut 17 Feb 2010 21:50

Pretty cool:
http://upperplayground.com/feature/s...f_the_film_217

vave 10 Mar 2010 20:10

Într-un sfârşit l-am văzut şi eu. :)
Cred că mai mult nu mi-a plăcut decât mi-a plăcut. Dar nu-s convinsă. :P

M-au obsedat câteva cadre, în sensul că m-au cam scos din sărite. De exemplu cea de la început cu cearceaful: total aiurea [ba îl strânge, ba-l întinde, ba-i cu cleşte, ba e fără]. Probabil nesemnificativ, dar se pare că mă preocupă detaliile.

Apoi mi s-a părut destul de greuţ ca în prima jumătate de oră [sau mai mult?] din film să vezi numai schimb de replici [dialog sau chiar discurs] fără acţiune mai... lungă. Obositor.

Inserturile de cuvinte, deşi pe alocuri amuzante, m-au deranjat. Coloana sonoră chiar potrivită, cum de altfel mi-au plăcut şi toate brutalităţile sângeroase. Totuşi tind să cred că aş putea să spun doar atât despre film: sângeros şi amuzant deopotrivă.

Un alt lucru ce nu l-am înţeles este dacă a existat un personaj în rol principal. Recunosc că dacă nu ştiam că Oscarul pentru rol secundar a fost luat de Cristoph Waltz, aş fi crezut că el are rolul principal. Prin urmare, extrem de bine conturat rolul Colonelului Hans Landa, dar unde-s restul?

Mi-a plăcut accentul folosit de Brad Pitt, dar nu cred că l-am văzut în vreun film folosind un accent nereuşit sau care să nu îmi placă. Deşi nu ştiu cât de mare aptitudine e asta pentru un mare actor. :-? Oricum... secvenţa cu limba italiană, delicioasă. :)) Singura care mi-a plăcut cu totul.

Îmi spunea cineva că i-a plăcut mult la film faptul că a regăsit stilul lui Tarantino. Dar dacă nu îi ştii stilul... cu ce rămâi? :D

Lino 11 Mar 2010 09:54

Originally Posted by StefanDo:

e irelevant dpdv istoric, uman, din orice punct de vedere

tot ce se intampla acolo e un pretext pentru excese si acrobatii vizuale

Arata dorinta evreilor cum sa se fi terminat razboiul, din acest punct de vedere este relevant.

Pitbull 11 Mar 2010 13:08

Pe bune...? :-O Chiar ASA doreau evreii sä se fi terminat räzboiul...? :| Bä nene, da' zäu cä nu m-as fi asteptat!

Cinemania 11 Mar 2010 14:31

Filmul e relevant doar in universul lui QT

corinka 11 Mar 2010 14:35

Dar de cand e musai sa fie relevante filmele? Si sa releve ce?

Cinemania 11 Mar 2010 14:45

Cat timp prezinta ceva intr-un anumit mod / viziune mereu releva ceva. Mai mult sau mai putin voit.

Pitbull 11 Mar 2010 14:47

Cam de pe la Méliès, Cori.
Orice fapt artistic (inclusiv un film) trebuie sä releve un sens, o semnificatie, o idee - deci, sä fie relevant! Altfel, cade în afara artei, devenind artizanat, floare de plastic, räpire din serai, peste de striclä pictatä pe lada studioului, cap de cäprior pirogravat cu "Amintirie din Bustenii 1967").
A fost prima lectie pe care am învätat-o de la Lucian Bratu.
Si este prima lectie pe care le-o predau în fiecare an elevilor mei.

pipes 11 Mar 2010 16:00

si iese ceva?

Pitbull 11 Mar 2010 16:42

Huh? :|

buticut 11 Mar 2010 17:45

si iese ceva? = elevii tai pricep lectia pe care le-o predai?

SoX 11 Mar 2010 18:27

Originally Posted by buticut:

si iese ceva? = elevii tai pricep lectia pe care le-o predai?

Nu inteleg de ce nu "ar iesi".../:) Sau pipes a fost dezamagit de faptul ca dupa atata timp ce credea ca mileul de pe TV e arta pura, a venit cineva cu o teorie care a deosebit arta de artizanat...

Pitbull 11 Mar 2010 19:23

Päi având în vedere cä anul trecut rata de intrare la facultate a fost de 100% (trei la actorie, trei la regie), si cä anul ästa deja sunt gata douä scenarii de scurt-metraj foarte bune, si încä vreo patru sunt în finisäri... eu as zice cä ceva-ceva tot iese.

ooo333 14 Mar 2010 15:24

Slab filmul un film plictisistor care are din cand in cand o faza de comedie sau de actiune !

