![]() |
Ba vrea sa ia un taxi, ala er scopul traversarii prin pasaj (out of all places), ca sa ajunga pe partea cu taxiurile.
|
Originally Posted by miercuri:
Nu e in nici un caz un scenariu incropit. Nu stiu de ce se trece asa de usor peste faptul ca filmul asta se deruleaza in sens invers. Mai mult decat atat, povestea se construieste in sens invers desi timpul e pardoxal ireversibil. In final, pe mine m-a coplesit cand mi-am dat seama ca mi-ar fi placut sa pot da timpul inapoi nu ca sa repar scena violului sau celelalte destine ce sfarsesc dramatic, ci exact chestia minora de la inceput (adica sfarsitul filmului) care declanseaza totul. Una din problemele sociatatii contemporane, cares e reflecta foarte bine in film, este ca lumea e atrasa de senzatiile tari si violente. Personajele alea se joaca cu focul, ca multi tineri de altfel. Regizorul insa spune foarte clar, violenta nu are nimic atragator. Iar scena violului are un efect moralizator asupra toturor car enu se mai satura sa se uite la chestii care in sine sunt respingatoare. Sunt sute de filme care au scene de viol in ele. Si nu deranjeaza pe nimeni asta. Oh well, violul nu e o distractie media. Imi pare rau ca a trebuit sa vina o scena de 9 minute super violenta ca sa ne faca sa intelegem asta, dar ma bucur ca cineva chiar a avut curajul sa puna asta intr-un film. Pe mine Irreversible m-a impresionat super tare. |
Originally Posted by illotempore2002:
waiting for the summer? Da-mi voie sa-nclin iar spre tine potirul intelepciunii si sa vorbim despre acest sfant procedeu, ca doara asa-i si vorba, ce-si face omul cu mana lui nu-i pacat... Daca noi doi fuck alone -scuze expresia, ma refeream la titlu -asta se traduce exact invers peste banalul ce nu-ti da -tosusi- pace. Cu intentie, dara. Vrea sa exprime masturbarea comparabila, daca nu superioara actului sexual obisnuit. La urma canapelei, te poti forta la un exercitiu de Opere Alese, de Nicolae Ceausescu, in timp ce faci sex, si totusi sa atingi orgasmul. Nu la fel se intampla insa cand efectuezi ce nu-i pacat. Masturbarea necesita un efort intelectual marit, altfel, operele alese incremenesc mana. Sau hai s-o luam mai pe sentiment, ok? Poti face sex cu cineva holbandu-te la un poster cu mine pe perete si gandindu-te la mine, dar nu prea cred ca te masturbezi inchipuindu-ti ca o faci cu el in timp ce te gandesti la mine, pentru ca tine de caracterul nu tocmai atat de polivalent al mintii. Masturbanul e dat deci musulmanul castigator. Si acuma trimite-mi odata pozele alea faine, sa te iubesc cum n-ai fost tu nicicand, cu maxima sinceritate si fara a avea vreodata chiar habar. |
Scena violului nu a fost deloc atat de "disturbing" precum scenele din clubul ala gay. Pur si simplu te fac sa vomiti. Filmul e realist, te tine in priza si e plin de suspans, asta daca treci peste primele 15 minute care sunt ametitoare din toate punctele de vedere.
Iar pentru cei care arunca cu pietre in el si se refera strict la shock-value si alte astfel de argumente tin sa va spun ca prefer acest film oricand unui Hostel, papusi ucigase sau oricarei alte porcarii considerate film horror super-mega-extra-inspaimantator. |
Originally Posted by moltisanti88:
io n-am vomitat B-)
Originally Posted by moltisanti88:
mai bine sa nu treci...revelation nausea plin de invataminte |
Originally Posted by ricutza:
Quote:
|
Pai in primul rand Funny Games e facut mult dupa Irreversible. Asa sunt oricum multe filme care trateaza idei similare, si asta nu inseaman ca sunt toate inutile. Fiecare are stilul lui. Si cred ca Irreversible a avut destul de multi oameni pe care i-a marcat. Legat de scenariul subred, eu desi am vazut filmul acum vreo 4-5 ani mi-au ramas trei scene in minte. Scena de la inceput cu nebunia din baruri, scena violului, si scena de la sfarsit in care afalam ca era insarcinata (daca mai tin eu bine minte). Asa teoria ta, cel putin la mine n-a functionat. Oricum Ireverrsible e unul dintre primele filme care a incercat povestea spusa invers (din ce stiu eu). Deci ar trebui sa primesca credit si pentru asta. |
Quote:
Quote:
|
mda, ai dreptate...mai cautasem o data pe imdb sa vad care dintre Irrversible si Memento a fost primul...dar nu stiu de ce-mi ramasese mie in cap ca a fost Irreversible. |
Irreversible? =))
Un film fake, pentru turisti, gata sa excite calatorul sodomit ajuns prin Franta. |
Originally Posted by Amantul_Taciturn:
de unde si pana unde pentru turisti? nu ca as intelege neaparat restul chestiilor, dar oricum, sunt ceva mai acceptabile. |
Credeti-ma, nici macar eu nu pot ''traduce'' ce-am vrut sa spun, flanam prin paradisurile artificiale la ora aceea.;)
|
Originally Posted by Amantul_Taciturn:
profund |
Ai toate motivele sa fii ironic, am spus-o, nu eram chiar in forma care m-a consacrat atunci cand am postat treaba aia.;)
|
nu era in forma nici cand si-a ales nick-ul... ha ha
|
Monşer, ce-ar fi sa-ţi etalezi umorul autist pe alte smârcuri forumistice şi sa nu te mai bagi în seama cu arcanu’?!
|
lasati-l pe djindjis in pace ca mie-mi place de el :-w
|
Nu eu am ''muscat'' primul, el a facut-o. Eu sunt om de onoare si nu-mi place sa raman dator!:D
|
probabil ai vrut sa spui ca esti un bun platnic...
|
Eşti la fel de subtil ca Adebisi...
|
All times are GMT +2. The time now is 22:22. |