Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Jocul cu citate literare (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95501)

corinka 07 Jun 2009 00:05

Bag niste versuri, recunoasteti autorul:

Inmiresmeaza-te, frumoaso,
Ca pe-un altar de mirodenii,
Cand zarea-i plina de albastru,
Cand lumea-i plina de vedenii
Si-atat cat darurile noastre
Mai au pe margini bucurii,
Caci maine in zadar vei bate
La porti de suflete pustii.

corinka 10 Jun 2009 11:40

Ati abandonat? Nu recunoasteti poetul?

corinka 10 Jun 2009 12:12

Felicitari pentru Google, atunci!

Chambord 10 Jun 2009 13:23

maestrul si margareta

numele proprii make things alot easier

Chambord 23 Jun 2009 10:50

[...] in cele din urma, ajunsesem sa nu mai am chiar nimic; nici macar un pieptene sau o carte din care sa mai citesc cand viata mi se parea trista. Vara intreaga mi-am petrecut-o prin cimitire sau sus, in parcul castelului, unde sedeam pe o banca si scriam, unul dupa altul, articole pentru ziare, despre lucrurile cele mai diferite: inventii bizare, capricii, fantezii ale creierului meu agitat; in disperearea mea alegeam adesea subiectele cele mai putin actuale, care imi cereau eforturi indelungate si, pana la urma, nu erau primite de nici un ziar.

premiul Nobel

miercuri 23 Jun 2009 15:34

E cumva Coetzee?

Chambord 23 Jun 2009 19:42

nu. e european si nu e in engleza.

Sihaya 23 Jun 2009 21:25

Si o perioada in care a scris? Suna modernist, dar...

Chambord 23 Jun 2009 21:54

indiciul cu premiul Nobel iti indica si perioada. mai multe detalii la acest capitol ar face sa fie prea usor. mai incercati. ;)

halebardul 23 Jun 2009 21:56

Foamea de Knut Hamsun, right?

Chambord 23 Jun 2009 21:58

bai esti bun :-bd

Sihaya 23 Jun 2009 21:59

Si este un el, sa inteleg?

Chambord 23 Jun 2009 22:06

Originally Posted by Sihaya:

Si este un el, sa inteleg?

dap. l-a doborat halebardul intre timp. look above.

halebardul 23 Jun 2009 22:13

― Te superi dacă îţi pun o întrebare? De cît timp eşti pompier?
― De zece ani, de la vîrsta de douăzeci de ani.
― Citeşti vreodată cărţile pe care le arzi?
― E interzis prin lege! rîse el.
― Oh. Desigur.
― E o muncă bună. Luni ardem Millar, miercuri ardem Whitman, vineri Faulkner, le facem scrum, apoi ardem şi scrumul. E deviza noastră oficială.
Merseră mai departe şi fata îl întrebă:
― E adevărat că, în urmă cu mulţi ani, pompierii stingeau focurile în loc să le aprindă?
― Nu. Casele au fost întotdeauna construite din material neinflamabil, te rog să mă crezi.
― Ciudat. Am auzit că, odinioară, casele luau foc din întîmplare şi pompierii erau necesari ca să stingă focul.
El rîse.

mai usor, asa, sa mearga treaba repede.

Chambord 23 Jun 2009 22:14

fahrenheit 451 de ray bradbury
am citit-o de curand si-mi era destul de proaspata :)

halebardul 23 Jun 2009 22:18

asa ca pui iar citat B-)

silver_boy 24 Jun 2009 00:03

Oricat as fi de deprimat, autorul asta ( foarte drag mie) ma arunca subit, de la primele randuri, intr-o "lucarna de lumina" cum ar spune als - : ) Viata e o chestie radioasa, lucrurile mustesc de calm, iar totul, absolut totul - e cat se poate de asezat, ludic si luminos, ca intr-un decor hollywoodian, unde vesnicia pare posibila - : ))))
ghici ciuperca, cine-i