Federico 15 Mar 2010 12:04

Pe langa infinte semnificatii subiective pe care le poate gasi cineva in tot felul de detalii, filmul are o relevanta cat casa vizavi de natura umana, in general, si despre razbunare in particular. Cum poti nega asa ceva?
- - -
Am vazut "The Dirty Dozen" , filmul din care -auzeam ca- s-a inspirat Tarantino si pot sa zic ca... s-a inspirat un pic mai mult. Legaturile dintre "Avatar" si "Dances with Wolves" sunt neglijabile fata de de cele dintre celelalte doua filme. Unele imprumuturi sunt atat de evidente incat "IB" lasa impresia de remake .

bogdann1980 21 Mar 2010 10:29

personal nu-l agreez pe tarantino. poate e genial, altii pot spune, dar e un pic prea agresiv pentru gustul meu. Inglorious mi s-a parut ok, a avut o poveste de spus, dar daca mi se ingaduie, mi s-a parut cam dur fata de nazisti. in ideea ca pentru ce au facut pot fi batjocoriti pana la loc comanda fara sa spuna nimeni nimic. e doar o parere

bogdann1980 21 Mar 2010 14:51

si inca ceva. evreii nu s-au lasat datori celor ce i-au nedreptatit (vezi nurnberg, evenimentele prezentate in filmul Munchen, etc.), dar impresia mea e ca nici ei nu agreeaza in spiritul lor soiul asta de batjocura fata de dusmani. ei se razbuna, nu rad de ei. tarantino nu face un serviciu evreilor prin acest film, ci mai degraba foloseste istoria ca pretext pentru a-si etala inca o data stilul agresiv de a face film. Dar nici nu cred ca pretinde altceva.
p.s. am urmarit cu placere kill bill 1,2, chiar pulp fiction si altele, doar am tinut sa spun lucrurile astea.

marius_em 21 Mar 2010 16:27

Originally Posted by bogdann1980:

si inca ceva. evreii nu s-au lasat datori celor ce i-au nedreptatit (vezi nurnberg, evenimentele prezentate in filmul Munchen, etc.), dar impresia mea e ca nici ei nu agreeaza in spiritul lor soiul asta de batjocura fata de dusmani. ei se razbuna, nu rad de ei. tarantino nu face un serviciu evreilor prin acest film, ci mai degraba foloseste istoria ca pretext pentru a-si etala inca o data stilul agresiv de a face film. Dar nici nu cred ca pretinde altceva.
p.s. am urmarit cu placere kill bill 1,2, chiar pulp fiction si altele, doar am tinut sa spun lucrurile astea.

Filmul nu e pentru evrei si nici nu e o razbunare. Nu e Schindler's List. Sunt doar niste tipi rai ucisi pe ecran. Si nu e chiar batjocora, nazistii sunt prezentati mai mult decat ca niste idioti ce urmeaza ordine. In scena prizonierului german, avem un soldat adevarat, loial, si care moare chiar cu onoare. Sa nu mai zic de Landa, cel mai extravagant, complex si inteligent nazist pe care l-am vazut pana acum pe ecran.

miercuri 21 Mar 2010 16:34

Originally Posted by marius_em:

Originally Posted by bogdann1980:

Filmul nu e pentru evrei si nici nu e o razbunare. Nu e Schindler's List. Sunt doar niste tipi rai ucisi pe ecran. Si nu e chiar batjocora, nazistii sunt prezentati mai mult decat ca niste idioti ce urmeaza ordine. In scena prizonierului german, avem un soldat adevarat, loial, si care moare chiar cu onoare. Sa nu mai zic de Landa, cel mai extravagant, complex si inteligent nazist pe care l-am vazut pana acum pe ecran.

Americanii (evrei) sunt prezentati ca niste brute sangeroase, pe cand nazistii sunt niste soldati cerebrali, cu onoare. Cu toate astea sala rade in hohote cand sunt scalpati - si aici se vede interventia lui Tarantino :D

buticut 21 Mar 2010 16:38

Al naibii Tarantino asta :D. Cand nazistii o incaseaza, ne amuza, dar cand nazistii sunt glorificati prin filmul acela de propaganda, suntem dezgustati de rasul acela sadic al lui Hitler. Exact, daca cineva e pus intr-o lumina negativa, e chiar Americanul incapabil sa invete o limba straina :)).

Windom 21 Mar 2010 16:38

Cu toate astea sala rade in hohote cand sunt scalpati - si aici se vede interventia lui Tarantino :D

...sau ponderea evreilor in sala...:P

bogdann1980 21 Mar 2010 16:57

atunci poate n-am inteles eu bine. imi asum greseala. vorba cuiva "de la prea multele filme pe care le vedem, nu le mai stim aprecia". sau cam asa ceva.

buticut 21 Mar 2010 17:06

Originally Posted by Windom:

Cu toate astea sala rade in hohote cand sunt scalpati - si aici se vede interventia lui Tarantino :D

...sau ponderea evreilor in sala...:P

That joke was SO lame (daca te referi la faza de la Oscaruri). Prefer discursul ueber-bingo al lui Waltz anytime!

horatiu_trand 22 Mar 2010 21:56

nu mi-a placut

dezamagitor :(

bogdan0125 26 Mar 2010 19:37

Originally Posted by horatiu_trand:

dezamagitor :(

sub asteptari. nu chiar dezamagitor dar nici bun. Ma asteptam la mai mult.

bogdan0125 05 Apr 2010 15:31

Din alea 8 nominalizari merita OScarul pentru cel mai bun actor in rol secundar ( pe care l-a si obtinut) si pentru cel mai bun scenariu original.