"Intotdeauna m-au fascinat locurile unde am trait candva: casele si imprejurimile lor. Exista, de pilda, o casa de piatra pe strada 70 Est, unde am locuit la inceputul razboiului si unde se afla primul apartament in care am stat la New York. De fapt nu era decat o camera unde fusese inghesuite tot felul de mobile, care se tin de obicei in pod, o canapea si fotolii mari, tapisate cu cu o catifea speciala, rosie, care-ti da mancarimi si pe care o asociezi cu caldura din tren.Peretii erau din stuc iar culoarea lor semana a tutun scuipat. Peste tot, chiar si in baie, se flau gravuri reprezentand ruine romane, gravuri care, din pricina vechimii, se acoperisera cu pete galben-cafenii. Camera avea o singura fereastra care dadea pe o scara de incendiu. Dar chiar si asa, eram fericit ori de cate ori, punand mana in buzunar, simteam cheia apartamentului: oricat ar fi fost de trist era, totusi, un loc al meu, primul unde aveam toate cartile, si multe vase cu creioane ce asteptau sa fie ascutite: intr-un cuvant tot ceea ce mi se parea ca-mi trebuie sa devin scriitor, cum mi-as fi dorit."

jactati 24 Jun 2009 06:11

Originally Posted by silver_boy:

Oricat as fi de deprimat, autorul asta ( foarte drag mie) ma arunca subit, de la primele randuri, intr-o "lucarna de lumina" cum ar spune als - : ) Viata e o chestie radioasa, lucrurile mustesc de calm, iar totul, absolut totul - e cat se poate de asezat, ludic si luminos, ca intr-un decor hollywoodian, unde vesnicia pare posibila - : ))))
ghici ciuperca, cine-i

"Intotdeauna m-au fascinat locurile unde am trait candva: casele si imprejurimile lor. Exista, de pilda, o casa de piatra pe strada 70 Est, unde am locuit la inceputul razboiului si unde se afla primul apartament in care am stat la New York. De fapt nu era decat o camera unde fusese inghesuite tot felul de mobile, care se tin de obicei in pod, o canapea si fotolii mari, tapisate cu cu o catifea speciala, rosie, care-ti da mancarimi si pe care o asociezi cu caldura din tren.Peretii erau din stuc iar culoarea lor semana a tutun scuipat. Peste tot, chiar si in baie, se flau gravuri reprezentand ruine romane, gravuri care, din pricina vechimii, se acoperisera cu pete galben-cafenii. Camera avea o singura fereastra care dadea pe o scara de incendiu. Dar chiar si asa, eram fericit ori de cate ori, punand mana in buzunar, simteam cheia apartamentului: oricat ar fi fost de trist era, totusi, un loc al meu, primul unde aveam toate cartile, si multe vase cu creioane ce asteptau sa fie ascutite: intr-un cuvant tot ceea ce mi se parea ca-mi trebuie sa devin scriitor, cum mi-as fi dorit."

sa fie capote?

Alex Leo Serban 24 Jun 2009 07:27

... creioanele ar fi un indiciu in sprijinu 'ipotezei capote' ;)

corinka 24 Jun 2009 08:18

Originally Posted by Alex Leo Serban:

... creioanele ar fi un indiciu in sprijinu 'ipotezei capote' ;)

Offtopic:
Nu neaparat, creioanele pot constitui un indiciu si in cazul lui Neuptolem, mai ales cand asteapta sa fie ascutite in vederea purcederii la scrierea unui nou scenariu! =))

dar ignorati-ma si continuati, va rog! :)) =))

bre 24 Jun 2009 11:53

si eu as zice capote...dar daca nu-i el, ar putea fi paul auster??? avea ceva cu new-york-ul...

Chambord 24 Jun 2009 12:16

sau Woody Allen :)) c'mon si el scrie carti, nu ?

silver_boy 24 Jun 2009 12:27

Truman Capote - Breakfast at Tiffany's

multumesc ghicitorilor ( in stele)

bre 24 Jun 2009 12:28

sau mihaela radulescu, sau laura andresan :D

ce-ai cu noi mahi!? :P

Chambord 24 Jun 2009 12:50

Originally Posted by bre:

sau mihaela radulescu, sau laura andresan :D

ne ne ne. ele nu scriu despre NY :D woody da

jactati 24 Jun 2009 16:47

sorry, eu sunt plecat de langa sursele de inspiratie si am o conexiune proasta la internet. asa ca rugaminte la, in ordine: als, bre, chambord (cu sau intre ei) sa bage un citat in locul meu. merci.

bre 24 Jun 2009 16:55

"În partea de nord a oraşului se găseau fabrici uriaşe în care (aşa mi s a spus) tristeţea era de fapt produsă, împachetată şi trimisă peste tot în lume, iar lumea părea să nu se mai sature de ea. Din coşurile fabricilor de tristeţe se revărsa un fum negru ce plutea peste oraş ca o ameninţare."

o carte care pe mine m-a uns pe suflet intr-o perioada foarte nasoala.

l. e ii raman datoare lui als, ca el era primu' pe lista.

halebardul 24 Jun 2009 17:01

google it before you post it B-)

Sihaya 24 Jun 2009 17:03

Haroun and the Sea of Stories by Salman Rushdie

bre 24 Jun 2009 17:06

Originally Posted by halebardul:

google it before you post it B-)

da, scuze....chiar ma chinuisem sa-l scriu din carte...:D
oricum...cine va puneti sa-l gugaluiti, chinuiti-va sa-l ghiciti....

Sihaya 24 Jun 2009 17:08

Pai nu asta e ideea? Sa.l ghicesti, nu sa.l gugaluiesti. Cred k a vrut sa spuna sa te asiguri k nu poate fi gasit pe google.

Posteaza altul. K dupa replika cu google...

bre 24 Jun 2009 19:36

mai, las pe altcineva. de cand m-am mutat, n-am avut timp sa-mi aduc toate cartile si nu prea mai am surse. als, chambord? sau tu! :D

halebardul 24 Jun 2009 19:39

Cred k a vrut sa spuna sa te asiguri k nu poate fi gasit pe google.

esact.

sau macar nu asa usor, din prima.

corinka 24 Jun 2009 19:44

Sedea aici, in camera comoda si trista, ca o marioneta stapanita de forte uriase si inspaimantatoare, care nu tineau seama de familie, clasa sau crez, caci se desfasurau mecanic, spre teluri de nepatruns. Aceasta fu ceea ce il izbi pe tanarul [...], care privea totul cu obiectivitate.
Sarman, batran tata! Iata sfarsitul, iata pentru ce a trait el cu atata mareata cumpatare! Pentru ca acum sa fie singur, din zi in zi mai batran, tanjind dupa un suflet de om cu care sa poata sta de vorba!

Am scos un substantiv propriu, altfel era prea simplu.

corinka 24 Jun 2009 23:29

Originally Posted by corinka:

Sedea aici, in camera comoda si trista, ca o marioneta stapanita de forte uriase si inspaimantatoare, care nu tineau seama de familie, clasa sau crez, caci se desfasurau mecanic, spre teluri de nepatruns. Aceasta fu ceea ce il izbi pe tanarul [...], care privea totul cu obiectivitate.
Sarman, batran tata! Iata sfarsitul, iata pentru ce a trait el cu atata mareata cumpatare! Pentru ca acum sa fie singur, din zi in zi mai batran, tanjind dupa un suflet de om cu care sa poata sta de vorba!

Am scos un substantiv propriu, altfel era prea simplu.