Chambord 15 Apr 2010 13:28

LOL Ce mahhh ?! A aparut si carte Inglorious Basterds ? :)) Hai ba datzio-n pizda masii de treaba !

Federico 15 Apr 2010 13:47

Nu stiu despre ce vorbesti dar nu mi s-ar parea mare branza.
Scenariile lui Tarantino frizeaza literatura.

Chambord 15 Apr 2010 13:55

Tu nu citesti reclamele de pe cinemagia ma nerusinatule ?

Federico 15 Apr 2010 14:08

Aaa... nu chiar... de obicei intru direct pe forum.

Pitbull 15 Apr 2010 14:36

Originally Posted by Chambord:

pizda masii

Se zice "pizdele mä-sii".

Windom 15 Apr 2010 14:42

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Chambord:

pizda masii

Se zice "pizdele mä-sii".

O pula pizde. Eu tot la singular stiam. De unde regula asta?:-?

Pitbull 15 Apr 2010 15:00

Sunä mai bine.
Adeväru-i cä toti ne dorim mai multe.
Zi tu cä nu-i asa.

Windom 15 Apr 2010 15:10

Asa-i. Acum depinde si de MILF. Scuze de off (de fapt, cred ca se poate muta sau la Despre sex, mai mult sau mai putin metaforic sau la Limba romana).

RomaniaMare 15 Apr 2010 19:08

Originally Posted by Floydman:

nu mi-a placut, in primul rand ca principiu. sa expui violentza de dragul violentzei si avand ca justificare violenta insasi (ne impuscam pt ca ne impuscam, e dragutz asa!) e cinema de vomi(ss)ment.

povestioara e la randul ei ridicola, s-a mai spus si in Ryan, parca. comando-uri (nu partizani -comandouri aliate) care sa execute operatiuni in spatele liniilor germane, pe termen lung, in mod autonom si planificat, sunt o idee creatza. pur si simplu nu ar fi rezistat nici o saptamana. eu inteleg ca e fictiune dar fictiunea trebuie sa nu frizeze ridicolul.

Hitler ciuruit de niste paramilitari, si implicit un nou deznodamant in WWII dupa mintea lu' Tarantino! Wow! Senzational! (ca la Dan Elodia Diaconescu) Ce mistoo! Ce cool! si ala care da cu bata in capatzana! si scalpurile! ce efecte tari! superfilm, frate!

:-& bleaaaaaaaaaaaah!

+1! Complet de acord cu tine!
Despre filmul ăsta pot spune numai un lucru: :-& Și încă o dată :-&
În afară de prestația lui Christoph Waltz(pe bună dreptate recompensat cu un Oscar),nimic bun/interesant de privit în acest film de 2 lei!
Mi se pare că marele Quentin a cam sărit calul de data asta.

Lived_memories 13 May 2010 19:04

Nici mie nu mia placut filmul in totalitate, dar cred ca cu toti exagerati. Tarantino kiar este un regizor f bun, dar nui iese intotdeauna.

miercuri 13 May 2010 19:09

Originally Posted by danonino:

Pacat de Brad Pitt, un actor foarte bun dar care l-a tampit nevasta-sa, de la o vreme joaca in idioteni, Benjamin Button fiind singurul film bun recent.

Daca incepeai cu chestia asta stiam sa nu ma obosesc sa-ti citesc ineptia pana la capat.

miercuri 13 May 2010 22:29

N-ai adus nici un argument concret ca sa sustii de ce il consideri pe Tarantino un regizor si scenarist prost, numai l-ai facut albie de porci...

redmen 13 May 2010 23:09

Draga miercuri ... Tarantino e prost,foarte prost nu auzisi? La ce iti bati capul ?

danonino 14 May 2010 06:54

N-ai adus nici un argument concret ca sa sustii de ce il consideri pe Tarantino un regizor si scenarist prost, numai l-ai facut albie de porci...

Filmul facut de el nu poate fi considerat o dovada al ineptiei sale?
Ar mai fi si Kill Bill 1&2... violenta fara sens, poveste zero si multe efecte speciale. Dar din nou, nu le putem lua in considerare....

Mai citeste o data, am adus argumente, din pacate nu am putu face rost de rezultatul iq-testului si nici de valorile culturii din cap pe care o poseda.

Un singur film realizat de el mi-a placut, Reservoir Dogs, a fost interesant, a avut o intriga buna.

dar poate eu gresesc, si nu sunt in stare cu mintea-mi limitata sa vad geniul lui Tarantino.

vlad4s 14 May 2010 08:01

Pur si simplu asta e Tarantino!Inglourious Basterds mi - a placut mult de tot!Love it or hate it?

buticut 14 May 2010 14:43

Originally Posted by danonino:

dar poate eu gresesc, si nu sunt in stare cu mintea-mi limitata sa vad geniul lui Tarantino.

Nu poate, sigur :D!

All times are GMT +2. The time now is 10:29.