Nimeni nimic? :-/

Sihaya 24 Jun 2009 23:48

Forsyte saga: Man of Property.
John Galsworthy

tanarul Jolyon

Iata si citatul in original, din capitolul 2 Old Jolyon Goes To Opera

"There he sat in the gloomy comfort of the room, a puppet in the power of great forces that cared nothing for family or class or creed, but moved, machine-like, with dread processes to inscrutable ends. This was how it struck young Jolyon, who had the impersonal eye.

The poor old Dad! So this was the end, the purpose to which he had lived with such magnificent moderation! To be lonely, and grow older and older, yearning for a soul to speak to!"

corinka 24 Jun 2009 23:54

E randul tau. :)

keepwalking 25 Jun 2009 00:06

"— Miliţia? ţipă Ivan în receptor. Miliţia? Tovarăşul de serviciu? Daţi dispoziţie să se trimită cinci motociclete cu mitraliere pentru prinderea unui consultant străin. Cum? Treceţi să mă luaţi, merg cu dumneavoastră... La telefon poetul Bezdomnîi, vorbesc de la casa de nebuni... Repede, adresa dumneavoastră! ceru el în şoaptă medicului, acoperind receptorul cu palma. Apoi, strigă din nou în receptor: Mă auziţi? Alo!... E o neruşinare! vocifera deodată Ivan trântind receptorul de perete"

usor. :)

corinka 25 Jun 2009 00:10

Maestrul si Margareta de Bulgakov.

keepwalking 25 Jun 2009 00:12

Originally Posted by corinka:

Maestrul si Margareta de Bulgakov.

corect:)

e randul...cui?

Sihaya 25 Jun 2009 00:39

MINE !

"Cand veneau zilele scurte de iarna, amurgea inainte sa ne fi ridicat de la masa.Pana sa ne intalnim iar in strada, casele se intunecau.Fasia de cer deasupra noastra era de un vioriu ce se schimba necontenit si spre care felinarele strazii isi indreptau luminile palide."

Scuze de intarziere. Am vrut sa ma asigur k nu se poate "gugalui" :)

Chambord 25 Jun 2009 07:11

MINE !

"Cand veneau zilele scurte de iarna, amurgea inainte sa ne fi ridicat de la masa.Pana sa ne intalnim iar in strada, casele se intunecau.Fasia de cer deasupra noastra era de un vioriu ce se schimba necontenit si spre care felinarele strazii isi indreptau luminile palide."

Scuze de intarziere. Am vrut sa ma asigur k nu se poate "gugalui" :)

Tolstoi ? :D

halebardul 25 Jun 2009 09:02

Mihail Drumes? :D :D

illotempore2002 25 Jun 2009 09:04

sau Sadoveanu....era el obsedat de metafora cu cerul de culoarea unui toporas vioriu....

Chambord 25 Jun 2009 09:08

sau Calistrat Hogas (illo loves him, hi illo :) where the fuck have ya been ?) care era gurmand si il apuca noaptea pana se scula de la masa :P

halebardul 25 Jun 2009 09:08

Geo Bogza, Vlahuta, Calistrat Hogas, Aristide Buhoiu?
=))

illotempore2002 25 Jun 2009 09:20

Originally Posted by Chambord:

sau Calistrat Hogas (illo loves him, hi illo :) where the fuck have ya been ?) care era gurmand si il apuca noaptea pana se scula de la masa :P

around, sweetheart :-*

halebardul 25 Jun 2009 09:32

Nu, nu e Vlahuta. ;)
crecai Calistrat.

Sihaya 25 Jun 2009 09:59

Nu e un autor roman.

bre 25 Jun 2009 10:03

e rus cumva? mi-a venit asa instinctiv sa zic asta, cred ca m-am gandit la titlul in ajun, fum, o carte pe care am vrut s-o iau la un moment dat. n-am mai luat-o si nici n-am ctit-o dar m-a fascinat titlul. hai k aberez.

All times are GMT +2. The time now is 06:42.